Pohvalite se III

pa dobro..problem je posle rastresanje jakne koliko sam shvatio..iskreno..uvek perjane perem na hemijskom..nisam, ni pokusavao u masini..a i vise muke je da se zezam sa tim nego da je jednom ili dva puta godisnje odnesem na hemijsko posto je i ne nosim stalno jer ja imam fetis na jakne :rumenko: i imam ih vise.. i jakni i kaputa tako da ni ne nosim jednu jaknu cele zime pa se i ne prlja toliko.

Poslednja izmena:
Pre par nedelja je kupljena na buvljaku polovna Monterica,oprana u masini,osusena napolju,greje do te mere da se ruke oznoje.
Ko je nosi zadovoljan je.Guglala sam da vidim sta je to,nikad cula do sad niti mi je bitno - zanimalo me je cemu odusevljenje.

to onda nije bio original mont..izvini ali je tako..mont ima posebne djacice u kojima drzi paperje i perje..
neko te je zeznuo ko ti je to doneo..izvini je tako :)
Тако је, ја монтерицу имам више од 20 година, перце из ње није изашло, жао ми само што је кратка, смрзну ми се буткице.

pa dobro..problem je posle rastresanje jakne koliko sam shvatio..iskreno..uvek perjane perem na hemijskom..nisam, ni pokusavao u masini..a i vise muke je da se zezam sa tim nego da je jednom ili dva puta godisnje odnesem na hemijsko posto je i ne nosim stalno jer ja imam fetis na jakne :rumenko: i imam ih vise.. i jakni i kaputa tako da ni ne nosim jednu jaknu cele zime pa se i ne prlja toliko.
:think:

🎵

U zimskoj jakni ulicom letiš,
stare ''montice'' tebi su fetiš,
ne pali tebe ženski donji veš,
cice bez perja sobaliti ne'š,
jakne ti tresu gole i bose,
radovno se na hemijsko nose...

Meni je isto sve pod konac, holesterol savršen, onaj pozitivni mi bio visok, ja se zabrinula, dr se oduševila, nije nikad videla tako visok. Ja pitam da li sme da bude toliki, kaže da je to odlično jer on štiti ćelije. Pita me šta pijem, ja joj kažem, ona nikad čula, preporučuje mi neke norveške.
Šta će mi norveške ako nikad nije videla bolji holesterol od mog? :aha:

Pa mora oni kao pijacari nude svoju robu da dobiju procenat, strasni su postali i oni.
Meni je bio povisen jako i kardio rizik i sve moguce, pa su mi ovi sa Onkologije skrenuli paznju da idem da trazim lek jer se to hranom i dijetama ne moze regulisati, koliki je bio. MIslila sam da ce to trajati prilicno dok se ne dovede u normalu, medjutim evo samo mesec dana pijem ovaj lek i vec je ok, bas sam se zacudila. Jos su ostali trigliceridi, ali rece i to ce ovaj lek resiti, samo da pijem redovno.

Mm je snizio holesterol hrono ishranom.
Jesi sigurna da su ti dali lek? Nisu vitamini?
Naravno da jesam pijem Roxeru 10mg svako vece :) kakvi vitamini, to ne skida holesterol, ja pijem 1000mg C vitamima, E vitamin, B6 i B12 svaki dan,
nema to veze sa hoelsterolom. U mom slucaju je to metabolicki poremecaj tako mi je rekao dr na Onkologiji i da treba lekom skinuti nesto sto se dupliralo i dobri, a narocito losi holesteroli. tu dijete ne pomazu.
Hrono ishrana je ok, ako ce celog zivota tako da jede, ako prestane kilogrami se vracaju brzinom svetlosti. Ovo kazem iz iskustva, ja sam bila na toj ishrani cak nisam bila nikad na restrikciji, i opet sam bas lepo skinula kilograme i doterala figuru bas do savrsenstva, nisam ni sama verovala, ali cim sam se malo opustila sve je otislo dodjavola, a sto je jos interesantnije, drugi put je bilo jako tesko skoro pa nemoguce na isti nacin skinuti kilazu.

Mm je skinuo i kilažu i holesterol hrono ishranom. Kile je vratio posle 2 godine, holesterol nije vratio.
Prosto je neverovatno za šta sve daju lekove. Ali verovatno računaju sa tim da ljudi nisu dovoljno disciplinovani da reše probleme ishranom pa zato daju lekove.

