Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj, Cruella, da posustaješ! Može da bude interesantno da smišljaš i planiraš unapred 3-4 dana šta ćeš da spremaš za odredjeni dan, što nisi odavno ili što naročito voliš. Pa ti nekako dodje kao posebna nagrada, kad to dočekaš i priuštiš sebi. Moja drugarica se tako uvek radovala praznom bureku ;)

Pa ne moze...sve je jasno odredjeno. Ne posustajem jos uvek, al me nervira

Eto, iznervirala sam se juce, tako bih jela sarmice od zelja sa jogurtom... nit je jako, niti masno, niti mnogo kaloricno, niti bih pojela mnogo, bez hleba...al ne smem....

Prolece je a ja sam zaglavljena na zimskoj hrani...krompir, pirinac, kupus, meso, testa, kolaci......:roll:

Izvinjavam se, ovo nije mesto za kukanje...necu vise

Nek me isprave UN dijetalke ako grešim, ali ja mislim da možeš sarmice od zelja kad ti je proteinski dan. Valjda to zelje uvek moze da prodje, a onda jelo smestiš u dan kad smeš meso. A tog dana valjda smeš i jogurt. E, sad to malo pirinča iz skrobnog dana što će da ti se prošvercuje u proteinski... ja mislim da je to mnogo manje strašno nego da si nesrećna i nezadovoljna i da se osećaš uskraćena za nešto što toliko želiš.
Ja sve te dijeta shvatam samo kao neko usmerenje i ako me nešto nervoznom i ne prija mi, ja to promenim. Naravno, ne bi trebalo da postane pravilo, ali mislim da ponekad nije strašno. Bolje malkice da prevariš, nego da sasvim odustaneš.

Ja evo grickam jabuku. To mi je užina. Za doručak sam jela kukuruzni hleb nadrobljen u jogurt sa lanenim i suncokretovim semenkama. Ručak s nogu u žurbi, parčence mesa i nekoliko zalogaja djuveča. Isti djuveč sam ponela i za drugu užinu na poslu. A biće i za večeru ako ukućani ne pojedu.

Nek me isprave UN dijetalke ako grešim, ali ja mislim da možeš sarmice od zelja kad ti je proteinski dan. Valjda to zelje uvek moze da prodje, a onda jelo smestiš u dan kad smeš meso. A tog dana valjda smeš i jogurt. E, sad to malo pirinča iz skrobnog dana što će da ti se prošvercuje u proteinski... ja mislim da je to mnogo manje strašno nego da si nesrećna i nezadovoljna i da se osećaš uskraćena za nešto što toliko želiš.
Ja sve te dijeta shvatam samo kao neko usmerenje i ako me nešto nervoznom i ne prija mi, ja to promenim. Naravno, ne bi trebalo da postane pravilo, ali mislim da ponekad nije strašno. Bolje malkice da prevariš, nego da sasvim odustaneš.

Ja se potpuno slažem sa tobom.
I mislim da ova dijeta baš daje mnogo mogućnosti kombinovanja...
Zelje ti je kao salata, može i u proteinski i u skrobni dan, a može i blitva i kopriva i pečurke...
Nemoj da se mučiš Cruella, ovo je duga dijeta, traje 90 dana...
Ili je prilagodi sebi, tako što ćeš uvrstiti ono što želiš u dane kad to može, a sve može-
ili pređi na neki sistem ishrane kao Soffy, ako možeš...
Ja mislim da je bolje da ostaneš na UN samo je prilagođavaj da se ne osećaš uskraćeno
Važna ti je ova pobeda, posle prestanka pušenja.:zag:
Ajde, idemo dalje...:heart::heart:

Hvala bokaruki i Mrs Bi:zag::heart:

Na pravi nacin si me podsetila da bas i nije tako strasno:D

Nego citala sam na dijeta.net da UN dijetu ne smes da prilagodjavas, jer se onda dzabe mucis 90 dana. Pa sam se nasla u dilemi, a bez prilagodjavanja smo non-stop na istom. Npr, pozlilo mi danas od pasulja iako sam samo malo pojela za veceru. A tamo pise ...isto za rucak i za veceru...Dve iste vocke za dorucak. Ni slucajno ne mesati proteine, cak ako jedes piletinu za rucak, moras i za veceru:roll: Uzas.

