Pohvalite se III

Kad se sjetim mog prijemnog na ftn-u Ns:rat,inflacija,neodredjen status studenata "preko Drine", da li su domaci ili strani,tj.da li ce placati skolovanje ili ne...
Biram faks na osnovu toga sta je za prijemni,a ne sta volim.Biram tamo gdje je matematika za prijemni,jer to ne moram uciti,preko glave mi je bila cetiri godine u srednjoj.🙂
Moji roditelji se ne ukljucuju previse u to,niti imaju pojma da li ucim i sta ucim,to se podrazumijeva 🙂Cak mislim da bi ih u tom trenutku vise usrecilo da ne polozim prijemni,jer nema se finansija za dalje.
Ja u Ns sama,nemam nikoga i ne poznajem grad,jedva nadjem fakultet,pljusti neka kisurina,prijemni je bio u nekom amfiteatru u zgradi pmf-a,sjecam se.
Odem opusteno,bez nekih velikih ocekivanja i budem deseta,od negdje oko 400,upadnem na budzet.
Sad cu da se hvalim kao Miodrag 😂
Nazalost,nisam tu dugo ostala,vratih se u rodni kraj i upisah nesto totalno suprotno.
Sta sam htjela reci...kako je tad bilo drugacije vrijeme,niko nije djeci pruzao podrsku(ne samo meni).Ako hoces na faks,idi,polazi,uci...niti je ko strepio i imao tremu hoces li ili neces poloziti.🙂
Ali dobro,ne zalim za tim vremenima.Bolje je ovako kako je danas,lakse.

proćitah limunadu i setih se svog prijemnog...trajao je tri dana...DIF...
oterala sam roditelje na vikendicu da me ne bi smarali...
bitan mi je bio mir i odmor tokom prijemnog...
od 360 prijavljenih bila 9 na listi...budžet naravno...
bila sam apsolvent samo tri meseca...diplomirala u januaru...u februaru me već zvali na posao...
za pohvaliti se...

Čestitam, Mačko...I tebi i mladoj koleginici.

Bas mi je drago sto se odlučila za pravo...slična je meni, sa prirodnog smera sam razmišljala izmedju arhitekture, hemije i prava ali sam bila bolesna i na brzinu smuvala pravni. Bila sam plasirana na osmo mesto, želim joj da bude bolja od mene sutra i nadalje, sve neka joj bude dobro...mnogo mi je slatka tvoja ćerka!

E pa evo da se pohvalim da smo lepo uradili prijemni ali nije ušla na budžet bar ne po preliminarnoj rang listi. Znači, da su drugi uradili bolje.
Ja sam bila razočarana sinoc, nisam joj ništa rekla, ona je sedela sa glavom u rukama, a onda je moj miz rekao ajde šta vam je ako ne bude cistila godinu i taj budžet će izgubiti. A meni je iskreno rečeno to tako teško palo da kao da je ispod crte i nije upisala uopšte.
Sve su me drugarice grdile, i na kraju se pretvorilo u spontano okupljanje sa kolačima i alkoholom. Uz ono obavezno: samo nek su živi i zdravi 😂

Prilozi

• D1FA0D7C-0BED-4D7C-828C-88D0817CCEA0.jpeg
    D1FA0D7C-0BED-4D7C-828C-88D0817CCEA0.jpeg
    709,3 KB · Pregleda: 50
  • 2CDD2A89-98D9-4499-BBE5-7830266506D1.jpeg
    2CDD2A89-98D9-4499-BBE5-7830266506D1.jpeg
    99,4 KB · Pregleda: 50
E pa evo da se pohvalim da smo lepo uradili prijemni ali nije ušla na budžet bar ne po preliminarnoj rang listi. Znači, da su drugi uradili bolje.
Ja sam bila razočarana sinoc, nisam joj ništa rekla, ona je sedela sa glavom u rukama, a onda je moj miz rekao ajde šta vam je ako ne bude cistila godinu i taj budžet će izgubiti. A meni je iskreno rečeno to tako teško palo da kao da je ispod crte i nije upisala uopšte.
Sve su me drugarice grdile, i na kraju se pretvorilo u spontano okupljanje sa kolačima i alkoholom. Uz ono obavezno: samo nek su živi i zdravi 😂
Pa naravno, samo neka je živa i zdrava ❤️🎉

ma daj, sta te tu brine
status im je isti
vazno je samo da je upisala
+ prije je bilo da se moze preci na budzet ako redovno dajes ispite, ne znam kako je sada, al to je bio odlican nacin da se studenti motiviraju

Е, стварно свашта с тобом. А такво дете! :heart:
Мачко, ниси заслужила нове ципеле наредних годину дана :p

ma daj, sta te tu brine
status im je isti
+ prije je bilo da se moze preci na budzet ako redovno dajes ispite, ne znam kako je sada, al to je bio odlican nacin da se studenti motiviraju
Može.
Al ja BiH s obzirom na program, novce, birao umesto Žute kuće, Union.
Priznaje ga, pored novosadskog Poslovnog (ne znam tačan naziv) i AK....i to to su jedini faxovi pored državnog koje priznaje AK.

