Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ama ne čitaju uopšte-to su predrasude-aha, one su na dijeti, mora da se izgladnjuju i piju tablete, ajde da im kažem da to ništa ne valja-gde bre muškarci da se udubljuju u čitanje naših postova:)
kako si Bi?
Ja sam još bolesna, šmrljam i kašljem grozno

Hvala na pitanju, danas sam se konačno naspavala, isključila sinoć telefon i probudila se u 10h.
Malo sam se ovih dana opustila, pa vaga odmah pokazala, ali doteraću ja to...
Tebe baš drži taj virus- nevaljalac jedan.

...drugarice, ja samo da vam mahnem i odoh....:bye:

...biću dobra časna reč:lol:neću puno jesti...treniraću karakter, koji i nije neki
kad vidim sve ono lepo na stolu...:rumenko:

...Boko drži se, lezi, ma šta ja tebe učim kad znaš i sama, samo da to prođe
već jednom..:heart:

...Bi neka si se naspavala, zaslužila si, nekad se organizam sam pobuni pa
onda i pokaže višak, sačekaj do sutra, vaga će pokazati drugačije...:zag:

....:bye::bye::bye:

Pa znas nije u redu da sede par zena na kafici u ubedjuju se kako nisu zgresile sto ce pojesti pola torte..jer je greota se baci..a tako je dobro ispala:lol:kao sto kazes svaka na svoj nacin..tako i svako na svoj nacin daje podrsku za dijetu..ako vam se ne dopada grublji..citaj efikasniji rigorozniji pristup..vi ga zaobidjite i idite linijom manjeg otpora;)

Daj bre Dzordzi, ko bre jede pola torte? Svi se ovde hrane raznovrsno i zdravo. Namerno preterujes i provociras. Uostalom i da pojede tri cetiri parceta, nece se ugojiti, ako je to jednom u dva meseca :roll: Pa ne lepi se svaki zalogaj majku mu.

Da hoces da pomognes, posao bi kao prvo od cinjenice da nisu svi isti, i samim tim nema sablona koji moze da se primeni na sve.
Ali neeee. ti samo hoces da u svojim ocima ispadnes bolji od nas...Samo napred, sto se mene tice :roll:

ebote stavicu te na ignore samo zbog ove teme isto ko mi gomilu drugih.

Stvarno nemam zivaca da citam gluposti.

Ne radim to namerno nego se vidi stav poput tvog kad si ispljuvala coveka koji ima drugaciji pristup a drvis da svi nisu isti..a meni si nasla da drzis predavanja..zajebi me licnih opaski zabole me dal ces ti i tebi slicni da me stave na ignore

Ocigledno imas neki problem autoriteta ja nisam pametovao bar ne skoro sta ko treba raditi pa ne mozes reci da zelim pred sobom i drugima ispasti pametan..a inace je za sve univerzalno sta ne trebaju jesti i sta goji..da moraju imati fizicku aktivnost koja ce skidati visak a ne samo sedenje i gladovanje

Georgi, ja sam čitala neke tvoje postove na Rekreaciji (čini mi se) i baš mi se svidelo kako si ljudima davao dobre savete na fin i prijateljski način. Verujem da si i ovde sa dobrom namerom, ali mi smo ti specifično društvo, pa sa nama moraš da budeš pažljiviji i ljubazniji i da biraš način i reči kojima ćeš nam nešto saopštiti i na nešto ukazati. Da ne ponavljam sad sve što su žene ranije pisale pokušavajući da objasne nekim ljudima zašto je nešto tako kako je.
(ozbiljne godine, puno obaveza - posao, kuća, porodica uža i šira, hronični nedostatak vremena, pa i volje .... itd)
Deluje mi da puno znaš, pa možeš onako bez nepotrebne kritike, da daš neki savet.
Evo, meni si ostao dužan predlog za doručak, sa kuvanja. Ti napiši, a mi ćemo da primenimo ili nećemo, ti si uradio za nas šta je u tvojoj mogućnosti.

Inače, juče sam se bavila pravom i zdravom fizičkom aktivnošću. Mojima stigla drva pa sam to unosila i slagala.... i baš sam se lepo osećala, višestruko korisno..

