Podrzavam nezavisnost Kosova

• Začetnik teme Začetnik teme loop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Arhangel NS:
А куд се изгуби "некооперативна власт" ?

Није ваљала Слобина екипа...Није ваљала Ђинђићева екипа...Не ваља Коштуницина екипа...Чија екипа ће бити кооперативна, тј. по укусу шиптара из "прешевске долине" ?

То је исти рецепт како се радило и на Космету...Ниједна српска власт не ваља. Је ли то нормално у било којој земљи ?

Djnidjiceva metoda sa beretka je bilo odlicna, jer sa njima ne moze drugacije.
Znaci klasicno ugnjetavanje dok oni sami ne napuste tu teritoriju ili dok jednostavno ne ucute.Niko nas nece zbog toga bombardovati sad ,jer svio znaju sta ti isti Albanci rade na Kosovu ;)
Nestalo je hiljadu Srba dole pa moze da nestane i 100 Albanaca u Bujanovcu pa da vidis kako ce da zacute ko Buvice :lol:

Arhangel NS:
А куд се изгуби "некооперативна власт" ?

Није ваљала Слобина екипа...Није ваљала Ђинђићева екипа...Не ваља Коштуницина екипа...Чија екипа ће бити кооперативна, тј. по укусу шиптара из "прешевске долине" ?

То је исти рецепт како се радило и на Космету...Ниједна српска власт не ваља. Је ли то нормално у било којој земљи ?

"kooperativna vlast" ne u odnosu na Siptare nego na medjunarodnu zajednicu.
Djindjiceva je bila svakako kooperativna,Kostunicima za sada jeste,a Slobina nije bila,
a razliku ces videti u tome sto smo 1999. bombardovani i Kosovo je izgubljeno,a kad je resavano na jugu Srbije prvo nismo imali nikakave posledice od strane medjunarodne zajednice a drugo ostalo je u Srbiji.

loop:
Djnidjiceva metoda sa beretka je bilo odlicna, jer sa njima ne moze drugacije.
Znaci klasicno ugnjetavanje dok oni sami ne napuste tu teritoriju ili dok jednostavno ne ucute.Niko nas nece zbog toga bombardovati sad ,jer svio znaju sta ti isti Albanci rade na Kosovu ;)
Nestalo je hiljadu Srba dole pa moze da nestane i 100 Albanaca u Bujanovcu pa da vidis kako ce da zacute ko Buvice :lol:

Ниси ти "код куће", сасвим...Час би фино, час би да нестане 100 Албанаца...

А добро си рекао, СВИ знају шта Албанци раде на Космету...И је л' неко нешто предузима поводом тога? Ко брани УНМИК-у и КФОР-у (читај НАТО) да спроведу ред на Космету ?

Брате, они их подржавају, компренде?

А ти своју кућу, стан, комп дај слободно коме хоћеш...Па види да ли ћеш добити кредит за то...Јави.

_Milanche_:
"kooperativna vlast" ne u odnosu na Siptare nego na medjunarodnu zajednicu.
Djindjiceva je bila svakako kooperativna,Kostunicima za sada jeste,a Slobina nije bila,
a razliku ces videti u tome sto smo 1999. bombardovani i Kosovo je izgubljeno,a kad je resavano na jugu Srbije prvo nismo imali nikakave posledice od strane medjunarodne zajednice a drugo ostalo je u Srbiji.

Ја стварно не знам од куда теби овакве логичке "вратоломије"...Прво, шиптари из "прешевске долине" чекају да се прогласи независност Космета (да ли си читао њихов проглас, објавили га крајем јануара 2006), да би прогласили присједињење са Косметом...Значи, догађаји нам тек предстоје, сачекајмо...

Ја не разумем особе које се залажу за "ампутацију" дела територије, а као главни разлог наводе америчку причу још из '98 године - не треба вам Косово, брже ћете се развијати и стићи у трансатланске интеграције...Ово су Амери нудили Слоби, тек да знаш...

Реци ми зашто нас је НАТО бомбардовао?

