Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da se pohvalim. Odem juce na kontrolu sva napeta ocekujuci grdnju jer sam od proslog merenja izgubila 300 g sto ce reci- nista, kad ono medjutim. Dr kaze sasvim sam zadovoljna a ja :eek:. LM, posto mi svaki put osim kilaze mere i procenat masnoce u organizmu ispostavilo se da iako vaga prakticno pokazuje isto, imam izgubljenih 1,9 kg masnoca iz organizma! I kaze zena, eto, da sad gledate samo vagu verovatno biste se ubedacili kako se mucite a efekta nema, a u stvari ste postigli odlican efekat, povecao vam se % misicne mase a misici su u stvari sagorevaci kalorija. I eto vratih se sinoc srecna i zadovoljna :heart:.

:klap::klap: bravo phenomenon. Vidiš kako vaga nije merodavna. To smo više puta ovde zaključili. Baš zbog tog topljenja masti i stvaranja mišića.
Verovatno bi i meni tako nešto sad pokazalo neko takvo merenje, jer sam se baš angažovala na jogi prethodne 3 nedelje. Na žalost od ponedeljka se vraćam u bapsku grupu gde nema tolikog angažmana. Možda potražim i nešto drugo.
Ja sam ta merenja imala u herbalajfu, ali neću više da kupujem njihov preskupi šejk, pa ne mogu ni na merenje. Gde ti to radiš?

Da se pohvalim. Odem juce na kontrolu sva napeta ocekujuci grdnju jer sam od proslog merenja izgubila 300 g sto ce reci- nista, kad ono medjutim. Dr kaze sasvim sam zadovoljna a ja :eek:. LM, posto mi svaki put osim kilaze mere i procenat masnoce u organizmu ispostavilo se da iako vaga prakticno pokazuje isto, imam izgubljenih 1,9 kg masnoca iz organizma! I kaze zena, eto, da sad gledate samo vagu verovatno biste se ubedacili kako se mucite a efekta nema, a u stvari ste postigli odlican efekat, povecao vam se % misicne mase a misici su u stvari sagorevaci kalorija. I eto vratih se sinoc srecna i zadovoljna :heart:.

Bravooooo :klap: super!!!

I gde je sad ona sto mi je tvrdila da cu bez vezbanja samo izgubiti misice???

pa ti si onda stvarno fenomen :D
ja jos nisam videla coveka koji malim prstom nije mrdno a misici mu se stvaraju sami od sebe...
zato me i zanima koju to tehniku koriste da utvrde koliko tacno imas sala a koliko misica i koliko je to zaista pouzdano...
skepticna sam prema tim metodama, msm, meni je stvarno smesno da se misicna masa povecava a da nista ne radis...
pa i doktori kad gledaju trudnice na UZ ne mogu nikada pogoditi tacno kilazu bebe, nego govore okvirno...

Načini merenja procenata telesne masti su:

Infracrvenim svetlom – talasi infracrvenog svetla “reaguju” sa mastima u potkožnom tkivu i apsorbuju ga.
Rendgenskim skeniranjem -detektuje se tačan raspored masti u organizmu.
Matematički i merenjem: istiskivanjem vode ili vazduha – gustina (ρ =m/V) i formulom BF = (4.95/ρ − 4.50) × 100
Bioelektričnim analizatorom - na osnovu električnog otpora koji se javlja prolaskom kroz masna tkiva.
Skinfold metodom - gde se presavija deo kože sa masnim tkivom i meri se specijalnim kleštima na nekoliko mesta, pa se pomoću matematičke formule računa BF.
Metoda visine i obima tela - meri se obim grudnog koša, struka, kukova, vrata i upoređuje se sa visinom.
Najzastupljeniji način merenja BF poslednjih godina je bioelektrični analizator. To je aparat u obliku kontrolera za video igrice, koji se sa obe ruke drži ispred sebe i za unete podatke: visinu, godiše i masu uz merenje koje traje 10-ak sekundi prikazuje na displeju vaš BF. Bioelektrični analizator postoji i u obliku vage, pa se tu istovremeno možete izvagati i izmeriti procenat telesne masnoće. Podrazumeva se da se ne vagate u papučama, već bosi.

