Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrlo moguce, zovu je jos i EU dijeta i Rinas...

Kao sto kupus dijetu zovu i pilotska dijeta, a nema blage veze sa pilotima

A pilotska je jos neka sa posebnim racunanjem, nista komplikovanije nisam videla...:confused:

danas sam bila kod doktorice...
saznala sam i da mi je nizak pritisak [100/70].
doktorica mi je rekla da moram piti vise technosti i da moram vishe soli unositi.
pitala sam mogu li piti morsku vodu... ona se samo nakezila.

nemam naviku da pijem vodu.
a mrzim slanu hranu.

a razlog zbog kog sam bila je taj sto sam se namazala kremom za samotamnjenje pa sa dobila osip po cijelom stomaku. :/
loshe reagovala koza.

inace, pojela sam brdo sladoleda i mljevene plazme, jer mi je danas doktor izvadio zub pa ne mogu nishta konkretno jesti. 6ca je i ne vidi se, al boliiiii k'o djavo.

dodushe, doruchkovala sam kajganu, paradajz i chashu jogurta.

pij više tečnosti, to treba, a ne slažem se baš da treba da jedeš slano, nije to neki katastrofalno nizak pritisak
so će napravi više štete nego koristi
treba da znaš samo šta da radiš kad (ako) ti se "zamanta" u glavi: e onda je rešenje supa iz kesice, koka kola, čokolada i opet dve-tri čaše vode...
evo reagovaće sigurno i affro, ona ceo svoj život ima nizak pritisak, a ja sam isto imala dok se nisam ovoliko ugojila

I ja ceo život imam nizak pritisak, mantanje kad naglo ustanem ili ako duže stojim u mestu, kad sam na zagušljivim mestima ili kad je neki jak miris...
Što kaže Boka, malo više vode, i kad osetiš da ti padne pritisak pojedi nešto slatko, ili čašu slatkog soka, meni uvek pomogne.

al ja uglavnom jedva funkcionishem koliko mi se vrti.
momak mi je objashnjavao da je so vaznija od vode u ovom sluchaju...nisam skontala shto,al objashnjavao je.
tako da cu poslusati i njega i doktoricu.

i affro, kad dodje.

i sve vas, cure.
hvala :***

sad jedem kashicu od banane, mlijeka i plazme. srchem je na slamku, da ne povrijedim ranu od zuba.

al ja uglavnom jedva funkcionishem koliko mi se vrti.
momak mi je objashnjavao da je so vaznija od vode u ovom sluchaju...nisam skontala shto,al objashnjavao je.
tako da cu poslusati i njega i doktoricu.

i affro, kad dodje.

i sve vas, cure.
hvala :***

sad jedem kashicu od banane, mlijeka i plazme. srchem je na slamku, da ne povrijedim ranu od zuba.

...sofffy, evo ovako...ceo svoj zivot muke mucim sa niskim pritiskom, iako je to manja
muka nego visok ipak nije bas zanemarljivo....

...to oko soli, ti kazu zato sto so vezuje vodu, a od viska tecnositi i svega drugug i
zavisi taj nizak/visok pritisak....kad se osecas lose, ako ti se vrti u glavii i spava ti
se, moze biti i problem sa niskim gvozdjem...proveri za svaki slucaj, posle tolike
razlike u kilogramima, vrlo je moguce da ti je pao nivo gvozdja, koji izaziva slicne
simptome....

...to sto si danas na pregledu imala nizi pritisak koji ni nije nesto extramno nizak,
je moguce, trenutna pojava....verovatno nisi doruckovala, ili si bila polugladna, a
organizam na to reaguje...:heart:

...ako sve sa gvozdjem bude u redu, i ako se nizi pritisak bude nastavio, moj savet
je sto vise tecnosti...bilo koje...i normalizovaces to...ili ce tvoj organizm i ti na to
da se naviknete, i onda su muke manje.........

...ja imam "normalan" pritisak 90/60, kad se nerviram ili neurendo jedem, izbacim
sve slatkise...pada jos nize.....cesto sam zavrsavala u hitnoj na infuziji, a najbolje
su se pokazale vitaminske koktel inekcije...koje opet nije pametno primati iz ne
znam koji razloga, to bi bilo za neku drugu temu.....

...uvek sa sobom u tasni imaj, flasicu vode, nekoliko slatkisa, npr, bonzitu, mentol
bombone, pa ajde i cokoladicu...i ne plasi se, a slanu hranu kao nesto na sta treba
da se navikavas...zaboravi, nista dobro ti doneti nece......

......aaauuuuu....treba me ubiti, koliki post......:dash::dash::dash:

...sofffy, evo ovako...ceo svoj zivot muke mucim sa niskim pritiskom, iako je to manja
muka nego visok ipak nije bas zanemarljivo....

