Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pilece belo je samo bilo primer. i slaninu kad jedem bez hleba (ili nekog UH) brzo sam gladna posle toga :confused:
Поручкај једно парче величине (твоје)шаке уз бели/црни лук, а без хлеба... бићеш сита и ујутро после целоноћне дремке од 10+ сати.
Под условом да није куповна индустријска сланина где и до 40% масе чини вода + разне шпеције.
Дакле не смеш јести ко врабац.

...a pa to je onda nesto drugo skroz, to mogu i to mi se svidja...volim onu mexikanu evinu ali je skupa pa je jako retko kupim...i tako sa tim povrcem mogu sta god,
ali onako samo tunjevina i luk nema sanse....ili samo kupus slata recimo....jaka mi je tunjevina...a i sardina bez hleba...

...e sad to sa tim pasuljem, kukuruzom, boranijom nije po HI al ko ga sisa, tacn cu da probam ovih dana imam te neke mesavine u frizu...ja ih obicno pravim kao
rizoto sa povrcem, i super mi bude tako dva obroka...
...jao meni dete mladje kupilo kad je bilo, mamas ajvar sa faferonama...znaci ljut, ljut u pm ljuuuuuuutttttt ..al sam uzivala, volim samo mi malo suze oci :mrgreen::lol:

Nisam se zadubljivala u HI, odbacila sam u momentu kad sam saznala da uveče ne sme crvena paprika, more marš, ja jedem kad hoću ono što hoću, samo ću probušiti kašiku.
Ne može me niko ubediti da ću svisnuti od jedne paprike.
Hleb i slatko i uopšte uh gledam da izbegnem, ali leguminoze su druga priča.
I ok je izbaciti šećerac, ako nije u skladu sa principima, to mi ima smisla - ali paprika... oma se iznerviram bre :)))))

- - - - - - - - - -

Mislim ok, ja uglavnom ni ne večeram, al ne volim da mi neko uskraćuje mogućnosti :))))

Nisam se zadubljivala u HI, odbacila sam u momentu kad sam saznala da uveče ne sme crvena paprika, more marš, ja jedem kad hoću ono što hoću, samo ću probušiti kašiku.
Ne može me niko ubediti da ću svisnuti od jedne paprike.
Hleb i slatko i uopšte uh gledam da izbegnem, ali leguminoze su druga priča.
I ok je izbaciti šećerac, ako nije u skladu sa principima, to mi ima smisla - ali paprika... oma se iznerviram bre :)))))

- - - - - - - - - -

Mislim ok, ja uglavnom ni ne večeram, al ne volim da mi neko uskraćuje mogućnosti :))))

...axxxaxaaxxaxa..isto sam tako reagovala i ne pridrzavam se u tom smislu, vec samo onoliko koliko mi odgovara...
...izbacila sam slatkise, testo, samo ujutro jedem hleb, tostiram ga jer ne mesim...ne isplati mi se, a i mrzi me da
se majem oko toga...
...nisam nikad bila na njihovoj restrikciji niti imam nameru, necu da se odreknem ono malo mleka u kafi i jedne vocke kad
pozelim pa taman neka ostanem debela...a necu :)
...moje mogucnosti su jako suzene zbog nemamnja plate, ali se u tome sto imam nalazim kako mogu...i ide,nisam gladna
a nisam ni zeljna nesto ne znam cega, sto pozelim jedem samo malo vodim racuna sta sa cim, plus pratim akcije zbog finansija
i eto tako...sve u svemu snalazimo se Hi i ja solidno :)

- - - - - - - - - -

To je ovoj nezvanicnoj HI da uvece nema crvene paprike, inace namirnice koje se dobiju u centru ili po onom francuzu skroz su drugacije :)

..ma mene za malo da biju zbog crvene paprike...al briga me ja jedem kad imam i to je to...

