Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U bre Dive al si stroga :). Pa ne radim vezbe pa da izvodim pogresno, cekaj jel mogu nesto da bas radim naopako dok hodam na traci? Kakva mi koncentracija i svesno aktiviranje misica treba dok hodam? Meni je i dalje dosadnooooo da toliko dugo blejim na tim spravama :).

koncentracija da osetis misice koje aktiviras..
jedno je ako lepo hodas misicima - aktiviras kvadriceps, biceps,soleus..a drugo je ako se klatis i hodas polugom aktivirajuci i ono sto ne treba..onda ti je potrosnja manja..
drugo - kakav ti je to tempo majketi kad u hodu uspevas da citas i knjigu? :)

Pa evo mogu da ti kazem, predpostavljam da je to na svim spravama isto- brzina mi je 6,3 nagib je bio 0 a sad sam podigla na 1,5, puls mi bude izmedju 120-130 i tako 40-55 minuta, potrosim oko 300-350 kalorija. A sasvim je moguce da ja hodam kako kazes polugom, kad vidim da mi se puls ubrzava ja nekako produzim korak i produzim udisaj i izdisaj i puls se smanji. Jel to pogresno?
Nego kad si protivnik citanja knjige sta da radim tamo toliko dugo, golih muskaraca za gledanje- nema :).

Pa evo mogu da ti kazem, predpostavljam da je to na svim spravama isto- brzina mi je 6,3 nagib je bio 0 a sad sam podigla na 1,5, puls mi bude izmedju 120-130 i tako 40-55 minuta, potrosim oko 300-350 kalorija. A sasvim je moguce da ja hodam kako kazes polugom, kad vidim da mi se puls ubrzava ja nekako produzim korak i produzim udisaj i izdisaj i puls se smanji. Jel to pogresno?
Nego kad si protivnik citanja knjige sta da radim tamo toliko dugo, golih muskaraca za gledanje- nema :).

super ti je ovo gore sve..ubrzaj polako na 6,5 ..6,7..
a za muskarce gole - ebiga vezbas u pogresnom terminu ili gymu :lol:

Samo ti mene zezaj :)
I da...za citanje dolaze u obzir samo knjige sa velikim fontom :), inace od onog drmusanja stvarno ne mogu da pratim :). Sta cu, trudim se da budem efikasna, majka, keva, domacica, intelektualka ...:)

Poslednja izmena:
Cao.Potpuno sam nova ovde i imam jako veliku zelju da smrsam. Imam bar 16 kg viska i vise. Visina 159 i 77 kg. I dvoje dece i problem sa stitnom zlezdom. Pre 2 godine sam uspela da smrsam posle prve trudnoce 17 kila i od toga mi se vratilo 6. A onda druga trudnoca i opet ista prica. Od decembra drzim dijetu i sa 83 sam presla na 77. Malo sam posustajala i pre 3 dana sam resila da zelim jako da se resim ovog viska. Imam podrsku i u kuci. Kupila sam elipticni trenazer i nadam se da ce mi pomoci. Pa malo to, malo trcanja... Ne znam vise sta da pisem...

Da vas priupitam, koliko je pametno koristiti fruktozu u ishrani?
Њу користе дијабетичари као безбедан заслађивач(ко сумња у здравствену исправност вештачких заслађивача), јер се споро ресорбује у крви па гуштерача стиже да одреагује.
Мед и готово сво воће садржа у себи инвертни шећер, тј по 50% глукозе и фруктозе тако да ми кроз те намирнице и иначе узимамо фруктозу.
Једноставно безбедна је, има 4 Кцал по граму као и обични шећер, једино је слађа од обичног шећера(сахарозе) око 1,3 пута.

Њу користе дијабетичари као безбедан заслађивач(ко сумња у здравствену исправност вештачких заслађивача), јер се споро ресорбује у крви па гуштерача стиже да одреагује.
Мед и готово сво воће садржа у себи инвертни шећер, тј по 50% глукозе и фруктозе тако да ми кроз те намирнице и иначе узимамо фруктозу.
Једноставно безбедна је, има 4 Кцал по граму као и обични шећер, једино је слађа од обичног шећера(сахарозе) око 1,3 пута.

