Pohvalite se III

To je ovaj stil, stvarno ne znam kako je nekome smešno kad se reaguje na takve ispade. Pa danas još i biseri o lečenju i lekovima. Njoj se više ne čudim, čudim se onima kojima je to zabavno.
Kome je smešno?
Ja samo mislim da ona u suštini nije zlonamerna. Mislim da je to napisala sa namerom da ga trgne, kao što je tako i meni svojevremeno htela šamarima i praznim pričama da diže moral.
Kao što je, verujem, ovo sa afro pogrešno rastumačeno, da se to za lekove odnosilo na one koje joj je afro preporučila zbog nervoze i da se poslednja rečenica nije na nju odnosila. Nego ovo nije prvi put da izleti sa komentarom i bi šta bi.

Kome je smešno?
Ja samo mislim da ona u suštini nije zlonamerna. Mislim da je to napisala sa namerom da ga trgne, kao što je tako i meni svojevremeno htela šamarima i praznim pričama da diže moral.
Kao što je, verujem, ovo sa afro pogrešno rastumačeno, da se to za lekove odnosilo na one koje joj je afro preporučila zbog nervoze i da se poslednja rečenica nije na nju odnosila. Nego ovo nije prvi put da izleti sa komentarom i bi šta bi.
Npr.ovo:
Ja ne mogu da verujem šta vam marica radi. :lol:
Vlasnik Krstarice bi trebalo da joj daje mesečnu platu.

....

Mada nije ni bitno, nemam nameru nikoga da ubeđujem da treba drugačije da oseća i misli, samo sam rekla šta mislim. Već me i to prošlo, idemo dalje...:aha:

Poslednja izmena:
studirati hoce sami, ne znam kako drugacije :lol;
kako zamisljas da sa 18 godina, odmah posle srednje skole, budu finansijski stabilni? To mozete vi da budete finansijski stabilni pa da budu i oni. Oni mogu da upisu fakultet da budu na budzetu i ne placaju skolarinu, to bi bilo onda "na svoj racun".
Upravo to.
Na svoj racun.
Uz fax se moze raditi.
Upadnu na budžet, dobiju stipendiju i dom i žive ko miševi u Bajiću il Vlahoviću sa njih još šestoro u sobi, stabilno :))))
A sta je tu toliko lose?
Moj brat je ziveo sa cimerom, jednim. U tom istom domu. I radio, sam za sebe zaradjivao parice.
Mogao je da zivi sam na stanu ali to je za njega bilo bacanje para... jer imao je svoj cilj...

Ja ne kazem da treba odjednom da budu apsolutno nezavisni, to je skoro nemoguce. Ali da trze tome svakako. Da zele da sto pre sami zaradjuju a ne da im neko daje, poenta je cele price.

Mama moje drugarice smatra da nakon srednje skole roditelj nema sta da brine o djetetu I njegova samostalnost je tada odraz svega ulozenog.
Kako oni zive u beogradu I nije imala pravo na dom a kao student nije radila puno vrijeme da plati stan, nasli su kompromis da drugarica placa kiriju mami, I ona je od stipendije uredno svakog mjeseca placala kiriju I dio racuna.
Kad se zaposlila nakon faksa, prvi zvanican posao, tad je tek krenula zurka maminih prohtjeva za otplacivanje ulozenog, bas ovo sta Cicak kaze, vrijeme da sad ona mami ugodi.
Mislim da nema nista gore nego kad punoletno “dete” nastavi daa zivi sa roditeljima kad pocne da studira. :( To produzeno detinjstvo je meni licno jezivo.
Nisam ja od tih koje deci naplacuju, ali jesam od onih koje decu uce radu. Od malih nogu. I placanju njihovog rada. Nauce da cene i sebe i rad i druge.
Banalno “Deco hocete da zaradite koji dinar? 100 din po satu, izbacujemo granje iz vocnjaka!” Hoce.
Zaradili 400 din svojim radom i trudom. Ja srecna oni jos vise... :) letos su sa nama svaki dan kupili kajsije i pucili... pita sin “Hocemo li biti placeni?” “Necete duso, radimo ovo da napravimo sjajnu rakiju koju sluzimo u vinariji, a kad zaradimo pare tata i ja, vodicemo vas u bioskop.” Moze! :)

