Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne znam koliko imam kg, sin mi pokvario vagu, ali sam uspela da uđem i to lagano, čak ima i lufta, u suknju koju nisam mogla da navučem poslednjih...pa jedno 5-6 godina...
biće da sam definitivno smršala...
i nisam na dijeti ni bila, izgubio mi se apetit i želja za grickanjem gluposti
To je odlicno. Postala sam vec opsesivna. Prvo sto ujutru uradim kada udjem u kupatilo- penjem se na vagu:eek: A ove digitalne su uzas, cim pokaze 200 gr vise, ceo dan mi unisti:(
Moram to pod hitno da promenim, kako mi ne bi uskoro vezivali rukave na ledjima...

To je odlicno. Postala sam vec opsesivna. Prvo sto ujutru uradim kada udjem u kupatilo- penjem se na vagu:eek: A ove digitalne su uzas, cim pokaze 200 gr vise, ceo dan mi unisti:(
Moram to pod hitno da promenim, kako mi ne bi uskoro vezivali rukave na ledjima...
Уопште узевши вага је универзални непријатељ.
Вас можда баци у секирацију, али многе живуљке попут свиња, говеда, оваца и слично, вага кошта главе.
:mrgreen:

kod mene mislim da vise nije samo volja da bi odustala od slatkisa
ustvari cokolade
od tortil lenjih pita, keksova i sl mogu
ali cokolada je druga prica
sebe uhvatim ne da silno zelim cokladu
no da osecam potrebu
da sve mi smeta, sve me nervira nervoyna sam,mryovoljna besna
dok ne uzmem cokoladu
cak imam utisak mozda i preterujem da mi srce prolupava dok ne uymem cokoladu....

mogu i da se najedem ko svinja i da sbe yavaravam i vocem i cim ne
nema smirenja dok ne uzmem cokoladu

verovatno sam presla liniju...
i ne verujem da ima povratka....

haha e ako svaki dan gledas nema sanse da padne ohrabrenje jer i da ode dole to je voda..najbolje zaboravis na vagu izbacis hleb i slatkise pa tek onda kad stanes za dve nedelje bude wow..a samo tone vode i ode dole ocas posla

ustvari cokolade
no da osecam potrebu
dok ne uzmem cokoladu
cak imam utisak mozda i preterujem da mi srce prolupava dok ne uymem cokoladu....

јој, па све исто и код мене само што сам ја најслабија на наполитанке
воћне нарочито

ustvari cokolade
no da osecam potrebu
dok ne uzmem cokoladu

ima povratka Milesa, veruj mi...
ako je neko bio zavisnik - ja sam bila...
najslađe mi je bilo uveče u krevetu da je jedem...
pa ne jedem više....

...samo da se upisem ovde, jes da mi danas rucak nikako nije dijetalan...ali sam ipak zadovoljna sobom,
upravo sam probala sve sto sam nosila proslog leta i nesta me ne steze, ne zateze....a nisam se tome
nadala iskreno....trebalo bi se koliko je to moguce zategnuti, ali ajd sad da ne preterujem...sve u svemu
je ok:super:

haha e ako svaki dan gledas nema sanse da padne ohrabrenje jer i da ode dole to je voda..najbolje zaboravis na vagu izbacis hleb i slatkise pa tek onda kad stanes za dve nedelje bude wow..a samo tone vode i ode dole ocas posla

Ma, meni je frka da ne ode gore. Tako da je to u neku ruku dobro, jednostavno cim vidim promenu, za taj dan smanjim (Zato i ne razumem (ne razumem, ne osudjujem ) one koji se ugoje 10, 15, 20,...kg. Kada vec dobiju 5 viska, zar ne primete? Lakse je izboriti se sa njima, nego zapustiti i nagomilati.). Ali, i ako maaalo zgresim, nije smak sveta zbog 0,5-1 kg. A ja od toga pravim horor! To je problem.

da li ti ne doruckujes da bi pojela cokoladu
da li t ne veceras da bi pojela cokoladu:sad2:

..svi smo to radili budi ubedjena, neko u vecoj neko u manjoj meri....ali...ti moras
da ubedis sebe da ti to ne treba, i da ti nije dobro da radis to sebi...e kad sama
sebe ubedis i kad donesed ODLUKU....i ako stvarno zelis da ispostujes samu
sebe sve je lako...veruj nekom ko je dnevno jeo 300 cokolade bez da popije kap
vode, a posle toga sam lagano mogla da rucam od supe do dezerta (citaj cokolade)...