- - - - - - - - - -

...kako drugacije? koliko drugacije?

nisam se nesto mnogo udubljivala u to. ono sto sam primetila po nekima ide i paradajz i paprika (bilo koja za veceru), za rucak ide i krompir i pirinac, ima se cheat obrok 2 puta nedeljno, kao poslepodnevna uzina moze nesto sa secerom(ne znam koliko puta nedeljno), mleko jogurt se ne preporucuje, ali moze jednom u sedam dana u sklopu dorucka.

za papriku, paradajz, krompir, pirinac verujem da postoji sa cime tacno moze da se kombinuje.

ja se sve kanim da krenem da citam francuza (ne mogu imena da mu se setim), al jos nikako da krenem :rumenko:

....sto se meni tice krompir ne mora da vraca uopste u ishranu...to me ne zanima, nikad ga nemam u kuci...
....e slatkise cu ja sama da vratim 2x nedeljno samo dok se vratim u normalu...taman ce tad leto pa cu moci
da uzivam u sladoledu i tako...pa pravila su izmisljena da bi ih neko krsio, evo ja sam uvek za :lol:

nisam se nesto mnogo udubljivala u to. ono sto sam primetila po nekima ide i paradajz i paprika (bilo koja za veceru), za rucak ide i krompir i pirinac, ima se cheat obrok 2 puta nedeljno, kao poslepodnevna uzina moze nesto sa secerom(ne znam koliko puta nedeljno), mleko jogurt se ne preporucuje, ali moze jednom u sedam dana u sklopu dorucka.

za papriku, paradajz, krompir, pirinac verujem da postoji sa cime tacno moze da se kombinuje.

ja se sve kanim da krenem da citam francuza (ne mogu imena da mu se setim), al jos nikako da krenem :rumenko:

Ko nije u restrikciji, taj može pasulj, pirinač, boraniju, grašak. Ali krompir što ređe.

Francuz se zove Delabos. Tj. preziva. Valjda.

Francuz se zove Delabos i on je prvi osmislio hrono ishranu, tj.smatra se zacetnikom iste
ovo sto mi, ili ono sto ja praktikujem je hrono ishrana koju je, koristeci principe dr Delabosa, osmislila dr Ana Gifing
razlikuju se u tome sto je Ana uvela tzv period restrikcije i organiceno konzumiranje odredjenih namirnica u toku iste
posle restikcije je manje vise isto
i kod Ane nema cheat obrok ni pod razno
a sve u cilju postizanja brzih rezultata, u tome je sva caka

- - - - - - - - - -

ma bez slatkisa se moze kad se hoce, al uglavnom se nece :mrgreen:

Tacno. Zato je Milka sinoc pala za slobodu

pilece belo svakako dolazi u obzir, i grilovano i bareno, dva puta nedeljno.

juce u toku dana sam pojeo grcku salatu(samo to za obrok)

u frizideru ima skuvan integralni pirinac, za hitan slucaj

pre ces se kilograma resiti akoizbacis taj pirinac i mleko
umesto pirinca pilece belo slobodno mozes svaki dan da jedes i salatu
a umesto mleka, kiselo mleko

pre ces se kilograma resiti akoizbacis taj pirinac i mleko
umesto pirinca pilece belo slobodno mozes svaki dan da jedes i salatu
a umesto mleka, kiselo mleko

naravno, ali ja sam krenuo na dugu stazu, a ne na dijetu od deset dana.

obicno koristim mleko od 1,5, a ponekad i obicno. kontrolisan rezim dozvoljava da se unosi mala kolicina masnoca.

za pirinac ne vidim zasto ga ne bih jeo.

