Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svaka čast na vežbama, vidim da ste sve aktivne i baš mi ej drago, samo ja nikako da se nakanim : I
ja ću danas samo salate, i lubenice, pa ako izdržim super, mada sam planirala da pravim one voćne korpice... najviše me smara to što stvarno volim da kuvam i vikend je svašta bih lepo spremila ali...
kada reče prženice bi, pre neki dan sam ih jela posle minimum 7 godina, i pojela sam 4 komada, tako da ću ih opet jesti za nekih sedam godina : )

..ja ručala...ono od juče..i uz to dve neke baš male kobasice..i to ih nisam pržila
na ulju nego sam ih isekla i stavila na tanjir u mikrotalasnu, pa kad su bile skoro
gotove..dodala onaj rižoto 2 kašike pa zgrejala...i uz to jedno najtanje moguće
parče hleba...

..malo posedela ovde tek da mi se slegne..a onda sam odradila drugu turu
vežbi...i sve me boli i dalje....40 + 25..

Ja danas ubola dobru lubenicu, slatku i sa tankom korom. To mi je tek druga ove sezone, prva bila loša. A u Tunisu je bilo lubenica i za doručak i večeru i nisam ih propuštala. Nije bilo parčeta da nije bilo slatko.

Nisu tako skupe poslednje dve nedelje.

Ja ne kupijem vece od 7-8 kila, a kod mene je 15-20 din kilo. Juce sam kupila u Maxiju za 19 i bila je super, pa jos i dovoljno hladna...ovako su i jeftinije

dobro jutro dame moje,
ajde da se nastavim na priču o lubenicama, to jeste za ovu temu
ja sam ih se ove godine baš najela:svaki drugi, treći dan smo ih kupovali pa delili sa mojom mamom, koja ih inače obožava a ne može sama da kupi celu
ali sad može da se kupi i na parče lubenica, viđam po pijacama, a i moja tetka tako sebi kupuje
a ima i onih bez semena koje su sto lepe i slatke, a manje su
ne znam koliko su kod mene, sinoć smo kupili jednu od 12 kg i bila je 300 dinara
ne ide mi matematika pre kafe....

evo i mene :)
vidim pola ekipe je spremno za ispovedaonicu pa i ja sam :rumenko: nisam preterano gresila ali provukla se poneka casa vina,grickalica sve u svemu nisam bila savrsena ali ni mnogo gresna
medjutim izgubila sam onaj kg vracen na moru i jos jedan povrh toga(znaci ukupno dva od ove nove dijete ili 6 od pocetka ove teme) pa sam rekla sebi idemo dalje
vezbanje nastavljam,koliko mogu s ovim mojim poslom,a misici se vide fotkacu vam jednom prilikom,svi se cude,direktor mi rekao "plasis me" :lol:
cak i prvi red trbusnjaka se vidi :eek: onako plocice
danas sam doruckovala tri male kajsije,kafu i casu vode,sad cu da vezbam i sredjujem kuc
za rucak se kolebam izmedju dva
1.pizza u restoranu
2.spanska pita
a za veceru sam kupila neki kolac s ukusom kapucina

...dobar dan...
...ja sam od jutros od 6h na nogama...sređivalo se svašta nešto po kući, nisam
stigla da doručkujem...popila samo jednu nesicu do 13h...e onda šta da radim,
ne mogu da jedem musli u to doba...nego lepo podgrejem ručak i uz to dodam
još dve manje roštiljske kobasice...baš sam bila gladna dok sam to pripremala,
ali pojela sam samo pola...valjda pregladnela ili više ne mogu da jedem kao
pre, ne bi znala....ni vežbe jutros nisam mogla da odradim...ali ću ih do večeras
sigurno sve izgurati...
..bravo Linda naravno ti si mlađa i normalno da se reakcija organizma na vežbe
bolje vide...:super:..kod mene još uvek nema takvih vidnih pokazatelja ali će se
ako nastavim sigurno jednom videti...bar se nadam...:lol:

...za večeru imam u planu bruskete, juče sam kupila baš lep paradajiz...

...samo da napišem ovde ništa od brusketa, pojela sam ceo jedan puding,
douše između dve polovine sam se navežbala sita za danas...ne smem više
em mi bilo na kraju u drugoj turi baš teško, em se bojim da ujutro neću moći
da se dignem iz kreveta, a to nije cilj....:think:

jel neko probao da jede od svega po pola?
samo da dodam da stvarno pomaze ako se nista ne przi i pohuje...
i malo merenja masti i secera u toku spremanja obroka jako utice na kalorije koje se unesu...

i nemojte te pudinge bre, to vam nista ne valja...sam secer i aditivi....
meni je trenutni hit vocna salata prelivena medom sa malo oraha, kad mi se prijede nesto slatko...

vocni dan :sad2:
:lol:
dorucak svezi ananas
za na posao
banana,kajsije
i kupila sam kao ima neke kesice sa vocem,100% voce kao nema nista dodato,probacu da vidim kako je
juce sam vezbala probacu i danas pre posla
sutra mi dolazi jedna drugarica mozda pa sam smislila jelovnik tako da niko ne primeti da sam na dijeti

...dobro jutro drugarice dijetalke:D
...e, ja sam se juče sladila, neću više ko zna do kad opet, znam ja da puding
nije baš pametno jesti, ali od svih drugih slatkiša opet mi on nekako najbezazleniji,
ili to samo meni tako izgleda...

...sad pijem nesicu, onda ću musli i mleko, a šta ću za ručak i večeru ništa još
ne znam...niti mi šta pada na pamet:confused:

...treba odraditi vežbe, držim se toga striktno, pa rezuletata ima sigurno ako ne
odmah moraju se pokazati, da trčim ne mogu, al' što reče Linda mogu da vodim
računa šta i koliko jedem...