Nista, videcu da se prilagodim, ali ne mnogo, jer ja umem da se zanesem...:lol:

U svakom slucaju...sutra UH dan. Opet kifle ili stapitje. :lol:

Kad bih imala pekaru blizu, jela bih i nesto drugo. Ali ne mogu da kupim burek u 6 ujutru i da ga jedem ledenog u podne

meni je UH dan bio omiljeni u Un dijeti. uglavnom sam kuci pravila spagete sa sosom od pelata, bosiljka i belog luka:D
za veceru bih izabrala keks ili kolac i uzviala u slatkom, meni slatkog nikad previse.:p
mesni dan je bio rezervisan za pljesku u lepinji, s tim sto sam jela sam donji deo lepinje gde je bio senf i kupus kao prilog:D

Hvala bokaruki i Mrs Bi:zag::heart:

Na pravi nacin si me podsetila da bas i nije tako strasno:D

Nego citala sam na dijeta.net da UN dijetu ne smes da prilagodjavas, jer se onda dzabe mucis 90 dana. Pa sam se nasla u dilemi, a bez prilagodjavanja smo non-stop na istom. Npr, pozlilo mi danas od pasulja iako sam samo malo pojela za veceru. A tamo pise ...isto za rucak i za veceru...Dve iste vocke za dorucak. Ni slucajno ne mesati proteine, cak ako jedes piletinu za rucak, moras i za veceru:roll: Uzas.

Nista, videcu da se prilagodim, ali ne mnogo, jer ja umem da se zanesem...:lol:

U svakom slucaju...sutra UH dan. Opet kifle ili stapitje. :lol:

Kad bih imala pekaru blizu, jela bih i nesto drugo. Ali ne mogu da kupim burek u 6 ujutru i da ga jedem ledenog u podne

Ma ja mislim da oni tu mnogo drame i ogradjuju se unapred, da mogu da kažu da se nisi strogo pridrzavala dijete ako ne budu zadovoljavajuchi rezultati (to kad bi slučajno kontaktirala sa autorima). A ovo za voće, da mora isto. Ja sam nedavno slušala nekog našeg struccnjaka na TV, koji je rekao da uopšte u toku jednog dana ne bi trebalo da se jede različito voće :dash: Možda oni i jestu stručnjaci, ali imamo i mi zdravog razuma. Meni ako nešto deluje besmisleno, ja ne usvajam. Možda grešim.
Kistina nešto slabo navraća ovamo, baš me zanima šta bi ona rekla na to.

Dobro veče devojke!
Ja samo da vas pozdravim, neću da prijavljujem šta i kako sam jela :mrgreen:
Šalim se, nisam puno jela, jedno jaje za doručak, dinstanu junetinu za ručak, i još malo tog mesa od ručka uz salatu ću za večeru.

Nego mi je zbog učenja za ispit sve nekako pretumbano, kasno ustanem, kasno jedem, noću sam budna, spava mi se... nervozna sam naravno.
Još je ovaj moj opet odlučio da prestane da puši, danas mu je drugi dan, i jede ko mećeva.
Ne znam više šta da mu dam da jede. Evo ga sad njopa onaj Vulkano sladoled, direktno iz kutije.
Dobra stvar je što on treba da se ugoji minimum 10 kg, previše je mršav. Ima manje kg nego ja :rumenka:

Ma ja mislim da oni tu mnogo drame i ogradjuju se unapred, da mogu da kažu da se nisi strogo pridrzavala dijete ako ne budu zadovoljavajuchi rezultati (to kad bi slučajno kontaktirala sa autorima). A ovo za voće, da mora isto. Ja sam nedavno slušala nekog našeg struccnjaka na TV, koji je rekao da uopšte u toku jednog dana ne bi trebalo da se jede različito voće :dash: Možda oni i jestu stručnjaci, ali imamo i mi zdravog razuma. Meni ako nešto deluje besmisleno, ja ne usvajam. Možda grešim.
Kistina nešto slabo navraća ovamo, baš me zanima šta bi ona rekla na to.

Kistina slabo navraca bilo gde, jedva cekam maj, ne mogu vise! :histericna:
Mislim da je to za voce nevidjena glupost, a o UN sam vec rekla, ne mislim da je to pravo resenje, ali ako neko misli da ce mu pomoci, OK.
Ne unosimo namirnice iz svih grupa svakodnevno ni kad nismo na dijeti.
Na kratke staze ne bi trebala da napravi neki problem.
Ali ja sam uvek i samo za izbalansiranu, individualno prilagodjenu ishranu.

