Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
od jutros samo par zalogaja sunkarice sa kiselim krastavcima...jedite kiselo povrce, ima vrlo malo kalorija....nasla sam jedan hrvatski sajt za zdravo mrsavljenje, ima super saveta, sve su lekari i nutricionisti uredjivaci sajta.....

i da dodam vezano za lekove i cajeve za mrsavljenje: postoje samo dva registrovana leka za mrsavljenje xenical i reductil ali se preporucuju za one sa BMI iznad 27, 30.....prvi sam probala i skinula sam 3 kg za mesec dana uz umerenu fiz. aktivnost i umereno pazenje na hranu.....ali, ima za posledicu mast u stolici sto je vrlo nezgodno narocito ako je stomak osetljiviji.....evo me na reductilu i mogu reci da sam zadovoljna....mogu da izdrzim 1100 kcal na dan sto inace nema sanse da bih mogla od jakih napada gladi.....ali, jako sam zedna od njega...po 3 l tecnosti pijem......

I to ne samo za vreme defekacije, u nekim slucajevima (koji nisu retki) izaziva konstantno, nekontrolisano curenje masti.
Imala sam nekoliko pacijenata koji su ga koristili.
Ljudi nisu smeli iz kuce da izadju, stavljali su vatu, uloske, sve u svemu vrlo neprijatna iskustva su imali.
Eto, cisto da nekom ne padne na pamet da ga koristi na svoju ruku.

slabo jedes meso,a jedes przeno i pohovano povrce,nije to tako dobro ,parka je lepo napisala za meso i jaja,ja ne znam sto je danas moderno ne voleti meso,primetila sam da se mnoge zene hvale naprosto kako ne jedu meso
ja jedem i volim i uvek cu pre da se uhvatim za sniclu nego za jabuku z:)
kako uspevas da zagrejes vodu svaki put kad si gladna?

Ne hvalim se, nego zaista ne volim meso preterano. A povrće jedem na milion načina, em mi prija, em se eto kile ne vraćaju.
A vodu ne grejem ludice, no pustim iz česme malo hladne - malo vruće, i eto ti mlake z;)

joj, kad to reče
esam vam pričala kad sam kupila čaj za čišćenje? jer sam mislila da čićenje znači detoksikacija =)
popila sam uveče i sutra ceo dan nisam smela da izađem iz kuće, dizvinete

nije to ništa...
provereni recept za urednu stolicu
samelju se suve šljive i smokve
doda malo sene
doda med
oblikuju se od toga male kuglice i uveče pije pi jedna
može i rolat pa da se seče
ono može i da iostane takvo ali se teže kašičicom uzima pošto je tvrdo
ukusno je (čak izuzetno) a pošto nema mnogo sene nema ni grčeva

dala ja ovakav recept koleginici
beše negde decembar, sezona posnih slava
spremila ona to uveče. ćerka (studentkinja) videla, pomislila da su kolači, pojela sedam komada, pošla na fax i zove majku da joj pohvali kolače
kad je čula o čemu se raadi u jednu dušu se vratila kući gde je sačekalo purgativno dejstvo istih, nije imala prejake grčeve, ipak pojela je mnogo više no što treba
omg
ovo treba da se napiše krupnim slovima da svi vide =I
nekontrolisano ko curenje masti iz dupeta? wtf?
zvuči ko saut park

stvarno ubija volju...

mada i ka dgledam liposukcije na TV baš mi se zgadi...
još kad onu masnoću filtriraju pa njom pune lice umesto silikonom...

I to ne samo za vreme defekacije, u nekim slucajevima (koji nisu retki) izaziva konstantno, nekontrolisano curenje masti.
Imala sam nekoliko pacijenata koji su ga koristili.
Ljudi nisu smeli iz kuce da izadju, stavljali su vatu, uloske, sve u svemu vrlo neprijatna iskustva su imali.
Eto, cisto da nekom ne padne na pamet da ga koristi na svoju ruku.

z:) da, ali ako se pretera sa masnim....ja sam pila minimalnu dozu i nisam imala taj problem jer sam vodila racuna sta jedem.....

pa nemoj da se ljutiš, al moram da te pitam
ako ćeš već da vodiš računa da ne jedeš masno da se ne bi desilo to
i da ne jedeš previše ugljenih hidrata jer ta hemija koliko sam shvatila nema efekta na njih
što je onda piješ?
mislim, razumem ja i napade gladi i to (još kako razumem)
ali opet
ne mora dijeta da bude toliko stroga da dovodi do napada gladi.

