PODSTANARSKI ZIVOT

meni je kod prosle gazdarice bilo extra
satan extra cena realna
a zena dolazila bukvalno prvog po kiriju i recune
ma milina
ko da je moj stan

a prvi gazda
kad bejah mald i neskusan
me oblanirao, uzeo plus i depozit
a ziveo sam u podrumu

17 godina stan, plus 10 godina lokal...već 4 godine svoj na svome i sa jednim i drugim. Ajde da kažem da sam imao sreće sa stanodavcima ali daleko od toga da je bilo sve idealno. Od sitnih prebacivanja...idu na more a duguju za struju, opet nova kola a bume se što im svake godine podižemo kiriju, pa do telefonskih poziva da ne mogu da spavaju jer sin svira gitaru u zlo doba ili kako mlađi ne ume normalno da hoda nego trči ...ko po glavi da im trči.

Došla, videla, preživela.
Devet dugih godina ubedljivo najgoreg iskustva u životu.
Kad sam došla u Srbiju, priznajem prvi put sam čula da neko (a uskoro sam to bila ja) može da živi u nečemu što se zove nus-prostorija:confused:
I da za taj luksuz skrajnut iza gazdine kuće, a između garaže i poljskog wc-a plaća tadašnjih basnoslovnih 150 maraka.
Posle tog horora moja kućica-moja slobodica je apsolutna ili univerzalna istina:D

Ima li vas podstanara ovdje? Kakve su vam gazde? I da li vam se smucio podstanarski zivot? Meni jeste!!!! :besna:

sto? zar nije super bacati pare u tudj dzep svaki mesec....???
bem ti drzavu

kada smo poceli da zivimo kao podstanari, moji roditelji,brat i ja, gazda je bio mlad lik ....ziveli smo ispod njega i bilo je ok....blesav pogubljen lik...:)
onda smo se preselili kod nekog smaraca koji me spijunirao i redovno mom burazeru govorio ko je i dal je bio kod mene,posto sam bila u stanu ispod burazera
posle toga smo ziveli u nekom stanu,gazde su bile ok,nisu se mesale,al su na kraju ispali pokvareni i ....truli....
onda sam pocela da zivim sa deckom i gazdarica tog stana...te rupe....je jedna mala shpicasta lisica....malih zlih ociju....sva sitna i skvrchena u svojoj lukavosti...
posle toga smo pobegli u drugi stan,gazde su bile divne....jos uvek se cujemo ponekad
sada smo u stanu u kom su se gazde promenile...prvo bio neki neozbiljan lik kog nisi mogao da nateras da uradi sta treba,al kad treba kiriju da uzme on podmetne zenu koja je u fazonu Koshtunica sam pa nisam obavestena sta sve treba........i puni su para,imaju nekretnina koliko oces....a ne moze ebene zube da popravi,pa mu smrdi iz usta....valjda mu skupa popravka...sta ce jadan,kad nema kintu :roll:
sve on zna,svakoga zna,sve ce on da sredi.....aha...da....klipan
prodao je stan a nove gazde su ok....zive tu blizu nas u komsiluku al se pojave samo kada treba ... bolji od ovih proslih ....neuporedivo bolji
i tako....al znam da bi mi se stvarno dopadao samo jedan gazda...ja :)
al ***...nece da moze osim ako se drzava ne promeni...znaci ono...***

Ako ti se smučio podstanarski život, uzmi kredit, pa uživaj u kamatama i stalnim promenama rata, marži itd, mnogi su tako rezonovali pre par godina i rado bi se vratili u podstanare, jer im banke deru kožu s leđa, ali prošao je voz

Poslednja izmena:
Pnije bas tako, ako zagrizes samo onoliko koliko mozes da progutas. Kiriju placali 10 godina od 120 do 150 eura mesecno, plus grejanje i ostalo, sad placam 220 ali svoje. I te oscilacije kursa uopste nisu tako drasticne, da bi toliko zentali... jedino ako nedajboze ne bude ponovo neka hiperinflacija... e sad kako ja nemam pet zivota nego jedan ni vremena da cekam hoce li smak sveta ili nece, biram da se sad, odmah setam gologuza po svom stanu uz preglasnu muziku, bez zentanja da to gazdi smeta. Nek je i shupa al je moja.

Meni dodje iz koze da iskocim vise bre! Promijenili smo vec 3 stana, u prvom nam je , eh, bilo najbolje, ali smo morali otici jer im je trebao. U drugom i ovom sad potpuno isto, gazdarica ulazi kad joj se cefne, sve snima, zapitkuje, visi ispod balkona da cuje sta pricamo, a vrhunac je bio danas kada je dosla po 3 put da mi trazi sifru interneta, i tu sam bas pukla i rekla da ne dam pa nek se ljuti koliko hoce. Uzima 2 kirije iz jedne kuce i nece internet da plati, a ja podstanar sve mogu, i kiriju i racune i sve ostalo... Iskreno se nadam da ce poslije ovog danas dolaziti samo u vrijeme kirije!

Ako ti se smučio podstanarski život, uzmi kredit, pa uživaj u kamatama i stalnim promenama rata, marži itd, mnogi su tako rezonovali pre par godina i rado bi se vratili u podstanare, jer im banke deru kožu s leđa, ali prošao je voz
Neke moje računice kažu da sam dao oko 50.000 evra na kiriju...a da ne računam troškove selidbi, lomljenje nameštaja, potrošeno vreme, plaćanje skupe struje za grejanje jer si uslovljen da se greješ na struju. Kamo sreće da sam još 1990. mogao da podignem stambeni kredit i te pare potrošim na vraćanje za svoje.

Došla, videla, preživela.
Devet dugih godina ubedljivo najgoreg iskustva u životu.
Kad sam došla u Srbiju, priznajem prvi put sam čula da neko (a uskoro sam to bila ja) može da živi u nečemu što se zove nus-prostorija:confused:
I da za taj luksuz skrajnut iza gazdine kuće, a između garaže i poljskog wc-a plaća tadašnjih basnoslovnih 150 maraka.
Posle tog horora moja kućica-moja slobodica je apsolutna ili univerzalna istina:D

da, da,
odjednom su poletele cene rentiranja u nebesa .... najgori period

Mislim da nije strasno biti podstanar,u Evropi vecina tako zivi.Strasan je mentalitet nasih stanodavaca:izdaju ruinirane stanove a kirije neprilagodjene kvalitetu,ne shvataju da vi zakupom kupujete slobodu zivljenja i da ne treba da vam se uopste pojavljuju na vrata i uplicu u zivot.A da ne govorim o uslovljavanju da primaju bez dece parove?!Kao da ce deca da oglodju parket.Bila sam u Evropi i zivela tamo,i mogu vam reci nebo i zemlja sto se tice i stanova i stanodavca!Stanodavca samo treba da interesuje da li ste zaposleni,a ostalo NE!Ali dugo ce jos vode Dunavom proteci dok se tu nesto ne promeni..jer zapravo u glavama je problem.

Back