Načini merenja procenata telesne masti su:

Infracrvenim svetlom – talasi infracrvenog svetla “reaguju” sa mastima u potkožnom tkivu i apsorbuju ga.
Rendgenskim skeniranjem -detektuje se tačan raspored masti u organizmu.
Matematički i merenjem: istiskivanjem vode ili vazduha – gustina (ρ =m/V) i formulom BF = (4.95/ρ − 4.50) × 100
Bioelektričnim analizatorom - na osnovu električnog otpora koji se javlja prolaskom kroz masna tkiva.
Skinfold metodom - gde se presavija deo kože sa masnim tkivom i meri se specijalnim kleštima na nekoliko mesta, pa se pomoću matematičke formule računa BF.
Metoda visine i obima tela - meri se obim grudnog koša, struka, kukova, vrata i upoređuje se sa visinom.
Najzastupljeniji način merenja BF poslednjih godina je bioelektrični analizator. To je aparat u obliku kontrolera za video igrice, koji se sa obe ruke drži ispred sebe i za unete podatke: visinu, godiše i masu uz merenje koje traje 10-ak sekundi prikazuje na displeju vaš BF. Bioelektrični analizator postoji i u obliku vage, pa se tu istovremeno možete izvagati i izmeriti procenat telesne masnoće. Podrazumeva se da se ne vagate u papučama, već bosi.

mogla bih da verujem jedino ovim merenjima

e jesi sampion :) a ja jesam fenomen :)
ne uvecavaju se misici nego raste njihov udeo u ukupnoj masi tela tako sto se umanjio % masnoce.

aaaa
pa zbunila si me zato sto si rekla nesto za nevezbanje i misicnu masu...
pa to i ja znam, msm, ako mi ode salo da se mi ostati misic
:)
misicnu masu i nisi mogla da trosis i gubis jer verovatno nisi gladovala
tako da je logicno da ce to sto si imala i da ti ostane
e sad drugo je pitanje koliko su ti misici u formi
zato bi ipak bilo najbolje da i vezbas
ne da bi ih uvecala, nego da dobiju lep tonus

To sam rekla zato sto je skoro ovde paradirala izvesna persona sa pricom kako mora da se vezba inace ce se u procesu mrsavljenja izgubiti misici. Da se razumemo i meni je preporuceno da vezbam jer kao sto rekoh misici su glavni sagorevaci kalorija tako da o blagodetima vezbi ne mora vise da se prica. Samo sam htela da podsetim kako mozes iako ne vezbas da gubis masti a ne misice.

phenomenon, zaista si sve lepo objasnila. Samo sad meni izgleda skoro neverovatno da ta vaga koju si pominjala da ima u merkatoru, ako je to taj bioelektrični analizator koša samo oko 2.000 dinara. Mislim, nek je i 3 i 4.000, ja sam mislila da je to čitavo bogatstvo. Ali, dobro, nauka i tehnika napreduju. Svemu što počne masovno da se proizvodi pada cena. Raspitaću se i kod jednog poznanika za kog znam da je kupio od herbalajfa tu vagu ili kako se već zove. Naravno, znam da oni deru.
Ja sam upravo ručala pasulj koji sam ponela na posao. To mi je ionako idealna namirnica

Moj sin je kupio kućnu vagu "Medisana" koja analizira telesnu masnoću, količinu vode,mišićnu masu itd, vaga je lepo dizajnirana, koštala je oko 3.500,00 din. ima garanciju 36 meseci. Jedina mana je što ćeš vagu morati malo proučavati :roll: zbog njenih 12 memorija. Detaljnije možeš videti na sajtu: http://www.iasc-shop.com/ ili pozvati telefonom 011/ 244 76 46 011/ 38 36 377 ili mob. 064 127 15 15 . A pasulj je super hrana ja ga obožavam, nabacam još dosta povrća jnjnnjamm
[URL="http://zdravorazmisljanje-magda.blogspot.com/"

E drage moje,

Sada mi se javila Curvy, u Beogradu je i zamolila me da vam prenesem, da bi volela, ako imate vremena, da se nadjemo u nedelju u 17 casova,
gde bi drugo, nego kod Konja :lol:

Ona je slala poruke na mobilni, ali se plasi da je nekoga slucajno zaboravila ili da nema neciji broj, a trenutno ne stize na forum,
pa sam ja dobila zadatak da budem njen portparol :D

Tako da, devojke...koja moze i hoce, javljajte se njoj ili potvrdite ovde, pa cu ja da joj prenesem...ili kako god :lol:

Pa da popijemo pice i pojedemo kolac u ime Podrske za dijetu :malav:

:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back