Poginuo Toše Proeski

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kažu da je Bog svemoguć,i da su 'Čudni putevi Gospodnji'....istog Svevišnjeg pitam zašto baš dečka ,punog želje za životom,nemira,čistog i nevinog,vernika iskonskog pravoslavca,dečka koji krenuo obnavljanje manastira u Kruševu.....zašto takve uzima?

Не бих да будем груб...

Милиони људи умире и гине сваког дана. И сада погине неко познат па сви "што га узе Бог, добар човек"... Откуд ти знаш шта би било да није погинуо? Шта би он урадио, или шта би му се десило итд итд. И на крају, дал' је стварно такав био? то само он зна. Ако је био такав, њему је сада лепо, не брините се.

Na nasim prostorima uz Vladu Georgijeva Tose je bio pevac bez premca. Bio je miran, razuman, normalan, nije bio uobrazen, bio je pristojan i vaspitan. To sto mu se desilo stvarno je strasno. Citam i ne mogu da verujem kakvi sve debili pisu na forumu. Radovati se necijoj smrti?! Cak i da budes ravnodusan i to je bolesno, a kamoli ono prvo! Oni su kao u fazonu rock, metal i to, a vi debili samo da znate, imao sam priliku slusati Proeskog kako peva HERE I GO AGAIN, IS THIS LOVE i jos par vecnih pesama tako neverovatno dobro. I sam je privatno slusao tu muziku. Obozavao je Metaliku.

nisam ga slusala i nisu mi se svidjale njegove pesme,al to nije bitno..mnogo mi je zao i bas je uzasno ovo sto se dogodilo..ne znam sta vise da kazem...........
..nemojte samo da pravite sprdnju od ove teme kao neko na prvoj strani...

I evo, posle celog dana, i dalje mi stoji knedla u grlu...I svaki put kad vidim na vestima, ne mogu da verujem, a oči mi zasuze...a prošla sam godine kad su pevači i muzika nešto najvažnije na svetu. Gre'ota, bre. Moja sestričina tinejdžerka je skrhana, mislila je da je zezamo kad smo joj rekli. E, tuge...

zao mi je i zao i ne znam koliko puta reci...ovakvi dogadjaji pobude u nama milion misli o zivotu i ljudima.... zao mi je njegove mladosti i neostvarenih snova... zato ne brze od zivota bilo na dve noge ili cetri tocka... nek pociva u miru , andjeli su dobili jos jednog slavuja.

p.s. zao mi je sve mladosti ugasene na pragu zivota ; ne pitajmo za kim zvona zvone...

Ne slusam tu vrstu muzike, ali znam da je Tose imao divan glas i da je delovao kao jako fina i pristojna osoba, rekla bih izuzetak po ponasanju i talentu kad se uzme u obzir domaca estrada.
U svakom slucaju, bila sam jako potresena kada sam cula vest o njegovoj smrti.

Iako je pevao pop muziku, Tosetov omiljeni pevac je bio David Coverdale iz grupe Whitesnake. Citajuci vase komentare o nepravdi i cinjenici da cesto oni koji to najmanje zasluzuju medju prvima napustaju ovaj svet, oprostila bih se od Toseta stihovima njegovog omiljenog pevaca:

"Here I am singing the song of my open soul,
Will time pass me and all my dreams?
A heaven knows...
But I can't go on, in a world where love's defeated."

Idi sad, druze moj
ljubavi pozdrav mi odnesi mojoj ti
putu mom tu je kraj
umoran ovde ja cu stati, zelim mir

Kad ne bude mene
kad me skriju paprati, travke i sas
kad ne bude mene
ljubit cu je pesmama svojim i tad
O reci mi njoj
da je tako prolazno sve
kao ptica let
samo nju da volio sam ja
jer je za me bila sav svijet
crveni moj cvijet

Idi sad, druze moj
ljubav i pesmu mi ponesi mojoj ti
dalje sad mogu sam
pocinak ovdje ja cu naci, idi ti

Kad ne bude mene
kada dodju drugi djecaci ko ja
kad ne bude mene
reci da cu ostati sa njom i tad

O,reci mi njoj da je tako prolazno sve
kao ptica let....
samo nju da volio sam ja
jer je za me bila sav svijet,
rumeni moj cvijet...

TOSE,zbogom...

Kad bi moglo vreme da se vrati nazad, pa da ovo ne bude istina. Velika steta i velika tuga.
Ne zelim da poverujem da ga stvarno vise nema.

toshei10.jpg

nasa zvezda bila i bice

forever

Jos ne zelim da poverujem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back