...eee..a sad, stvari stoje drugacije...sinoc sam uzela dve kocke crne cokolade,
stavila u cinijicu ispred sebe pored kompa..jednu sam pojela oko 21h, i cak mi
je nesto bilo onako, bzvz....druga kocka jos uvek stoji gde sam je spustila...ni
posla rukom nisam ka njoj....naravno pojescu je ako mi bas bude cef danas,
a mozda tek sutra...:)

..znaci mozes, sigurna sam da mozed:ok:

..svi smo to radili budi ubedjena, neko u vecoj neko u manjoj meri....ali...ti moras
da ubedis sebe da ti to ne treba, i da ti nije dobro da radis to sebi...e kad sama
sebe ubedis i kad donesed ODLUKU....i ako stvarno zelis da ispostujes samu
sebe sve je lako...veruj nekom ko je dnevno jeo 300 cokolade bez da popije kap
vode, a posle toga sam lagano mogla da rucam od supe do dezerta (citaj cokolade)...

...eee..a sad, stvari stoje drugacije...sinoc sam uzela dve kocke crne cokolade,
stavila u cinijicu ispred sebe pored kompa..jednu sam pojela oko 21h, i cak mi
je nesto bilo onako, bzvz....druga kocka jos uvek stoji gde sam je spustila...ni
posla rukom nisam ka njoj....naravno pojescu je ako mi bas bude cef danas,
a mozda tek sutra...:)

..znaci mozes, sigurna sam da mozed:ok:

:lol: iz ovoga sto si napisala, napisla si da mozes ti, a ne ona

milesa, zavisnost od slatkisa je gora od zavisnosti od droge
skidas se na isti nacin
nema druge
ako si zavisnik, moras prvo da ocistis telo i da se citavog zivota kontrolises da ne pojedes ni malo cokolade, jer se u suprotnom opet vracas na isto
to ti je kao sa alkoholom
neko ume da popije casu i da mu mozak ne ttrazi vise, neko ne ume..kad uzme casu mora i da se opije
ako ti je stalo da se skines sa nje, a u jednom trenutku ces morati zbog masne jetre, jedino svesno odricanje i samokontola..
nema druge

Ma, meni je frka da ne ode gore. Tako da je to u neku ruku dobro, jednostavno cim vidim promenu, za taj dan smanjim (Zato i ne razumem (ne razumem, ne osudjujem ) one koji se ugoje 10, 15, 20,...kg. Kada vec dobiju 5 viska, zar ne primete? Lakse je izboriti se sa njima, nego zapustiti i nagomilati.). Ali, i ako maaalo zgresim, nije smak sveta zbog 0,5-1 kg. A ja od toga pravim horor! To je problem.

Toga se ja držim, samo da ne predjem granicu. A granica se vremenom malo pomerila nagore. Ali, što kažeš, važno mi je da to nije 10-20 kg viška i da se nisam izobličila. Vremenom se to malo preraspodelilo, ali uglavnom opstajem u svojoj garderobi. Samo što mi u nekim momentima nije udobna.

skidas se na isti nacin
nema druge
ako si zavisnik, moras prvo da ocistis telo i da se citavog zivota kontrolises da ne pojedes ni malo cokolade, jer se u suprotnom opet vracas na isto
neko ume da popije casu i da mu mozak ne ttrazi vise, neko ne ume..kad uzme casu mora i da se opije
ako ti je stalo da se skines sa nje, a u jednom trenutku ces morati zbog masne jetre, jedino svesno odricanje i samokontola..
nema druge

