Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vaga.jpg

Zezni i ti nju,ovako ja to radim.:rotf:

Ja ću, kako sam počela, jedino na gore prikazan način "regulisati težinu"
Došla sam da se ispovedim i da me grdite. Danas sam išla u šoping s tinejdžerkom i moram priznati da je prošlo odlično. Samo smo se malo svadjale, znala sam šta hoće i koliko para treba da odvojim, a bili smo u Piramidi i kod Kineza, pa smo za manje para kupile više stvari. Ali sam se ja umorila ko pas. Imam upalu mišića od joge (da, da, i to se dešava), pa mi bilo teško i da hodam, a kamoli posle svega da pravim još neki ručak. I onda se usput dogovorimo da naručimo picu kad dodjemo kući (dok tata nije tu, jer je on glas razuma: za te pare možemo... bla,bla,bla.... a ja baš volim da mi donesu na vrata, to mi malo podigne moral, kao i kad uzmem taksi kad mnogo žurim). I tako... kupimo koka-kolu (jer ona ide uz picu, pošto ne pijemo pivo), naručimo pice, uz svaku dobijemo i po jednu veliku palačinku.... i tako ja celo popodne jedem picu, pojela sam obe palačinke (pošto se njoj ne svidjaju) i pijem koka-kolu. I imam 2,5 kg više nego pre mora (30. jula) Tad sam bila pola kg od prve baze, tj. cilja.
Ajd' da kažem takav mi dan danas, ali nisam ja ta 2,5 kg nabacila danas, nego sistematično prethodna 2,5 meseca. Da sam za to vreme toliko oslabila bila bih sasvim zadovoljna i smatrala to dobrim tempom. (Samo nek ide dole, svaki tempo je dobar). Ali za nabacivanje kilograma je prebrzo!!!
Malo ću da obratim pažnju na listu intolerancije, ali mnooogo više moram da obratim pažnju na količinu unete hrane. I nek mi ova pica i palačinke budu oproštaj od takve hrane. To ja smatram da treba, ne dajem svečanu izjavu... nemojte da me držite za reč.

Što se joge tiče, idem sad tri nedelje sa jačom grupom i mnogo mi prija. Na žalost neću moći da ostanem u toj grupi jer ne mogu da se uklopim u termine.

....Bi, divan post, vrcav, nasmejah se slatko...
....ovo oko cere i sopinga te skroz razimem, mene su moje tako godinama razvlacile po radnjama, i kad god sam uspevala da ih ubedim da odemo
kod Kineza svasta nesto smo uspevale da nadjemo za male pare....to bese nekad, sad idu same kad i sta im treba....
....razimem i za ovo sa picom mada ja koka kolu ne volim, al' imaju oni i druge sokove uz njih....pa sta je jedan dan, nista, u pravu si ovo je od onih
kasnih vecera....ajde necu te drzati za rec, al' mogla bi malo da usporis...ako ne mislis da dodjes do + ko zna koliko....
....mozes ti to znam ja:zag:

Da, da, jedan dan nije ništa, ali imam mnogo dana koji na ovaj ili onaj način liče na današnji. I sasvim si u pravu, da ako ne usporim.... ma kakvi usporim! Zaustavim se i krenem u rikverc!!! Nema druge opcije.
To sam sebi zadala - ako već ne ide na dole, mora da stoji tu gde je. I svaki dobijen kilogram, mora odmah da se skida.
Kupila sam piškote i sok od jagode da pravim neku kapri tortu... bolje da pustim decu da to pojedu i popiju nego da pravim tortu, ionako mi već 10 dana stoji nikako da stignem. Ja sigurno neću jesti piškote niti piti sok, a tortu bih morala da probam....
Eto, za početak... em neću trošiti vreme na pravljenje torte (moći ću više da forumašim), em neću dolaziti u iskušenje

....koliko sam uspela da vidim poslednjih dana si svasta nesto spremala i slatko i slano...gosti valjda ako se dobro secam, i naravno da si jela, ko ne bi....
....a deci kad pravis pravi manje kolicine da bude samo za njih...cisto da ne padnes u iskusenje...od jedne kasicice ti nece biti nista, ali jedna vuce drugu,
to je bar kod mene tako.....i onda bude parce, pa jos jedno, i uvek se bedjujemo nece mi nista biti od jednog parceta....znaci nadjemo sto jedan razlog
da se same sebi opravdamo...:(
....ja sam se malo opustila, mnogo manje vodim racuna sta jedem, a opet dete mi danas rece, dok smo se penjale uz stepenice....bas si smrsala mama:),
a meni milo....ko ne bi kad planinarim svakodnevno po nekoliko puta....ako ostanemo u ovom stanu, dovescu se do savrsenstva:lol:

Jesam, spremala sam lepe stvari, pa sam ih i jela u preteranim količinama.
A mogu ja da jedem i posebnu hranu, uspevala sam da postim, a da deci spremam normalno, samo da mi dodje žuta minuta i da krenem tako.

