Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
garant nema kelerabe, tako da.....:lol:

nego, dodjoh na temu da pripuitam sve ove low carb i keto 4umusaice dal biste se udale za vegeterijanca ili nedajboze vegana? zamislite da ide za vama i zvoca vam u vezi namirnica zivotinjskog porekla i tera vas da jedete pasulj, socivo, zitarice, krompir, puuuun voca tjah sve ono sto deblja, jer je puno uh. dal biste za ljubav bile debele i srecne? :rotf:
Ако је због здравља, солидарисала бих се.
Иначе не бих била са фриком те врсте.

da, maxi ima super povrce, ali i lidlovo je bilo dobro. uglavnom sma kupovala u lidlu, jer tamo obavim i ostatak kupovine, a kupim i stavri koje nisu hrana. samo su sad podigli cene, pa cu morati za povrce u maxi. ja sireve jedem sve punomasne, a nekad i mlade. a suhomesnato kupujem u radnji, nesto ne volim po pijaci. da ne ulazimo u raspravu oko toga. :mrgreen:
inace da, kupila sma neke minjon kocke i neku cokoladu sa punjenjem oba na akciji. imam jedan ormaric i tu stavljam sve to, smao talozim. ima i javorov sirup, pa mini cokoladice, kremic, cokolade za kuvanje iz lidla 119 dinara 200 grama bilo (neke ce stradati za uskrs), pa keks kao ti ber, pa puding koji inace ne jedem osim ako mi neko ne da. znaci u ormaricu krs i lom i smao talozim. ako bude msak sveta imacu slatkisa i slatkisa. :rotf: ne znam sta mi je, jednostavno kupim i spakujem tamo. ne diram, ne jedem, nemam cak ni zelju. jedino sto sam pojela jeste ona crna cokolada iz lidla kad je bila manje od 100 dinara 85 posto akkaa i samo 22 grama uh/ 100 grama. i to sma jela po kockicu povremeno. ovu drugu sam tek nacela.

da objasnim u cemu je fora s apovrcem i zasto ne prilazim osim ako nije jeftino ili na akciji. mi zivimo u zemlji u kojoj svasta moze da rodi, nije normalno da mi placamo obicno povrce toliko. ok, sad mu vreme nije. ali ziva nisma da vidim kakve ce cene biti kad mu bude vreme. ja razumem da je avokado skup, on stize od nekuda, uvozi se, ali paprika, paradajz, tikvice, krastavci, kupus...to se bre sve gaji ovde. zivimo u zemlji koja moze da ima extra popljoprivredu, a mi od toga nista nemamo. uzas. ne podrzavam to.

idem da pretresem ormaric i vidim sta ima, vec sam i zaboravila. :zkez:
Kod nas još uvek ne može da se proizvede paprika, paradajz, pa ni tikvice ni krastavci. Još je rano. A kada bude dospelo za mesec dana, opet će biti rano, i treba da bude skupo. Jer je ta proizvodnja morala da bude grejana i pojela je ogreva strava i užas.
Ko hoće da jede tikvice u aprilu treba da ih plati 200 dinara. U junu će biti 40.

Kod nas još uvek ne može da se proizvede paprika, paradajz, pa ni tikvice ni krastavci. Još je rano. A kada bude dospelo za mesec dana, opet će biti rano, i treba da bude skupo. Jer je ta proizvodnja morala da bude grejana i pojela je ogreva strava i užas.
Ko hoće da jede tikvice u aprilu treba da ih plati 200 dinara. U junu će biti 40.

ja sam i napisala da je sad rano za tu vrstu povrca, ali i da sumnjam da ce biti 40 dinara kad im bude sezona.

zato i cekam samo akcije da kupim. necu platiti tikvicu 200 platicu je 150, kao sto mi ne pada na pamet da jedem krastavac od 167, vec kad bude prigodna akcija kupicu krastavac, a bila je skoro u lidlu. kao i svo povrce sto cekam akciju da bih kupila. marketi uvek daju akcije na neko povrce, pa ja tako kupujem i jedem u skladu sa tim. a meni ne fali ideja da spremim.

inace sam na rezimu negde izmedju keto i low carb...msm, ja jedem stvarno ukusno. danas taj file mariniran, od boranije sam napravila salatu. znaci u skuvanu boraniju na vodi dodala malo crnog luka i ulje maslinovo i jabukovo sirce.