...to oko soli, ti kazu zato sto so vezuje vodu, a od viska tecnositi i svega drugug i
zavisi taj nizak/visok pritisak....kad se osecas lose, ako ti se vrti u glavii i spava ti
se, moze biti i problem sa niskim gvozdjem...proveri za svaki slucaj, posle tolike
razlike u kilogramima, vrlo je moguce da ti je pao nivo gvozdja, koji izaziva slicne
simptome....

...to sto si danas na pregledu imala nizi pritisak koji ni nije nesto extramno nizak,
je moguce, trenutna pojava....verovatno nisi doruckovala, ili si bila polugladna, a
organizam na to reaguje...:heart:

...ako sve sa gvozdjem bude u redu, i ako se nizi pritisak bude nastavio, moj savet
je sto vise tecnosti...bilo koje...i normalizovaces to...ili ce tvoj organizm i ti na to
da se naviknete, i onda su muke manje.........

...ja imam "normalan" pritisak 90/60, kad se nerviram ili neurendo jedem, izbacim
sve slatkise...pada jos nize.....cesto sam zavrsavala u hitnoj na infuziji, a najbolje
su se pokazale vitaminske koktel inekcije...koje opet nije pametno primati iz ne
znam koji razloga, to bi bilo za neku drugu temu.....

...uvek sa sobom u tasni imaj, flasicu vode, nekoliko slatkisa, npr, bonzitu, mentol
bombone, pa ajde i cokoladicu...i ne plasi se, a slanu hranu kao nesto na sta treba
da se navikavas...zaboravi, nista dobro ti doneti nece......

......aaauuuuu....treba me ubiti, koliki post......:dash::dash::dash:
uh, hvala ti na ovim savjetima.
da, doktorica mi je rekla da bih trebala pogledati i krvnu sliku, jer ako imam kao mama...nece biti dobro.
njoj je zeljezo skroz skrsheno.

moracu tu vodu organizovati nekako, to mi svi govore..a ja mogu da danima ne popijem ni chashu vode.
jednostavno mi se ne trazi.

moracu tu vodu organizovati nekako, to mi svi govore..a ja mogu da danima ne popijem ni chashu vode.
jednostavno mi se ne trazi.

sofffy i meni je tako organizam reagovao, nisam imala želju za tečnošću (npr 1 čašu sam celo veče cevčila dok su ostali 3-4 puta obrtali ture)
Sada pijem dosta tečnosti, ali to je stvar navike a i moraš da unosiš so (ne bih da ti popujem), jednostavno posoli malkice nešto - salatice i sl.
Nemoj se igrati, moja dobra drugarica je 2 nedelje krvarila jer se igrala sa ishranom i unosom tečnosti (ne plašim te, samo se čuvaj i čuvaj svoje telo,brini se o njemu -jer lepše je kad smo zdravi nego da smo vitki!) Sve najbolje! :bye:

uh, hvala ti na ovim savjetima.
da, doktorica mi je rekla da bih trebala pogledati i krvnu sliku, jer ako imam kao mama...nece biti dobro.
njoj je zeljezo skroz skrsheno.

jednostavno mi se ne trazi
.

..ipravo je to problem nas koji imamo taj nizak pritisak...i to najveci...

..da bi regulisala gvozdje jedi sto vise zelenisa i cveklu...inace sve crveno voce
i zeleno povrce su dobri...i kapi koprive.....:ok:

..da bi regulisala gvozdje jedi sto vise zelenisa i cveklu...inace sve crveno voce
i zeleno povrce su dobri...i kapi koprive.....:ok:
ja volim sve to.
sjecam se da je mama jela cveklu sa medom.
ostavi preko noci da cvekla pusti sok i to tako jede.

veceras se vraca iz beograda, pa cemo prichati.

@Lulnica : kazesh da je tvoja drugarica krvarila 2 sedmice... mislim da se to i meni desilo.
ovaj put mi je menstruacija trajala 8 dana, a inace traje 5. i ishlo je nenormalno mnogo, iako to nije obichaj.

sva sam se poremetila. :sad2::think:

@Lulnica : kazesh da je tvoja drugarica krvarila 2 sedmice... mislim da se to i meni desilo.
ovaj put mi je menstruacija trajala 8 dana, a inace traje 5. i ishlo je nenormalno mnogo, iako to nije obichaj.

sva sam se poremetila. :sad2::think:

Joooj draga, čuvaj se...Nadam se da je sve ok, ali ipak pripazi i ne izbegavaj ništa od hrane i tečnosti (naravno umereno)! Sve nam to treba da bi bili zdravi! :cmok2:

..to je zbog skinutog velikog broja kilograma, bez nekog lekarskog
nadzora, a ogranizam se buni, navikao je na drugaciji rezim....
..sredice se to samo se ne nerviraj, nego lepo daj krv, uradi te
analize, pa onda dalje vidi sta ti preporucuju....:heart:

...i naravno svaki narodni lek, sto se tice gvozdja ne moze da ti skodi,
ako nista bar tu salatu od cvekle jedi nekoliko puta nedljeno, i spanac,
vec ce se tvoja mama pobrinuti za to.....;)

dobro jutro dijetalke!
soffy evo da se pridružim i ja ostalima koji su ti već dali savete...otkad znam za sebe živim sa veoma niskim pritiskom,normalno mi je 70/50,onda sam odlično,ko dete,a kad mi se bilo koji malo povisi ili približi osećaj kao da hoću da umrem...uz to i anemična poprilično....e sad,bila kod lekara,razne pretrage i sve ostalo svelo se na to da sam počela da jedem cveklu,crveno meso ko sumanuta,i počela da pijem 2l vode na dan,i to tako što stavila 2l u flaši na sto i to se moralo popiti...pređe ti posle u naviku,i kad prođeš pored flaše,moraš barem par gutljalja da popiješ...uvek imaj u torbi malu flašu vode,naročito kada je toplo,i neku bonbonicu,čokoladicu kao što je affro rekla...ja sam se godinama onesvesćivala dok sam ujutro ustajala iz kreveta,ne zezaj se sa tim...poslušaj doktora i počni preventivu,jer ti je sad bio okidač ovi naglo izgubljeni kilogrami,nisi mila malo kilograma izgubila,pa ti je organizam iscrpljen...čuvaj se..

Dobro jutro svima!

Tako sam smorena od jutros i potpuno bez volje za bilo cim.
Ponela sam malo jagoda za dorucak...za rucak cu da upecam nesto u pekari, a za veceru nemam pojma.
Ako ne nadjem neki kolac, ili najverovatnije wellness keks sa crnom cokoladom.

@soffy
Meni tvoj problem vise lici na anemiju, tj, nedostatak gvozdja, nego na nizak pritisak...desava se posle dijete i duge zimske ishrane.

Navali na cveklu, povrce i obavezno crveno meso...znam da ne volis, ali jedi koliko mozes

Lepa mi ova dijeta. Eno već jedan kg manje. To je od ona dva viška kojima sam upropastila prethodne napore.
Današnjem danu se posebno radujem. Testo... pica, makarone, kolači, čokolada. Mada, meni je ipak ovaj dan sumnjiv. Ali zato će sutrašnji biti čupav. No o tome ću sutra da razmišljam.

Sumnjiv bio i meni, ali ima efekta....nista bolje ne prolazim kad ne jedem slatko uopste.

Zanimljivo je da sam u poslednjih godinu dana jela burek samo dok sam na UN dijeti....
Ovako mi nikad ne bi pao na pamet....:lol:

Danas dva peciva, cekaju me, jagode vec pojedene. Ne volim UH dan, tada sam najgladnija.
A i imam utisak da cu se razboleti, bas sam sva nikakva

Pa kakvo je vreme, ne bi bilo čudno da se porazboljevamo..

I moja drugarica je svojevremeno uvek na UH dan jela prazan burek. Ja više volim makarone. Ali i burek će doći na red, ako istrajem. Mnogo mi 90 dana kad pomislim. Ali evo već su dva prošla :D

...dobro jutro drage moje...
...vi ste bas disciplinovane ova dva dana....
...ja sam sinoc vecerala malo tunjevine, ljutu papricicu i parce crnog hleba sa
susamom....

...od jutros popila onu standrdnu nes kafu...sad me ceka vocni jogurt...nema
sanse da izlazim sad i kupujem bilo sta...ovo vreme je ludo, a kako nemam
nikakvih obaveza na zalost...bar da se "castim" ne izlazenjem na kisu....
...za rucak corbica od povrca...jos nesto uz to samo jos da vidim sta....

Dobar dan dijetalke!
Ja ne znam šta da doručkujem, a ni šta da spremam za ručak...
Trebala bih da izađem na ovu kišu i kupim jagode i nešto hrane za ručak, ali odbijam.
Vreme ubija skroz. Kažu da će od subote biti lepše. Ja se iskreno nadam.

kod zena je nizak pritisak vrlo cest nevezano za godine i ishranu, ne znam cemu takva reakcija kad i ti i ja i svi znamo gomilu zena sa vecito niskim pritiskom :neutral:

ja nisam od te sorte,mene zato ocekuje visok pritisak kad nacisto odrtavim :)

ja imam hronichno nizak pritisak od kad znam za sebe pa..:dontunderstand:
znachi imala sam ga i sa 17 i sa 19 i sad sa 26godina
uostalom jedno merenje pritiska nishta ne znachi ako se to ne prati, mozda je to bilo samo trenutno stanje

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back