Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar pljeska nije oko 250, 300din?

A ovo je cenovnik za kvantaš juče:

Cene (po kilogramu):
· krompir 25 – 40 din.
· kupus 8 – 15
· crni luk 25 – 40 ; prošle nedelje 30 – 50
· praziluk 30 – 50
· celer 60 – 70
· spanać 50 – 60 ; prošle nedelje 35 – 50
· kelj 25 – 30
· cvekla 25 – 35 ; prošle nedelje 30 – 40
· bundeva 20 – 30 ; prošle nedelje 25 – 30
· šargarepa 20 – 40 ; prošle nedelje 25 – 40
· paradajz 50 – 110
· šampinjoni 70 (pakovanje)
· jabuka 15 – 70
· grožđe 50 – 120
· banana 50 – 100
· mandarina 65 – 90
· pomorandža 50 – 75 ; prošle nedelje 60 – 90
· suva šljiva 140 – 160

Znači za jednu pljesku može da se napravi šerpa đuveča ili činija krompir salate, ili činija dalmatinskog variva ili...

nemoj to tako ostro. pa one je samo obicna devojka. kuvanje je fensi. mislim jesi li videla negde seljaka da gaji voce i povrce, ma to bre ceca i karleusa rade. one su fensi i to je njihov posao :mrgreen:

U jednoj emisiji je bilo zasto pljeskavice ne valjaju - to je bila prica u doba najveceg ulicnog dilerisanja deviza, uz komentar zasto su doticni sa stomacima.

Elem, pljeska je ukusna i napravljena da "trazi" da se jede jos, jos... A sama po sebi je energetska bomba... Sve to = stomak i problemi...

U jednoj emisiji je bilo zasto pljeskavice ne valjaju - to je bila prica u doba najveceg ulicnog dilerisanja deviza, uz komentar zasto su doticni sa stomacima.
Elem, pljeska je ukusna i napravljena da "trazi" da se jede jos, jos... A sama po sebi je energetska bomba... Sve to = stomak i problemi...
Сереш сестро слатка!
А и брате слатки .
Немаш ти појма о трговими девизама!

Poslednja izmena:
@ZZ Ti ne da nisi obicna devojka, nego si najobicnija budala.
ako su voce, povrce i meso (sto ti mi savetujemo da jedes) fensi hrana onda bolje da se sa ove teme svi kolektovno povucemo posto smo isuvise veliki snobovi i razbacujemo se sa param i samo frustriramo obican svet...
pljeske i ostala hrana obicnog sveta je stigla iz amerike i mozemo videti koliko su amerikanci mrsavi, zdravi, fit i sve ostalo...

Zna se na konto cega sam napisala moj odgovor i ovde mozemo da stanemo sa losim recnikom koji se koristi u nedostatku argumenata.
Volela bih vas da vidim da od sto evra treba cetvoro ljudi da jede mesecno da li bi sve bilo tako sjajno.Plus sto su cene kod vas jedne a kod mene druge.

Danas ceo dan radno.Cedevita,guarana,Karadjordjeva,Helou mutivitamin,kuci piletina przena,tursija,kuvani krompir.
Plus izbacila sam ljuto,kiselo ( a to obozavam) iz ishrane i sad mi je blagi kecap i senf toliko bezukusno deluju,uzas.Jedem to a gledam ren,ljutu papriku,ljuti kecap i senf al* ne smem.Mogu samo da gledam.

Poslednja izmena od moderatora:
Zna se na konto cega sam napisala moj odgovor i ovde mozemo da stanemo sa losim recnikom koji se koristi u nedostatku argumenata.
Volela bih vas da vidim da od sto evra treba cetvoro ljudi da jede mesecno da li bi sve bilo tako sjajno.Plus sto su cene kod vas jedne a kod mene druge.

Danas ceo dan radno.Cedevita,guarana,Karadjordjeva,Helou mutivitamin,kuci piletina przena,tursija,kuvani krompir.
Plus izbacila sam ljuto,kiselo ( a to obozavam) iz ishrane i sad mi je blagi kecap i senf toliko bezukusno deluju,uzas.Jedem to a gledam ren,ljutu papriku,ljuti kecap i senf al* ne smem.Mogu samo da gledam.

umesto ceevite, helou multivitamina i guarane - kupis limun i napravis zdravu limunadu! e jeftinije, em zdravije i manje kaloricnije
umesto karadjordjeve, pojedi natur sniclu ili belo pilece meso - ne preno i pohovano, samo dinstano ili peceno na rostilju ili teflonu
kecap izbaci iz ishrane,senf mozes slobodno da jedes, i ren mozes bez problema da jedes, i ljutu papriku mozes da jedes..kecap ti je pun secera, a ovo sto sam navela a sto si ti izbacila nije i smes slobodno da jedes sa mesom uz obrok

Cilj ove teme je podrska.
Niko te ne napada, ali je cinjenica da nista od ovoga sto jedes nije dijetalno. Ja licno nemam problem jer navedeno ni ne volim da jedem, ali nije umesno prema onima kojima je sve to nabrojano slaba tacka, a na pravoj su dijeti, tj. redukovanoj, zdravoj ishrani. I bore se sa zeljom, dodju ovde da osete solidarnost a nabasaju na przeno i pohovano.

Dijeta, gledano s prehrambenog stajališta, podrazumjeva ukupnu količinu hrane i pića koje osoba unese u svoj organizam.
Vikipedija

Ovo je ono cega se drzim i uspesno je.Ima detaljisanja dalje ali ovo je osnovno i jedino bitno kada sam ja u pitanju.

Drasticne promene ishrane su necija odluka i postujem ali moja nije.

Gubim kg i to je bitno.Dakle male izmene i ima efekta.Nista naglo a meni prija.

