Pohvalite se III

pa rekoh da je jedina razlika između Karenjine i Mir Jam u piscu, ali tematika je slična, njanjave su junakinje, domaće su sve fine, naivne, a ova ruska mi ide na živce maksimalno, sasvim sigurno ne očekujem da mi ljubavna limunada reši životne dileme o postanku sveta i smislu života i ima li boga, to čitaš da se zabaviš i vidiš kako se živelo pre 90 godina ako to nekoga uopšte zanima, umesto bensedina....i stvarno bre, ubiti se zbog muškarca, idiote ženski bez mozga trebala si se ubiti odmah na početku knjige da ne mučiš narod svojim glupostima
Pa nije to samoubistvo zbog muškarkca. To je samoubistvo jer moraš da živiš nametnutim načinom života u kom se brakovi ugovaraju i to sa muškarcima koji su mnogo stariji, gde je ugled u društvo jedina vrednost kojoj treba težiti. Niti možeš da živiš tako kad jednom uvidiš koliko je licemerja tu, niti možeš da odeš. Na stranu što je samoubistvo, koliko se sećam, izvršeno u afektu.

I to se prilično razlikuje od Greha njena mame, gde lik kidnapuje devojku da je oženi prinudno jer je to bio uslov da dobije nasledstvo i odmah je vraća kući, nakon čega ona stavlja periku i odlazi tamo da ispita tako... prerušena o čemu se radi. I svi se muškarci zaljubljuju u nju i taj lik naravno... mada mu je odmah bila sumnjiva. I tako... To je fantazija, ljubavni roman. Ok je meni i to, samo su različite kategorije skroz.

klasicna tragedija na ruski nacin..a secamo se definicije tragedije: roman sa tragicnim zapletom, krivicom i neminovnim tragicnim krajem.
i ne , ne bih rekla da je ana na kraju skoncala zbog vronskog..nego je tu doveo ceo tok jebenog zivota u kome bukvalno nije donela ni jednu odluku samostalno, do te jedne-otici sa vronskim: a i tu se zaebala..
misim meni je dno bilo ostavljanje deteta zbog muskarca, samoubistvo je samo logican kraj
tacno razmljsima da procitam nesto od ruskih klasika sada..misim da pokusam jel. dal bih imala zivaca?
andrica mogu da citam, mesu jok...boze dervisa sam citala pet luta kao klinka a sad sam se smorila na pocetku.
Da je to bilo u srbiji
Voz bi kasnio i ana bi se predomislila :lol:
Sto mene niko nije savetovao za to svaleranje sa forumasem,nego sam vam more suza prolila za crnogorcem,a vi me tesili na suvo?
Ne mogu da te zamislim da places za bilo kojim muskarcem ;)

68303710-10B8-47CB-87CF-307112EDA70F.jpeg

Nektarina je tu samo zbog uporedjivanja velicine.
Sva sam si vazna and ponosna. :D

Ovaj budući godišji šeta od rupe do pohvalite se, u stvari, stalno je na granici, a biće verovatno takav i kad počne.
Dakle, sin je, nakon što nam se upucao da ide sa nama u Moskvu, sad izjavio da hoće i u Grčku sa nama. ...reko...ne može, nemaš više godišnjeg...a oni njegovi mu dali deo godišnjeg za sledeću godinu. Sad menjam aranžman sa troje na četvoro u agenciji, i planiram kako da dve budale vadim iz ćorke, jer i ovaj ide samo zbog ronjenja izgleda....
Al se zato ćera raduje za sve pare što će imati koga da maltretira i usput i tamo.

Back