Arhangel NS:
Не сумњам да би је бранио и када би је напали... :roll:

И шта пише у резолуцији 1244???

Naravno da bih je branio sve dok bih imao realne sanse za to, ali sigurno ne bih dao svoj zivot zbog nje.
Pa i moj deda je isao preko albanije povlaceci se od Austrougara za vreme I SR jer je znao da je zivot vazniji od kuce.

Ta rezolucija 1244 je toliko nebitna jer ce je vec ove godine promeniti u neku sa skroz drugacijim brojem :lol:

prvo da su mogli da se ujedine sa Kosovom uradili bi to kad su pravili pobunu ali nisu mogli jer je vlast u Beogradu tada imala veci uticaj od njih na medjunarodnu zajednicu.

drugo nemoj u kontekstu odgovora meni da pricas da se neko zalaze da amputaciju dela teritorije ja to nikad nikad rekao niti je to tacno

trece NATO nas je bombardovao jer su mu Albanci u to vreme bili saveznici i i mnogo kooperativniji prema njima NATO im je verovatno i organizovao OVK i pobunu.
Zato su bili vise naklonjeni albancima to je zato sto je albanski lobi mnoog vise uradio za svoje interese nego srpski za svoje,zato sto je nasa vlast automatski bila negativac,nije bila kooperativna i Amerikanci su hteli bontil da prebace u iz nemacke na kosovo a i vreme je bilo za neki rat.

loop:
Zato sto im je trebala baza na Kosovu a glupi Sloba, Bog da mu dusu prosti, nije hteo da im dao jer je gotivio Ruse, a Rusi ga prodali na kec:!:

Дечко, Амери не траже, они се не договарају, они не тргују, они УЗИМАЈУ као и свака велика сила која је уверена да је једина на свету...Сети се ратова, само у прошлом веку, да ли је неки "Слоба" увек био на челу Србије? Не бих рекао...

Заборави кредите и остале бајке, опет понављам - узимају за џабе! А ти слободно и даље подржавај независност Космета...надам се да не живиш негде при југу Србије.

Te stvari ja ne razumem. Dođe neko jači, fizički i ekonomski jači i kaže daj mi Kosovo. A ti ga oteraš u PM... Onda te on polupa i uzme ti. Dakle, kraj isti, samo ti modar...
Naravno, ne tvrdim da treba reći - dobro, evo ti! ALi ima valjda neka fora. Odeš pred UN ili tako negde i kažeš šta bi bilo da sad mi Srbi odemo u Rumuniju ili Mađarsku, počnemo da pravimo sr.nja i onda tražimo sebi deo. Tražiš konkretan odgovor! Navedeš primer Amerike i Teksasa i kažeš im ovako: gospodo, ja verujem kao i svi ovde da ste vi u pravu i mislim da treba da radim kao i vi što ste uradili. Dakle ispravno. I samo im udaraš paralele. I ovo sa Čekuom. Zašto niko javno, ali baš onako pompezno na svetskoj televiziji ne pita šta bi bilo kada bi Karadžić ili Mladić bili postavljeni na čelo Srbije. Ista stvar, zar ne? Iste optužbe... Neki se ovde sećaju, ja sam slušao kako je Hruščov kadgod izuo cipelu u UN i udarao po onoj govornici... Efikasnije nego obična diplomatska rasprava gde svako tipi i tera na svoju vodenicu kao ovde na Politici. Bar dobije snagu i medijsku pažnju koja je bitan faktor. Samo postaviti paralelu. Nema šanse da ne bi prošlo ili bar imalo nekog odjeka povoljnijeg po nas. Ili praviti prijatelje u svetu na sve moguće i nemoguće načine, a prako ličnih veza, pa da budu malo obazriviji.

