Podržavati nekoga u štrajku glađu – moralni čin ili nemoć razuma?

Izvesni.Sinisa

Primećen član
Poruka
739
Često čujemo rečenicu “Podržavam ga u štrajku glađu”, kao da je to izraz najveće solidarnosti.
Ali hajde da se zapitamo — da li je to zaista podrška, ili prećutno saučesništvo u samodestrukciji?

Ako neko gladuje iz uverenja, treba li mu se diviti, ili mu pomoći da prestane pre nego što izgubi zdravlje i razum?
Gde je granica između morala i manipulacije tuđim bolom?
Da li je štrajk glađu simbol pravedne borbe — ili dokaz da društvo više ne ume da rešava probleme razumno?

Šta vi mislite — da li je podržati nečiji štrajk glađu čin empatije, ili znak da smo kao društvo potpuno zakazali?

Često čujemo rečenicu “Podržavam ga u štrajku glađu”, kao da je to izraz najveće solidarnosti.
Ali hajde da se zapitamo — da li je to zaista podrška, ili prećutno saučesništvo u samodestrukciji?

Ako neko gladuje iz uverenja, treba li mu se diviti, ili mu pomoći da prestane pre nego što izgubi zdravlje i razum?
Gde je granica između morala i manipulacije tuđim bolom?
Da li je štrajk glađu simbol pravedne borbe — ili dokaz da društvo više ne ume da rešava probleme razumno?

Šta vi mislite — da li je podržati nečiji štrajk glađu čin empatije, ili znak da smo kao društvo potpuno zakazali?
Treba pustiti ljude da srljaju i svojom glavom lupe o zid. E tako će da se nauče. Drugačije neće. Samo trošiš svoju energiju jer 90% ljudi kad nešto zacrta neće dopustiti da neko dopre do njihovog mozga.

Treba pustiti ljude da srljaju i svojom glavom lupe o zid. E tako će da se nauče. Drugačije neće. Samo trošiš svoju energiju jer 90% ljudi kad nešto zacrta neće dopustiti da neko dopre do njihovog mozga.
Meni ta žena što štrajka glađu deluje više kao žrtva nego heroina instrumentalizovana za tuđu priču.
Revolucija jede svoju decu; nekima treba baš ta „glava koja će pasti“ da bi je potom iskoristili protiv vlasti...
To je licemerno, podržavaju je jer im treba scenska krv, a kad padne, baciće je kao potrošni materijal...

Treba podrzati i diviti se svakoj borbi protiv mafijasko-fasisticke diktature.

Mafijasko fasisticke diktature unistavaju drustva i civilizacije.

To je najvece ljudsko zlo na planeti Zemlji.

Svako ko tvrdi da je vernik, a podrzava mafijasko fasisticke diktature, treba da se stidi, ako ima srama.
Znaš, lako je biti revolucionar s punim stomakom ..Ti bi se “divio borbi”, al’ iz fotelje dok neko drugi gladuje da bi ti imao o čemu da pišeš.
Nisi ti protiv diktature, ti si samo navikao da drugi ginu za tvoje prazne parole...

Znaš, lako je biti revolucionar s punim stomakom ..Ti bi se “divio borbi”, al’ iz fotelje dok neko drugi gladuje da bi ti imao o čemu da pišeš.
Nisi ti protiv diktature, ti si samo navikao da drugi ginu za tvoje prazne parole...
Sada si opisao sustinu hriscanske vere.

Lako vam je sada, posle 2000 godina da budete vernici iz fotelje.

Zasto niste bili vernici kada je Hrist stradao, i zasto je morao da strada za vas, umesto vas?

Da, ja sam obican slab covek, kao i vi vernici. Plasim se da me iskonsko zlo- mafijaska diktatura, strelja kao zeca.

Sada si opisao sustinu hriscanske vere.

Lako vam je sada, posle 2000 godina da budete vernici iz fotelje.

Zasto niste bili vernici kada je Hrist stradao, i zasto je morao da strada za vas, umesto vas?