...ti uvek moras da si najpametnija i da bas sve znas:mrgreen:

..napisala sam da ja koja sam bila isti takav zavisik i ni sad nisam daleko od toga kad me uhvati,
mogu da odolim, kad imam cilj..sto vazi za svakog od nas, ako zelis onda mozes....:ok:

...poredjenje cokolade sa alkoholom, drogom ili cime vec je bzvz skroz....ono sto ti uradi
to sto si naborjala cokolada nece nikad....a poznato je da cokolada utice na hormon srece,
ili bolje receno ga podstice....e sad zasto neke od nas i kad misle da su savrseno srecne
potezu za cokoladom, a neke ne iako su tuzne i misle da su najnesrecnije na svetu opet
je dislutabilno i verovatno bi to nauka bolje objasnila...

...ako neko kao ja, ko moze za dan ipo da pojede celu tepsiju kolaca, pite, cega god, moze
da odoli svemu tome kad kaze NE..onda mislim da moze i Mileva, samo MORA da ODLUCI:ok:

...ti uvek moras da si najpametnija i da bas sve znas:mrgreen:

..napisala sam da ja koja sam bila isti takav zavisik i ni sad nisam daleko od toga kad me uhvati,
mogu da odolim, kad imam cilj..sto vazi za svakog od nas, ako zelis onda mozes....:ok:

...poredjenje cokolade sa alkoholom, drogom ili cime vec je bzvz skroz....ono sto ti uradi
to sto si naborjala cokolada nece nikad....a poznato je da cokolada utice na hormon srece,
ili bolje receno ga podstice....e sad zasto neke od nas i kad misle da su savrseno srecne
potezu za cokoladom, a neke ne iako su tuzne i misle da su najnesrecnije na svetu opet
je dislutabilno i verovatno bi to nauka bolje objasnila...

...ako neko kao ja, ko moze za dan ipo da pojede celu tepsiju kolaca, pite, cega god, moze
da odoli svemu tome kad kaze NE..onda mislim da moze i Mileva, samo MORA da ODLUCI:ok:

nisam ja najpametnija, tako kazu istrazivanja
bice da si ti pametnija kad ih negiras
ja nemam pojma
samo prenosim ono sto sam procitala

nisam ja najpametnija, tako kazu istrazivanja
bice da si ti pametnija kad ih negiras
ja nemam pojma
samo prenosim ono sto sam procitala

...ahaaaa...jeste pise svasta negde svuda...i recimo ima toliko "dokazanih" dijeta, pa mnogima
ne uspeva ni iz stotog puta da ih primeni, ili i ako ih primeni brze se ugoji nego sto se to desilo
prvi put....teorije i istrazivanja su jedno, a zivot i borba sa slatikisima ili bolje receno protiv slatkisa
je nesto sasvim drugo...cinjenica jeste da smo svi razliciti, makar nas rodila ista majka, i da nekom
ide teze nekom lakse borba sa kilogramima i odvikavanjem od tog neceg od cema "nam zivot i
sreca zavise", ali nije nemoguce i nije ne resovi....i da ponovim dok sam ne odlucis, dok ne kazes
JA MOGU I JA HOCU... nema nista od toga......a sigurna sam da je kod Mileve samo to pitanje
zelje i odluke....

...daleko bilo da sam ja rekla da sam pametnija od bilo koga, niti da jesam, ali razvijati teorije
i prenositi ono sto kazu "istrazivaci" a nemati iskustvo u svemu tome je po meni prazna prica...:ok:

...i da budem konkretna, ne kazem da ti nemas ikustva u puno toga vezano za kilograme, dovodjenje
tela do forme koju bi mnoge od nas zelele, ne nikako to necu reci niti zelim, samo mislim da nisi
neko ko je bio "zavisnik" od neceg tipa cokolada/slatkisi....vec da pricas samo o onome sto si procitala,
a dozvolices da to nije isto...