Pa o tome se i radi sto nije na vama da procenjujete sta je kao dobro za vas..da znate ne bi vam ni trebao savet jel..to jes najbitnije sto samo uzimate u obzir savete zena s kojima se lizete dizvines na izrazu..sta ima mene neko procenjuje sa drugih pdfova ako dam validan savet na odredjenu temu?tako sam od starta pisao dobronamerno i konkretno a neke se nadju pametne da ospore 100%tno tacne tvrdnje iskljucivo zbog ranije netrpeljivosti i pocnu s licnim obracanjem..mislim malo se zapitajte i nema potrebe da prvo gledate ko je sta napisao vec iz svakog posta i svacijeg iskustva izvucite nesto pozitivno

Pa o tome se i radi sto nije na vama da procenjujete sta je kao dobro za vas..da znate ne bi vam ni trebao savet jel..to jes najbitnije sto samo uzimate u obzir savete zena s kojima se lizete dizvines na izrazu..sta ima mene neko procenjuje sa drugih pdfova ako dam validan savet na odredjenu temu?tako sam od starta pisao dobronamerno i konkretno a neke se nadju pametne da ospore 100%tno tacne tvrdnje iskljucivo zbog ranije netrpeljivosti i pocnu s licnim obracanjem..mislim malo se zapitajte i nema potrebe da prvo gledate ko je sta napisao vec iz svakog posta i svacijeg iskustva izvucite nesto pozitivno

Eto, sad si opet neprijatan, a saveta nigde...
Ne možeš da kažeš da nije na nama da procenjujemo... ne znamo ni ko si, ni šta si, ni šta si završio od škole, ni gde si to naučio što nam prezentuješ. Ja sam stvarno htela da iskoristimo neko tvoje znanje, ali ti izgleda ipak više voliš da se svađaš i vređaš, A MOG DORUČKA nema.
Ajde, spusti loptu i napiši šta se preporučuje za doručak...

Eto, sad si opet neprijatan, a saveta nigde...
Ne možeš da kažeš da nije na nama da procenjujemo... ne znamo ni ko si, ni šta si, ni šta si završio od škole, ni gde si to naučio što nam prezentuješ. Ja sam stvarno htela da iskoristimo neko tvoje znanje, ali ti izgleda ipak više voliš da se svađaš i vređaš, A MOG DORUČKA nema.
Ajde, spusti loptu i napiši šta se preporučuje za doručak...

Nije to bilo neprijatno vec objektivno ako neko trazi savet..znaci nema iskustva..to bi svako pozitivan skapirao:ok:a posto i ti nista od svega ne uzimas zdravo za gotovo vec se obracas licno..a to je jos 1 dokaz da te ne zanima sustina i da znas sta pricam..vec sta sam ja zavrsio..i ko je onaj iza napisanog..s toga nema potrebe da ista pisem dok ne dokazem svoju strucnost tebi i takvima poput pipi..a to sigurno necu uraditi:ok:

Naravno da ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Ne vidim šta je u tome nenormalno.
Imam dovoljno godina i iskustva da sam se uverila da se neka pravila veoma lako i brzo menjaju.
Evo samo jedan primer. Kad sam svoje dete vodila na prvu kontrolu sa mesec dana, doktorka me izgrdila što mu ne dajem limun. Tad je bila preporuka da se svako jutro prokuvava voda i da se u nju doda nekoliko kapi limuna i da se to daje bebi da pije. Moje dete nije uopšte htelo da pije vodu iako sam mu nudila više puta dnevno. Sisao je, i neki kažu da je detetu to nekad dovoljno i da kroz majčino mleko dobija sve što mu je potrebno. Ali kad je doktorka to čula, rekla je da ako ne bude uzimao limun moraće da mu da neke tablete ?! Naravno obećala sam da ću mu davati vodu sa limunom. Samo mi je trebalo da zdravom i pravom detetu od mesec dana dajem lekove.
Da bi mi već na sledećoj kontroli druga doktorka rekla da su imali savetovanje pre neki dan i da se agrumi poslednji uvode u ishranu deteta, i nikako pre 6 meseci.

Pa da ne podsećam koliko je margarin bio hvaljen i preporučivan, da bi od pre nekog vremena postao nešto najgore i najopasnije....

