Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ja sam tako hrnonicno umorna, premorena, ponekad anksiozna, ponasam se k'o depresivna boze me sacuvaj, nocas sam u po' noci plakala bez ikakvog razloga...
...vec neko vreme se budim rano da bih sebi stvorila naviku ustajanja u sest, cemu se divim i sto mi nikada nije delovalo tesko dok nisam gurnula svoje ruke u to...neki dan sam super a nekad, kao danas recimo, glava mi pada, kao udaljena od sveta, umrtvljeni refleksi, k'o konj pred krepanje...
...ne mogu da jedem sta hocu, ne unosim slatkise i pite a tako mi fale, jutros sam isekla jedan cizkejk pa kud puklo, jedem banane koje mrzim, pijem sugavi kvasac koji mrzim, najgore mi je sto moram da vodim racuna neprestano a smara najstrasnije da razmisljas o hrani all day long. Dobijam komplimente, vidim i sama da sam ovako izgledala sa nekih sesnaest ali mi je do toga k'o do turskih sela, slegnem ramenima i ono, pffffff, ok. Sto nije bas najnormalnije kontam. Dodje mi da batalim i zahebem sve, da se vratim starim navikama ali kazem sebi, Freya, mozda nisi ponosna danas, mozda neces biti ponosna ni sledecih sest meseci ali jednog dana ces dobiti nekakvu nagradu za ovo, valjda je najgore kad nesto zelis a propustio si svoju sansu al' je tesko u pm.

rekla sam da pretpostavljam da jede kad stigne, ne šta stigne jer znam da kuva(nije ovde, u kanadi je)
znači ne jede smeće
ovo unormaliti ishranu, više se kretati...
:lol:
nisam debil:neutral:
a opet znam da kod novopečenih mama to baš ne ide tako glatko, zato sam i pitala njih
možete zanemariti pitanje slobodno, ne ulazi mi se u dalju diskusiju.

rekla sam da pretpostavljam da jede kad stigne, ne šta stigne jer znam da kuva(nije ovde, u kanadi je)
znači ne jede smećeovo unormaliti ishranu, više se kretati...
:lol:
nisam debil:neutral:
a opet znam da kod novopečenih mama to baš ne ide tako glatko, zato sam i pitala njih
možete zanemariti pitanje slobodno, ne ulazi mi se u dalju diskusiju.
Управо је Канада дискутабилна.
Све што није ГМО, а млеко и месо не потиче од животиња третираних хормонима и антибиотицима вриштеће је скупо, 5-7 пута више него био храна.
Нису они, Американци и многи други апсурдно дебели само јер се преједају(то је тек мањи део проблема) него је то последица контаминације хране пре свега.
Осим тога ако обратиш пажњу на репортаже из САД, Канаде итд, уочићеш не само да су екстремно дебели, већ су коцкасто дебели!
Апсолутно нетипичан распоред сала, бар за људска бића.

devojka ima sada 5-6kg više od svoje standardne težine, znači toliko joj je ostalo posle porođaja, nisam sigurna koliko se tačno ugojila, jer kad se odbije težina bebe..voda..i šta već..
visoka je 1.80
a vi već zamišljate kocku od sala:lol:

devojka ima sada 5-6kg više od svoje standardne težine, znači toliko joj je ostalo posle porođaja, nisam sigurna koliko se tačno ugojila, jer kad se odbije težina bebe..voda..i šta već..
visoka je 1.80
a vi već zamišljate kocku od sala:lol:
Па нек једе као и пре трудноће, ако доји часом ће се вратити на редовну тежину.

zene i devojke, da vas pitam nešto :)
ima li među vama novopečenih mama koje su se bacile na neki režim ishrane za skidanje kilaže posle porođaja?
jako dobra drugarica se pre 4 meseca porodila i sad želi da se vrati u formu, ali nema ideju kako
ja sa tim nemam iskustva niti znam šta bih joj preporučila :(
bebana više ne sisa, a i ona nije tip da bi po svaku cenu mršala
meni ona izgleda baš lepo, po meni nije se ni puno ugojila u trudnoći, ali razumem da želi da se vrati na neku svoju kilažu..

neki savet, iskustvo???
hvala unapred:)

Evo ja cu da ti kazem
ja sam se porodila pre devet meseci i hocu da smrsam
i otisla sam kod nutricioniste
nije velika nauka, samo sam komplet korigovala ishranu, u skladu sa onim sto je dr savetovala i preporucila
vise voca, povrca, ribe, i sve se pece ili dinsta
tri obroka +dve uzine

to moze i sama, ne treba joj nutricionista
a nas dvoje (mm i ja) smo otisli ipak kod lekara jer se drugacije nismo mogli naterati nikako
sad nam ovo dodje kao obaveza jer treba na kontroli pokazati da si bio ok :)

e obzirom da imam malu bebu, jedino mi je malo problem da uskladim satnicu jer zbog njega ne mogu uvek npr da doruckujem pre 9h
ali se trudim da mi obroci bar budu u pravilnim vremenskim razmacima, 3h u odnosu na taj prvi

i super je za sad, dobro se osecam i prija mi promena nacina ishrane, odnosno namirnica

evo, 16h je, a ja sam uspjela ne misliti na hranu danas :)
veoma sam ponosna.

i ide mi na živce kiša koja stalno pada, trčkara mi se... a ne mogu po kiši.

sad ću ručkati tikvice...jer mi večeras društvo dolazi na kolače i pizzu :P

1) da pojedu kolače, da ih ja slučajno ne bih pojela
2) da pojedu sastojke za pizzu da ne dođem u iskušenje da pravim (dobro,ja ću uzeti komad,ali ne pola pizze,nego mali dio :P)

i sad malo motivacionih sličica :

227572587390692595_wsXs9mZF_c.jpg

185843922093300333_YAMDHVNk_c.jpg

106327241171980361_rPCmd9cF_c.jpg

106327241171971200_6LfNEX8H_c.jpg

106327241171942934_Jryhuh0M_c.jpg

106327241171960883_zXtkYXJH_b.jpg

88523948895785940_lJJrp9zO_b.jpg

151996556144042065_GDMqFAuU_b.jpg

extrica javni se onda kad otopli pa uz avalu opicimo:telefon:
Ja vozim bajs u teretani,ne bih se usudila uz Avalu. :huh:

npr. trenazer, voznja 30-40min. i drzanje pulsa u zoni topljenja masti..
ili HIIT,..30sec.sprint..90 umereno,..
a za pocetak moze i brzi hod..sve nesto sto ti podize puls i pocnes da se znojis

Super to sa hodanjem sam započela,samo dok uđem u kondiciju za ostalo. :lol:

Stepenice nemam . :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back