Pohvalite se III

Ja sad tek Smokvu potpuno razumem. Devojka mog sina je jedno divno dete koje mi je drago i nekako mi dođe kao kći koju nisam imala. Tri dana sam uživala cunjajući po radnjama da joj poklone za rođendan uskladim po bojama i dezenima i njenom ukusu. Ne znam kako će se sve to završiti, mladi su , ali ona će biti Snajka uvek ( namerno je veliko S)

joj namćoru jedan da bi li namćoru, jedina razlika između Ane Karenjine i Mir Jam je u piscu, ovaj svetski poznat a naša lokalna novinarka iz doba posle I svetskog rata, pa šta očekuješ od romana koji su izlazili u nastavcima u novinama u Beogradu u kome je bilo jedva 100 automobila, a tu je i Zagorka sa Gričkom, Gordanom itd i jednina razlika je što je Zagorka pisala istorijsku tematiku u ogromnim količinama, bukvalno ogromnim...meni su uvek te knjige bile odmor za dušu od svakodnevice a i uvid u način života i razmišljanja, sve tako naivno...ekranizacije ne zaslužuju komentar jer su rađene ofrlje i jedino što valja su kostimi, haljine koje su apsolutno fenomenalne...a usput da se pohvalim kupila tašnu, običnu za svaki dan, a sviđa mi se dužina kaiša, ne moram da je vukljam u rukama, preko glave pa ko kurir Jovica u bus u gužvanjac :srecan:
torba.jpg

Ja sam sve Mirjam romane, koje je teta Ljilja imala u podrumu procitala u toku bombardovanja... :)
Neke na preskok, jer su pojedini delovi bili onako...pa lepo osecaj kako ti mozdane celije odumiru. Ali u principu su mi prijale. Mozda zbog mojih godina i zbog kontrasta u odnosu na realni svet koji me/nas je tada okruzivao.

Inace mi je zanimljiv taj period izmedju dva rata.

• Podržavam
Reactions: Red
joj namćoru jedan da bi li namćoru, jedina razlika između Ane Karenjine i Mir Jam je u piscu, ovaj svetski poznat a naša lokalna novinarka iz doba posle I svetskog rata, pa šta očekuješ od romana koji su izlazili u nastavcima u novinama u Beogradu u kome je bilo jedva 100 automobila, a tu je i Zagorka sa Gričkom, Gordanom itd i jednina razlika je što je Zagorka pisala istorijsku tematiku u ogromnim količinama, bukvalno ogromnim...meni su uvek te knjige bile odmor za dušu od svakodnevice a i uvid u način života i razmišljanja, sve tako naivno...ekranizacije ne zaslužuju komentar jer su rađene ofrlje i jedino što valja su kostimi, haljine koje su apsolutno fenomenalne...a usput da se pohvalim kupila tašnu, običnu za svaki dan, a sviđa mi se dužina kaiša, ne moram da je vukljam u rukama, preko glave pa ko kurir Jovica u bus u gužvanjac :srecan:
Pogledajte prilog 584698
Nisam čitala Mirjam, ali ne bih baš poredila sa Tolstojem, on je stvarno bio genije.
Ostalo stoji. Ne moraju svi romani biti kapitalna dela. Dobro je da se čita raznoliko.

Nisam čitala Mirjam, ali ne bih baš poredila sa Tolstojem, on je stvarno bio genije.
Ostalo stoji. Ne moraju svi romani biti kapitalna dela. Dobro je da se čita raznoliko.
pa rekoh da je jedina razlika između Karenjine i Mir Jam u piscu, ali tematika je slična, njanjave su junakinje, domaće su sve fine, naivne, a ova ruska mi ide na živce maksimalno, sasvim sigurno ne očekujem da mi ljubavna limunada reši životne dileme o postanku sveta i smislu života i ima li boga, to čitaš da se zabaviš i vidiš kako se živelo pre 90 godina ako to nekoga uopšte zanima, umesto bensedina....i stvarno bre, ubiti se zbog muškarca, idiote ženski bez mozga trebala si se ubiti odmah na početku knjige da ne mučiš narod svojim glupostima

Back