Pogrom Oluje 30 godina

Sproveli smo je, jer je srpsko pobunjeničko vodstvo odbilo Plan Z 4 i reintegraciju otetih dijelova teritorija. Ne razumijem što nije jasno? Kakva sramota? VRO Oluja je bila legitimna vojna akcija kojom je oslobođen odmetnuti teritorij koji je 4 godina bio izvan kontrole hrvatskih vlasti. Nakon te akcije kućama su vraćani deseci pa i stotine tisuća odbjeglih i prognanih Hrvata. To je bio dan kada je Hrvatska konačno odahnula, kada se vratio mir i osmijeh na dječja lica. Dan kojeg su građani u tuzi, stresu i zabrinutosti čekali pune 4 godine. Dan oslobođenja! To je ponos i osjećam samo zahvalnost žrtvi naših vojnika koji su nam tog dana vratili mir, slobodu, sigurnost i živote.

Jasenovac, NDH, Ante Starčević, NATO, MPRI. Da skratimo posao nekima. :mafijas:

A dega li je sada sveza plavusa :think:

1754328600637.png

Ja ti rekoh da se ne isplati biti rusofilska država.

Koji god spor da imamo sa nekim, na našu stranu će da stane Rusija koja se na ovim prostorima ništa ne pita, a na suprotnu stranu će da stane zapad koji se sve pita.

Besmisao srpske politike. I još ljudi kažu kako treba tako ;)
Ja sam opet ubeđen da je vreme zapada nepovratno prošlo.Eto,u ove tri godine je Rusija dokazala da joj zapadne sankcije i nisu nešto naštetile i da okuplja oko sebe neke nove igrače koji će da drmaju svetskom pozornicom,čak podjeb**aju i amerikance,otvoreno,i ovi im ne mogu baš ništa.A eto,mi se držimo te Rusije.Ostaje nam da sačekamo da udave Ukrajinu i posredno i EU.A to će se desiti vrlo brzo jer se mnogi evropski proizvođači vraćaju na rusko tržište,a nisu ih rusi zvali,nego su spustili glavu i pojeli ono što su izas***li.E onda će ti isti rusi sa pravom veta u UN da "zamole " ekipu iz Bondstila da idu kući i da oni preuzimaju,kao u Africi što su isterali i švabe i Francuze i ko je već bio tamo.Jer i ti i mnogi zaboravljate činjenicu da je 40% Evrope rusko vlasništvo,njihova teritorija,njihov narod,i naravno da će da se pitaju za sve u vezi Evrope.

Ja sam opet ubeđen da je vreme zapada nepovratno prošlo.Eto,u ove tri godine je Rusija dokazala da joj zapadne sankcije i nisu nešto naštetile i da okuplja oko sebe neke nove igrače koji će da drmaju svetskom pozornicom,čak podjeb**aju i amerikance,otvoreno,i ovi im ne mogu baš ništa.A eto,mi se držimo te Rusije.Ostaje nam da sačekamo da udave Ukrajinu i posredno i EU.A to će se desiti vrlo brzo jer se mnogi evropski proizvođači vraćaju na rusko tržište,a nisu ih rusi zvali,nego su spustili glavu i pojeli ono što su izas***li.E onda će ti isti rusi sa pravom veta u UN da "zamole " ekipu iz Bondstila da idu kući i da oni preuzimaju,kao u Africi što su isterali i švabe i Francuze i ko je već bio tamo.Jer i ti i mnogi zaboravljate činjenicu da je 40% Evrope rusko vlasništvo,njihova teritorija,njihov narod,i naravno da će da se pitaju za sve u vezi Evrope.
Je, naravno. Rusija je dokazala i da je toliko vojno moćna da može skršiti Ukrajinu u kratkoj specijalnoj vojnoj operaciji. Ups! To se nije dogodilo. :mrgreen:

Ne, nego zato što Hrvati niti su glupi, niti su naivni. Hrvatima su Srbi oduzeli naoružanje koje je po zakonima i ustavu pripadalo SR Hrvatskoj, s ciljem da se Hrvatima onemogući obrana. Istovremeno, htjelo se Hrvate (i Slovence) natjerati da odustanu od svoje republike unutar Jugoslavije, da joj se oduzmu zakonske ovlasti, centralizira vlast u Beogradu, stvori unitarna država pod dominacijom Srba, sruši demokratski izabrano hrvatsko (i slovensko) političko vodstvo i nametne izvanredni okupacijski režim.
Da nisam zivjela u to vrijeme,pa da ti povjerujem sta si ovde istrucao.
Ovako,uzalud se trudis,sto se mene tice.

