Podele medj' tinejdzerima

Kako se dele tinejdzeri u Srbiji?

Mislim da se ovde ne moze preslikati ona podela iz americkih teen filmova na likove iz ragbi tima i strebere, navijacice i nepopularne devojke, normalne i geekove.

Ja mislim da moze na strebere, nepopularne i normalne i geekove...a moglo bi i na ragbiste i navijacice kad bi ih imalo...

Ali za sada se dele samo na fensere i ne fensere tj. IN i OUT...ako imas para, dobra kola, treniras fucbal, onda si IN...a ako nemas nista od toga onda si totalni promasaj...moze tako? :P

naravno, u skoli se mogu deliti i na strebere, klovnove, huligane i tako...

Ja mislim da moze na strebere, nepopularne i normalne i geekove...a moglo bi i na ragbiste i navijacice kad bi ih imalo...

Ali za sada se dele samo na fensere i ne fensere tj. IN i OUT...ako imas para, dobra kola, treniras fucbal, onda si IN...a ako nemas nista od toga onda si totalni promasaj...moze tako? :P

naravno, u skoli se mogu deliti i na strebere, klovnove, huligane i tako...

Sta si ti od svega navedenog?

Sve zavisi od ugla gledanja i posmatraca.. Pitaj razlicite ljude i dobices toliko odgovora..
Ja mislim da je sve poremeceno bas zbog tih podela, SVAKO zeli negde da pripada, da ne bude po strani jer se boji da ne bude u skladu sa drugima .. ****** to, svi smo razliciti a mnogi to ne prihvataju pa zele da budu deo neke zajednice, kakva god da je.

Kako se dele tinejdzeri u Srbiji?

Mislim da se ovde ne moze preslikati ona podela iz americkih teen filmova na likove iz ragbi tima i strebere, navijacice i nepopularne devojke, normalne i geekove.

pa imas tu grupu kao fensera - malo budzenja, TC ušće (al to nije neka lova), malo sisići, malo sjaj, malo peglanje, malo teretanica, malo hausijana, malo turbofolk, blejanje, poziranje
imaš deo kao avangarde - neki rok fazon, trenseri, rege stajleri - al to su samo kozmetičke razlike i malo samo drugačije usmerenje
većina su neutralni - ono skromna priča, blejanje, bez nadrkavanja, bez kurrčenja, fini klinci
u manjem procentu imaš dva varijable - oni gisto popularni - ili ako izgledaju baš dobro, ili dečko koji prosipa fazone ili ako imaju love i oni za trpanje kojih uvek imaš u svakoj sredini - zajebbavaju ih al u principu ništa staršno
nismo baš tako podeljeni i kvarni kako se to klišeizira

TInejzeri cesto osjecaju potrebu da pripadaju nekoj grupaciji. Pa postoje razne podjele tipa fenseri i klosari pa zatim rokeri/metalci i folkeri/reperi i sl. da ne nabrajam sad. Ne bi to bilo uopste lose, jer razvijaju svoje ja, no je problem u tome sto oni stvaraju u sebi idole neke, koji imaju nesto posebno. Stvar je u tome sto oni se trude njih da kopiraju, i to ne kopiraju ono najbolje u njima, no ono najgore.. Zato te podjele i nijesu toliko dobre.

1. rulja, masa (njih je najvise, neupadljivi, normalnog izgleda, na pitanje sta slusaju od muzike odgovarju sve osim metala i krmecaka, mada ove druge i mogu kad popiju koju, imaju profil na fejsbuku, druze se normalno i gledaju popularne emisije na tvu)
2. intelektualci (likovi i likuse koji zahvaljujuci savrsenom proseku u skoli i specificnim interesovanjima kapiraju da su mnogo bolji od drugih, pa predstavljaju zatvorenu drustvenu grupu, ucestvuju u mnogim vannastavnim aktivnostima, bave se glumom, vajarstvom, ekologijom, pokrecu razne akcije i smaraju narod)
3. rukovodstvo rulje, fensi elita (malobrojni bogatasi sa ermaksom, nike trenerkom, zaebanim telefonom i eventualno kolima, kurce se po gradu, predstavljaju uzore ovima pod br 1, izlaze na elitna mesta i studiraju na privatnim faksovima)
4. alternativci (zele da u svim aspektima budu suprotnost rulji, pa se oblace razlicito od drugara iz rulje i slusaju drugaciju muziku, vecinom su pozeri koji u tripu budu par godina dok ne prodje kriza identiteta a onda se unormale, mada postoje i hc slucajevi koji i nakon 20-e tripuju da su u ovoj grupi)
5. sirovina (hc bagra koja nema 2 gr mozga, ponasaju se kao da su sisli iz najvece vukojebine i kao da civilizaciju nisu videli)
6. geekovi (ljudi nalozeni na wow, star wars i lotr)

pa imas tu grupu kao fensera - malo budzenja, TC ušće (al to nije neka lova), malo sisići, malo sjaj, malo peglanje, malo teretanica, malo hausijana, malo turbofolk, blejanje, poziranje
imaš deo kao avangarde - neki rok fazon, trenseri, rege stajleri - al to su samo kozmetičke razlike i malo samo drugačije usmerenje
većina su neutralni - ono skromna priča, blejanje, bez nadrkavanja, bez kurrčenja, fini klinci
u manjem procentu imaš dva varijable - oni gisto popularni - ili ako izgledaju baš dobro, ili dečko koji prosipa fazone ili ako imaju love i oni za trpanje kojih uvek imaš u svakoj sredini - zajebbavaju ih al u principu ništa staršno
nismo baš tako podeljeni i kvarni kako se to klišeizira

mislis treseri:D

Ovde u KG se sada mi delimo na:

Fensi grupa - ovi su uvek bili extra stajlingovani i naparfemisan, grupa devojaka, koja ne govori ni sa kim.
Kul grupa - to su momci koji se druze sa devojkama iz fensi grupe
Midle grupa - je ona grupa koja se druzi sa svima po malo
Loser grupa - je normalana grupa naj normalnijih i obicnih ljudi, + streberi, povuceni i jednostano normalni ljudi
:eek:

Moš da deliš kako god hoćeš.. Samo izabereš kriterijum i osnov i rokaš

e znači upravo, to jest u centar prizme, gde prolazi flojdovska duga :)
Stalno se na ovom pdfu, kao nekakva dijalektika obrće taj momenat otvaranja teme o podelama između tinejdžera (i ne samo te teme), kao da je to neka topla voda, al možda i jeste nekom jer generacije se menjaju, a valjda kad su klinci u pitanju grupisanja ima dosta manje pa nekima to kasnije kad dođe zgranu se i kontemplatiraju o tome dok ga ne prihvate kao normalno :) Fakat je da ne samo među teenovima, nego i među odraslim ljudima ima grupa i veštački napravljenih, ali i nekako prirodnih u smislu da se slično sličnom raduje, i to nije ništa čudno, a ljude uvek možeš da grupišeš, to jest faktorišeš, nema individualizma, neki hipsteri me mrze danas jer imam takav stav, al je fakat da svako svoju fijoku ima i tu priča ende braćala žao mi je i taj stil :)

Cuti tu,koje znanje? :lol: Ta neka naklapanja filozofa koje nikad niko nije shvatio i koji su umrli sami i jadni ili individualisti koji ih sada citaju i koje sada niko ne kapira? :lol:
Svaka individualnost je obicno zla po samogu individualca.
Evo ja sam primer nekog "individualca" (los primer) i nikada mi to nista dobro nije donelo. Nista.

Back