Ne znam zasto sam vam ovo ispricala ali ne moze da skodi :)
Ja ne mogu da verujem šta vam marica radi. :lol:
Vlasnik Krstarice bi trebalo da joj daje mesečnu platu.
Ovo i ja cesto pomislim i cudi me da mi se do sad nije javio i ponudio neku makar prosecnu platu posto mu zabavljam sve ove ljude. :lol:
Ni ja ne mogu da verujem.koliko je ona mentalno jaca od 99 posto forumasa,kad ljudi uopste nemaju moc da ne odreaguju.to se nadovezuje,objasnjava,citira,daje se na znacaju...ja kad procitam nesto glupavo,bilo cickovo ili bilo cije idem dalje dok ne pronadjem nesto lepo,pametno,inspirativno,duhovito,vredno paznje
Meni je fenomen kakvu cicak ima moc da izuva iz cipela
Pa jaoooo smoki. Nisi svesna kakav si mi kompliment upravo dala. :zag: :heart: Hvala
Zbog tvojih kapaciteta mi se i svidjas. ;)
ja ne reagujem jer se uglavnom slazem sa ciletom
:zag:

Da, zato sto je takvo zlo zato sam joj bez trunke grize savesti pozelela da prodje mojim putem...jer je gad a gadovima ne mogu da miskim dobro i ne oprastam vise nikom nista, kome bas treba oprostice Bog.
A ovo sto Smokva pise moze biti delimicno tacno, samo sto mene zabole za bilo sta vezano za njen posao i ostalo da nije bilo price o detetu ne bih bi komentarisala jer me ne zanima apsulutno.
Ja razumem da te izritira pa reagujes, svi smo mi ljudi i imamo svoje granice
Ali onog momenta kad nekome zelis da ga zadesi zlo ko tebe, ti postajes ne isti ko taj, nego gori, gora po sebe
Nikome tim mislima i recima neces doneti nista
Samo sebi jednu gircinu
To stanje uma ti ne treba
Posebno ne nekome nevaznom koga ni ne znas uzivo i nije ti nista nazao ucionio realno
Oteras u pickumaterinu sve to ok
Ali nemoj sebe dovoditi u to otrovno stanje ko juce, ne treba tebi to

Kako je ne ubeđujemo? Ako pomene dojenje, skočimo da objasnimo da je i dohrana sasvim ok. Ako počne o Budvi, krenemo da joj objašnjavamo da je krajnje vreme da letuje negde drugde. Ako o odnosu za zaposlenima, upljujemo se objašnjavajući kako je ona loš poslodavac. Ne postoje odevne kombinacije na ovom Forumu koje su više komentarisane od njenih.
Krstarica da je stavi na platni spisak. :rtfm:
Evo jos jedan clan koji misli isto.
Ako je pravde, desice se i to. :lol:
Mozda peticiju da pisemo?
u stvari ona se i brani kao lavica..ruku na srce..drzi svoj stav i ne pomera se ni milimetar :)
Niti metar niti milimetar desno levo :lol:
Frejo,
Sjajna si za podrsku onima koji zele da budu zrtve.
Ja nisam.
Ako mogu da ti pomognem(i grubom metodom) potrudicu se. Necu te pustiti da se davis u blatu zrtve dok ja sa strane gledam i kazem Ko te sisa.
To nisam ja.
Prosto.
Sta je ovde tebi samozivo? Verovatno su joj stariji rekli licis jako na tetku,ti ces biti sretna u zivotu ,jer je sve ono sto je lepo sto tetka nije stigla da dobije od zivota za tebe zbog vase slicnosti
Recimo
Smoki, ne vredi.
Nema zena kapacitet da to shvati.