_Milanche_:
prvo da su mogli da se ujedine sa Kosovom uradili bi to kad su pravili pobunu ali nisu mogli jer je vlast u Beogradu tada imala veci uticaj od njih na medjunarodnu zajednicu.

drugo nemoj u kontekstu odgovora meni da pricas da se neko zalaze da amputaciju dela teritorije ja to nikad nikad rekao niti je to tacno

trece NATO nas je bombardovao jer su mu Albanci u to vreme bili saveznici i i mnogo kooperativniji prema njima NATO im je verovatno i organizovao OVK i pobunu.
Zato su bili vise naklonjeni albancima to je zato sto je albanski lobi mnoog vise uradio za svoje interese nego srpski za svoje,zato sto je nasa vlast automatski bila negativac,nije bila kooperativna i Amerikanci su hteli bontil da prebace u iz nemacke na kosovo a i vreme je bilo za neki rat.

Прво : побуну су и правили да би се ујединили, онако, на фрку...Ту се, слажемо.

Друго : Извини ако сам те мало "докачио" у жару "борбе" са Лупом...

Треће : Слажем се, проценили су да играју на њих.

Значи да се не споримо, ако се слажемо да ниједна озбиљна земља нема право да се добровољно одрекне дела територије, како то сугерише уводничар теме...

Arhangel NS:
Дечко, Амери не траже, они се не договарају, они не тргују, они УЗИМАЈУ као и свака велика сила која је уверена да је једина на свету...Сети се ратова, само у прошлом веку, да ли је неки "Слоба" увек био на челу Србије? Не бих рекао...

Заборави кредите и остале бајке, опет понављам - узимају за џабе! А ти слободно и даље подржавај независност Космета...надам се да не живиш негде при југу Србије.

Nisam ja ni rekoa da su trazili nego da su HTELI, i naravno da oni sto hoce oni to i dobiju, ye8iga moze im se.
Ali naravno da nismo morali da im damo na ovaj nacin, mogli smo da im prodamo, da uzmemo pare i da dobijemo stratesko partnera, ali sta ces kad smo imali josh jednog Rusofila na celu drzave koji kao i svi prethosni rusofili bio poguban za ovaj narod :roll:

jomini:
Te stvari ja ne razumem. Dođe neko jači, fizički i ekonomski jači i kaže daj mi Kosovo. A ti ga oteraš u PM... Onda te on polupa i uzme ti. Dakle, kraj isti, samo ti modar...

Ti u startu ne razumes, nisu oni trazili celo Kosovo, oni su trazili bazu na Kosovu.
Da smo mi kao sav pametan svet pristali na to Kosovo bi jos uvek bilo nase ;)

Arhangel NS:
Значи да се не споримо, ако се слажемо да ниједна озбиљна земља нема право да се добровољно одрекне дела територије, како то сугерише уводничар теме...

"Podrzavam nezavisnost Kosova = ОВА ТЕМА ЈЕ ПРОТИВУСТАВНА И ОВАКВО ПРОПАГИРАЊЕ ЈЕ КАЖЊИВО ПО КРИВИЧНОМ ЗАКОНУ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ! :evil:

jomini:
Naravno, ne tvrdim da treba reći - dobro, evo ti! ALi ima valjda neka fora. Odeš pred UN ili tako negde i kažeš šta bi bilo da sad mi Srbi odemo u Rumuniju ili Mađarsku, počnemo da pravimo sr.nja i onda tražimo sebi deo. Tražiš konkretan odgovor! Navedeš primer Amerike i Teksasa i kažeš im ovako: gospodo, ja verujem kao i svi ovde da ste vi u pravu i mislim da treba da radim kao i vi što ste uradili. Dakle ispravno. I samo im udaraš paralele. I ovo sa Čekuom. Zašto niko javno, ali baš onako pompezno na svetskoj televiziji ne pita šta bi bilo kada bi Karadžić ili Mladić bili postavljeni na čelo Srbije. Ista stvar, zar ne? Iste optužbe... Neki se ovde sećaju, ja sam slušao kako je Hruščov kadgod izuo cipelu u UN i udarao po onoj govornici... Efikasnije nego obična diplomatska rasprava gde svako tipi i tera na svoju vodenicu kao ovde na Politici. Bar dobije snagu i medijsku pažnju koja je bitan faktor. Samo postaviti paralelu. Nema šanse da ne bi prošlo ili bar imalo nekog odjeka povoljnijeg po nas. Ili praviti prijatelje u svetu na sve moguće i nemoguće načine, a prako ličnih veza, pa da budu malo obazriviji.

