Pohvalite se III

I to mora,mozda i banja,gips napravi gore samo,skratili ga pre 2 dana jos koleno ukoceno,a jos mesec dana zglob ovako,boze sacuvaj
to si kosti potkoljenice sredio?
ja nekim cudom nista nisam lomila
al ljetos mi dijete stalo na stopalo u moru nekako nezgodno i rastimovala me tako da sam danima copala okolo
ne uporedjujem, naravno, samo imam neku ideju koliko je nezgodno

ne znam sta da ti kazem
te bolnicke infekcije su zeznuta stvar
znam da kad ocu kupujem obucu sad nakon toga
uvijek pazim da nije teska, da ima dobar ulozak i da je djon elasticniji
njemu to bas znaci
i skontali smo da nam od sve obuce oboma ljeti birkensice najbolje odgovaraju stopalu
to kad sam bila rastimovanih ligamenata
kad hodam bosa boli,kad obujem te papuce neka magija se desi i popusti to

A jos biciklisticke noge,pre toga sam jedno mesec dana skoro svaki dan setao 10ak km,znaci def ishrana za kosti mora bolje,meso slabo jedem,treba sunca,slane vode,kalcijum,vitamin c
meni je vet nas objasnjavao da od suplemenata kalcijuma nema nista
to mora iz hrane
tipa mladi punomasni sir i ti bademi sto si jurio (sad kapiram)
sunce ti treba zbog vit d
al to moze i iz onih uljanih tableta
e sad mozda bi bilo dobro i neki kolagen da picis
ako ti nije gadno da jedes supu od kostiju, to je kazu zakon
mada ima i suplemenata
jos je za vit c najlakse
sve u svemu zezanje ozbiljno

Ma da supa samo me mrzi da kuvam dugo,vezbe mora stalno i aktivnost,tako sam srljao bzvz a duga pauza
Prokliza mi leva noga sednem na desnu,zglob ode u L

uzmi slow cooker ili onaj sto moze i ekspresno kuvat
nije to skup uredjaj
bar slow cooker nije tipa 6-8 iljada
imaces ga godinama

natrpas kostiju junecih i korjenastog povrca
ostavis preko noci
samo se kuva, ne trebas stajat i dadiljat
a supu stavis u frizider i imas za nedelju dana zalihu

ja ti u tome sva jela koja se sto godina kuvaju spremam
sarmu, pasulj, punjene paprike, gulase...a moze cak i lebac onaj od kiselog tijesta
najbolje je sto ne moras dadiljat za sporetom
i ne moze tipa kratko spojit i napravit neko sran.je kad nisi kuci

Za kosti je susam zakon.
I kopriva, žarenje. Zvuci smesno, ali mene je spasilo pre nekoliko godina i od tad se redovno "mlatim" i preventivno. Plikovi prodju posle 20-ak minuta, strujanje traje puno duze, i deluje kao fizikalna, tretman strujom ili tensom, izvlaci bol. Naravno, treba odraditi i propisanu fizikalnu terapiju, vezbe, gelove...sta vec ko dobije za svoje boljke.
Recept za mleko.
https://veganjamcije.com/2015/05/01/susam-rogac-mleko/

Da, zaboravih napisati...bez magnezijuma, kalcijum se ne moze ugraditi.
E, sad, ima ga u hrani, ali mi dr rece nedovoljno, ako se covek vise trosi fizicki, ili je oporavak u pitanju, neophodna je suplementacija.
Magnezij hlorid je gadan za piti, ali moze se i utrljavati preko kože, dive mi je preporucila davno, od tad uzimam, valjda ga organizam dobro apsorbuje. Mada i dm ima neke dobre namenske kombinacije vitamina/minerala, njihova trgovacka marka, sasvim solidni, bas povoljni, mg je jedino sto redovno trosim (tablete, ne sumece).
I cim bude moglo-masirati se, lagano, neki gel tipa gavez, polar ice, konjski balzam i sl.za sportske povrede.
Kuc u drvo x 3, ja se brzo "opravih"...iako vise saveta pohvatah ovako sa strane, nego od doktora, i on je bio u fazonu-sta ste sve radili...
Sa srecom oporavak...

Back