Pohvalite se II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А налаз кад ће бити? Супер што можеш да шеташ.

..sad ispade kao za tri nedelje tek...videcu u petak opet idem...da mi vade ostale konce...da mogu danas sam najnormalnije isla....

- - - - - - - - - -

Mom tati još uvek nije gotov ph nalaz, sutra će biti 3 nedelje kako mu je rađena bronhoskopija.

..ja ne znam o cemu se tu radi, meni je receno za 2 ce kao biti, sad danas 3...malo mi tu nesto nije jasno..

А пошто видим да постоји проблем са схватањем саме процедуре постављања дијагнозе, да објасним, с обзиром да је област баш моја.
Елем, након операције, свако , али баш свако ткиво које хирург одстрани долази на хистопатолошку анализу.

Материјали за анализу се веома разликују.
Није исто анализирати штитну жлезду која се просто исече на шните, укалупи, сече и боји и нпр. неки малигно измењен лимфни чвор у коме сам поступак дијагностике зависи од бројних специјалних бојења...или, рецимо, црево са карциномом где за одређивање типа малигнитета и стадијума болести (од чега зависи терапија) мора да се узме бар 3-4 исечка из тумора, па линије ресекције, па исцедити све лимфне чворове из пропратног масног ткива (то буде око 40 калупа по само једном препарату).

Патолог све то треба пажљиво да прегледа и да испише од изгледа ткива ''на око'' до микроскопске слике која подраумева разне детаље.

Операција много, патолога екстремно мало.
А процедуре доказивања трају некад и по две недеље.

Ето, у томе је цака.

- - - - - - - - - -

Ih, tačno sam znala da sam pogrešila što nisam završila medicinu. Želela sa da budem patolog.

Зашто? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back