Баш си наиван...Управо си направио поређење Србије са бившим СССР-ом, и поставио ствари као да је Србија нека од великих сила. Причало се и по УН-у и свуда по свету, али коме да причаш кад не жели да те слуша...Само спроводе своје планове, ми смо једни од мишева и ништа друго...

Ако већ узимају наше, не морамо им то и дати...Нека отму, јачи су..

И још једном - никада не нуде, увек отимају...Прича о штапу и шаргарепи је за наивне, лажна дилема...Избор без избора. Погледај њихов однос за време Слобе и сада...

Има ли разлике? Чак је и кукавац Вук закукао да се престане са притисцима и уценама према Србији - шта ће човек, види и он чему св води...

loop:
Ti u startu ne razumes, nisu oni trazili celo Kosovo, oni su trazili bazu na Kosovu.
Da smo mi kao sav pametan svet pristali na to Kosovo bi jos uvek bilo nase ;)
Možda, ali ne mora da znači. Ali ipak bi to bilo dobijanje u vremenu i eventualno zaodbijanje poverenja većeg nego što ga Albanci imaju. Možda je detinjasto, ali to još nismo probali.

Arhangel NS:
Баш си наиван...Управо си направио поређење Србије са бившим СССР-ом, и поставио ствари као да је Србија нека од великих сила. Причало се и по УН-у и свуда по свету, али коме да причаш кад не жели да те слуша...Само спроводе своје планове, ми смо једни од мишева и ништа друго...

Ако већ узимају наше, не морамо им то и дати...Нека отму, јачи су..

И још једном - никада не нуде, увек отимају...Прича о штапу и шаргарепи је за наивне, лажна дилема...Избор без избора. Погледај њихов однос за време Слобе и сада...

Има ли разлике? Чак је и кукавац Вук закукао да се престане са притисцима и уценама према Србији - шта ће човек, види и он чему св води...
Nisam mislio da poredim Srbiju sad i ondašnji SSSR, taman posla, samo sam naveo primer istupanja malo izbačenog ispred normalne rasprave. Ali politički je to trebalo (i treba) odraditi malo lukavije i ''podlije''.

Arhangel ti i ja se slazemo u principu oko Kosova i oko svrega sta se desavalo.
Samo se razlikujemo u tome sto ti mislis da se sili treba suprotstaviti bez obzira na posledice a ja mislim da ne treba nego treba pokusati naci bilo kakvo resenje koje nece znaciti sukobe i rat.
Odnos je ipak mnogo drugaciji,slazem se da Medjunarodna zajednica preteruje sto se tice zahteva za HAG ali oni nisu nistas drugaciji bili ni preme bilo kome drugom,jednostavno znaju dobro ovdasnji mentalitet.

jomini:
Nisam mislio da poredim Srbiju sad i ondašnji SSSR, taman posla, samo sam naveo primer istupanja malo izbačenog ispred normalne rasprave. Ali politički je to trebalo (i treba) odraditi malo lukavije i ''podlije''.

Слажем се да је могло "подлије", али нисмо били "одабрани" у старту...То је основни проблем. Не заборавимо да су Слобу Амери подржавали и чашћавали титулама типа "гарант мира и стабилности", а у исто време су помагали Хрватима у чишћењу Крајине...Навукли га као ћелав капу...

Па, Дејтон...Опет Ћобица миротворац...Тада није био "балкански касапин" и остало.

Кад је дошао Космет на ред, онда Слоба скапира да га Амери јебавају како стигну а тада је било касно...Усред бомбардовања они потуре Карлу са оптужбом за БиХ и Космет и не оставе му простор да би устукнуо...

Мени је већи проблем то што се америчка политика није променила после 5-ог октобра, већ се наставило са сатанизацијом Срба...Требаће им...Због????

Back