....dobar dan....:)
....danas nisam doručkovala..samo topli nes, ali sa onim mlekom
3,2%mm...
....ručak, šnicle u kari sosu, po želji jednog deteta, i brzo...uz to
pire, kojim sam ja zamenila hleb.......pojela 2 šnicle, neka bude
šta hoće...volim da jedem meso....čak više od voća, povrća......
....ako budem karakter, a nadam se da hoću.....popodne ću
gricnuti malo oraha, burusnice, popiti još jedan nes...........
....večere nema......samo jabuke.......:)

Linda nisam mislila da su Francuskinje sve redom neke extra ribe,
ali sam predpostavljala da znaju da odvoje, dnevnu od večernje
varijante....al ajde neka ih....sve češće mi milo što se pokazuje
tačnom tvrdnja da su naše žene najlepše i da imaju stila.....:)

ja sam malo krme. :(
sinoc bila na zurci, pila neku mucjkalicu - dzin-red bull- juice.
i neki sok od nara sa vodkom.
i jela neke integralne kiflice sa sirom, malo chokolade [red] i neke dvije male zeljanice.

al sam plesala i zezala se. :)
i bilo mi je bash super.

danas jabuka za doruchak.
dolazi mi familija na ruchak [2 porodice po 4 chlana] i ne znam shta cje biti,al necju bash jesti.

Sofche nisi krme, morala si da jedeš s obzirom na to da si pila alkohol... u protivnom bi se srušila. A i nisi mnogo jela.

Ja juče nisam bila u teretani, malo mi je problem jer vikendom radi tek od 15h, a meni više odgovara da ujutro idem.
Videću da odem danas posle ručka.
A za ručak spremam krompir u rerni i krilca, s time da ću ja jesti samo malo krompira sa salatom.
Bez majoneze, i ostalih radosti.
Nisam doručkovala, nešto nemam apetit, ne znam šta mi je.

Xenical deluje kao blokator lipaza, veze se za njih i tako sprecava da dodje do varenja, a samim tim i apsorpcije masti.
I sad zamisli situaciju u crevima, masti tako prolaze nesvarene, a sve ostalo prolazi svoj normalan tok varenja i formiranja fecesa.
E sad, posto jetra normalno radi, zuc je odradila svoj posao. Dakle, do analnog otvora stizu emulgovane kapljice masti, taman toliko sitne da se lepo provuku, a da ih ne osetis, milina!
Sto bi znacilo da toliko treba da pazis sta jedes da ti ovaj lek nije ni potreban jer bi takvom ishranom svakako izgubila kilograme.
Da ne pominjem to sto izaziva i grceve i gasove koji su praceni izbacivanjem odredjenih kolicina masti ili tecne stolice.
Uzasno me nervira sto postoji veliki broj dijetologa kod nas koji dobijaju procenat od farmaceutske kompanije koja proizvodi ovaj lek, pa ko god ode kod njih, vrati se sa Xenical-om.

ja sam malo krme. :(
sinoc bila na zurci, pila neku mucjkalicu - dzin-red bull- juice.
i neki sok od nara sa vodkom.
i jela neke integralne kiflice sa sirom, malo chokolade [red] i neke dvije male zeljanice.

al sam plesala i zezala se. :)
i bilo mi je bash super.

danas jabuka za doruchak.
dolazi mi familija na ruchak [2 porodice po 4 chlana] i ne znam shta cje biti,al necju bash jesti.