...ahaaaa...jeste pise svasta negde svuda...i recimo ima toliko "dokazanih" dijeta, pa mnogima
ne uspeva ni iz stotog puta da ih primeni, ili i ako ih primeni brze se ugoji nego sto se to desilo
prvi put....teorije i istrazivanja su jedno, a zivot i borba sa slatikisima ili bolje receno protiv slatkisa
je nesto sasvim drugo...cinjenica jeste da smo svi razliciti, makar nas rodila ista majka, i da nekom
ide teze nekom lakse borba sa kilogramima i odvikavanjem od tog neceg od cema "nam zivot i
sreca zavise", ali nije nemoguce i nije ne resovi....i da ponovim dok sam ne odlucis, dok ne kazes
JA MOGU I JA HOCU... nema nista od toga......a sigurna sam da je kod Mileve samo to pitanje
zelje i odluke....

...daleko bilo da sam ja rekla da sam pametnija od bilo koga, niti da jesam, ali razvijati teorije
i prenositi ono sto kazu "istrazivaci" a nemati iskustvo u svemu tome je po meni prazna prica...:ok:

...i da budem konkretna, ne kazem da ti nemas ikustva u puno toga vezano za kilograme, dovodjenje
tela do forme koju bi mnoge od nas zelele, ne nikako to necu reci niti zelim, samo mislim da nisi
neko ko je bio "zavisnik" od neceg tipa cokolada/slatkisi....vec da pricas samo o onome sto si procitala,
a dozvolices da to nije isto...

afro ne lupetaj
prvo ovo sto sam napisla zasniva se na naucnom istrazivanju
na osnovu hemijskih promena u mozgu i lucenju odredjenih hormona su dosli do zakljucka da slatkisi ne deluju na sve na isti nacin i da postoje osobe koje su zavisnici kao i od alkohola
i zbog dostupnosti istih tih slatkisa (pored svake kase, na svakom kiosku pored novina) mnogo je teze odoleti njima nego drogi
ti ne znas kakve su moje oscilacije jer o tome nisam pisala, pa ne mozes da tvrdis da nemam to iskustvo i da ne znam o cemu pisem

afro ne lupetaj
prvo ovo sto sam napisla zasniva se na naucnom istrazivanju
na osnovu hemijskih promena u mozgu i lucenju odredjenih hormona su dosli do zakljucka da slatkisi ne deluju na sve na isti nacin i da postoje osobe koje su zavisnici kao i od alkohola
i zbog dostupnosti istih tih slatkisa (pored svake kase, na svakom kiosku pored novina) mnogo je teze odoleti njima nego drogi
ti ne znas kakve su moje oscilacije jer o tome nisam pisala, pa ne mozes da tvrdis da nemam to iskustvo i da ne znam o cemu pisem

....zar je moguce da ti nisi nesto napisala:eek:
....cak i da lupetam to je moja licna stvar, i mislim da ja tebe nisam vredjala, pa ni od tebe to ne ocekujem:ok:
....ti pises o necemu sto su naucna istrazivanja, ja pisem iz svog licnog iskustva....i eto ja vise verujem sebi
nego istrazivanja janka i marka....sve sto sam iskusila i prosla, prosla sam sama, bez ikakve literature, znas
i na bukvi pise nesto pa Mujo nema nikakve vajde od toga:mrgreen:

...aha, i znaci tako Mileva vise ne sme po novine ni u prodavnicu, inace se nikad nece odvici od cokolade,
ni ne mora da se odvikne, nije poenta da se odvikne i zasto bi se iceg odrekla, mora samo na nauci da se
iskontrolise...poenta u gubljenju kilograma u principu i jeste nauciti da se kontrolises, smanjis, a ne da
se odreknes toga zauvek....