Kistina slabo navraca bilo gde, jedva cekam maj, ne mogu vise! :histericna:
Mislim da je to za voce nevidjena glupost, a o UN sam vec rekla, ne mislim da je to pravo resenje, ali ako neko misli da ce mu pomoci, OK.
Ne unosimo namirnice iz svih grupa svakodnevno ni kad nismo na dijeti.
Na kratke staze ne bi trebala da napravi neki problem.
Ali ja sam uvek i samo za izbalansiranu, individualno prilagodjenu ishranu.
:hvala:

Juce sam stvarno bila oke, musli ujutro, sendvic sa piletinom u integralnom tostu sa mrvu senfa shto sam si napravila, poshto sam cijeli dan van kuce bila. Oko 6 opet pojela malo piletine [tipa 60,70 gr] i zelenu salatu.
Kasnije otishla na fitness i jogu, pa poslije toga shetala.
Kad sam doshla kuci popila sam litru vode samo tako.

Danas - pojela jutros oko 7 2 reda cokolade za kuhanje i musli za doruchak.
Za ruchak cu praviti - junetina na kockice, krompir na ploshke i ona 'balkanska mjesavina' smrzuta fino u rernu kao neka musaka,shta li, zelena salata i to je to - genuck do sutra. :P

E,da, moja mama je obrnula tek 3 kruga UNke i izgubila je 6 kg. :eek:

Tek sad viidm da se nisam prijavila ovde danas, a celo jutro sam na forumu:eek:

Kristina, jos malo pa ce i taj maj, izdrzi jos malo :heart: :zag:

Soffy, ja sam posle 9 dana izgubila 4 , onda jos 1(cini mi se) pa se posle zaglavilo. Inace kazu da UN dijeta ima dobre rezultate samo prvi put. Posle je manje-vise.
Ako tvojoj mami odgovara, to je :super:

Elem danas UH dan, bice pica, samo sa pecurkama i kecapom, a za veceru...ne znam

Dibar dan dijetalke... ja sva nikakva.
Jutros rano bila u muriji, naravno da ih požurujem za to državljanstvo...
Malo pre mi mama javila da je umrla naša porodična prijateljica, sva sam nikakva.
Nismo se dugo videle, ali opet je syeb, znam i nju i njenu porodicu od rođenja.
Doručkovala sam kroasan, za ručak će biti par krmenadli.
Sutra mi je ispit a nemam ni snage ni volje da učim... a moram.

Dobro jutro moje dame,
majche: kako je bilo na ekskurziji ili gde si ono vodila decu?
shushu: svaka čast na organizaciji vremena-ti ćeš biti vrhunski menadžer!!
Soffy-ništa strašno, samo bi bilo bolje da si prvo jela pogaču, pa onda planinarila....Svaka čast za 9 km, sve si ti istrošila...

Ja sam se konačno pomerila sa -4 na -5 i baš sam srećna. Meni je pms prošao bez potrebe za hranom jer sam stvarno gadno prehlađena...
Danas -:cool::cool::cool: ne radim ništa!

boko bravo za pomak:super:
ishla na divchibare da ispratim grupu na rekreativnu nastavu,ali samo da vidim kako izgleda...
bolela me ledja 5 dana od busa, smrzla sam se, ali ne smeta:mrgreen:
klinci su kriminalni:lol:
nikako da krenem na jednodnevne ekskurzije, stalno odlazu zbog vremena, a bash kad odloze vreme se prolepsha:eek:
idem sutra i prekosutra kao pratnja,a u petak idem sama samcata:sad2:
a josh me ne vata frka, ali kad budem trebala da dofatim onaj mikrofon...:dash:

Ja danas ništa nisam ispoštovala kako treba. Nešto mi naporan dan sam po sebi, a još sam imala i nekih obaveza. :thumbdown:
Doručak sam preskočila jer sam sam se neplanirano uspavala. Za ručak sam pravila spanać i filete oslića. Ni jedno ni drugo nije spremljeno na dijetalni način. Spanać sa brašnom i mlekom, riba uvaljana u kukuruzno brašno pa ispržena, doduše ne baš u dubokoj masnoći, više je tiganj samo nauljen, ali ipak nije dinstano, ni kuvano, što bi bila preporučljiva varijanta.
Onda sam s detetom jurila kod zubara, prijavljivali se, odjavljivali, zakazivali, otkazivali. Prave joj protezu na drugoj opštini od one na kojoj stanujemo i gde ima karton kod stomatologa (u školi), a to ne može, pa smo morali da izaberemo tu i stomatologa. Sva sreća da su bili veoma ljubazni i predusretljivi. Ali mene je sve to tako iscrpelo, iako su ordinacije vrata do vrata... da sam morala da pojedem nešto da se povratim. A to nešto je bio, sladoled u Meku, ni manje ni više. I to sa karamel prelivom mojim omiljenim. :kolac:
Znate onaj osećaj da vam život zavisi od toga. Pa ili pojesti ili umreti.:aha:
Sad na poslu grickam jabuke i pijem čaj. Naravno, ne istovremeno.