....hehe...sofffy..imaš čak tri fine "namirnice",da ih tako nazovem,
e sad ove drugi nisam ni brojala..ali eto tek da te malo utešim....
..sok od nara je baš zdrav, ko može i ima prilike treba često da
ga pije....đus takođe ako je napravljen od ceđenog voća....
...integralne kiflice ti ne mogu štetiti, ako nisi preterivala, još ako
računamo da si igrala, pa potrošila deo toga....opušteno..:)
....uživaj devojko, život je samo jedan, i vremena pred sobom imaš
dovoljno da jedeš i trošiš kalorije.....:)

Uzasno me nervira sto postoji veliki broj dijetologa kod nas koji dobijaju procenat od farmaceutske kompanije koja proizvodi ovaj lek, pa ko god ode kod njih, vrati se sa Xenical-om.
ništa to nije
ja stalno pričam i pričaću
pošto u suštini bijem bitku već odavno sa težinom
jednom sam baš bila preterala i odem na studentsku polikliniku kod nutricioniste
šta ona radi?
prvo ti kaže da ne može da te primi odmah jer ima ne znam ni ja kakvu gužvu (a to pošto si čekao 3 sata sa ostale dve debeljuce)
i zakaže ti tek za mesečak dana
a u međuvremenu ti da da piješ neki preparat iz calivite za detoksikaciju
(da kupiš preko njene članske kartice, naravno)
e
a kad dođeš posle tih mesec dana
ona ti uvali još preparata
kao, možeš ti i ovako da smršaš al neće to da bude dobro
i da ti neki plan dijete koji je takva debilana da je to strašno =/

a najbolje je bilo kad sam išla da mi da dijetu protiv anemije posle gubitka veće količine krvi
i tu je pokušala da mi uvali kalivita gvožđe za 2000din
all se nisam dala =I
kako su bre tako nesavesni

...eh, Parka, ne bi ja rekla da su nesavesni...već bezobrazni...
...bem ti lekara, koji gleda da profitifa na pacijentima..još ako
su studenti...samo su mi grozniji....
...e tako sam ja skoro ušla u apoteku, i onako, pravim se malo
šašava, i pitam imate li neke vitamine i minerale sve jednoj tabletici,
za jačanje imuniteta (htela sam Oligovit)....naravno ona onako sve
nevešto..kao imamo..i daje mi neku šarenu kutiju...ti su vam super,
nisu skupi samo 18,70e...aaaaaaaaaa........gledam je ja i pitam je
imate li Oligovit...kaže imamo....pa što mi to niste ponudili, on je
maximum 1,50e....pocrvene, kao izvinite....šta bre izvinite pa nije
to pijaca, to je apoteka......okrenula sam se i izašla.........
...kupila u drugoj za 1,20e.....ono što sam htela.........
...svi su se pretvorili u profit......bem ti život....:(

baš tako
čak i neki antibiotici poput dovicina koji em se piju jednom dnevno (milina za rasejane) en su ne više od 50 din, niko neće da prepisuje, preporučuje no svi odmh na antibiotike najnjovijih generacija po cenama...

ali kako bi farmaceutske kuće lekarima opšte prakse (pošto oni prepisuju recepte uglavnom) plaćala kongrese ili putovanja....

Au, ima svakakvih doktora :eek:
Ja sam na svu sreću imala dobru doktorku dok sam išla u srednju, em što me je adekvatno lečila (ja sam retko bila stvarno bolesna, ali često bolešljiva - prehlade itd), nije me krkala lekovima, znala je i sama da se to leči čajevima, vitaminima, odmorom, itd... I opravdanja mi je delila šakom i kapom, valjda je mislila da sam ja fino dete koje ne beži iz škole :mrgreen: Šalim se, ali stvarno je super žena.
ne šalim se, bežala sam kao sumanuta
@Tema
Nabavljam krojački metar, i zapisaću mere u tefter, pa ću svake 2 nedelje da se merim i upisujem centimetre u status. Kilogramima ipak ne verujem, ***.