Da, ja sam obican slab covek, kao i vi vernici. Plasim se da me iskonsko zlo- mafijaska diktatura, strelja kao zeca.
Nemoj, molim te, da mešaš Hrista i politički cirkus.
Hrist je stradao za veru, ne zato što je neko izgubio izbore.
Niko od ovih što gladuju danas nije mučenik , to su ljudi koje koriste kao dekor za tuđe ambicije i nemoj da se kriješ iza krsta dok navijaš da neko drugi umre od gladi.

Nemoj, molim te, da mešaš Hrista i politički cirkus.
Hrist je stradao za veru, ne zato što je neko izgubio izbore.
Niko od ovih što gladuju danas nije mučenik , to su ljudi koje koriste kao dekor za tuđe ambicije i nemoj da se kriješ iza krsta dok navijaš da neko drugi umre od gladi.
O kakvom politickom ciklusu ti pricas?

Pa ovo je bas isto kao u doba Hrista- mafijascine koje nemaju nikakav legitimitet, vladaju silom. Kakvi izbori i politika? Da li se ti zajebavas?

Upravo je tvoj tabor onaj koji se krije iza mafijske diktature, od koje se i sami plasite, ali morate da im lizete cizme jer ste se usrali.

Где си то чуо?

У месном одбору СНС-а кад сте Смрдића подржавали у штрајку глађу?

Или Мартиновића и Сандру Двоцевку?

Meni ta žena što štrajka glađu deluje više kao žrtva nego heroina instrumentalizovana za tuđu priču.
Revolucija jede svoju decu; nekima treba baš ta „glava koja će pasti“ da bi je potom iskoristili protiv vlasti...
To je licemerno, podržavaju je jer im treba scenska krv, a kad padne, baciće je kao potrošni materijal...
Nije ona žrtva, nije niko žrtva svako može da se bori a ona se aktivirala posle godinu dana... Ne verujem ja u te žrtve. Pogledaj roditelje što su im deca ubijena u Ribnikaru, odmah su se aktivirali i Kecmanovići prolaze kroz pakao kao što i treba. I nisu digli proteste niti blokade već tiho vode svoje ratove a što su njihova deca manje važna od ljudi što su poginuli tokom pada nadstrešnice?

Nije ona žrtva, nije niko žrtva svako može da se bori a ona se aktivirala posle godinu dana... Ne verujem ja u te žrtve. Pogledaj roditelje što su im deca ubijena u Ribnikaru, odmah su se aktivirali i Kecmanovići prolaze kroz pakao kao što i treba. I nisu digli proteste niti blokade već tiho vide svoje ratove a što su njihova deca manje važna od ljudi što su poginuli tokom pada nadstrešnice?
I roditelji dece iz Ribnikara su podržali Dijanu i javno izjavili da je njihova greška što i oni nisu tada, na neki način uzdrmali javnost. Koji pakao prolaze Kecmanovići, sede u toplim stanovima i briga ih za sve??

vucevic-posetio-mrdica-ispred-skupstine.jpg

I roditelji dece iz Ribnikara su podržali Dijanu i javno izjavili da je njihova greška što i oni nisu tada, na neki način uzdrmali javnost. Koji pakao prolaze Kecmanovići, sede u toplim stanovima i briga ih za sve??
@Lagerta pozdrav, iskreno .. teško da iko od nas može da zna kroz šta ti ljudi prolaze dok ne oseti na svojoj koži.
Ne meri se tu bol po televiziji ni po izjavama.
Deca znaju da upropaste i porodicu i roditelje i sve oko sebe, kao što se, nažalost, desilo i njima.
Zato ne bih tako olako sudio ni jednoj strani jer tragedija ne bira kuću u koju će da uđe.

@Lagerta pozdrav, iskreno .. teško da iko od nas može da zna kroz šta ti ljudi prolaze dok ne oseti na svojoj koži.
Ne meri se tu bol po televiziji ni po izjavama.
Deca znaju da upropaste i porodicu i roditelje i sve oko sebe, kao što se, nažalost, desilo i njima.
Zato ne bih tako olako sudio ni jednoj strani jer tragedija ne bira kuću u koju će da uđe.
Ne sudim ja nikome, samo pominjem te ljude koji su došli kod Dijane i pružili joj podršku. Ako neko zna šta je takva bol, to su ti ljudi, a ako su joj pružili podršku, zar ne misliš da oni smatraju da je ona neko ko je hrabar i jak?

Back