Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ajde ajde razapnite me,ali meni je ovo potrebno
jer se brinem za svoje zdravlje:mrgreen:
znam za dve sto su pocele danas :whistling: ,nekad smo se podrzavale na "onoj" dijeti ali posto sad ne drzimo sve istu zamislila sam da se podrzavamo ovde
svako ko je bar jednom drzao dijetu zna koliko je podrska vazna

dakle lindalee dan prvi
resila sam da smrsam bar 3kg (idealno: 10:) ali nemoguce )
nema posebno smisljenog programa,smanjujem slatko i vecera za pticice,smanjujem pomfrit ,idem vec jednom nedeljno na jednu borilacku vestinu ali osecam da mi to nije dovoljno :roll: a kako radim preterano ne ostaje mi nista drugo nego da vezbam kod kuce (sto je smor) pa sam mislila da skinem neke pilates,sta mislite
necu vam reci koliko kg imam :rumenko: samo javljam koliko sam skinula
mirka racunam na tebe:manikir:

Kada sam se pre desetak godina ugojila nekih deset-dvanaest kg. sve nako natenane, nisam odmah ni primetila da se gojim, već ovog leta ova suknja tesna, narednog i ona suknja tesna, za dve godine shvatih da sam postala debela. A shvatih i da su mi je frižider i špajz, stalno puni kojekakvih đakonija.
Prestala sam da ih punim i svaki dan kupujem količinu koja mi je potrebna za jedan dan. Frižider mi je potreban samo za mleko i kiselu vodu, ostalo kupujem na kašičicu i tako se i hranim. Kada sam baš gladna a u kući ništa za uživanciju, obarim dva krompira, posolim, dodam malko ulja i sirćeta i naklopam se.
Za pola godine vratila staru kilažu, ne stidim se reći koliko. 168cm - 59kg.
Kada mi se jedu slatkiši, odem u poslastičarnicu i poklopam baklavu ili šta već, kolače ne pravim, testo ne kuvam, povrće na milion načina, meso na roštilju, piletina i junetina i kako rekoh prazan frižider:lol:

...ja sam vecerala palentu, a nadula sam se kao da sam slona pojela...:(

Bolje je pojesti kuvani kukuruz nako, nego u nekim prerađevinama, kažu stručnjaci da svako mlevenje ima neke dodatke, hoću reći da ni palenta nije ono što je bila pre tridesetak godina, svašta nešto ubacuju unutra. Danas sam čula priču kao iz pouzdanih izvora da je žuti šećer ustvari samo beli šećer sa nekim dodacima da liči na beli i da ima tu vlažnost:(

...to za zuti secer znam odavno, pravi zuti je jako skup, i najsigurnije ga je kupovati u kristalima, a ne ovaj koji se prodaje pakovan kao i beli...

...za palentu ne zna, nisam se nikada ovako osecala i nije mi nikad do sad bolo kakav problem napravila, a figura mi je sasvim ok za moje godine i visinu....

Bolje je pojesti kuvani kukuruz nako, nego u nekim prerađevinama, kažu stručnjaci da svako mlevenje ima neke dodatke, hoću reći da ni palenta nije ono što je bila pre tridesetak godina, svašta nešto ubacuju unutra. Danas sam čula priču kao iz pouzdanih izvora da je žuti šećer ustvari samo beli šećer sa nekim dodacima da liči na beli i da ima tu vlažnost:(
I pravi žuti šećer se neznatno razlikuje od belog, ima 96-98 procenata belog i 2-4 posto melase koja mu daje boju i ništa više.
Dakle ni minerala, ni vlakana, o vitaminima da se i ne priča.
Ništa nije bolji ni smeđi šećer samo što je za dva, tri posto više melase i isto toliko manje belog šećera.
Иначе се сећам једне студије која се односила на стање вилица код покопаних у Холандији који су ексхумирани из гробница још од 10. века на овамо приликом проширења амстердамског аеродрома Шипол, ту око 1980.
Готово сви костури имали велику већину зуба у вилици до оних сахрањених почетком 17. века, па надаље.
Од тада сви су имали гробље у устима(:hahaha:занимљива игра речи!) као последицу конзумације шећера која је упркос цени у Холандији као колонијалној сили била веома раширена.

...to za zuti secer znam odavno, pravi zuti je jako skup, i najsigurnije ga je kupovati u kristalima, a ne ovaj koji se prodaje pakovan kao i beli...

...za palentu ne zna, nisam se nikada ovako osecala i nije mi nikad do sad bolo kakav problem napravila, a figura mi je sasvim ok za moje godine i visinu....
Тај прави жути је углавном глукоза(око 90%+) добијен приликом производње скроба и боје је од драп до светло жуте, а сласт му је око 80 посто од сласти белог шећера(сахарозе).
На вашарима и црквеним славама у Војводини називан је кретош, или кромпир шећер и угалвном је продаван као ломљен у ситнијим парчадима.

Тај прави жути је углавном глукоза(око 90%+) добијен приликом производње скроба и боје је од драп до светло жуте, а сласт му је око 80 посто од сласти белог шећера(сахарозе).
На вашарима и црквеним славама у Војводини називан је кретош, или кромпир шећер и угалвном је продаван као ломљен у ситнијим парчадима.

...da na taj sam mislila, nekad sam to kupovala deci dok su bila mala, kao zamenu za klasican beli secer....

E da se zapljunem
Jexy krenula sa dijetom
bila kod nutricioniste
e sad, nista speciale, promena nacina ishrane, i sad moram da naviknem na vise povrca i ribe, pa videcemo
i mm je sa mnom na dijeti, on se bas upropastio dok sam JA bila trudna

ovde cu da vam kukam kad pocnem da kriziram, moze? :lol:

Merila me, i procenat masti i sve to
rekla da nije kriticno, da nisam "masna" i da imam ocuvanu misicnu masu
te mi je preporucila pojacanu fizicku aktivnost
rekoh joj da imam bebu, pa jel se pod tim podrazumevaju svakodnevne visesatne setnje i ona je rekla 'super'
a uskoro ce i na noge mali pa eto mi aktivnosti

imam 5 obroka, 3 glavna i dve uzine
rasporedjeni na tri sata pocevsi od devet ujutru...
malo mi je teze da uklopim da doruckujem do 9h, zbog malog al dobro
i svako jutro pre prvog obroka jedemo ananas i mm i ja, 2 koluta :)
i ja jedem i kasicicu mekinja, al to zbog drugih stvari

...o, pa lepo bas....a taj ananas je zbog varenja ili???
...kazu da je dobar za dijete bar sok od ananasa ko ne moze da ga
priusti svezeg...
...i stesaces se ti sigurno cim se maleni dohvati nozica videces i sama....:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back