Pogodi !

Rothko-Red.jpg

Ptico, pravi si Serlok! A i izbor zadatka ti je odlican! Ja znam sta je ovo ali dajem priliku nekom drugom mladjem end jos uvek nedokazanom da se istakne svojim znanjem.

Gospodin Sandro Botičeli,Vinus i Marz.Hvala.Ja oću da se igram ove igre,al ti je to ko na svetskom prvenstvu.Malo se puvaš da znaš,pa kad ti uvale 6 komada,kažeš(sebi) javnosti da nisi baš upućen najbolje u tu tematiku...Šalim se.Razzumem se samo u ovo domaće i ponešto strano.

Uf,ajd sad.Ne bi uopšte trebalo da bude teško.Ženski autor je u pitanju,domaći.Što rekoše na temi "Ne prihvatanje" poznata u svetu,baš nas briga za kod nas.Vajarka,molili je iz Pekinga da njene skulpture izlože na olimpijadi.

Prodje dvajes četr sata.Ne znam šta da radim.imam utisak da niko i ne gleda.plašim se da ne bude posle svi smo znali,al si ti požurio sam sebi da odgovoriš!
Ajd ovako:nek postoji još malo,pa šta bude.Ako ne bude,imam za vas jedno filozofsko pitanje u vidu slike.Hvala.

Dooobrrrooo!!!
Pošto niko ne želi ni da me otera u k....,onda da kažem.
Gospodja je Vesna Pantelić,inače vajarka,magistrirala u Americi,član je onoga,ovoga...itd.
Čuvene su,bar u svetu,njene Gertrude.Debele žene,najčešće u kupaćim kostimima i raznim pozama.Te mala,te velika,te leži,te leti,te skače u vodu...Izlagala skoro svuda u svetu,a bogami će sad i na olimpijadi.Trenutno su joj skulpture izložene u Nekom muzeju u Pekingu,zaboravih kom.Ko je video skulpture,video je i slike.Tako da nisam mnogo pobrkao što sam ubacio njenu sliku.Inače,njeno slikarstvo ne doseže izuzetne visine,ali mi je krivo što neko ne reče bilo šta o ovako nečem ljupkom.
Ko bude pogadjao sledeći zadatak,dužan je da pogodi i period.Naravno u rasponu od 10-12 god.Neću zadavati sledeće dok se ne zainteresujete.A možda i pogodite.

Goscice,pošto si ti obavezna da gledaš ove stvari,implicira da si videla ovo što sam postavio.Ajd bar ti probaj jednom,ako treba "obrukaj se",pa da obnarodujem,koji je to čuveni slikar.
Mnogo se glupo osećam.ne zato što ne pobudjujem interesovanje,nego što igram stoni tenis,sam sa sobom.

Sokić Ljubica-Cuca.Nastala u periodu s početka `60 god.Verovatno 1962-63`god.
Sužena je upotreba izražajnih sredstava na pljosnate površine,a skala boja na blage varijacije tonova.Odnos krupnijih i sitnijih površina,njihovo prelamanje i natkriljivanje,svetlost,koja proizilazi iz odnosa boja, i pretvaranje malih površina u veliki prostor.Svodjenje složenih oblika na jednostavnije šeme.S obzirom da su harmonske celine na prvom mestu njenih sadržaja,čemu odgovaraju i nazivi samih dela,može se pretpostaviti da oblici tela koji se pojednostavljuju,pružaju samo teren za utvrdjivanje hromatskih odnosa,te da imaju ulogu jedne druge podloge,koja sama po sebi,kao oblik stoji u potpunoj zavisnosti od konkretizacije boje.Geometrizam,preovladjuju pastelno zeleni,plavi tonovi i sivi i tamno sivi!

Hvala Bogu,da se neko javio!!!
Aplauz za devojku,koja se jedina usudila da javno istupi!!!
Voleo bi kad bi malo opisala "kako" ti se svidja i "šta vidiš".Čovek je pariski slikar,čije su slike u svetskim kolekcijama.Inače beogradski djak.
Mogla bi malo,kao Piaf,po googlu,ali priznajem samo tvoj odgovor sa googla.Mada možda i nije loše da ne odgovoriš,jer imam jednu,mnogo dopadljivu za sledeće postavljanje.

Back