Pa onda ako se ne varam bezbolnija je da se korisiti u kolacima (zbog nizeg GI)

Pa ne prave se kolaci od kilo secera :D
Ма код мене се скоро уопште и не праве јер су родитељи и моје жене и мене са салаша, а салашари праве колаче(углавном штрудлу с маком и бундеваре) једном месечно и чеснице о верским празницима.
Кад се неко зачуди како је то могуће да скоро немамо десерте на менију кажем му да сам из сиромашне фамилије где ми деца нисмо ни знали за то!:rotf:
А још кад напоменем да нам је исхрана практично само пресна храна многи који нас не знају пролију по три литре мртвачког зноја покушавајући да нас увере у опасности пресног млека, јаја или меса.

Ма код мене се скоро уопште и не праве јер су родитељи и моје жене и мене са салаша, а салашари праве колаче(углавном штрудлу с маком и бундеваре) једном месечно и чеснице о верским празницима.
Кад се неко зачуди како је то могуће да скоро немамо десерте на менију кажем му да сам из сиромашне фамилије где ми деца нисмо ни знали за то!:rotf:
А још кад напоменем да нам је исхрана практично само пресна храна многи који нас не знају пролију по три литре мртвачког зноја покушавајући да нас увере у опасности пресног млека, јаја или меса.

Pa i kod mene slabo se prave, najvise se secer koristi za kafu i caj.

E da presno je nekuvano (termicki neobradjeno)?

Poslednja izmena:
Cao.Potpuno sam nova ovde i imam jako veliku zelju da smrsam. Imam bar 16 kg viska i vise. Visina 159 i 77 kg. I dvoje dece i problem sa stitnom zlezdom. Pre 2 godine sam uspela da smrsam posle prve trudnoce 17 kila i od toga mi se vratilo 6. A onda druga trudnoca i opet ista prica. Od decembra drzim dijetu i sa 83 sam presla na 77. Malo sam posustajala i pre 3 dana sam resila da zelim jako da se resim ovog viska. Imam podrsku i u kuci. Kupila sam elipticni trenazer i nadam se da ce mi pomoci. Pa malo to, malo trcanja... Ne znam vise sta da pisem...

Lara moras izdrzati, i kad mislis da nema razloga jer kile stoje veruj mi da ce samo naici dan kad sve krene da se topi. I ja imam dosta da skinem, i mene je hvatalo da dignem ruke od svega.... dijetu ne mogu da drzim ali sam zato izbacila sve moguce grickalice koje jedem zajedno sa decom.... povremeno se iskontrolisem pa stanem kad treba, nekad preteram... ali drzim bar to da ne grickam sto stvari tokom dana. I vezbaj, vezbaj, vezbaj, moras aktivirati misice, moras ubrzati metabolizam... Koliko god da ti je tesko ti probaj jos minut, sama sebe guraj odredi vreme vezbanja tokom dana i ne dozvoli da to nemas u planu obaveza... Nema izgovora za izbegavanje vezbanja, prijace ti ma koliko god da ti se cini u nekom momentu bzvz, pomaze za mnogo sto sta ne samo za kg.

To je onda totalno zivo meso i jaja ili slabo kuvano?
Totalno živo je i sušeno meso i tatarski biftek.
Uglavnom ga jedemo mleveno i začiweno.
Jaja samo razbijem i uspem u čašu i popijem, žena sebi doda malo soli i to je to.
Inače ona nemaju nikakav svojstven ukus, ni gorak, ni kiseo ni sladak ili slan, a većinu ljudi zapravo odbija njihov ,,sluzav izgled".
Mleko...
Pa svi smo(uglavnom) dojeni, a to je presno mleko, mada je naravno majčino mleko daleko prihvatljivije za naš organizam kad smo mali, verovatno i kad smo veliki, samo su onda neke druge okolnosti.
Uvek mi je bila čudna ta frka oko presnog mleka ako su zdrave životiwe, a uglavnom jesu(moj otac je veterinar, pa mi je to poznato).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back