Jesam, spremala sam lepe stvari, pa sam ih i jela u preteranim količinama.
A mogu ja da jedem i posebnu hranu, uspevala sam da postim, a da deci spremam normalno, samo da mi dodje žuta minuta i da krenem tako.

...znam da mozes, pratila sam kako to radis....i super ti je islo....:)
...nekad je se bas tesko iskontrolisati.....ali zato smo mi tu da dajemo podrsku jedna drugoj....

Jeste, polako, ali je išlo. Ne treba ja mnogo ni da skinem, ali ja počela da dodajem. Pa nema smisla, stvarno.
Da znaš da bi i meni prijale neke takve stepenice. I na poslu mi nedostaje taj jedan sprat što sam se više penjala, pa se umarala. Dosta sam hodala ovih dana, valjalo bi da nastavim. Za sutra već imam isplaniranu jednu dobru šetnju, to mi pola posla gotovo, samo još da iskontrolišem hranu i super! Idem odmah da skuvam ovas za doručak, da ne bih pala u iskušenje kao jutros. Uh, to nisam ni prijavila: hleb, slanina, sir (doduše mladi) i ajvar. Morala sam da probam novi ajvar. Ali mogu ja bez toga.

Ponosna, na šta? Što je uvredila baku i nije uzela parče njene pite. Svaka čast na karakteru kad ne uzmeš ono što ne smeš da jedeš. Ali meni je važnije da se odnosiš prema ljudima onako kako zaslužuju. Ja znam koliko sam ja bila uvredjena kada sam se trudila da nešto spremim, a gosti ne uzmu s nekim bilo kakvim izgovorima tipa Juče sam jela ribu, ne mogu i danas. Ili na dijeti sam. Uzmi parčence, ispoštuj, domaćicu, baku... a posle se kod kuće odrekni nečeg drugog ili prošetaj malo duže, uradi malo više vežbi....
Znam da me većina ovde neće podržati, ali to je moje mišljenje. Zato možda nisam mnogo uspešna u dijeti, ali me moji prijatelji vole

Ponosna, na šta? Što je uvredila baku i nije uzela parče njene pite. Svaka čast na karakteru kad ne uzmeš ono što ne smeš da jedeš. Ali meni je važnije da se odnosiš prema ljudima onako kako zaslužuju. Ja znam koliko sam ja bila uvredjena kada sam se trudila da nešto spremim, a gosti ne uzmu s nekim bilo kakvim izgovorima tipa Juče sam jela ribu, ne mogu i danas. Ili na dijeti sam. Uzmi parčence, ispoštuj, domaćicu, baku... a posle se kod kuće odrekni nečeg drugog ili prošetaj malo duže, uradi malo više vežbi....
Znam da me većina ovde neće podržati, ali to je moje mišljenje. Zato možda nisam mnogo uspešna u dijeti, ali me moji prijatelji vole

A ne....ne drzim ja dijetu tako..... ili jedem ili sam na dijeti...ako sam na dijeti onda nema da krsim,
jer tada pocinjem u zacarani krug..a moja baka ce da razume moje muke..
.a ima jos 3 ukucana koje ce da pojedu te kolace mesto mene :D

Ja te podrzavam Bi !!

Ako ista ne volim da ne kazem , ne podnosim , to su gosti koji bas taj dan rese da sprovode dijete ili su jeli kod kuce a znaju da su pozvani na rucak i mrljave , pipkaju , muljaju , broje kalorije .... a inace bi pojeli masnu krpu

Eto mi smo sutra pozvani na rucak gde ce biti neko punjeno pile i peceni krompiri i otkud znam ...... a ja recimo ne bi smela da jedem
i sta sad ..... da kazem da to ne mogu da jedem ??\
Ahm..... pa do juce sam jela

Necu propasti od jednog rucka a ne pada mi na pamet da uvredim domacicu i njeno potroseno vreme
Uvescu neku drugu restrikciju i svi zadodvoljni :D

Poslednja izmena:
Znam da me većina ovde neće podržati, ali to je moje mišljenje. Zato možda nisam mnogo uspešna u dijeti, ali me moji prijatelji vole[/QUOTE]

....zar je vazno hoce li te neko ovde podrzati....vazno je da si ti zadovoljna i ovo boldovano.....:D

pa poenta odlaska u goste nije valjda zdranje nego druzenje. ja stvarno ne volim kad ti neko trpa u tanjir i insistira da jedes jer moras,moras,moras samo ovo i ono i sve. kad imam goste i napravim nesto, ponudim jednom, ako nece postujem izbor, kazem ako se budu predomislili da slobodno uzmu/traze(jos) i nemam sta nekome da trpam u usta bio kakav bio njegov razlog da ne jede :confused: mozda se na kraju i gost oseca bedno jer neko ne postuje njegovu odluku da je na dijeti,posti ili sta god vec...pogledajte stvari malo i iz ugla onog drugog...ima naravno i ljudi kojima nikad nista ne valja ili vecito probiraju, ali vecina ljudi nisu takvi a prijateljstvo se bas i ne iskazuje kolicinom pojedene hrane.