Sutra pravo s posla putujem na Zlatibor na neki seminar....
Kako odoleti đakonijama?
Sutra je voćni dan, to je ok, taman putujem, stižem tamo tek uveče i izdržaću...
Tamo su mi proteinski i skrobni dan-pa, ok, može i da se bude na dijeti i da se uživa....
I šetaću....
Javljam se ponovo tek u subotu uveče :bye::bye:

Boko, bice voca i sira :)
To tamani :P

Ja jela musli za doruchak i ruchak.To je cca bilo 100 gr. A vecherala sam oko pola 7, napravila sam ono sa krompirom, mesom i povrcem, sa zelenom salatom.
Tu negdje se ugurala i chasha mlijeka i nekih 50 gr chokolade za kuhanje.

To je to za danas.

Dobro veče dijetalke!
Ručala krmenadlu, krastavac, jogurt.
Večerala nisam ništa pošto učim.
Pravila sam dve pauze u učenju, jednu da malo prošetam sa drugaricom (koja uči isto što i ja)
A drugu pauzu sa dečkom :mrgreen:
Učim još nekih 20ak minuta pa idem u duuguuu šetnju, i odlučila sam da se častim jednim sladoledom u Meku.
Zaslužila sam.
Posle ću, za promenu, da učim.
Vi, kako te?

shushu, jel ono što je štiklirano ne smeš? Stvarno nije strašno.. imaćeš šta da jedeš. Nisu napisali pšenicu, ili je ja ne vidim? Nekako to je ipak nama osnovna žitarica, a mnogima bude zabranjena. Ali onda otkirješ mnoge divne žitarice koje se skoro i ne koriste (raž, heljda,ovas,proso) i nadješ mnoge nove recepte ...
Ja sam radila test u drugoj laboratoriji pa mi drugačije izgledaju rezultati. U 4 boje... nego se ja sad ne pridržavam. U stvari, trudim se da mi to bude neki okvir, pokazatelj, ali ne sledim ga slepo... Naravno, ne sugerišem ti da radiš tako.
Sutra imaš ispit. Najbolje da se lepo odmoriš i ispavaš noćas. Vredno si radila i učila .... neću ništa da kažem :ok:

Štiklirano je zabranjeno ;)
Eno je pšenica kod glavnih alergena :)

Ne bih ja mogla večeras rano da zaspim sve i da hoću :) Sva sreća pa mi je ispit poslepodne, tako da mogu ujutro da se naspavam.
Sad ne mogu da ponavljam gradivo, zaokupljena sam proupčavanjem ovih rezultata i recepata po netu :mrgreen:

jutros pretrcala 4.5 km....i menjam polako nacin ishrane...moram da uvedem vise posnih proteina a da smanjim zitarice jer se mnogo trosim u sportu...ma bas dobrih foruma sa savetima za ishranu sportista i kako da se izmrsavi zdravo.....probacu da se malo korigujem.....

Opet ja :mrgreen:
Stigli mi rezultati intolerancije.
Sad ću ih okačim:
http://i35.photobucket.com/albums/d192/shushu88/intoler.jpg?t=1271795875
Nisu strašni.
Osim šećera, hleba, i luka. Mislim da ostalo mogu da preživim :mrgreen:
Joj, i krompir. I pirinač.
Sva sreća pa su mi ostavili dosta povrća, voća i mesa koje volim.

Auh, zelje, krastavac, orasi, bademi, krompir, kikiriki, mlijeko, riza, chaj od nane, pshenica,banane, narandza, kivi, krushka, grozdje, shljiva...
:sad2::sad2::sad2:

Ja bih se ubila da dobijem ovakve rezultate, ja sve ovo volim.:super:

Shu, kako ces bez bijelog luka? :):mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back