Mm je skinuo i kilažu i holesterol hrono ishranom. Kile je vratio posle 2 godine, holesterol nije vratio.
Prosto je neverovatno za šta sve daju lekove. Ali verovatno računaju sa tim da ljudi nisu dovol
jno disciplinovani da reše probleme ishranom pa zato daju lekove.
Nije neverovatno, tvoj muz je imao povisen holesterol verovatno usled lose ishrane, brze hrane i kojecega jos, u mom slucaju zakljucak je drugaciji.
Ja ne mogu da skinem ni kilazu ni holestreol kako sam skidala ranije, ne smem da drzim dijete, ne smem da dovodim svoj imunitet u pitanje, vrlo je vazno da ga odrzim takvog kakav je sada, a hvala bogu dobar je. Hrono ishrana je dobra ali nije sarvrsena i iskreno sa ove takce gledista nista to nije toliko dobro da bi bilo podizano na neki pijadestal. Eno obrati paznju da je Ana Cubela koja je tolike knjige i kuvare o hrono ishrani objavila i dan danas zaradjuje pare na njoj u prilicnom zdravstvenom problemu, ko kaze da to nije zbog toga, ko moze da tvrdi da bas ta hrono nije pokrenula nesto drugo. Nema bez fizicke aktivnosti nista od bilo kakve ishrane, moze sve neko vreme, ali do kad. Fizicka aktivnost je majka, i ja dok sam mogla da se krecem i zivim aktivnije nisam imala problem ni sa kakvim holesterolom, sad sam imala jer je moje kretanje bilo jako ograniceno, ne zato sto nisam htela, vec sto nisam mogla, a morala sam da jedem jacu kaloricniju hranu da bih pregurala onako jake terapije. Tako da nemoj da donosis zakljucke olako, ako nisi upucena u celu situaciju. Ne znas i bolje je sto je tako.

Znači ti nisi smela da jedeš po hrono ishrani. A ne da ne može da se skine po hrono ishrani kao što si napisala u prethodnom postu. Tvoje stanje je drugačije, ja pišem o ljudima koji nisu bili pod terapijama.
Tada kada sam pokusala da ponovo skinem kilazu sa hrono nisam bila ni na kakvoj terapiji, to je bilo pre svega toga. Svako sme da se hratni tako ako misli da mu to odgovara, ja trenutno mislim da mi to ne odgovara, narocito sto se mnogo toga iskljucuje iz ishrane, a ja ne zelim da se odricem bilo cega sto mi se u datom momentu jede.

Tada kada sam pokusala da ponovo skinem kilazu sa hrono nisam bila ni na kakvoj terapiji, to je bilo pre svega toga. Svako sme da se hratni tako ako misli da mu to odgovara, ja trenutno mislim da mi to ne odgovara, narocito sto se mnogo toga iskljucuje iz ishrane, a ja ne zelim da se odricem bilo cega sto mi se u datom momentu jede.
Isključuje se samo šećer i većina ugljenih hidrata. Tako bi svi trebali da se hranimo, naročito ljudi kao mm koji obožava slatko i testo i ne ume ograničeno da ih unosi. Nema tu šta da ne odgovara.
Meni lično se jedino ne sviđa što se mlečno toliko ograničava jer jako volim mlečne proizvode. Ali to što mi se ne sviđa ne znači da mom telu ne bi odgovaralo. Da mi je zdravlje ugroženo kao što je bilo mm ja bih se toga prihvatila, a ne lekova.

Postoji jedan test koji se radi brisom bukalne sluzokože koji nas skenira sasvim i sa tim rezultatima znamo tačno šta treba da jedemo, kako treba da vezbamo i koliko, koji su nam faktori rizika...
Ništa nije generalno dobro za svakoga, hrono je nekome “lek nekome otrov” kao i sve.

Postoji jedan test koji se radi brisom bukalne sluzokože koji nas skenira sasvim i sa tim rezultatima znamo tačno šta treba da jedemo, kako treba da vezbamo i koliko, koji su nam faktori rizika...
Ništa nije generalno dobro za svakoga, hrono je nekome “lek nekome otrov” kao i sve.
Ma....meni je rekao da pijem lek za normalizovanje holesterola, nacelnik odelenja na kome sam lezala, lekar kod koga idem na kontrole i koji je glavni na konzilijumu za meka tkiva na Onkologiji, jedino jos da napisem njegov maticni broj pa da neki shvate da to sto je on rekao treba da se postuje, jer da nije bilo njega ko zna sta bi danas bilo sa mnom, on je zasluzan sto sam pirimila sve terapije. Covek koga ceni cela klinika i sad ja treba da se drzim hrono ishrane i da kazem Alisi da je u pravu, da su lekari i lekovi budalastina, hrono ishrana je najbolja :rotf:

Cekam da neko dodje i kaze kako treba probusiti kasiku...:aha:
Pravo da ti kazem prilicno je busna, ali to ne daje efetkte kakve bih ja htela, a kako rece doktor uzalud se mucim dok ne pocne organizam sam da se cisti od hemije i silnih kortikosteroida dzaba cak i kad bi gladovala i zivela na vodi, samo bi upropastila imuni sistem i napravila probleme bas velike. Kad smo se lepo ispricali razumela sam da je dobro da smanjim kolicine i da budem umerena, ali da ce se rezultati videti tek kad organizam dozvoli to.

Back