Evo dijete koju mi je poslala koleginica, ....sta kazete? ( samo cu da iskopiram )

DIJETA

Hleb- crni, graham, razani 40gr.

integralni pirinac 40 gr

jogurt do 1% mlecne masti 2x220 ml

sir posni 120gr - onaj u roze pakovanju, bas , bas mladi

meso-nikakvo przeno ili pohovano, samop bareno ili suvo belo, bez kozice150 gr. Dozvoljena-telecegovedje tj. junece, svinjsko-file, jagnjece, piletina i riba posna i to skarpina i oslic 250 gr

pecurke 250 gr

od jaja samo belance i to iskljucivo bareno

ulje maslinovo 2-3 kasicice

povrce- sladak kupus, brokoli, ksrfiol, prokelj, spanac, kelj, zelena salata, blitva, keleraba, paradajz, krastavac, sargarepa, crni luk, praziluk, tikvice, paprika, celer, rotkvice, cvekla - dnevno do 500gr i to kao corba, salata, zapeceno ili varivo, naravno i sirovo

voce - samo do 300 gr dnevno - kupine, ribizle, breskve, nektarine, kivi, pomorandze, mandarine, grejpfrut, jabuke i kruske

od pica samo cedjeni sokovi i negazirana voda, kafa bez secera moze 2-3 dnevno

od vitamina piti gvozdje

Primer dnevnih obroka - NAJVAZNIJE JESTI NA 3 SATA, UVEK U OSREDJENO VREME

DORUCAK - npr u 9 casova ili 8 kako kome odgovara - 2 kriske hleba, mladi sir, povrce i jogurt

UZINA - nakon 3 sata - 200 gr voca

RUCAK - nakon 3 sata - riba i salata svaki drugi dan, ostalih dana neko od mesa koje je na spisku , povrce i salata, i treca varijanta rucka - pirinac samo obaren, pecurke i salata. Uz rucak moze iparce hleba ili kome vise odgovara, bez hleba, pa to parce ostaviti za veceru

UZINA - posle 3 sata od rucka -100 gr voca

VECERA - jogurt i parce hleba ko ga nije jeo za rucak

Na pocetku dijete bude naravno tesko posebno kasno uvece ko je navikao kasno da jede. Preporuka - napraviti u veliku ciniju grisine od sirovog povrca, dakle - uzmes sargarepu, krastavac, kelerabu ili nesto drugo sa spiska, ocistis i iseces na tanke prutice kao grisine i grickas. Zaista deluje, jer ti umiri glad, stices utisak da si se bas najela, a nije kaloricno, posto sirovo povrce mozes i vise od 500 gr, ali voce nikako.

Ovo je u prvih 5 nedelja.

U drugih 5 uvecas posni sir sa 120 na 150gr, uvodis i druge vrste ribe i mozes povecati sa 250 na 350 gr, mozes da ubacus i pindzur ponekad i po malo,od povrca ubacujes krompir, ali samo bareni i boraniju kao varivo, ali samo po jednom nedeljno. Takodje voce sa 300 na 400 gr. Moze da se ubaci i suseno voce, lesnik, badem, orah, kikiriki, masline ali samo 5-10 komada.

Ako se pridrzavas uspeh je zagarantovan. Licno sam probala za 10 nedelja 10 kilograma. Od tada jedem sve, ali se trudim da se pridrzavam da jedem na 3 sata.

Pozdrav i uspesna dijeta.

Nema komentara :(

A ja bas htela da vidim sta cete da kazete....nisam sigurna koliko je ovo zdravo. Lici mi na one dijete sa minimumom ugljenih hidrata.

Nema veze, ionako sam isuvise depresivna da bih se trudila. za koji dan mozda razmislim ponovo.

Meni deluje nezgodno to merenje u grame (40 grama pirinca na primer). Ko ce sve to da meri svaki cas? Mislim svaka cast ko hoce, mene mrzi pa kad vidim takvu neku dijetu odustanem u startu - priznajem da nisam celu dijetu ni procitala bas zato :rumenko:
Prepolovljene porcije (ili smanjene bar, ne mora bas pola ako i inace nisu velike) meni deluje izvodljivije. I izbegavanje slatkisa i hleba uvece. I vezbanje (svaka cast Afro).

Kažu, ko se pridržavao takvih dijeta, da meriš prvih nekoliko puta, posle već znaš po veličini i količini koliko grama ima.
A ima i ona neka preporuka, sad naravno ne znam tačno, nešto veličine kutije cigara, pola dlana, puna kašika....

A ti si se, Cruella nekad uspešno pridržavala toga, a sad ti ne ide?
Jeste nezgodno, ako hoćemo da oslabimo, moramo da jedemo manje nego što to činimo....

Ja sam juče jela i jela... u stvari nije to bilo tako mnogo, ali mi se činilo da je svaki čas. A i bilo je taman tako na 3 sata, samo što su u 2-3 navrata bili sendviči. Po jedan mali sa ella sirom, poneki sa kobasicom.
A da vam ne kažem kako sam završila dan. Otišla sam i kupila 2 pakovanja smrznutih kroasana sa čokoladom i ispekla. .... Bilo je, il pojesti, il crći.... a vidim da su još neki juče imali krize i jeli pudinge....
Kažu u tim preporukama da je bolje da nekad sebi učinimo tako nešto nego da stalno čeznemo za nečim slatkim
Danas sam sasvim mirna i zadovoljena, jedem lubenicu, sendvič sa povrćem....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back