Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ej tarka, počinjemo u isto vreme
tj ja sam počela pre nedelju dana
i dogurala sam do -1
jbte a imam da smanjim 100 000 miliona =(
ali sam onda morala da napraavim jedan slatkiš za blog
u koji idu samo mrrrrsne i slatke stvari, užas al sam morala
pa mi se malo unazadila razumna ishrana, al ok, sad je pod kontrolom
mislim, biće kad dokrajčim taj kolač valjda =)

drž se parka : )
e, i samo daznaš lako je tebi kad imaš blog pa jednostvano moraš da praviš sve te lepe stvari za blog i sve : )

nego, slažem se kod mere, mera je ključna, plus lagana večera... i meni je i dalje obavezan jedan dan nedeljno kada jedem sve što hoću, to je nedelje uvek, spremam lepe stvari itd, taj dan me nekako drži kada mi se u toku nedelje prijede nešto masno i slasno, ne pojedem ga tada jer cu u nedelju i tako...

e i jos da dodam da mi je muka od tolikih strucnjaka za hranu, koji nicu svakim danom i svako ti otkrije neku novu glupost, koja je u poptunoj suprostnosti od gluposti koju je juce izrekao njegov kolega strucnjak

ja sam napravila spiskić preporučenih stvari za svaki obrok
pa kad ne znam šta bih a ja konsultujem spisak i onda ne pojedem nešto glupo iz lenjosti
e sad. ručak, tu ima sto mogućnosti, doručak takođe, to mi je najomiljeniji obrok
ali lagana večera
nekad je to lagani ostatak od ručka, ako sam npr napravila viška, ali ne dovoljno da mi bude sutra za ručak
onda na spisku imam još supu, tu iscepam litar bez pardona, neku od salata, to su mi 3-4 varijante, viršle ili jaja ako mi je ručak bio lagan/dnevne aktivnosti opake
i šta još? malo je to izbora
ne mogu da se majem da pravim ne znam ni ja šta 3x dnevno

najvaznije je podbacivanje u kalorijama i plus da se vodi racuna da bude sto zdravije jer je dijeta stres za organizam....nema tu mnogo filozofije....a ko kaze da gladovanje nije zdravo, taj se vara....pa nas sistem organa za varenje u proslosti je vise bio gladan nego sit....a mi bi da smo stalno siti i mrsavi....pa ne ide....

najvaznije je podbacivanje u kalorijama i plus da se vodi racuna da bude sto zdravije jer je dijeta stres za organizam....nema tu mnogo filozofije....a ko kaze da gladovanje nije zdravo, taj se vara....pa nas sistem organa za varenje u proslosti je vise bio gladan nego sit....a mi bi da smo stalno siti i mrsavi....pa ne ide....

citala sam davno
kazu da je zdravi biti bar jednom dnevno gladan
naravno jesti posle, ali ne natovartiti u sebe ko lopatom, jesti normalno
pisalo je opsirno zasto je to dobro, al nisam upamtila

e to pozivanje na kako je nekad bilo baš ne volim
pa nekad je očekivani životni vek bio 50 godna, o proseku da ne govorimo

Gladovanjem se malo izbistri i um, kažu. Između ostalog u pavoslavnom Postu, osim što se ne jedu neke namirnice, preporučuje se i da se ne prejeda ni sa posnom hranom jer to onda nije Post. Ja probala, neverovatno je , ali sam se osećala mnogo snažnije i pokretljivije gladna nego sita.

e to pozivanje na kako je nekad bilo baš ne volim
pa nekad je očekivani životni vek bio 50 godna, o proseku da ne govorimo

evolucija ne ide tom brzinom kako ide tehnoloski razvoj a ishrana je razlog za veliku vecinu bolesti od kojih bolujemo....do pre par stotina godina retko ko je jeo redovno a sada se i ne saceka osecaj gladi nego se pretrpavamo....to mora da optereti digestivni trakt koji nije predisponiran za cesto unosenje hrane....ne kazem da treba preskakati obroke ali ako se jede nisko kaloricna hrna stomak priemti vec posle sat vremena i javlja a par sati dnevno pustiti stomak da bude gladan daleko je od izgladnjivanja niti to moze da ti skrati zivotni vek....

