Pohvalite se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako bih ja svoje slobodno vreme posvetila kokama nosiljama, i ta jaja prodavala na pijaci, da li je to siva ekonomija?

...a i ne bi se to isplatilo moja Domacice, evo jaja u Bgd po 8 ipo dinara koliko hoces...gde tu moze biti zarade....

...jedina zarada u sivoj ekonomiji je u cigaretama i nafti....i mozda u dilovanju deviza, sve ostalo je muka za malo ili ni malo para....

Moje gazdinstvo nije u sistemu PDV - a, i porez plaćamo paušalno. Ima tamo neke stavke za navodnjavanje, za ovo za ono, ali dok na računu ne pređe 2 000 000 dinara u toku jedne godine, isto je da li si na tom računu imao 1 dinar ili 1 999 999 dinara.

Moje gazdinstvo nije u sistemu PDV - a, i porez plaćamo paušalno. Ima tamo neke stavke za navodnjavanje, za ovo za ono, ali dok na računu ne pređe 2 000 000 dinara u toku jedne godine, isto je da li si na tom računu imao 1 dinar ili 1 999 999 dinara.

Одлично. Желим ти да одржаваш рачун на 1 999 999 динара, ни торту, овај динар више.

Ne vidim ni zašto bi se plaćao porez državi koja radnike u privatnom sektoru ostavlja na (ne)milost volji poslodavca dok goji svoje zaštićene, ugrožene, vrste u preogromnom državnom aparatu.
Minimalna cena rada nije menjana , koliko - dve, tri godine; a svi znamo koliko nije menjana ni cena struje, goriva, osnovnih životnih namirnica, kao ni, eto, stope pdv-a.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back