Poslednja izmena:
Vikipedija

Ovo je ono cega se drzim i uspesno je.Ima detaljisanja dalje ali ovo je osnovno i jedino bitno.

Wiki nije merodavan sajt ni za šta, osim za bazični info pa čak i tamo nađoh ovo "Dijeta je izraz kojim se opisuje praksa uzimanja točno određenih količina i vrste hrane kako bi se postigao određeni cilj".

Obrati pažnju na podvučeno.

Iskreno, sve više mislim da se ti sprdaš sa nama i da namerno pišeš da jedeš sve suprotno od onoga što je dijetalno/zdravo. Jer nemoguće da neko, pored sile literature, specijalizovanih klinika, ordinacija, sajtova, neko u današnje vreme bude toliko neupućen u tematiku.

Svim učesnicama dijete želim pre sve zdravlje i sreću a tek onda kilažu kakvu su zacrtale. Ljubim vas.

zero koka kola nije koka kola
onaj ko ne primecuje razliku nije pravi ljubitelj kk
Да ти право реЧем вероватно си у праву.
Не само да нисам љубитељ кк него је никада нарочито нисам ни пио, сем као студент у виду ,,мазута", тј кк+вињак, или кк+рум, или кк+пелинковац.

Zero kokakola ima ukus zašećerene kisele vode.
Koka-kola je čist treš ali meni ju je doktor preporučio u početnoj fazi migrene, jednu čašu naravno. Ublažava mučninu i malkice podigne pritisak pa glava ne boli toliko. Zato sam ko Pavlovljevo kuče razvila uslovni refleks da me i miris koka-kole asocira na migrenu:lol:
Inače, jedno prilikom u inostranstvu su me pitali da li želim kafu bez kofeina, kao bolja je, zdravija. Crkla sam od smeha. Pa ljudi ja kafu i pijem zbog kofeina, ne bi li me razbudila:lol:
Nego, kod nas se vrlo slabo prodaje/nudi u kafićima kafa bez kofeina ili ti decaf. Zanima me, ako neko zna (a tipujem na Poznavaoca da ima tu info) u čemu je fora sa kofeinom. Zbog čega je toliko loš pa su ga proterali iz kafe?

Zero kokakola ima ukus zašećerene kisele vode.
Koka-kola je čist treš ali meni ju je doktor preporučio u početnoj fazi migrene, jednu čašu naravno. Ublažava mučninu i malkice podigne pritisak pa glava ne boli toliko. Zato sam ko Pavlovljevo kuče razvila uslovni refleks da me i miris koka-kole asocira na migrenu:lol:
Inače, jedno prilikom u inostranstvu su me pitali da li želim kafu bez kofeina, kao bolja je, zdravija. Crkla sam od smeha. Pa ljudi ja kafu i pijem zbog kofeina, ne bi li me razbudila:lol:
Nego, kod nas se vrlo slabo prodaje/nudi u kafićima kafa bez kofeina ili ti decaf. Zanima me, ako neko zna (a tipujem na Poznavaoca da ima tu info) u čemu je fora sa kofeinom. Zbog čega je toliko loš pa su ga proterali iz kafe?
Кофеин стеже крвне судове и тиме подиже припушак(стегнут крвни суд смањује запремину, а количина крви остаје иста, па је притисак већи, мада има ту проблем с нестишљивости течности итд...), а већи припушак је опасност спрам инфаркта и шлога.
Обрнуто, алкохол опушта крвне судове и обара притисак, мада дуготрајна и неумерена употреба вина може подићи притисак.

Кофеин стеже крвне судове и тиме подиже припушак(стегнут крвни суд смањује запремину, а количина крви остаје иста, па је притисак већи, мада има ту проблем с нестишљивости течности итд...), а већи припушак је опасност спрам инфаркта и шлога.
Обрнуто, алкохол опушта крвне судове и обара притисак, мада дуготрајна и неумерена употреба вина може подићи притисак.

Znači doca je bio u pravu kada mi je preporučio čašu koka-kole zarad podizanaj pritiska tokom migrene (pošto ja imam jako nizak što je i jedan od uzroka migrene).

A kisela voda?
Neki kažu da podiže pritisak, drugi da ga spušta.
Moj ćale je obožava. A ima visok "tlak".

Inače, htela sam da pitam, ako neko od vas ima iskustva sa kamenom u žuči da podeli sa mnom iskustva oko ishrane i alternativne terapije, tipa čajevi i sl. Negde pročitah da je aronija odlična za taj problem.

Znači doca je bio u pravu kada mi je preporučio čašu koka-kole zarad podizanaj pritiska tokom migrene (pošto ja imam jako nizak što je i jedan od uzroka migrene).

A kisela voda?
Neki kažu da podiže pritisak, drugi da ga spušta.
Moj ćale je obožava. A ima visok "tlak".

Inače, htela sam da pitam, ako neko od vas ima iskustva sa kamenom u žuči da podeli sa mnom iskustva oko ishrane i alternativne terapije, tipa čajevi i sl. Negde pročitah da je aronija odlična za taj problem.
Пресна храна истопи камење у жучи за до пола године, чак и кад су толико велики да не могу да уђу у жучни канал.
Иначе је мој матори оперисао жуч рецимо тамо негде 74. у Сремској Каменици на институту јер није могао да држи дијету пошто је као и сваки ветеринар бивао изложен нападима разних специјалитета после нпр тељења краве, ждребљења кобиле, спасавања крмаче и сличних интервенција, али је пре операције набавио неки лек из Румуније који је мирисом и укусом био двапут гори од ужаса и за дивно чудо деловао.
После пијења истог на ултразвуку више није било каменаца, али он би из већ споменутих разлога наставио без дијете, тако да је на крају отишао под нож.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back