Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:cmok2:napokon neko...

0,5kg integralnog brašna
2 supene kašike ulja
1 kafena kašika soli
1 prašak za pecivo
0,5dl mlake vode
šaka semena bundeve
šaka semena suncokreta

sve se dobro promeša kašikom,biće tečno,da to nikoga ne zbuni,tako treba,sipa se u kalup za kuglof,muffine,ili bilo koja vrsta kalupa i peče na 200C sat vremena...sliku sam već na prošloj strani priložila kako je ispalo...prijatno!

Dobro veče, drage koleginice
nikako danas da u'vatim vremena da vam se pohvalim. Stigli mi rezultati kontrolnog testa intolerancije posle samo 3 dana.
E, sad to izgleda drugačije nego kad sam prvi put radila u novembru. Ima mnogo više namirnica, a i mnogo toga mi je promenjeno.
Neke stvari koje su mi bile idealne sad su neutralne, neke koje su bile zabranjene sad su dozvoljene, neke su ostale i iste...
Ono što je mene najviše obradovalo je to što mi je holesterol sada u granicama normale, a bio je malo preko...
Trigliceridi su mi u granicama, ali su manji nego pre.
Ne znam jel to dobro ili loše?
Inače, nisam se strogo pridržavala liste namirnica. Grešila sam bar jednom-dvaput nedeljno.
Nekoliko puta sam počinjala iz početka... Znate ono - e, od ponedeljka..., e od nove godine... tako da ni ne znam koliko sam dugo pokušavala da se pridržavam liste. Za ta dva-tri meseca skinula sam 2 kg i ja sam zadovoljna. Tebalo bi još nekih 5, pa da budem kao u mladosti. A ni tada nisam bila neka mršavica, uvek sam imala malo viška. To je prosto neki moj standard. Nastaviću da se trudim da se pridržavam liste.
Važno mi je što sam ipak stekla nove navike... da jedem manje, a češće, i da zaista minimalno jedem testo, slatkiše, suhomesnate proizvode...
Oslabiti 1 kg mesečno, to je za godinu dana 12 kg. Meni toliko ni ne treba... a nikud ne žurim...

Kad se već hvalim da pomenem da sam danas sredila terasu... to takodje spada u podršku za dijetu, umesto vežbanja. A pošto mi je teras na sunccanoj strani, dobro sam se preznojila po današnjem divnom danu :)

niko mi nije tražio recepiš za integralni hleb..ih,kakve ste,nećete zdrav hleb da jedete:rtfm:
bas je lak recept,probacu ja ovih dana.ubacicu i semenke lana i kim.nekad davno je u budvi bio da se kupi hleb sa kimom,ovde nigde ne mogu da ga nadjem.
inace da vam se pohvalim,izludela sam krojacicu.na prvoj probi,kaze ja sam lepo iskrojila,kako ti je sad veliko.na drugoj probi,gleda,meri:eek:pa pocela da me grdi,ti sad nasla da mrsavis,vec drugi put suzavam...a meni milo....

Micimaciko, super ti je taj hleb... zanimljivo mi je što se dobije tečno testo. Sigurno bude mekši tako.
Ja pravim slično, ali imam onu kućnu pekaru pa sve ubacim, a ona sama odradi ceo proces. Testo bude klasično.
Ja sam pored semena bundeve i suncokreta, dodavala i laneno seme. Ne znam da li to smeš.
I stalno eksperimentišem sa vrstama brašna: osnova mi jeste belo (znam da ti ne smeš), a onda dodajem pšenično integralno, ovseno, heljdino, kukuruzno...
Jedino što ne valja kod tih hlebova je što budu tako lepi i ukusni, da ne mogu da prestanem da ih jedem

evo i ja se vratila kući...
danas proteinski dan, malo sam prekršila pravila
-doručak-dve banane
-za ručak sam jela 250 gr mladog sira, parčence integralnog peciva i supu
-večera-riba.fileti soma i škarpina-dva parčeta ukupno, ali prženo i činija zelene salate, parčence hleba:rumenko:
eto...
inače, posle prvog kruga rezultat je -3kg :super:
iako znam da je to tečnost, svejedno mi lepo kad vidim rezultat na vagi, a i nekako sam splasla...

evo i ja se vratila kući...
danas proteinski dan, malo sam prekršila pravila
-doručak-dve banane
-za ručak sam jela 250 gr mladog sira, parčence integralnog peciva i supu
-večera-riba.fileti soma i škarpina-dva parčeta ukupno, ali prženo i činija zelene salate, parčence hleba:rumenko:
eto...
inače, posle prvog kruga rezultat je -3kg :super:
iako znam da je to tečnost, svejedno mi lepo kad vidim rezultat na vagi, a i nekako sam splasla...

...bravo Boko:heart::zag:
...neka je i tačnp da je samo tečnost...opet znam kakav je osećaj..i guraj dalje,
uskoru ću i ja...morati na tu dijetu, ako mislim da ipak smršam...mada se nadam
i nekim drugim aktivnostima....znaš ti o čemu ja pričam..tako da će ipak biti lakše
skinuti ove naslage....:think:

Da se malo našalimo... nadam se da se ne ljutite ;)

funny_200.bmp

drage moje jutroooooooooooooooooooooooo!pije se nesica bez šećera i mleko...joj ovo bez mleka mi je najteže da izdržim,sve ostlao ide ali kafa bez mleka,samo šmekam mleko u frižideru ali ne dam se....ja u četvrtak počela ovu candidu i već mi otišlo 4kg,naravno sve je to voda,i doca sam je rekao,a ta gorka so što sam taj dan popila izaziva kontra efekat,znači sve što bi trebalo da ode u organizam,on izvlači iz organizma i izbacuje,zato toliko vode otišlo..i već se bolje osećam jer zaista nisam naduta,a bila sam...danas radim ceo dan,sad ću pojesti zelenu jabuku posle nesice....za tučak ću dotrčati kući,biće supice od povrća,pileće belo u alufoliji sa raznim povrćkama i pire krompir...a što se ovog hleba što pečem tiče zaista je izdašan i ne možeš puno da pojedeš,barem ja ne mogu,2 kriške na dan više nego dovoljno,a puno je semenki,što pospešuje rad creva...aham...pšeniču i ništa od pšenice ne smem da koristim,sve ostalo smem,tako da i ubacujem u testu...sledeći put ću i malo kima da osveži ukus hleba...a napraviću i pola smese slatko sa Natrenom i višnjama,pošto to sme i eto i malo kolača...znači isto ovo testo samo umesto soli malo natrena i umesto semenki višnje...sigurno će biti ukusno...mljac...

Dobro veče, drage koleginice
nikako danas da u'vatim vremena da vam se pohvalim. Stigli mi rezultati kontrolnog testa intolerancije posle samo 3 dana.
E, sad to izgleda drugačije nego kad sam prvi put radila u novembru. Ima mnogo više namirnica, a i mnogo toga mi je promenjeno.
Neke stvari koje su mi bile idealne sad su neutralne, neke koje su bile zabranjene sad su dozvoljene, neke su ostale i iste...

Ono što je mene najviše obradovalo je to što mi je holesterol sada u granicama normale, a bio je malo preko...
Trigliceridi su mi u granicama, ali su manji nego pre.
Ne znam jel to dobro ili loše?
Inače, nisam se strogo pridržavala liste namirnica. Grešila sam bar jednom-dvaput nedeljno.
Nekoliko puta sam počinjala iz početka... Znate ono - e, od ponedeljka..., e od nove godine... tako da ni ne znam koliko sam dugo pokušavala da se pridržavam liste. Za ta dva-tri meseca skinula sam 2 kg i ja sam zadovoljna. Tebalo bi još nekih 5, pa da budem kao u mladosti. A ni tada nisam bila neka mršavica, uvek sam imala malo viška. To je prosto neki moj standard. Nastaviću da se trudim da se pridržavam liste.
Važno mi je što sam ipak stekla nove navike... da jedem manje, a češće, i da zaista minimalno jedem testo, slatkiše, suhomesnate proizvode...
Oslabiti 1 kg mesečno, to je za godinu dana 12 kg. Meni toliko ni ne treba... a nikud ne žurim...

e, a sta ti kazu...kako je to moguce ako je u pitanju...intolerancija?

e, a sta ti kazu...kako je to moguce ako je u pitanju...intolerancija?

Niko mi ništa ne kaže jer ni sa kim nisam ni razgovarala. Otišla sam u laboratoriju gde su mi uzeli krv, a rezultate poslali mailom. Ima na njohovom sajtu (www.analiza.co.rs)
dosta toga objašnjeno, a i ja imam svoje tumačenje. Sad posle ovog kontrolnog pregleda mogu to i da potrvrdim. Izgleda da reagujemo na namirnice koje najviše jedemo. Da to nije neka trajna intolerancija, nego možda neka prezasićenost. Ja sam npr. pila dosta zelenog čaja jer mi je on bio idealan, a sad mi je neutralan. To znači da može da se uzima ali da ipak treba da se držimo idealnih namirnic. Kafa mi je bila zabranjena i stvarno sam samo u trenucima najveće krize pila po pola šolje slabe nesice. Sad mi je kafa plava, što znači dozvoljena ponekad radi raznovrsnosti, što je opet više nego nikad. Da ne nabrajam dalje, ima još sličnih primera. Ma, iskreno da ti kažem, ne znam ni sama da li verujem u sve to. Volim sve da probam, a u stvari mislim da je jedina prava stvar ona izbalansirana ishrana po planu koji se dobije od nutricioniste. Nego uvek mislim da mi je ovako nešto lakše, jer mi je zbog posla zaista nezgodno da uzimam odredjenu hranu u odredjeno vrema. Mada sam se i sada trudila da poštujem neku satnicu, bez prevelikih razmaka izmedju obroka, i bez prevelikih obroka...

Dobro jutro dijetalke :*
Nisam se javljala ceo dan juče, kod mojih sam pa sam landrala po gradu.
Al sam bila dobra, nisam mnogo jela, a ceo dan sam šetala...
Uveče sam popila jednu tekilu, čisto radi reda kad se nazdravljalo, ali sam toooliko igrala i skakala da mislim da sam istrošila 10 tekila.
Noge me bole od đuskanja, davno se nisam ovako lepo provela.
Sad ću da doručkujem pa kod kozmetičarke.
Ljubim vas

..dobar dan....;)

...sad tek shvatam da se ni ja juče nisam javljala....:eek:
...ali nisam se prejedala...radila dosta...tako da sam i ono što
sam uspela da pojedem...potrošila...
...danas....
...topli nes umesto doručka...pa posle jedan jogurt balans+..naraFski...:lol:
..sad se kuva gulaš...pa ću samo pola porcije i dosta neke salate,dok se
usaglasimo koju....:think:

moram da se pohvalim,od četvrtka kada sam počela ovu candida ishranu otišlo mi 4cm,jejeje....ne pitajte u kilogramima,nema vagu kod kuće,a i baš me briga...spadaju mi pantalone...aham...i tačno je to što Mrs.Bi kaže,intolerancija se javlja uglavnom na namirnice koje najčešće konzumiramo pošto organizam postane prezasićen istim,meni je doca sve lepo objasnio...kada se organizmu vrati pravi balans,tada neke intolerancije i nestanu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back