ništa to nije
ja stalno pričam i pričaću
pošto u suštini bijem bitku već odavno sa težinom
jednom sam baš bila preterala i odem na studentsku polikliniku kod nutricioniste
šta ona radi?
prvo ti kaže da ne može da te primi odmah jer ima ne znam ni ja kakvu gužvu (a to pošto si čekao 3 sata sa ostale dve debeljuce)
i zakaže ti tek za mesečak dana
a u međuvremenu ti da da piješ neki preparat iz calivite za detoksikaciju
(da kupiš preko njene članske kartice, naravno)
e
a kad dođeš posle tih mesec dana
ona ti uvali još preparata
kao, možeš ti i ovako da smršaš al neće to da bude dobro
i da ti neki plan dijete koji je takva debilana da je to strašno =/

a najbolje je bilo kad sam išla da mi da dijetu protiv anemije posle gubitka veće količine krvi
i tu je pokušala da mi uvali kalivita gvožđe za 2000din
all se nisam dala =I
kako su bre tako nesavesni

Ih, kako su nesavesni-pa lepo, isplati im se da budu.
Oni savesni rade za 30000 din.
Sto je najgore, najveca imena u oblasti nutricionizma kod nas rade to sto pricas.
Ima jedna profesorka sa medicinskog u koju se svi kunu, stalno nesto visi na TV-u, vazi za najveceg strucnjaka, necu da pominjem ime.
Od nje su mi dolazili ovi na Xenical-u. :roll:

E, kad sam išla sa tatom (on ima veliki problem sa kilažom, plus povišen šećer) na pregled (mislim da je u pitanju bio klinički centar), tamo su imali neku opciju gde ti valjda izvade krv, daš im svoj urin od 24h, i neznamnija šta još, i oni urade neke testovi i osmisle ti dijetu...
To mi je delovalo ok, nema nikakvih lekova, čajeva, itd, ali nisam stigla da odradim jer sam otišla za NS.

E, kad sam išla sa tatom (on ima veliki problem sa kilažom, plus povišen šećer) na pregled (mislim da je u pitanju bio klinički centar), tamo su imali neku opciju gde ti valjda izvade krv, daš im svoj urin od 24h, i neznamnija šta još, i oni urade neke testovi i osmisle ti dijetu...
To mi je delovalo ok, nema nikakvih lekova, čajeva, itd, ali nisam stigla da odradim jer sam otišla za NS.

na osnovu krvne slike ti kažu koje namirnice treba izbegavati svakako, koje možeš jesti u određenim količinama...i koje ti najviše prijaju...inače, kod tih "bolničkih" nutricionista se nekad baš dugo čeka na red...ali su ljudi više nego zadovoljni postignutim rezultatima...z;)

Ih, kako su nesavesni-pa lepo, isplati im se da budu.
Oni savesni rade za 30000 din.
Sto je najgore, najveca imena u oblasti nutricionizma kod nas rade to sto pricas.
Ima jedna profesorka sa medicinskog u koju se svi kunu, stalno nesto visi na TV-u, vazi za najveceg strucnjaka, necu da pominjem ime.
Od nje su mi dolazili ovi na Xenical-u. :roll:[
/QUOTE]

Slucaj mi poznatz:cry:

Otisla ja jednom tako sve sa nekih 55kg (na mojih 163cm) s casnom namerom da zdravo i polako smrsam do otprilike pedesetak kg.
Prvo mi je nekim prastarim aparatom izmerila procenat vode, masti, proteina ( a u to vreme vec su postojale i vage koje to odredjuju), onda mi sracunala da za idealnu tezinu u stvari treba da se ugojim kilo i poz:shock: i ...sad sledi the best of ... dala mi vec otkucanu dijetu u te svrhe, a reklamirala se s posebnim naglaskom na individualni pristupz:D Tolko o nutricionistimaz:poz:

baš tako
čak i neki antibiotici poput dovicina koji em se piju jednom dnevno (milina za rasejane) en su ne više od 50 din, niko neće da prepisuje, preporučuje no svi odmh na antibiotike najnjovijih generacija po cenama...

ali kako bi farmaceutske kuće lekarima opšte prakse (pošto oni prepisuju recepte uglavnom) plaćala kongrese ili putovanja....