Ehhh, a tek kad krenes...npr...boranija....skrobno povrce - ne ne ne nikako....ali malo kalorija - daaaaaaa svakako....ali bazna reakcija - treba sa mesom....ali neeeee skrobno povrce - nikako sa mesom...a sa mesom - ipak moze prepodne (nizak GI)...a bez mesa ne moze uvece, ali moze do 3

:dash:

I tako dalje, i tako dalje

e i jos da dodam da mi je muka od tolikih strucnjaka za hranu, koji nicu svakim danom i svako ti otkrije neku novu glupost, koja je u poptunoj suprostnosti od gluposti koju je juce izrekao njegov kolega strucnjak

Morala sam da citiram ova dva posta jer se potpuno slažem sa izrečenim. I uvek sam smatrala da svako mora da nadje neki svoj način koji mu prija. Naravno da postoje neka pravila koja uvek važe u smislu, što manje belog brašna, šećera, prženog...... a ko će kada i koliko voća jesti, mislim da to zaista nije presudno.
Evo na primer, ja probala sa jačim doručkom po principu hrono ishrane i meni ne prija. Čim jedem ja se osetim troma i opet mi se spava. Onda popijem kafu koja mi samo dodatno zacementira to što sam pojela pa mi padne još teže. Tako da se ja od danas vraćam na doručak od kuvanih žitarica sa voćem, suvim i koštunjavim voćem. Kuva mi se ovas u koji sam dodala malo heljde, pa ću danas to da pojedem sa malo smrznutog crvenog voća (mada obično bude seckana jabuka) i po kašikom-dve suvih šlljiva i grožđa i seckanih badema. I sve to posuto cimetom.

ja cu danas ovsenu kasu sa vocem i malo kiselog mleka za dorucak, za uzinu cedjeni sok i voce, za rucak plodove mora (smisljam jos u kom obliku, salata neka, tako mi se nesto jede), vecera potaz od brokolija

obavezno svakog dana pojedem nuelu, to ne mogu da zaobijem, to su dve kasicice i to mi je kada smazem kao da sam pojela pola cokolade, bas mi znaci nekako

evolucija ne ide tom brzinom kako ide tehnoloski razvoj a ishrana je razlog za veliku vecinu bolesti od kojih bolujemo....do pre par stotina godina retko ko je jeo redovno a sada se i ne saceka osecaj gladi nego se pretrpavamo....to mora da optereti digestivni trakt koji nije predisponiran za cesto unosenje hrane....ne kazem da treba preskakati obroke ali ako se jede nisko kaloricna hrna stomak priemti vec posle sat vremena i javlja a par sati dnevno pustiti stomak da bude gladan daleko je od izgladnjivanja niti to moze da ti skrati zivotni vek....

Hmmm.....ja pustim da budem gladna toliko da se tresem od gladi...i svi mi tvrde da se bas zbog toga gojim i da ne smem da dozvolim da budem gladna jer onda nemam osecaj koliko mi je dosta i da steti zelucu.
kad god sam uspevala da nateram sebe da jedem na tri - cetiri sata, mrsavila sam bez dijete (naravno grickalice gazirani sokovi i slatkisi ne dolaze u obzir sa dijetom ili bez nje).

A pre par stotona godina retko ko je imao normalnu ishranu, to je tacno...ali su i umirali kao muve. A od tada potice izreka da zdravlje na usta ulazi.

Nema to veze sa evolucijom, nego sa nemastinom.

e ja tu ovsenu kašu nikad nisam jela
i juče se muvam po zdravoj hrani i gledam neke kesice sa njom, al ne znam kako se to sprema niti kakvog je ukusa
i oću neću oću neću i ne kupim je
ko da sam kupovala helikopter a ne kesicu kaše, kreten =))

kupi je, mnogo je dobra kada se doda u nju voce ili kiselo mleko ili npr orasi i cimet. a sprema se prosto, u mikrotalasnoj za 2 min...

ali uzmi onu najobicniju nutrivita, ne one fesni sa ukusima, em su skuplje em nekako mislim da nije to to

:eek:
A di su joj unutrasnji organi?

verovatno u grudnom košu il negde =(
1299435338Tcyoc4.jpg

ali kad lažu, zašto se malo ne unesu u to
kaže odrasla u rumuniji i želela da se ugoji, pa je sedela u mreačnoj sobi i grickala mars
jeste kićo, grickala je mars. oni bre davali dupe za žvake iz srbije, al ok ona je jela mars

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back