Има овде и оних који иду по темама за неким, дају себи за право да лично увреде (не мислим на коментаре које дамо успутно на неку тему, а неко се пронађе, сви се негде пронађемо, не можемо бити ни свилени, али не могу да појмим ни да неко некоме напише да је глуп (чак и да то мисли), опсује...), спомињу децу и породицу, измишљају глупости које везе са мозгом и истином немају,... Али, по мени, они су за сажаљевање. Као она два Мапетовца која немају преча посла. И онда пустиш, шта друго.
Мени нико није постављен на игнорисање. Многе прескочим, и када су на оку не маме ме да их читам. А има оних чији став могу да лајкујем када ми је у реду али са којима више никада нећу ући у дискусију. И тај став не мора бити изазван неком увредом према мени, може бити нешто што ме се не тиче лично али ме је навело да ту особу поставим на то место. Овде може бити ко шта жели, усталом. Заварава себе. И то се лако осети. А све је то у реду док некога не угрожава.

Neki ljudi nemaju nikakvih granica, pogotovu je to izrazeno u virtuelnom svijetu. Takvi su u stvarnom zivotu manji od makovog zrna, jer kad bi tako isli okolo i vrijedjali svakog ko im se ne svidja, neko bi ih olesio samo tako. To je drcno, bezobrazno, u stvari mizerno i nevaspitano. Nikako na uvrede odgovarati uvredama, jer tako samo sebe degradiramo. Ovdje ima jedan koji je rekao da uziva da napusava ljude, to zadovoljstvo mu ne treba priustiti.
Posebna prica su hejteri, to su tek mizerije od ljudi, kad gledas tu mizriju osjetis neko sazaljenje, dodje ti suzu da pustis.

• Podržavam
Reactions: Red
Upravo to.
Na svoj racun.
Uz fax se moze raditi.

A sta je tu toliko lose?
Moj brat je ziveo sa cimerom, jednim. U tom istom domu. I radio, sam za sebe zaradjivao parice.
Mogao je da zivi sam na stanu ali to je za njega bilo bacanje para... jer imao je svoj cilj...

Ja ne kazem da treba odjednom da budu apsolutno nezavisni, to je skoro nemoguce. Ali da trze tome svakako. Da zele da sto pre sami zaradjuju a ne da im neko daje, poenta je cele price.

Ali ti ističeš to kao neku neobičnost i izvanrednost a to je potpuno normalan sled događaja.
Koliko ljudi čak ni ne završi fax jer ranije počne da zarađuje, nađe dobar posao i započne samostalan život.
Nema ništa loše u životu u domu, samo bez dodatnih prihoda koje bi dobijali u vidu džeparca od roditelja ne bi mogli da isprate ni sve troškove na faksu a pogotovo socijalne prirode.
No, živi bili pa videli gde će ko biti za desetak godina, možda nas ova korona pokosi sve :lol:

Ali ti ističeš to kao neku neobičnost i izvanrednost a to je potpuno normalan sled događaja.
Koliko ljudi čak ni ne završi fax jer ranije počne da zarađuje, nađe dobar posao i započne samostalan život.
Nema ništa loše u životu u domu, samo bez dodatnih prihoda koje bi dobijali u vidu džeparca od roditelja ne bi mogli da isprate ni sve troškove na faksu a pogotovo socijalne prirode.
No, živi bili pa videli gde će ko biti za desetak godina, možda nas ova korona pokosi sve :lol:
Pa jeste tako.
Jer vecina roditelja smatra da im je duznost da finansiraju dete tokom citavog studiranja a deca da su roditelji duzni da ih finansiraju jer oni pobogu studiraju.
Istina je da niko nije duzan.
I da nema nista lepse nego kad zaradis sam.