Svake godine prešuti se i da je počelo s mitingovanje na Kosovu polju kod Knina 1989. i da su ljeto 1990. balvani bili i da je u ljeto 1991. sve već gorilo, npr. SAO Krajina je spalila 27. 8. 1991. Kijevo. Ove godine barem nije bilo sumanutih igrokaza i traktora. Ali koji je smisao svih ovih poluistina izvan konteksta? Kako se Srbiji isplati pumpati mržnju prema Hrvatima?

Uvek se svi fokusiraju na nebitne stvari. Mitinzi i "balvan revolucija" što je običan protest protiv Tuđmanove vlasti nije ništa bitno. Bitni su prvi oružani sukobi koji su eskalirali u rat.

Saće ovaj naš da ponavlja mantru kako su nam Hrvati krivi za tu akciju.

A evo prostih činjenica:

Milošević je nahuškao Srbe da se pobune protiv vlasti u Hrvatskoj.
Milošević je nahuškao Srbe da odbiju Z4 plan koji je predviđao da se integrišu i dobiju autonomiju.

A pošto nisu hteli da priznaju hrvatsku vlast i nisu hteli da se integrišu, logičan ishod je bilo proterivanje. Gle čuda, teško za poverovati.

Gde god su Milošević i Vučić branili srpstvo, tu Srba više nema.
Jga, ja mislio da istorija počinje 5.8.1995.

Sigurno ste gledali na TV Beograd kako Hrvati Vukovara 1991. žene, djeca, starci napuštaju razrušeni Vukovar s najlon kesama, a ne s automobilima ili traktorima, nego pješke.

Počelo je s pljačkom i paleži hrvatskih kuća 1991. Zar ste zaboravili? Pa nije rat na teritoriju Hrvatske poče s Olujom 1995. To je bio kraj rata? Sjetite se kako je počelo.

Preko 100.000 izbeglih Srba iz HR van RSK takođe. Ima i onih trostruko proteranih Srba. Prvo iz HR van RSK koji se sklonili u zapadnu Slavoniju, pa iz zapadne Slavonije protterani i pa onda iz ostatka RSK.

Sproveli smo je, jer je srpsko pobunjeničko vodstvo odbilo Plan Z 4 i reintegraciju otetih dijelova teritorija. Ne razumijem što nije jasno? Kakva sramota? VRO Oluja je bila legitimna vojna akcija kojom je oslobođen odmetnuti teritorij koji je 4 godine bio izvan kontrole hrvatskih vlasti. Nakon te akcije kućama su vraćani deseci pa i stotine tisuća odbjeglih i prognanih Hrvata. To je bio dan kada je Hrvatska konačno odahnula, kada se vratio mir i osmijeh na dječja lica. Dan kojeg su građani u tuzi, stresu i zabrinutosti čekali pune 4 godine. Dan oslobođenja! To je ponos i osjećam samo zahvalnost žrtvi naših vojnika koji su nam tog dana vratili mir, slobodu, sigurnost i živote.
Pa vidiš,nešto slično se desilo i kod nas na Kosovu pa smo dobili bombardovanje.Sramota je jer ste proterali svoje sugrađane,niste odgovarali za to,niste bombardovani kao mi,i još slavite to.No dobro...

Pa vidiš,nešto slično se desilo i kod nas na Kosovu pa smo dobili bombardovanje.Sramota je jer ste proterali svoje sugrađane,niste odgovarali za to,niste bombardovani kao mi,i još slavite to.No dobro...
Ali ti prozvani nisu htjeli biti naši sugrađani. Oni su htjeli ostati na svom mjestu, a živjeti u Srbiji. Matematički je to neizvedivo.

I napisah ranije. Briga tebe za hrvatske Srbe, ti si samo zavidan što mi jesmo riješili naš problem s vama, a vi niste uspjeli riješiti problem s Albancima na Kosovu. Čista zavist.

Ali ti prozvani nisu htjeli biti naši sugrađani. Oni su htjeli ostati na svom mjestu, a živjeti u Srbiji. Matematički je to neizvedivo.

I napisah ranije. Briga tebe za hrvatske Srbe, ti si samo zavidan što mi jesmo riješili naš problem s vama, a vi niste uspjeli riješiti problem s Albancima na Kosovu. Čista zavist.
Ne zavist,nego bes i čuđenje zbog primene dvostrukih zapadnih standarda.

Back