Pohvalite se III

Ja se nadam da ću prekosutra u ovo vreme imati nečim da se pohvalim. Sutra je prijemni. U kući stanje pripravnosti, hodamo na prstima, mi smo iskreno rečeno u većoj frci od nje.
Ја се и не усуђујем да питам, чекам да сама кажеш...али, не сумњам у твоје свестрано дете :heart:

Iznenadjenje: od nove godine smo spremali matematiku i hemiju uporedo da bi polagala FON i Farmaciju a onda u aprilu shvati da želi da studira Prava! Mi popadali.
tako da sutra polaze Istoriju.
srecno! ne sumnjam da ce upisati :cmok2:
od koleginice dete isto upisuje, prstom nije makla. kaze polagace srpski jer je lagan i sigurno upada na samofinansiranje. valjda se prima oko 1500 studenata, a prijavilo se manje od tog broja.
nama je sutra dan D :sad2:

od koleginice dete isto upisuje, prstom nije makla. kaze polagace srpski jer je lagan i sigurno upada na samofinansiranje. valjda se prima oko 1500 studenata, a prijavilo se manje od tog broja.
Свом снагом и позитивном енергијом сам уз вас! Бићеш поносна сутра :heart:
А ти си права мама и желим вам леп дан док чекате резултате :heart:

Prijavilo se 1491 a primaju 1400. 600 budžet i 800 samofinansirajućih. Moj uslov je budžet. Rekla sam joj samo jednom: ko će ako nećeš ti da udjes u 600. Ne blamiraj se! Znaš kakav gas sam joj dala…
Ona polaže istoriju, duplo manje ih se prijavilo za istoriju nego za srpski.
Upravo sam prosula vodu za njom… 😀

Prijavilo se 1491 a primaju 1400. 600 budžet i 800 samofinansirajućih. Moj uslov je budžet. Rekla sam joj samo jednom: ko će ako nećeš ti da udjes u 600. Ne blamiraj se! Znaš kakav gas sam joj dala…
ja kukam samo da upadne na fakultet, o budzetu ni ne razmisljam :lol:
bice ona super, ne sumnjam! :D

Haha..Bolonja...što uopšte traže prijemne.
A takve su i studije po Bolonji.
Videćeš. Smejurija od studija. Dobro, jedno što moraju da rade kontinuirano, ostalo...

Srećno u svakom slučaju.

P
Haha..Bolonja...što uopšte traže prijemne.
A takve su i studije po Bolonji.
Videćeš. Smejurija od studija. Dobro, jedno što moraju da rade kontinuirano, ostalo...

Srećno u svakom slučaju.
Pravni fakultet odoleva Bolonji koliko čujem.
ja priželjkujem da mora da radi kontinuirano, predavanja, vežbe… ali ova danasnja deca koja nisu ni deca sto je najgore su sve teški da izvines lelemudi. To bi život provelo po kafićima.

P

Pravni fakultet odoleva Bolonji koliko čujem.
ja priželjkujem da mora da radi kontinuirano, predavanja, vežbe… ali ova danasnja deca koja nisu ni deca sto je najgore su sve teški da izvines lelemudi. To bi život provelo po kafićima.
ne budi prestroga, niti su lelemudi, niti su budale, nasli su se u nebranom grozdju, moraju da odrastaju u Srbiji, da nadju poslove za koje su se skolovali u toj istoj Srbiji, da stignu da budu mladi i da vise po kaficima, sve toide uz mladost.
Cerkino drustvo je klasicno mlado drustvo, niti bolji, niti gori od ostalih, ali svi studiraju na drzavnim faksovima, rade, daju godinu za godinom pa sta vise?
tri Kajina drugara studiraju pravo, vidim da su ok sa programom, a vidim i da moraju da zasucu rukave u svakom roku, nema preteranog prostora za zajebanciju.
srecno na prijemnom, svakako i ne grdi omladinu :)

Poslednja izmena:
Sad me je sramota. 😂
Ali mislim svakako da je ovaj prijemni tj priprema bila sok za mozak, 1400 pitanja, oni tj ajde da pričam za svoje dete nikada nije morala da uči toliko obimno. Tako da je ovo i svojevrsni test koliko treba da se uči za jedan ispit.
Mislim da je pokazala ozbiljnost, koncentraciju, predanost u spremanju prijemnog a to sto je počela u maju to je druga priča.
Najblaže rečeno samiznenadjena. Ali to je pitanje zrelosti, prihvtanja odgovornosti, izlaska iz dvorištanceta gde si kralj i ni za šta kriv... Mislim da je devojka preskočila 10 stepenika odjednom. I to svojevoljno.
Evo sada sam bila iskrena ali nemojte da joj kazete!

macka vracarka

Perjanica najstarijeg pravnog univerziteta - Bolonja je i uvela bolonjski sistem studiranja. Gradivo, koje je opširno je rascepkano bodovi, aktivnosti i kolokvijuma su već pola položenog ispita. A za prijemni se nekad polagala i istorija i srpski. Bez materijala za pripremu. I to je ogromna oblast, nisi imao pojma šta ćeš da dobiješ od pitanja..od antičkog doba do danas..
Šta je dobro po Bolonji, nešto malo više prakse. I mislim da je Union čak u tome napredniji, al klinci sa PF rasturaju klince u Kembridžu na case study, što je gostujući teren. I sad na faxovima imaš sve sažvakano, samo da se prati redovno.

Kako god, da ne ureknem,al biće sve u redu sa prijemnim.

I, nadam se, da će sledeća školska godina biti regularna, a ne online....jer, što kaže moj sin, skoro uopšte nemam osećaj da studiram...

Sad me je sramota. 😂
Ali mislim svakako da je ovaj prijemni tj priprema bila sok za mozak, 1400 pitanja, oni tj ajde da pričam za svoje dete nikada nije morala da uči toliko obimno. Tako da je ovo i svojevrsni test koliko treba da se uči za jedan ispit.
Mislim da je pokazala ozbiljnost, koncentraciju, predanost u spremanju prijemnog a to sto je počela u maju to je druga priča.
Najblaže rečeno samiznenadjena. Ali to je pitanje zrelosti, prihvtanja odgovornosti, izlaska iz dvorištanceta gde si kralj i ni za šta kriv... Mislim da je devojka preskočila 10 stepenika odjednom. I to svojevoljno.
Evo sada sam bila iskrena ali nemojte da joj kazete!
Nego šta će već da izlazi, druži se i zabavlja... ; )

Poslednja izmena:

Back