Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi imamo istezanje i spustanje pulsa dobrih 5 minuta na kraju svakog casa kao i dobro uvodno zagrevanje tako daa ne vidim kako si dosla do zakljucka gledajuci klip od 2, 3 minuta da ljudi koji sebe nazivaju trenerima ne znaju svoj posao : )?

deo casa koji si snimla je visko intenzivan - bpm je preko 148!
kad uvedes vezbaca u tu zonu, nikako ne smes da prekines pokret naglim stajanjem kao sto su oni uradili..a za njima cela grupa..
posle ovog ide marsiranje dok puls ne spuste, a onda ide sledeca faza casa
ne daj boze da jos ne radite istezanje na kraju casa

deo casa koji si snimla je visko intenzivan - bpm je preko 148!
kad uvedes vezbaca u tu zonu, nikako ne smes da prekines pokret naglim stajanjem kao sto su oni uradili..a za njima cela grupa..
posle ovog ide marsiranje dok puls ne spuste, a onda ide sledeca faza casa
ne daj boze da jos ne radite istezanje na kraju casa

zato ja laganini od 107-125 hihihihihii

jedno je animacija, drugo je strucni rad sa grupom
ne mora svako da ima animatorskih sposobnosti da bi smeo da radi sa grupom, ali svako mora da ima znanje pre nego sto se igra sa necijim zivotom na ovakav nacin
za tvoju informaciju, u bgd-u su u prethodne dve godine bila tri smrtna slucaja upravo zbog ovoga

i a, u svim klubovima posle dobrog casa vezbaci odlaze sa osmehom na licu..to se podrazumeva
losu energiju ostavljaju, a odlaze zadovoljni
moze to isto da ti potvrdi i pile koja ne vezba kod mene, niti se poznajemo, ali je otisla na moju preporuku kod moje ``konkurencije`` kako ti kazes jer joj teritorijalno vise odgovara

Što se "konkurencije" tiče mogu reći sledeće: vežbala sam u raznim fitness klubovima i teretanama ali ni na jednom mestu pre ovog nisam srela trenere koji se toliko posvećuju klijentima. I jako vode računa da do povreda ne dođe.

Iskreno, kao laik nisam znala da je naglo zaustavljanje opasno. Što je još jedan dokaz da nestručna osoba može da ugrozi naše zdravlje. A htedoh i da preporučim drugarici ovo vežbanje jer ona voli skakutanje a i živi u kraju gde je teretana.

Što se "konkurencije" tiče mogu reći sledeće: vežbala sam u raznim fitness klubovima i teretanama ali ni na jednom mestu pre ovog nisam srela trenere koji se toliko posvećuju klijentima. I jako vode računa da do povreda ne dođe.

Iskreno, kao laik nisam znala da je naglo zaustavljanje opasno. Što je još jedan dokaz da nestručna osoba može da ugrozi naše zdravlje. A htedoh i da preporučim drugarici ovo vežbanje jer ona voli skakutanje a i živi u kraju gde je teretana.

pa ono, mozes da joj preporucis da ide da skakuce na ovakav nacin, a posle neka se spremi za par godina da ide na kardiologiju ko dzejn fonda..

pa ono, mozes da joj preporucis da ide da skakuce na ovakav nacin, a posle neka se spremi za par godina da ide na kardiologiju ko dzejn fonda..

Ne preporučujem vise nikome ništa kada je vežbanje u pitanju.

Meni je drugarica preporučila trenera kod koga vežbah oko 4 meseca, koštao je oho-ho a konačni rezultati padanje u nesvest i pritisak ala osoba na umoru. Sećaš se i sama, gnjavila sam te redovno:rumenko: I znala sam da nešto ne štima i osećala se iscrpljeno, bila u bolovima i nesposobna da normalno funkcionišem ali nekako mi je bilo logično da on ipak zna šta radi, to mu je struka, završio je (valjda) neke škole, ima licencu i sl.
Pre par dana saznah da sam dobro prošla pošto sam na vreme odustala. klijentkinje koje su kod njega vežbale po godinu i vise su zbog dijete koju propagira ostale bez menstruacije, druge su ozbiljno povredile zglobove i kičmu (tip smatra da su zagrevanje i kardio prevaziđeni) i sad mu preti nekoliko tužbi za ugrožavanje zdravlja klijenata.

Zaista ne mogu da verujem da se osoba predstavlja kao stručnjak i igra tuđim životom i zdravljem. Znam da zvučim naivno ali kako takve ljude nije strah posledica? Ili je to "trajaće dok bude traje" filozofija?

Pa ovo je horor. Znam da mnogo nestručnih ljudi radi, ali ipak nisam znala da može da bude baš toliko opasno. Čak i po život.
Ja sam imala neka slavlja, pa sam opet batalila vodjenje računa o ishrani. Još nisam imala ni jogu, koja mi je malo dosadila, jer je kod ove instruktorke mnogo jednolična. Daleko od toga da sve to nema nekog efekta, jer su meni potrebne vežbe zbog bolova u vratu, ramenima i ledjima, zbog sedećeg posla, ali prijalo bi mi i da se malo zategnem. Na istom mestu od 1. februara će biti i pilates, ali u terminima u koje ja ne mogu da se uklopim. Ima pilates i u jednoj školi u blizini, ali imam loše iskustvo sa školama. Uglavnom nisam zadovoljna čistoćom. Ali mogla bih da odem da vidim. Obično je prvi čas besplatan. Jel?
Meni je važno da mi bude blizu.