Od toga da li je iznad ili ispod crte ne zavisi da li će završiti fakultet. A to je daleko bitnije. Ukoliko se može reći da je u Srbiji obrazovanje bitno.
A naravno da je najvažnije da je živa i zdrava, ti sama to najbolje znaš.

ma daj, sta te tu brine
status im je isti
To moj muž upravo kaže. I sada je isto, ako ovisti prvu godinu prelazi na budžet. Možda bolja opcija nego da je sad na budžetu pa se opusti…

Može.
Al ja BiH s obzirom na program, novce, birao umesto Žute kuće, Union.
Priznaje ga, pored novosadskog Poslovnog (ne znam tačan naziv) i AK....i to to su jedini faxovi pored državnog koje priznaje AK.
Nema kod mene studiranja po priv fakultetima. Posebno ne Pravni. Na Unionu su svi njeni čiji su roditelji adv i kojima samo diploma treba a zanat će da steknu već. Ustupak joj je napravljen sa privatnom gimnazijom i molim lepo.
Ona ima ideju da u drugoj godini izabere neki krivično ne znam koji smer ( za mene je to sve spansko selo) i da ide na master u Italiju na neku akademiju “za strane plaćenike i domaće izdajnike” 😂 u Torino. Kaže moja mama sinoc Pobogu dete valjda ne želiš da budeš Dijana Hrkalovic a ona: Baki, ja sam za nju Ajnštajn 😂

macko, kod nas nije ni bilo u planu da upadne na budzet, bilo je bitno da upadne na fakultet :lol:
tako se i desilo, sad je samo agonija jer ne zna da li je sa svojim bodovima upao na zeljeni smer. kuka od juce popodne kako je trebalo da pocne da uci bar mesec dana ranije :roll: :lol:
nek je ziv i zdrav :malav:

macko, kod nas nije ni bilo u planu da upadne na budzet, bilo je bitno da upadne na fakultet :lol:
tako se i desilo, sad je samo agonija jer ne zna da li je sa svojim bodovima upao na zeljeni smer. kuka od juce popodne kako je trebalo da pocne da uci bar mesec dana ranije :roll: :lol:
nek je ziv i zdrav :malav:
Smejem se ovoj poslednjoj rečenici a ne cilju koji je postavljen da me pogrešno ne razumeš.
i moj ukras sveta se spremao 1,5 dana, nikad toliki obim gradiva nije odjednom imala da savlada ali kad je mama rekla sad gas nema zujanja bas su bile super svirke po Dorćolu i takoooo…
Neka su živi i zdravi.
inace juče mi je bas izasla na FB slika koja me je prodrmala.
F5E4D3DE-4741-43C1-852B-2D93456185BC.png

Stavila bih vam i sliku sa maturske večeri da shvatite sa kim ja imam posla i živim ali moram da prekrizim lice.
Moj trošak za matursko veče je bio nula. Ona je platila šminku od svog steka a garderobu smo imali kod kuće. Dakle nije htela ni da ide da traži ni gleda haljine. Ja te zavese da nosim ne pada mi na pamet. I onda sam rekla ok, ostaće mi pare u džepu. ( za fakultet 😩) 😂

Upoznajte gospodjicu studenta prava, večitog borca za pravdu i protiv nepravde, jednu bas hrabru devojku koja je uspela da probije medijsku barijeru i prva istupi protiv lažnih optužbi za čoveka pored koga je odrasla. U novinama i na tv. Prvo treba biti čovek i braniti svoje stavove.
Molim moderatore da obrišu ovu sliku kroz neko vreme! @Stevcina zabica ako nisam pogrešila moderatora!

Poslednja izmena od moderatora:
Upoznajte gospodjicu studenta prava, večitog borca za pravdu i protiv nepravde, jednu bas hrabru devojku koja je uspela da probije medijsku barijeru i prva istupi protiv lažnih optužbi za čoveka pored koga je odrasla. U novinama i na tv. Prvo treba biti čovek i braniti svoje stavove.
Molim moderatore da obrišu ovu sliku kroz neko vreme! @Stevcina zabica ako nisam pogrešila moderatora!
Prava ćerka svoje majke.

Smejem se ovoj poslednjoj rečenici a ne cilju koji je postavljen da me pogrešno ne razumeš.
i moj ukras sveta se spremao 1,5 dana, nikad toliki obim gradiva nije odjednom imala da savlada ali kad je mama rekla sad gas nema zujanja bas su bile super svirke po Dorćolu i takoooo…
Neka su živi i zdravi.
inace juče mi je bas izasla na FB slika koja me je prodrmala.
Pogledajte prilog 957799
Ја сам њу видела недавно да сада не пишем где. Дете ти је божанствено. То онако из дубине срца мислим!

Back