....zar je moguce da ti nisi nesto napisala:eek:
....cak i da lupetam to je moja licna stvar, i mislim da ja tebe nisam vredjala, pa ni od tebe to ne ocekujem:ok:
....ti pises o necemu sto su naucna istrazivanja, ja pisem iz svog licnog iskustva....i eto ja vise verujem sebi
nego istrazivanja janka i marka....sve sto sam iskusila i prosla, prosla sam sama, bez ikakve literature, znas
i na bukvi pise nesto pa Mujo nema nikakve vajde od toga:mrgreen:

...aha, i znaci tako Mileva vise ne sme po novine ni u prodavnicu, inace se nikad nece odvici od cokolade,
ni ne mora da se odvikne, nije poenta da se odvikne i zasto bi se iceg odrekla, mora samo na nauci da se
iskontrolise...poenta u gubljenju kilograma u principu i jeste nauciti da se kontrolises, smanjis, a ne da
se odreknes toga zauvek....

zato afro sto ti nisi univerzalan primer za sve
to sto kod tebe nesto radi, ne mora da radi i kod drugih
iz tog razloga i postoje osobe koje mogu da popiju casu dve alkohola i da stanu i one druge koje ne staju dok ne vide dno case
al sto bi ti razumela ono do cega su dosli naucnici istrazivanjem, jer im upravo nije bilo jasno zasto kod nekog nesto radi, a kod drugog ne, kad ti sve najbolje znas.
ako je cipela taman tebi, mora da je i svima

iz tog razloga i postoje osobe koje mogu da popiju casu dve alkohola i da stanu i one druge koje ne staju dok ne vide dno case
al sto bi ti razumela ono do cega su dosli naucnici istrazivanjem, jer im upravo nije bilo jasno zasto kod nekog nesto radi, a kod drugog ne, kad ti sve najbolje znas.

...ajd ne filozofiraj zivota ti....samo ako se slucajno neko javi da se sa tobom ne slozi
odma je neznalica, nema pojma o zivotu, glup je, lipeta i da ne nabrajam....

....to sto se ne slazem sa tobom, ne znaci da ne znam o cemu pricam, ali ni ne zelim da se nadpricavam
sa tobom, jer to brate/sestro traje...a meni je licno smor....

....i da obracala sam se Milevi, ne tebi, ne znam sta tebe tu zulja?...ona MOZE ako ZELI....

ta sam :zaljubljena: a i za slatkise se slazem, zavisnost ko i svaka druga, prolazila sam i ja kroz te faze, a onda sam odlucila da je dosta, pa sad skoro i da ne jedem slatko i kad jedem to je 85% cokolada koja iz nekog razloga nije ni blizu toliko zavisna ko one komercijalne cokolade koje iskacu na sve strane, prepune secera,masti i ko zna cega, i sigurna sam da im ubacuju svasta da bih stvorili zavisnost.

DakleM
ne pijem
ne pusim
ni kafu nikad pila nisam
ne jurim zene
a ni muskarce
ali imam porok u toj cikoladi
i ne bilo kojoj
crna me ne privlaci
ni najmanje
nije mi slatka
meni treba slatka kremasta cokolada
šećer mi je ok, na donjoj granici
čini mi se da je par puta bio i ispod granice
trigliceridi i holesterol takodje
za sada organiyam fercera a dokle cemo videcemo...

elem
verujem ja da su svi imali strast za cokoladom
samo svakome svoja muka najveca
meni je to kombinacija sa sokovima
tj kokakolom
mislim pijaem ja i izuzetno volim i guste sikove
đus recimo ne jer nije sladak
verovatno niko od vas ako nocu ustane da ide u toalet posle toga ne zaglavi u frizideru da bi sipao sebi sok....
neko dan pocinje kafom
ja stanglom čokolade

činjenica je da ukoliko imam tri čokolade poješćemo sve odjednom
ako je jedna onda samo tu jednu....

najgore što sam i sopstvenog muža a i kolege oko sbe navukla na čokoladu
mislim to mi i oni sami kažu
kada pravimo pauzu na poslu oni piju kafu, a ja donesem kk ili čokoladu
i malo po malo
i oni počeli da se navlače na isto... tako da ode milka od 300 g dok si rekao keks

prosle godineuov vreme zarad nekih belih pantalona sam dve nedelje bila na onoj pomarandža dijeti
i izdržala bez čokolade
ali to je mučenje.....

skidas se na isti nacin
nema druge
nema druge
jeл исто и са наполитанкама :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back