Pa ovo je horor. Znam da mnogo nestručnih ljudi radi, ali ipak nisam znala da može da bude baš toliko opasno. Čak i po život.
Ja sam imala neka slavlja, pa sam opet batalila vodjenje računa o ishrani. Još nisam imala ni jogu, koja mi je malo dosadila, jer je kod ove instruktorke mnogo jednolična. Daleko od toga da sve to nema nekog efekta, jer su meni potrebne vežbe zbog bolova u vratu, ramenima i ledjima, zbog sedećeg posla, ali prijalo bi mi i da se malo zategnem. Na istom mestu od 1. februara će biti i pilates, ali u terminima u koje ja ne mogu da se uklopim. Ima pilates i u jednoj školi u blizini, ali imam loše iskustvo sa školama. Uglavnom nisam zadovoljna čistoćom. Ali mogla bih da odem da vidim. Obično je prvi čas besplatan. Jel?
Meni je važno da mi bude blizu.

Toplo ti preporučujem pilates. Meni baš prija. Ali...idi na par časova i dobro osmotri instruktora. Pilates se radi polako, bitno je disanje i instruktor mora pažljivo da prati tvoje vežbanje da se ne bi povredila. Zato se raspitaj o stručnosti instruktora.:)

Vidiš da se vežbanjem bave i oni koji su daleko od stručnjaka.

Hvala na preporuci i podršci za pilates. Već godinama hoću da krenem, ali nikako da nadjem da mi bude blizu i da mi odgovaraju termini. Radim po smenama i ne mogu pre 20 h. I šta ako nadjem da mi to odgovara, a ono bude neki loš instruktor ili prljavo.

Hvala na preporuci i podršci za pilates. Već godinama hoću da krenem, ali nikako da nadjem da mi bude blizu i da mi odgovaraju termini. Radim po smenama i ne mogu pre 20 h. I šta ako nadjem da mi to odgovara, a ono bude neki loš instruktor ili prljavo.

Držim ti palčeve da nađeš I super instruktora i čist prstor za vežbanje.

Postoje i vežbe online ali ne znam koliko smo u stanju da sami izvedemo pravilno vežbu.

Inače je pilates odličan i zbog svoje raznovrsnosti. Koriste se one ogromne lopte, elastične trake, male mekane lopte težine do pola kilograma itd. I svaki čas ima različitu "tematiku" i drugačije vežbe. Ako je instruktor dobar, naravno.

Samo da se pohvalim : posle svih praznika ni kilogram nisam nabacila :zskace: A da sam jela-jela sam, razvaljivala sam se od kolaca.
Od sutra bez slatkisa,i redovnije setnje, moram jos malo da smrsam ( inace od jesenas 5 kg manje, 4 sam skinula brzo, za 2-3 nedelje, dugo bila na istoj tezini i pred samu novu godinu skinula jos 1 kg.)

Srecna Srpska Nova godina svima :vatromet: :vatromet: :vatromet: .

Sad imam 71 kg :srecna: .

Sjajno .
Srecna i tebi (i ostalima), i super, za tebe. :)
Samo da se pohvalim : posle svih praznika ni kilogram nisam nabacila :zskace: A da sam jela-jela sam, razvaljivala sam se od kolaca.
Od sutra bez slatkisa,i redovnije setnje, moram jos malo da smrsam ( inace od jesenas 5 kg manje, 4 sam skinula brzo, za 2-3 nedelje, dugo bila na istoj tezini i pred samu novu godinu skinula jos 1 kg.)

Cestitke i tebi. :)

...ovako sam i ja mogla poceti... :(
Znaci, ne da nisam nabacila, nego sam jos 1kg skinula, na Bozic se svecano izvagala, e onda sam pustila rucnu...zadnja 3 dana jedem ako sumanuta-francusko salatu, slatko, testo.... Sinoc u 2h kuvano vino, krekere, kiflice...jutros mi muka.
Danas kao odlucim da pesecem (jela samo supu i gljive i to malo), a malo pre pokleknem i 2 krempite, 2 cokoladna kolaca. Presavrseno su ispali, i nisam odolila. A nisam ni ljubitelj slatkog sto je najgore... ne znam koji mi je vrag. :evil:
Sutra def. se vracam na svoj rezim. Ili sam disciplinovana skroz ili se opustim bez mere. A vidim da mi ne prija, nikako. Zato je bolje kad ne pravim i ne probam nista, ili probam sasvim malo i odmah razdelim da me ne mami.

Srecna i tebi (i ostalima), i super, za tebe. :)

Cestitke i tebi. :)

...ovako sam i ja mogla poceti... :(
Znaci, ne da nisam nabacila, nego sam jos 1kg skinula, na Bozic se svecano izvagala, e onda sam pustila rucnu...zadnja 3 dana jedem ako sumanuta-francusko salatu, slatko, testo.... Sinoc u 2h kuvano vino, krekere, kiflice...jutros mi muka.
Danas kao odlucim da pesecem (jela samo supu i gljive i to malo), a malo pre pokleknem i 2 krempite, 2 cokoladna kolaca. Presavrseno su ispali, i nisam odolila. A nisam ni ljubitelj slatkog sto je najgore... ne znam koji mi je vrag. :evil:
Sutra def. se vracam na svoj rezim. Ili sam disciplinovana skroz ili se opustim bez mere. A vidim da mi ne prija, nikako. Zato je bolje kad ne pravim i ne probam nista, ili probam sasvim malo i odmah razdelim da me ne mami.

:ok: Ovo redovno radim. Meni parce, klincu 2-3, a ostalo razdelim ili pozovem drustvo pa im sto ostane (ako ostane) spakujem. Zadovoljis potrebu za ukusom a nemas sansu da preteras :)

ovo na desctop da stave
squats-no-squats.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back