Pa nije to samoubistvo zbog muškarkca. To je samoubistvo jer moraš da živiš nametnutim načinom života u kom se brakovi ugovaraju i to sa muškarcima koji su mnogo stariji, gde je ugled u društvo jedina vrednost kojoj treba težiti. Niti možeš da živiš tako kad jednom uvidiš koliko je licemerja tu, niti možeš da odeš. Na stranu što je samoubistvo, koliko se sećam, izvršeno u afektu.pa rekoh da je jedina razlika između Karenjine i Mir Jam u piscu, ali tematika je slična, njanjave su junakinje, domaće su sve fine, naivne, a ova ruska mi ide na živce maksimalno, sasvim sigurno ne očekujem da mi ljubavna limunada reši životne dileme o postanku sveta i smislu života i ima li boga, to čitaš da se zabaviš i vidiš kako se živelo pre 90 godina ako to nekoga uopšte zanima, umesto bensedina....i stvarno bre, ubiti se zbog muškarca, idiote ženski bez mozga trebala si se ubiti odmah na početku knjige da ne mučiš narod svojim glupostima
I to se prilično razlikuje od Greha njena mame, gde lik kidnapuje devojku da je oženi prinudno jer je to bio uslov da dobije nasledstvo i odmah je vraća kući, nakon čega ona stavlja periku i odlazi tamo da ispita tako... prerušena o čemu se radi. I svi se muškarci zaljubljuju u nju i taj lik naravno... mada mu je odmah bila sumnjiva. I tako... To je fantazija, ljubavni roman. Ok je meni i to, samo su različite kategorije skroz.