Pohvalite se III

To nije tada bio slucaj sa hrono ishranom, napisala sam vec da sam prvi put bez da sam bila u ikakvoj restrikciji skinula kilazu do savrsenog broja kilograma i da se nisam nikad bolje i lepse osecala, ovo lepse rekla moja deca i moja mama tada i svi koji me bas znaju. Drugi put je islo sporije, to nije slucaj nas nekoliko to je slucaj svih koji su ikad bili na hrono, istim nacinom, istim putem ne mozes dvaput proci da postignes isto, to je priznala i sama Ana Cubela koja takodje sad muci muku da opet skine kilazu, mada ima i zdravstveni problem.
Tada sam bila bas resena nisam imala ni jedan problem i nisam se tesila hranom, to ni sad ne radim, nego sam sad u potpuno drugom stanju da tako kazem jer moje telo ne sme da se dovodi u rizik pada imuniteta, sto je sasvim druga stvar od tog tad vremena i u odnosu na vas zdrave.

Nisam ja tip koji hranom "hrani dusu" to kod mene ne pali, i nikad, ali bas nikad nisam bila u situaciji da mi se kao nekima nesto bas, bas jede, pa bi sad zbog toga otisla ne znam ti gde ili bi ustala pa to skuvala, umesila, sta god. Znam mnogo njih koji bi u sred noci isli na drugi kraj grada jer im se bas to jede tada, na sta uvek reagujem zacudjeno i nije mi jasno sta to coveka do te mere tera da bez neceg ne moze kad je hrana u pitanju. DA je do hrane odavno bi skinula kilazu na neki fin nivo, ali nije do lekova je.
ne pisem samo o tebi, pisem I o drugima i o sebi
svi mi koji imamo visak, hranili smo dusu
ti mozes da unosis kvalitetnu hranu potrebnu odrzavanju tvog imuniteta, ali gibanica npr. to nije..makar to bilo jedno
parce
i ako napravis pravilan kalorijski balans, unos - potrosnja - nema viska
kad imas borbu na drugim frontovima, nemas uslove da na najprirodniji nacin potaknes mozak na lucenje hormona zadovljstva i srece da ne bi otislo u depresiju..i onda je tu hrana
ne pricam o prejedanju, samo o unosenju necega sto ce da te ucini srecnom, makar bilo to i parce gibanice, a sto ti realno nije potrebno uopste jer od tog parceta tvoje telo sem kalorija nece da iskoristi bas nista drugo korisno, niti ces imati imuno benefite od toga
sto se ane tice, zena je usla u klimaks i koliko sam shvatila uz pomoc hormonske terapije izaziva nasilno cikluse kako bi sacuvala jajne celije ako se odluci na potomstvo
a zna se sta hormoni uneti na takav neprirodan nacin rade telu
ne osudjujem tebe, niti se na tebe odnosi
evo pricam o sebi, samo si me ti podstakla svojim postom
kilograme sam dobila svesno, jer su mi trebali da zastitim svoju dusu i um
i kad sa sobom rascistim, kad izlecim svoju dusu i napravim balans, kilograma cu da se resim
a do tada ako budem nalazila ikakav razlog sto ih ne skidam, lagacu samo sebe
tu su jer imaju zastitnu ulogu u ovom trenutku, kad budem jaka na svim zivotnim frontovima ponovo, opet cu da ih se resim

ne pisem samo o tebi, pisem I o drugima i o sebi
svi mi koji imamo visak, hranili smo dusu
ti mozes da unosis kvalitetnu hranu potrebnu odrzavanju tvog imuniteta, ali gibanica npr. to nije..makar to bilo jedno
parce
i ako napravis pravilan kalorijski balans, unos - potrosnja - nema viska
kad imas borbu na drugim frontovima, nemas uslove da na najprirodniji nacin potaknes mozak na lucenje hormona zadovljstva i srece da ne bi otislo u depresiju..i onda je tu hrana
ne pricam o prejedanju, samo o unosenju necega sto ce da te ucini srecnom, makar bilo to i parce gibanice, a sto ti realno nije potrebno uopste jer od tog parceta tvoje telo sem kalorija nece da iskoristi bas nista drugo korisno, niti ces imati imuno benefite od toga
sto se ane tice, zena je usla u klimaks i koliko sam shvatila uz pomoc hormonske terapije izaziva nasilno cikluse kako bi sacuvala jajne celije ako se odluci na potomstvo
a zna se sta hormoni uneti na takav neprirodan nacin rade telu
ne osudjujem tebe, niti se na tebe odnosi
evo pricam o sebi, samo si me ti podstakla svojim postom
kilograme sam dobila svesno, jer su mi trebali da zastitim svoju dusu i um
i kad sa sobom rascistim, kad izlecim svoju dusu i napravim balans, kilograma cu da se resim
a do tada ako budem nalazila ikakav razlog sto ih ne skidam, lagacu samo sebe
tu su jer imaju zastitnu ulogu u ovom trenutku, kad budem jaka na svim zivotnim frontovima ponovo, opet cu da ih se resim
Ja ti iskreno zelim da to bude sto pre :ok:

Moj problem je druge prirode i nemam ni nameru da mucim svoje telo niti da ga izgladnjujem niti da ga zamaram preko mere jer znam sta mi je lekar rekao kako mogu procu u tom slucaju. Jako mi je vazno da budem dobro, pa i sa viskom bas me briga za njega, ako budem zdrava i ako se budem do ko zna kad ovako osecala ili cak i bolje od ovoga, koga briga za par kilograma viska, mene to nece remetiti da budem srecna i tako debela. :)

Znam sta Ana radi, neka radi svako sebi misli najbolje, a da li je to bas uvek tako ne znam, a izgleda ne zna niko.

Samo da budemo svi zdravi, lako za kilograme, nego eto caskamo malo.

Pa ja nisam insistirala na tome ni ko je stariji ni ko je mladji. Ja sam rekla da je meni islo teze drugi put, pa i Domacica je probala cini mi se ponovo pa nije bilo uspesno i jos jedna forumasica cini mi se Jexi da bese, nema je vise ovde ne javlja se, isto je prosla u drugom "izvladjenju".
Ovo drugo naravno da znam i ne treba tu velika mudrost, vidis po svom telu kako se menja i kako neke stvari ne moze kao pre, pa ni da se oslobodi viska kilograma kao nekad.

posto znas ovo drugo onda znas i da to nema veze sa samom dijetom
+ sve te dijete se svode na redukciju

Back