Theiana
Domaćin
- Poruka
- 3.410
holesterol moze da ti bude povisen i zbog problema sa stitnom, samo da znas
Tacno. Mom tati je konstantno blago povisen. Zbog stitne. Ishrana mu je i vise nego dijetalna, aktivan je (planinari)...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
holesterol moze da ti bude povisen i zbog problema sa stitnom, samo da znas
Treba mi info. Zna li neko koliko kosta pregled kod nutricioniste i sta to podrazumeva? Hvala.
U pitanju je nesto povisen holesterol. Ne nesto mnogo,ali je povisen, pa po sistemu bolje spreciti nego leciti.
A sta znaci priuceni? Ako je nutricionista valjda je isao u neke skole za to. Mislim, kistina je nutricionista, a nije dr.
Ne sumnjam u njenu stručnost ali imam loše iskustvo sa nutricionistima, zato ti preporučujem oprez. Ok je kada imaš 5, 10, 15kg viška pa odeš kod nekog da te posavetuje kako da organizuješ ishranu ali povišeni holesterol (kao i ekstremna gojaznost i dijabetis) su ipak ozbiljni zdravstveni problemi koji se leče ne samo hranom već i lekovima, a lekove ti prepisuje dr. Kod tebe je, ako sam dobro shvatila, reč o ne toliko povišenom holesterolu ali ipak je najbolje da najpre posetiš doktora a on ti može dati uput za nutricionistu. Imaš i odlične sajtove/blogove ljudi koji se hrane zdravo baš zbog holesterola. Ovo je jedan oooodličan blog, otkrih ga zahvaljujući Smokvi koja je okačila link. http://www.vitkigurman.com/2012/06/05/holesterol-lchf-i-poneka-psovka/
mi smo pre par godina saradjivali sa jedni vodecim magazinom za muski fitnes
zajedno smo realizovali projekat - promenite svoje telo za 6 meseci
magazin je angazovao nutricionistu
ja nisam imala razloga da mu ne verujem, s obzirom na njihovu reputaciju, pa sam istog nutricionistu preporucivala i svojim vezbacima
posumnjala sam prvi put kad je covek koji je trebao da skine 30kg sala, dosao posle nedelju dana pridrzavanja rezima ishrane i rekao - ja ne slabim, gojim se
a treninzi su bili programirani prema njegovom nivou kondicije i njegovoj potrosnji kiseonika, praceni kroz personalni rad i odradjivani sa njegove strane sa 101% angazovanosti
onda mi je i rekao da posle treninga po nutricionisti ima veceru i za veceru prilicnu kolicinu kuvanog zita sa medom i orasima
wtf????
od tada vise ne koristim njegove usluge.
![]()
i ja znam jos par ljudi koji su se gojili sa nutricionistima....umereno, ali gojili...

zanimljiv tekst, pile, samo još kad bih znala šta je LCHF
ma ja ovaj blog nisam ni videla,al je super,praticu gaNe sumnjam u njenu stručnost ali imam loše iskustvo sa nutricionistima, zato ti preporučujem oprez. Ok je kada imaš 5, 10, 15kg viška pa odeš kod nekog da te posavetuje kako da organizuješ ishranu ali povišeni holesterol (kao i ekstremna gojaznost i dijabetis) su ipak ozbiljni zdravstveni problemi koji se leče ne samo hranom već i lekovima, a lekove ti prepisuje dr. Kod tebe je, ako sam dobro shvatila, reč o ne toliko povišenom holesterolu ali ipak je najbolje da najpre posetiš doktora a on ti može dati uput za nutricionistu. Imaš i odlične sajtove/blogove ljudi koji se hrane zdravo baš zbog holesterola. Ovo je jedan oooodličan blog, otkrih ga zahvaljujući Smokvi koja je okačila link. http://www.vitkigurman.com/2012/06/05/holesterol-lchf-i-poneka-psovka/

