Pohvalite se III

Mardz,moji nana i deda su ziveli dugo u subotici(subAtici,kako je moja nana govorila)
Kad je nana umrla zelela sam samo dve stvari iz njenog stana.a to je prastara hoklica i ova fotografija na kojoj su moj deda i njegova jedrilica.slikano je negde oko 1920,30....
IMG_20200512_084825.jpg

Poslednja izmena:
Мене често доживљавају као неког ко не подноси животиње, а ја им не желим ништа лоше. Чак сам прошле године зауставила саобраћај на раскрсници код железничке када сам видела да је маче отишло под једна кола.
Волим слике младунаца, већина су ми слатки. Али на слици :lol:
Не подносим директан контакт са животињом, да се очеше о мене или да је мазим. Не могу, гадљива сам на то.

Sve znam, ista moja mater.
Kad si rođena, ono beše? :)))

Moja mačka je bila potpuno kul, jako je volela da priča, i potpuno je usvojila bila moju mamu.
Kad mama legne preko dana da odmara nije bilo sile da mačka ne dođe i ne legne pored nje, onda se mama malo pomeri da im obema bude udobno ali da se ipak ne dodiruju :lol:
I uredno ju je hranila, davala sveži vodu, napravi kafu, sedne i priča sa Šušu, samo onaj deo sa dodirivanjem kad su utvrdili da je no no super su se slagale :lol:

Moja mačka je bila potpuno kul, jako je volela da priča, i potpuno je usvojila bila moju mamu.
Kad mama legne preko dana da odmara nije bilo sile da mačka ne dođe i ne legne pored nje, onda se mama malo pomeri da im obema bude udobno ali da se ipak ne dodiruju :lol:
I uredno ju je hranila, davala sveži vodu, napravi kafu, sedne i priča sa Šušu, samo onaj deo sa dodirivanjem kad su utvrdili da je no no super su se slagale :lol:
Тако ја код другарице... Живи у кући, има јако лепо двориште, мачка јој не улази у кућу, али има приступ тавану и подруму :lol:
Стварно је уживање лети код ње, леп травњак, базенчић, кревет од ратана са балдахином, али... мачак :lol:
Пијем кафу стојећи и као успорен снимак кола, два лево- два десно, како се мачка приближава тако се ја одмичем :lol:

Тако ја код другарице... Живи у кући, има јако лепо двориште, мачка јој не улази у кућу, али има приступ тавану и подруму :lol:
Стварно је уживање лети код ње, леп травњак, базенчић, кревет од ратана са балдахином, али... мачак :lol:
Пијем кафу стојећи и као успорен снимак кола, два лево- два десно, како се мачка приближава тако се ја одмичем :lol:
Zato mi psa ucimo da ne ide na terasu.
Kada mi dodje neko da se ne priblizava.
Ne zelim da se ljudi boje kad dodju.
Pogotovo deca.

Zato mi psa ucimo da ne ide na terasu.
Kada mi dodje neko da se ne priblizava.
Ne zelim da se ljudi boje kad dodju.
Pogotovo deca.
Мени је непријатно и када се животиња врзма за време оброка. И да имам љубимца, сматрала бих непристојним да позовем неког на ручак/ вечеру а љубимац парадира око ногу.

Мени је непријатно и када се животиња врзма за време оброка. И да имам љубимца, сматрала бих непристојним да позовем неког на ручак/ вечеру а љубимац парадира око ногу.
slazem se s misljenjem dame iznad pogotovu ako je taj ljubimac velik pa mu rep kruzi po namirnicama i svemu posluzenom ispred tebe..bljak

:lol:
Мени се дешавало да ми мачке буквално скачу по глави иако сам им непознат лик, лако ме заготиве, и углавном се не браним од њих, али од једне однедавно зазирем. То је наша зградска мачка, улична мачка коју су припитомиле бабе из комшилука, оне је годинама хране, а кулира испод кола мог ортака, оно стално се врзма око његовог аута. Док смо током овог ванредног стања блејали пред зградом мачка се усталила као део комшијског скупа, увек у нашој близини. Међутим невоље су почеле кад је кренула да напада кучиће пролазника, осилила се и стала да враћа неке старе дугове, кидисала на псе који су је раније провоцирали. Постало је неугодно имати је крај себе у ситуацији кад се сваки час могла залетети на нечијег љубимца, неке комшије из екипе су упозоравале пролазнике да се припазе кад је она ту, да не испадну криви за инциденте. На наше очи би напала неколико паса, а у паузама тих фајтова је била мирна ко бубица, умиљавала се око нас и блејала и она.
А чим се неким поводом нађем напољу ето је за мном, ја се одмакнем од ње, она ми се пришуња и седи поред мене, и све тако, колико год пута да се померим и ескивирам је она ће ми поново дискретно прићи, онако миц по миц. :lol:

Back