Tako da je sve to veoma podložno promenama i nema razloga da bilo šta uzimamo zdravo za gotovo.

Ne kapiras uopste sta pricam..i ne moze neko procenjivati ako dodje i pita ono u sta se ne razume..nema na osnovu cega proceniti dal sam ja u pravu ili seruckam..ako pitas sta je dobro od vezbi za trbusnjake..ne mozes proceniti dal sam ja u pravu ili ne zato sto sam nepusacima ebo sve po spisku jel me truju..to nema veze sa ovom temom..dakle probaj ono sto savetujem pa reci da nisam u pravu..dakle ja ne pratim istrazivanja i tzv propagande..nego cisto licno i uopsteno iskustvo od pamtiveka:ok:ja nisam cuo da je margarin ikad hvaljen nego ga domacice koriste za torte i kolace..kao i mnogo toga sto je ukusno a stetno..ono sto bih ja napisao za maslinovo ulje nikad nije osporavano

Eh da bila sam na tom sajtu...nije lose.

Prijavila sam se, ali mnogo su mi cudni oni ciljevi koji se postavljaju, a moze samo jedan...Nisam imala vremena za detaljniji pregled. Dobro si me podsetila Pipi . Hvala :cmok2:

Prilichno je sveobuhvatno i opshirno, treba malo vremena da se udje u shtos, jer vode rachuna ne samo o planovima ishrane, vech i o fitnesu i nachinu zzivota
Ciljevi su smishljeni tako da ne pochnesh odmah sa "dijetom" u fulu pa se isprepadash i odustanesh, vech postepeno...prvo zadash sebi zadatak da npr. ne pijesh gazirano a da konzumirash dovoljnu kolichinu vode itd. Prelazish iz jedne faze u drugu jer svi mi shto volimo Milke se teshko preko nochi preorijentishemo na rendanu shargarepu a da uzzivamo pri tom.

A što bi nas neko vezivao za radijator?
Mi nismo mazohisti, pa ne volEmo da nas vezuju...
I ko kaže da nema rezultata-malo li je u mojim godinama skinuti 9 kg?
sve ste vi u pravu, ali nas pustite bwe da se batrgamo kako znamo i umemo...
To ti je isto kao kad odeš na nepušački kutak pa kreneš ljudima da soliš pamet kako pušenje nije zdravo-nije i nema pušača koji to ne zna-svi znaju i bolje od tebe koliko je to štetno, ali je teško boriti se protiv bolesti zavisnosti...
jedne sam se rešila-pušenja, kao i Cruella, negde u isto vreme smo...
sad opet zajedno pokušavamo da se rešimo i bede zvane višak kilograma-i uspećemo i u tome-svaka na svoj način!!!

Bicu brezobrazan, pa cu reci da sam i cigarete ostavio, pre 5-6 godina i to posle lepog pusackog staza, tek to ne da nije problem nego nemam reci

Cruella, baš si lepo objasnila situaciju i karakter većine nas. Ako nekome i posle ovoga nešto nije jasno, onda znači da uopšte ne čita naše postove, nego samo dolazi da nas nervira.
Važno da smo tu uvek mi, mala družina koja se razume međusobno.

Ja sam juče bila dobra, jela fitnes mix sa integralnim pirinčem za ručak, užinu i večeru.. a možda ću i danas. Kupila sam 4 pakovanja kad je bilo na sniženju. Trebalo je još. Izgleda da se slabo prodaje (a i ovde su neki izjavili da im se ne sviđa), pa će valjda opet uskoro biti. Mada, sad baš ima svega i svežeg što tu dođe pa mogu i sama da ga napravim. Jedino što nemam uvek vremena.
Nego mene nešto zatežu butine sa zadnje strane... da li je moguće da je to od nekoliko čučnjeva koje sam radila ovih dana? Ako jeste, jako sam ponosna i nastavljam. A i ako nije - nastavljam! :brus:

Sto bih ja nekoga nervirao, ma bas mi to treba u zivotu, dosao sam da podelim svoje iskustvo sa Vama (a i bilo mi dosadno), i da kazem da sve sto se iskreno hoce, to se i moze, ali ovde se konstruktivna kritika ocito ne "prima" bas najbolje, o samokritici ne bih trosio reci. Ja sam ocigledno pogresno shvatio temu, tema je ocito podrska Vama koji ipak ne mozete da smrsate i morate de krsite dijete, umesto podrska da bude cvrsti i istrajete:dontunderstand:

Prilichno je sveobuhvatno i opshirno, treba malo vremena da se udje u shtos, jer vode rachuna ne samo o planovima ishrane, vech i o fitnesu i nachinu zzivota
Ciljevi su smishljeni tako da ne pochnesh odmah sa "dijetom" u fulu pa se isprepadash i odustanesh, vech postepeno...prvo zadash sebi zadatak da npr. ne pijesh gazirano a da konzumirash dovoljnu kolichinu vode itd. Prelazish iz jedne faze u drugu jer svi mi shto volimo Milke se teshko preko nochi preorijentishemo na rendanu shargarepu a da uzzivamo pri tom.

ovo sve zvuči zaista dobro i korisno. moraću malo da se pozbavim tim, ali ne znam dobro engleski da bih bez problema to mogla da pratim :(

Pa znas nije u redu da sede par zena na kafici u ubedjuju se kako nisu zgresile sto ce pojesti pola torte..jer je greota se baci..a tako je dobro ispala:lol:kao sto kazes svaka na svoj nacin..tako i svako na svoj nacin daje podrsku za dijetu..ako vam se ne dopada grublji..citaj efikasniji rigorozniji pristup..vi ga zaobidjite i idite linijom manjeg otpora;)

To se ovde ocito smatra podrskom, samo ne znam podrskom za sta - podrskom za drzanje dijete sigurno NE?

Huh, sve je na engleskom...e sad, taj dnevnik ishrane mozzesh da koristish na dva nachina, sa njihovim planom ishrane koji ti preporuchuju ili jednostavno upisujesh sama ono shto si jela, a i za sve namirnice mozzesh sama napraviti bazu podataka o kalorijama pa ti softver sam srachunava zbir kalorija koje si vech potroshila.
Mada ipak bi ti trebala pomoch na pochetku da podesish sve opcije zbog engleskog...uostalom klikchi na sve, shvatichesh vech shta je shta i kako radi.:)

joj bre ljudi tema se zove "podrška za dijetu",pročitajet opet i uvodini post, cilj teme je medjusobno podržavanje, a sva pametovanja, sitne i krupne provokacije, dijagnoze i prognoze nisu primerene ovoj temi, zato bih vas zamolila da se uzdržite toga
saveti su svakako dobrodošli ali bez osudjivanja, omalovažavanja i ismevanja, pa ako ne moćete tako onda se opet suzdržite od pisanja na ovoj temi
ima zilion i jedna tema o zdravlju, zdravoj ishrani,sportu, rekreaciji i slično, pa probajte tamo, ovo je ipak tema malo drugačijeg tipa

Bicu brezobrazan, pa cu reci da sam i cigarete ostavio, pre 5-6 godina i to posle lepog pusackog staza, tek to ne da nije problem nego nemam reci

Sto bih ja nekoga nervirao, ma bas mi to treba u zivotu, dosao sam da podelim svoje iskustvo sa Vama (a i bilo mi dosadno), i da kazem da sve sto se iskreno hoce, to se i moze, ali ovde se konstruktivna kritika ocito ne "prima" bas najbolje, o samokritici ne bih trosio reci. Ja sam ocigledno pogresno shvatio temu, tema je ocito podrska Vama koji ipak ne mozete da smrsate i morate de krsite dijete, umesto podrska da bude cvrsti i istrajete:dontunderstand:

Imamo mi ovde i jednu drugaricu, micimaciko, koja je zaista karakter za primer. Dobila je tačna uputstva šta sme i šta ne sme da jede i strogo se pridržava toga već mesecima. Svrati nekad na temu, napiše kako je šta radi, šta jede, kakvi su joj rezultati, UPUTI LEPU REČ nama ostalima i nikad ni sam kim nije došla u sukob. Pa ko je sad dobronameran!?
Ako već vidite da smo takve - kakve smo, da ne prihvatamo kritiku, da se podržavamo međusobno u kršenju dijete - zašto gubite vreme na ovoj temi?!
Evo sad vidim da vam je i tara u prethodnom rekla skoro isto

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back