NUTRITIVNA VREDNOST

Pirinač je veoma bogat energetski pošto na 100 g sadrži oko 365 kcal (kalorija). U najvecoj meri čine ugljeni hidrati (73%), ali je bogat i mineralnim solima kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, natrijum, cink, jod itd. Pored toga pirinač sadrži vitamine B1, B2, B6 i vitamin E.
Energetska vrijednost kcal / kJ 360 / 1505 Ukupno bjelančevina g 6,61 Ukupno ugljikohidrata g 79,34 Ukupno masti g 0,58 Dijetalna vlakna g 1,40 Kolesterol mg 0,00 Voda g 12,89

znaci pola solje ima 185 kalorija, a to je meni vise od obroka! he, he, he. meni je to vise nego prihvatljvo, lako je za spremanje, malo nesto da se doda za ukus

ali, moracu da pogldam u mojim fajlama sta medicina kaze za pirinac, a to kasine popodne ili sutra

e ima vec neko vreme da sam batalila slatko, i hleb skoro skroz, ostalo onako normalno
tek sad primecujem neke pomake, po pitanju opsteg stanja organizma, a pomalo i na vagi.
jbt skidanje sa secera ko skidanje sa heroina:)

naravno, ali ja sam krenuo na dugu stazu, a ne na dijetu od deset dana.

obicno koristim mleko od 1,5, a ponekad i obicno. kontrolisan rezim dozvoljava da se unosi mala kolicina masnoca.

za pirinac ne vidim zasto ga ne bih jeo.

NUTRITIVNA VREDNOST

Pirinač je veoma bogat energetski pošto na 100 g sadrži oko 365 kcal (kalorija). U najvecoj meri čine ugljeni hidrati (73%), ali je bogat i mineralnim solima kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, natrijum, cink, jod itd. Pored toga pirinač sadrži vitamine B1, B2, B6 i vitamin E.
Energetska vrijednost kcal / kJ 360 / 1505 Ukupno bjelančevina g 6,61 Ukupno ugljikohidrata g 79,34 Ukupno masti g 0,58 Dijetalna vlakna g 1,40 Kolesterol mg 0,00 Voda g 12,89

znaci pola solje ima 185 kalorija, a to je meni vise od obroka! he, he, he. meni je to vise nego prihvatljvo, lako je za spremanje, malo nesto da se doda za ukus

ali, moracu da pogldam u mojim fajlama sta medicina kaze za pirinac, a to kasine popodne ili sutra

ne unosis masnocu, ali unosis ugljene hidrate koji ako su u vecem % od onog koji organizam potrosi, odu u masti
cak i kad uneses integralni pirinac, bez obzira na 185cal moze visak da se pretvori u masti
isto je i sa mlekom
previse skroba i laktoze
zato se preporucuje kiselo mleko

ja dve nedelje nisam meso uopste jela jer mi je dete bilo bolesno
ko da sprema samo za sebe..ona je bila na supicama i cajevima, a ja na salatama i povrcu
i bile smo obe na pregledu kod homeopate..meni se metabolizam usporio jer je postao alkalan
to je dobro, ali i lose zbog usporavanja metabolizma, pa mi je rekla da unosim vise mesa

- - - - - - - - - -

e ima vec neko vreme da sam batalila slatko, i hleb skoro skroz, ostalo onako normalno
tek sad primecujem neke pomake, po pitanju opsteg stanja organizma, a pomalo i na vagi.
jbt skidanje sa secera ko skidanje sa heroina:)

gore nego sa heroina
ja volim testa i tako ne smem da ih jedem
za mene je pogacica vulgaris vrh gurmanluka :lol:
seceri se provlace jos kroz neke slatkise, ali sam hleb i peciva sa kvascem izbacila skroz
sad sama pecem lepinjice svaki dan od speltinog,jecmenoj,razenog brasna sa semenjem
i splasnula sam kao izduvani balon :)
jos kad bih se odrekla cokolada gde bi mi kraj bio

E ja mleka, ko Afro, baš neću da se odreknem.
Popijem jednom dnevno jacobs sa hladnim mlekom, to je 2dl, ne pada mi na pamet.
Juče sam pojela i dve palačinke sa pekmezom od kajsija, uživala sam u njima, obožavam to kad se počastim jer znam da sam nešto dobro uradila.
Jutros na vagu a ono superiška sve.
Za tri-četiri nedelje tri kilograma. Po meni oket.
Ne računam one početne dve litre vode :))))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back