High Carb = Low Fat (puno ugljenih hidrata, malo masti)
Normal Carb (zvanične smernice)
Low Carb (malo ugljenih hidrata)
High Protein (puno proteina)
High Fat (puno masti)
Samo što LowCarbHighFat ishrana nije nešto što primenjuješ duže od dve nedelje, već po isteku tog roka polako uvodiš voće i određene ugljene hidrate (mislim da su u pitanju pahuljice ražane i ovsene, lan, susam), jogurt, pavlaku i sl.
Pa'uljce su prev'še veštak za moj ukus...msm kad uzmeš kako se dobijaju.High Carb = Low Fat (puno ugljenih hidrata, malo masti)
Normal Carb (zvanične smernice)
Low Carb (malo ugljenih hidrata)
High Protein (puno proteina)
High Fat (puno masti)
Samo što LowCarbHighFat ishrana nije nešto što primenjuješ duže od dve nedelje, već po isteku tog roka polako uvodiš voće i određene ugljene hidrate (mislim da su u pitanju pahuljice ražane i ovsene, lan, susam), jogurt, pavlaku i sl.

To ono kao uvodjenje u proteinsku ili Dukan dijetu?
Pa'uljce su prev'še veštak za moj ukus...msm kad uzmeš kako se dobijaju.
Nešto kao cela kuvana zrna žitarica su više OK, npr šen'ca, integralni pirinač, susam, pa čak i kuruza, okruwen i obaren, ne mora biti šeKerac..
Боже пиле све то имаш и код сировина за па'уљце + додатак.Kažu da više liči na Atkinsonovu ali ne znam, nisam držala ni Dukan ni Atkins.
- - - - - - - - - -
Da, kukuruz prskan svim i svačim, pšenica takođe, integralni pirinač dotegljen iz Indonezije ili bem ga gde raste itd, it.
Ne prskaš insekticidima?Боже пиле све то имаш и код сировина за па'уљце + додатак.
Опереш бре курузу, пиринач(имаш и нпр кочански, који ће ти индонежански???), а да ти реЧем није ми познато да се шен'ца прска...а имам 37,5 К.Ј., тј 22...у хектарима, најбоље потиске земљуштине.
Јок мори, пшеница се не прска инсектицидима.Ne prskaš insekticidima?
))Kažu da više liči na Atkinsonovu ali ne znam, nisam držala ni Dukan ni Atkins.
- - - - - - - - - -
Da, kukuruz prskan svim i svačim, pšenica takođe, integralni pirinač dotegljen iz Indonezije ili bem ga gde raste itd, it.
pile i meso je puno tih istih sr*nja, uz malo srece rane zivuljke kukuruzom, ali pre ce biti da ih rane ribljim brasnom....tako da je sve u svemu zacin C

Банане се беру зелене и пред крај пута се изложе етрелу, гасу који јако поспешује зрење, а природан је и рецимо јако га испуштају зреле јабуке...што наравно не значи да се неке биљке хемијски не третирају, али где нађе пшеницу и бане???Slažem se. Zato sam korisnici koja je rekla da su pahuljice ječmene i ražane bljak i odgovorila da i ostale žitarice bivaju izložene nekoj hemiji. Banane koje volimo/jedimo se prskaju ko zna sve čime da bi preko okeana stigle do nas šatro-friške. Zelena salata iz plastenika, mutirana soja, neke kao alge, korenje, aronije ili šta već, prođe kojekakve obrade da bi čamilo na rafu u Biošpajzu tri meseca bez da se pokvari. Tako da je smešno pričati o organskoj, zdravoj hrani. Jedino da smo na Tibetu a i tamo možda![]()
Банане се беру зелене и пред крај пута се изложе етрелу, гасу који јако поспешује зрење, а природан је и рецимо јако га испуштају зреле јабуке...што наравно не значи да се неке биљке хемијски не третирају, али где нађе пшеницу и бане???
Бре!

Банане се беру зелене и пред крај пута се изложе етрелу, гасу који јако поспешује зрење, а природан је и рецимо јако га испуштају зреле јабуке...што наравно не значи да се неке биљке хемијски не третирају, али где нађе пшеницу и бане???
Бре!
Боље ја него неки непријатељ.e nek si joj reko!!
Бре!