Pa jeste tako.
Jer vecina roditelja smatra da im je duznost da finansiraju dete tokom citavog studiranja a deca da su roditelji duzni da ih finansiraju jer oni pobogu studiraju.
Ima fakulteta gde se nema ni malo slobodnog vremena, kad nisi na predavanjima i vežbama moraš da radiš grafičke radove.Ja ne znam nikoga ko je studirao gde i ja a da je sam sebe izdržavao i završio u roku. Bilo je onih koji su radili preko studentske zadruge ali su studirali najmanje 2x duže.

Upravo to.
Na svoj racun.
Uz fax se moze raditi.

prvo kvalitet samog studiranja pa i duzina drasticno opada ako si primoran da radis i ne vidim poentu da teras dete da radi ako mozes da ga iskolujes

i na kraju to zavisi i od samog fakulteta..ja sam pre podne imao predavanja a popodne vezbe..i onda kod kuce rad na projektima i spremanje ispita...i gde tu da smestim posao?
u kom terminu da se radi normalan posao od 8 sati?

Poslednja izmena:
Pa jeste tako.

Naravno da niko nije dužan, to si skroz u pravu.
Ja se ježim od moje braće koja su toliki pritisak vršila na svog oca (mog teču) da proda svoj stan i njima podeli pare, grozota.
Kao da im neće ionako sve to ostaviti jednog dana, a i da ne ostavi, mož misliti, njegova imovina, dosta je što ih je školovao i ispratio na sopstveni put, bio im oslonac hiljadu puta pre toga, ma bzvz.

prvo kvalitet samog studiranja pa i duzina drasticno opada ako si primoran da radis i ne vidim poentu da teras dete da radi ako mozes da ga iskolujes

i na kraju to zavisi i od samog fakulteta..ja sam pre podne imao predavanja a popodne vezbe..i onda kod kuce radjenje projekata i spremanje ispita...i gde tu da smestim posao?
Nije mogao ni od 4 sata, moglo je jedino da se radi vikendom. Samo taj tempo je nemoguće izdržati godinama.

i na kraju to zavisi i od samog fakulteta..ja sam pre podne imao predavanja a popodne vezbe..i onda kod kuce radjenje projekata i spremanje ispita...i gde tu da smestim posao?
Niko nije ni pominjao posao od 8 sati.
Studenti uglavnom rade poslove od par sati, seminare, skripte, neke poslove koji se rade u slobodno vreme, preko kompa... a danas ih ima ihaj...

Ima fakulteta gde se nema ni malo slobodnog vremena, kad nisi na predavanjima i vežbama moraš da radiš grafičke radove.Ja ne znam nikoga ko je studirao gde i ja a da je sam sebe izdržavao i završio u roku. Bilo je onih koji su radili preko studentske zadruge ali su studirali najmanje 2x duže.
Studenti vecine fakulteta uspijevaju da nesto rade, poput davanja casova, izrade elaborata. Drustvenjaci obicno rade prevode, tehnika najcesce elaborate I casove matematike. Malo rizicno, al nekad se fino prolazilo polaganjem ispita za vise skole.
Pa preko zadruge druga smjena.
Al sve je to dzeparac. Za studenta iz doma, dobro dodje.
Al beogradjaninu ne moze da obezbijedi najam stana I ostalo, da ne bi zivio produzeno djetinjstvo.

Studenti vecine fakulteta uspijevaju da nesto rade, poput davanja casova, izrade elaborata. Drustvenjaci obicno rade prevode, tehnika najcesce elaborate I casove matematike. Malo rizicno, al nekad se fino prolazilo polaganjem ispita za vise skole.
Pa preko zadruge druga smjena.
Al sve je to dzeparac. Za studenta iz doma, dobro dodje.
Al beogradjaninu ne moze da obezbijedi najam stana I ostalo, da ne bi zivio produzeno djetinjstvo.
Ko hoce da zivi sam taj ce placati sobu.
Ili imati cimera.
I odrasti.
Ko zeli da mu mama pere, pegla, kuva, usisava sa 20, taj ce da zivi sa mamom... :)

Back