Ja ako zovem nekoga kod mene ko je na dijeti, raspitam se sta jede i toj osobi spremim nesto posebno :D pre par meseci je dolazilo drustvo, 3 devojke koje jedu sta hoce jer su ko stiglice i 1 koja je na dijeti kao ja... za nas dve sam spremila ogromnuuuu ciniju od salate sa sargarepom, kupusom, rucolom i pilecim belim isecenim na kockice i bas smo se lepo najele, a ove druge su jele meso, pire krompir i dezert! :aha: tako da svi srecni i zadovoljni...
Iskreno ni ja ne voli kad brljavi po hrani koju sam pravila, ali opet sa druge strane, treba ispostovati i tu osobu i podrzati je... :aha:

@tema: Zgresila sam sinoc, posto su mi braca dosla: pojedoh 2 virsle, 1 kobasicu, 3 pune kasike pirea, 1 kasiku ajvara, 5 kiselih krastavaca i parce Tiramisua (parce od 4 piskote) :roll:
Necu ni da stajem na vagu danas :lol: a danas idemo u neki restoran uvece opet i takoooo... necu se opterecujem, sinoc sam stvarno sa njima uzivala, nisam ih videla vise od 5god. a odrastali smo zajedno do neke moje 6te godine smo bili nerazdvojivi :zaljubljena: usled 1000 raznih glupih okolnosti smo onda imali retko kontakt da bi se on skroz izgubio pre 5god. :sad2: i evo sad su mi se javili, prelepi momci, ludi ko struje, kao svako u nasoj porodici :lol:
E daaa... ja cu za dorucak pojesti veliku ciniju salate sa 100g malomasne sunke, to ce biti nekih 200kcal, vecera ima da bude kaloricna 100% jer znam u koji restoran idemo :lol:, ali zato idemo pre restorana u Zoo vrt u Becu koji je ogromaaaaaaaaaaaaaaan... ima ceo dan da setam i eto makar malo da se tesim :lol:
A od sutra opet stari rezim :D :cao:

Ja ne znam sta sizite...ali mene nervira da kada
neko zna da sam ja na dijeti i kada neko zna da se mucim da ne jedem ono sto volim i ako sam vec mesecima na dijeti
e onda mi tutne tiramisu, sutlijas ili puding pod nos i kljuka me da jedem i kao pa ajdeeeeee, sto neceeeeees, pa aaajdeeeeeeeeeeee

e to je za mene podje.bavanje i tako da hvala bogu moji PRIJATELJI koji me vole i postuju
to nikada nece uraditi jer postuju moje odluke! I kod njih kad odem nejedem nista ...........

a da zgresim pa da pojedem nesto, iz pristojnosti prema toj osobi pa sutra ponovo ispocetka, pa opet neki kolac, pa opet ispocetka...

to za mene nije disciplina nikakva u dijeti...i radije onda se ne bi ni druzila sa takvima kome ja moram da preksravam nesto sto se mucim mesecima da bi im pokazala da ih postujem... :roll:

Poslednja izmena od moderatora:
dva dana nisam bila primerna :(
danas moram ponovo ,bas mi je lepo krenulo
i u sendvicu naletim na dlaku,i krene dijafragma da mi se grci al nikako da povratim,i tako tog dana nisam jela za rucak,gadio mi se onaj sendvic a nisam imala drugo na poslu
ali zato kad sam dosla kuci :sad2:
juce nije bilo dlake ali stare navike i pojedoh jednu tartelet od limuna sa sve meringue odozgo
ko ne znam sta je evo fotke
tarte_au_citron_meringuee_med.jpg

danas iako je nedelja necu da jedem desert,dosta je bilo dva puta vec ove nedelje

a na temu da kazem da me nerviraju i jedni i drugi
i oni sto kao nesto ne vole sve sto im nije baba spremala i nece da probaju (jao to je zeleno,necu) ,ja ne nudim ali ne volim mrljave goste
a kad ih pozivam na klopu se obavezno raspitam sta ne vole i te sastojke uopste ne koristim
opet ne volim kad neko ne postuje mene,mada jedem i kad sam na dijeti ali manje nego obicno i ne volim kad sam u centru paznje jer jedem ko macka :roll: a u srbiji posebno ne volim kad se uvrede sto ne mogu da pijem sokove (jao neces koka kolu?!a imam neki gusti od breskve.ni to??!! pa kako ces samo vodu?!)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back