Sve jesti ali umereno i kretati se je najbitnije.
Pirinac je neverovatan,kad nekog ne mrzi da ga zacini to je raj za cula.
Pirinac je neverovatan,kad nekog ne mrzi da ga zacini to je raj za cula.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa zavisi kakav vam stize tamo i koje je vrste. ima vrsta koje su tvrdje i koje ne omeksaju mnogo, te ni ja ne koristim, vec sve one koji su meksi - meni je omiljeni hass, jer je odnos kremastosti i gustine po za mene idealan. to ti je ovaj.
one koji su manje gusti (ne znam kako ih gde zovu, ali uglavnom imaju glatku koru, a mogu da budu i jako veliki), koristim kada hocu da napravim sejk ili nesto kremastije. ali generalno hass mi je uvek prvi izbor. uz omlet ga jedem kao prilog, tipa izgnjecim cetvrtinu avokada i stavim preko malo soli i truncicu maslinovog ulja, za uz hleb volim da napravim kao guacamole (samo sto umesto crnog luka stavim beli jer mi je tako daleko ukusnije), kao namaz za sendvice (decko posebno voli kad mu jednu stranu hleba namazem avokadom pa redjam dalje sta vec hoce), i moja omiljena kombinacija namaz od izmesanog kozijeg krem sira, timijan, sitno seckani beli luk imalo maslinovog ulja, preko debeo sloj izgnjecenog avokada,malo soli i izmrvljena kozija feta. obavezo ga stavljam kao povrce u salatu (za to bolje da bude tvrdji da se ne bi izgnjecio...). kad sam operisala krajnike pravila sam nesto ko sladoled od avokada....itd, imas razne recepte na netu, kod njega je dobro sto je relativno neutralnog ukusa, ni slan ni sladak, pa mozes da ga koristis uz bilo sta u zavisnosti kakve ukuse volis trpi razne zacine, od cimeta, meda do belog luka, soli, incuna,sireva cayenne pepper itd...![]()
Avokado je odlican kao namaz. I na duplo pecenom hlebu uz dr zacine je 
Možda je uzimao neke stimulanse, a oni se razgrađuju u jetri i eto belaja, sem toga hrana u SAD je najnižeg kvaliteta u svetu, recimo praksa da se junice kljukaju hormonima da bi postale mlečne iako se ne otele, sveprisutnost GMO, konzerviranje mesa hlorom što više ni u Indiji ne rade itd.Moj rodjak je dobio pre cetrdesetog rodjendana a trenira svakodnevno. Ima naviku da jede przena jaja, vise komada, za dorucak, doduse organska, americka
Mislim da ne treba preterivati, sta se postize tolikim jajima...pa ima i druge hrane...sada ako nije ovsena kasa onda su jaja...ja bas volim da pojedem heljdine stapice, sendvic sa humusom i sirom, puter i jogurt, recimo...nekako, sve bre neki trend...ko sada nema svinju od koje vadi mast totalno je out...sve mi je to previse nazubljeno i trendom obojeno...narocito u varijanti jaja koje ljudi pazare po marketima i mesu koje se nabavlja po mesarama kome se ni poreklo ni hrana ne znaju...nekako mi je logicno imati dozu opreza prema jajima, mesu i mleku odakle su i kakvi su...Sofija pomenu jabuke, meni je covek iz branse kazao da su jabuke u Srbiji najzagadjenije...uz krompir, spanac i zaboravih, nesto zvucno je bilo...
moja poznanica je uradila gastricki
radi se
nije mi prijateljica, pa mi je bezveze da pitam za cenu
posle intervencije, za dva meseca je skinula 35kg
jedino sto je problem je sto cela ta prica nije ni malo naivna
potpuno drugaciji rezim moraju da imaju do kraja zivota
Ijao, koliko sam pojela slatkisa i junk food ove nedelje usput.....
Zivo cudo, sto mi se nije povecala kilaza....
mozda zato sto sam po cele dane, od ujutru do uvece aktivna~~~
Isto...kad sam kao muva bez glave, mehanicki jedem, pijem...
Zato se unapred pripremim. Uzmem bademe, sir, povrca, voca, semenke, eventualno kokice...i to jedem, kad nemam konkretan rucak.
Inace bih mlatila sta god mi je pod rukom.
Stres "trazi" slanu hranu...slatko je uteha. I to je onda zacarani krug.
Verovatno sve ovo znas...

Ti kao moj skolski.
Jede,jede,jede,cepa pivo i ima plocice pamet da ti stane.
Genetika i rad.
...ja dva dana odlicno, pa bar jedan brlj i tako...ili pre podne sve super, dorucak ona topla limunada, sve po ps-u,
i rucak se iskontrolisem...pravim razmak oko 5h....a onda dodje vecera i ja ne mogu da se iskontrolisem...ili napravim tost,
ili jedem onu lepu crvenu svezu pariku..a u jednoj ima 300g...pa ajde i to...al svaki put nadjem nesto sto nikako ne bi smela...
...a i steviu sam kupila....e to mi je malo lakse bar ne koristim huxol vise...
...mada hodam prilicno, vise se i ne secam kad sam zadnji put toliko hodala....mozda mi to pomogne...a od ponedeljka krecem
i na rekreaciju...

nije ti valjda dorucak samo limunada!?!?

Ne goje ako se jedu umereno..al ako se zderinja naravno da tove
Nista ne goji ako se jede umereno..osim ako nije neki poremecaj u pitanju onda ti dzabe sve, onda ce i voda da te goji![]()
Kod nas još uvek nema tako ekstremno debelih,što ne znači da ih za koju godinu neće biti.
Mada,mi smo Evropljani,imamo drugačiji mentalitet i navike. Nemamo gradove u kojima živi 10 miliona
ljudi. Sad što se para tiče,dijabetičar sam i uvek sam na dijeti,nekad manje,nekad više i znam šta mi sve
treba da se hranim ispravno. Košta ko sv.Petra kajgana. Nisam čula da se kod nas radi gastrički,ne znam
koliko bi koštao u našim ciframa,ali mislim da bi i ovde bio pod kozmetika.

moja poznanica je uradila gastricki
radi se
nije mi prijateljica, pa mi je bezveze da pitam za cenu
posle intervencije, za dva meseca je skinula 35kg
jedino sto je problem je sto cela ta prica nije ni malo naivna
potpuno drugaciji rezim moraju da imaju do kraja zivota

Kad osjetim potrebu za secerom uzmem voce.
Ima i neka varijanta sa podvezivanjem,ne mora da se odseče 2/3 želudca. Stave traku,smanje kapacitet,a to se kasnije može skinuti ako je sve u redu.
Kako god meni to mnogo agresivno. Bolje voditi računa na vreme i ne doći u situaciju da ne možeš da se krećeš uopšte.
Ti nikad nećeš da smršašja popijem koka kolu ili neki kolach