...e sad me podseti....u vezi tih recepata, i participacija za posete lekarima...
...više se isplati neki lek koji se doduše može dobiti na recept, kupiti u slobodnoj
prodaji.....evo zašto....
...poseta lekaru, participacija 0.50e........ako dobiješ samo jedan recept, opet
u apoteci državnoj...ako ima leka...0.50e...a lek sam po sebi u apoteci košta
npr., lasex koji ja pijem je 0,40e......i što bi ja onda išla kod lekara..da čema
među onim bolesnim svetom, da dam ceo euro.......svašta....
...i dovicin kupim sama, ja ga češće pijem...nego bilo koji antibiotik ako baš
moram.....opet odavno me jedna doktorka naučila, da običan andol ako piješ
na 6h kao antibiotik, može olakšati mnoge tegobe, a manje je štetan po
želudac i bubrege od antibiotika.....

Slucaj mi poznatz:cry:

Otisla ja jednom tako sve sa nekih 55kg (na mojih 163cm) s casnom namerom da zdravo i polako smrsam do otprilike pedesetak kg.
Prvo mi je nekim prastarim aparatom izmerila procenat vode, masti, proteina ( a u to vreme vec su postojale i vage koje to odredjuju), onda mi sracunala da za idealnu tezinu u stvari treba da se ugojim kilo i poz:shock: i ...sad sledi the best of ... dala mi vec otkucanu dijetu u te svrhe, a reklamirala se s posebnim naglaskom na individualni pristupz:D Tolko o nutricionistimaz:poz:

Vidi, ja ne znam kako tih 55 kg na tebi izgleda, niti koliko imas godina, ni kakvo ti je zdravstveno stanje, ali ovako, samo na osnovu BMI, ne bih rekla da treba da smrsas.
Nije posao nutricioniste da udovoljava raznim hirovima, nego da proceni stanje uhranjenosti i na osnovu toga da savet i ako je potrebno, propise dijetu.
Ako je ona na osnovu pregleda procenila da ti ne treba da imas 50 kg, to je njeno strucno misljenje i ti mozes ili ne moras da ga prihvatis.
To sto zelis da izgubis 5 kg nju ne obavezuje da ti u tome pomogne, narocito ako smatra da bi tako nesto bilo lose za tvoje zdravstveno stanje.
Jedno je optimalna telesna tezina za najbolje moguce stanje organizma, a drugo je sta ti mislis kako treba da izgledas, to je za onu drugu temu-Pomereni parametri.
To sto ti je dala otkucanu dijetu ne mogu da komentarisem jer ne znam kakva je dijeta, ni kakva je situacija.
Nisam ja ovde da bih pljuvala po kolegama, samo po onim koji "valjaju" razne glupe preparate bez potrebe. z:mrgreen:

...e sad me podseti....u vezi tih recepata, i participacija za posete lekarima...
...više se isplati neki lek koji se doduše može dobiti na recept, kupiti u slobodnoj
prodaji.....evo zašto....
...poseta lekaru, participacija 0.50e........ako dobiješ samo jedan recept, opet
u apoteci državnoj...ako ima leka...0.50e...a lek sam po sebi u apoteci košta
npr., lasex koji ja pijem je 0,40e......i što bi ja onda išla kod lekara..da čema
među onim bolesnim svetom, da dam ceo euro.......svašta....
...i dovicin kupim sama, ja ga češće pijem...nego bilo koji antibiotik ako baš
moram.....opet odavno me jedna doktorka naučila, da običan andol ako piješ
na 6h kao antibiotik, može olakšati mnoge tegobe, a manje je štetan po
želudac i bubrege od antibiotika.....

Joj, joj, joj,...
Nemojte, bre, ljudi da pijete lekove na svoju ruku, zaboga!
Narocito ne antibiotike.
'Ajde ovaj diuretik, ako ga stalno pijes, pa znas, ali antibiotik...zasto, mislim, kako znas da je bakterijska infekcija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back