sutra cu da napunim pileci file stavicu kackavalj, pancetu, ne znam dal da stavim beli budjavi, ovaj je sa orahom i p[rilicno je jak, a gorrgonzolu nemam vise. videcu sutra. i ostatak boranije kao salata.

a za vikend ipak odustajem od africke supe, to nekom drugom prilikom. ima neki jadni paradajz u tetrapaku koji ceka da bude ili bacen ili sikoriscen, pa cu cufte u paradajz sosu, ali umesto prezli satvim kackavalj. i manje jaja u meso. sos kuvam samo sa zacinim.

msm, relano ova low carb ishrana je bas raznovrsna, mastovita i zabavna. :mrgreen:

premisljam se dal da odem neki dan do kineza, dal im rade oni marketi htela bih crne pecurke, nisma pravila kinesku kiselo ljutu supu 100 godina cini mi se. a nesto mi se jede. trebace mi i bambus, nemam ga.

Niko nije na dijeti, m?
Nisam ni ja, nemam zivaca za to, kad dolaze praznici.

Juce sam bila kod doktorke, naterase me ovi moji s posla, da vidim zasto toliko naticem i zadrzavam vodu.
Kazu da i oni vide i da nije normalno da se izoblicim toliko u roku od dan dva.
A i imam problem sa nogama, da odjednom postanu jako teske, i nece da slusaju, posebno na stepenicama.
Kao da ne skacem na zumbi svaki drugi dan. :roll:
Tako da...radim krvnu sliku i hormone stitne, pa cemo posle praznika videti sta dalje.

Ja nisam na dijeti. Ali sam malo smanjila prežderavanje. Idu praznici, naebala sam, znam. :sad2:
Juče sam na brzinu dohvatila farmerke za koje sam mislila da ne mogu da ih zakopčam i iznenadila se kada sam videla da mogu. I ne samo da mogu, nego me ne stežu.
Posle Đurđevdana se moram malo ozbiljnije posvetiti sebi. Ne znam kako ću to izvesti, jer skoro ceo maj mi je krcat tortama. Ja sam odlične rezultate imala u vreme korone, kada smo bili zaključani, i kada nisam imala posla uopšte. Tada sam mogla da vodim računa o sebi i uživala sam u tome.
Sada mi je mozak na sto strana, a ja sebi naravno, na poslednjem mestu.

Ni ja nisam na dijeti ali gledam da uveče jedem manje i da kasno legnem i kasno doručkujem, koliko mi posao dozvoli. Konačno pomak 75.5 kg 👏
Sada za praznike će biti dobro ako ne nabacim kilo dva, ali nema veze, posle ću se vratiti u redosled. S obzirom na to šta jedem, odličan je rezultat. Ali ne jedem više mnogo, to se nekako promenilo. Otkako sam se pre dve nedelje otrovala nekom čokoladom i bila naduta 7 dana, smučilo mi se mnogo da jedem. Rekla sam sebi manje je više.

ova tema pati vec treci dan. :lol:
I jos ce... samo da ss pridignemo, pa pocinjemo :kolac:
so-full-eating-too-much.gif

Meni svejedno, mislila ne mislila isto mi dođe. Smanjila sam količine na minimum, jedem tek da ne gladujem ali ništa se to ne vidi i opet mi je dr rekao na poslednjem konzilijumu da se ne zanosim nepotrebno jer to ne ide tako, i da ta sila lekova ne da kilograma da odu.
Ok bolje se osećam nego pre 2 meseca, imam više snage neuporedivo što znači da mi se ks popravila, ali sam puna vode, prsti ko ćevapi, a stopala užas. Mula mi je kad ih pogledam. Šta ću, trpim :(

Evo da se prijavim.
Otprilike mesec dana je proslo od kad nisam na svom LCHF rezimu.
Potvrdjeno +3 kg
A samo sam jela kao sav normalan svet, bez slatkisa, grickalica, sokova, alkohola. I bez belog hleba i krompira. Samo hrono hleb za dorucak.
Jedino sam za Uskrs, dva dana jela malo uskrsnje pogace i pojela 2 parceta ciz kejka.
Setam, vezbam, zumbam.
I 3 kg u plusu.

Posto necu da se vracam na LCHF/keto, ja sad stvarno ne znam sta da radim. Ovim tempom, bice +10 do septembra.
Bas sam zabrinuta i tuzna.
Ali dobro, trazicu nacin...mozda mi i uspe

Back