Podela stana

pravno jedino uz fizicku deobu gde ce se iscrtati nove jedinice
a i nocna mora je za adaptaciju, stan obicno ima kupatilo gde ima tus kabina (kada)umivaonik i mesto za ves masinuu, kao i wc u koji je smestena manja WC solja i mali umivaonik a koji treba prosiriti da stane tamo i tus kabina i ves masina i bojler i veci umivaonik
stanovi imaju i kuhinju koju moras da izvodis u drugom delu, tamo gde imas dovod i odvod, pa da stavis plocice, odvod za aspirator, plus da nadjes mesto za novi ulaz a ne da se spolja ulazi direktno u neku sobu.....
bolje prodati, a pare koje bi dali za rekonstrukcije, dogradnje, renoviranja... dodati i kupiti 2 manja stana

ја мислим да такве адаптације толико много коштају, да се уопште не исплати улагати у поделу некретнине на два дела. Скупља дара него мера.

Боље продати и поделити паре, па нека свако купује шта му одговара.

Da li je moguce da se jedan stan podeli na 2?
I da sada jedna jedinica postane dve jedinice u katastru, svaki stan sa svojim brojilom za struju?
Ne mislim na fizicku podelu, nego me zanima sa pravne strane da li je to izvodljivo? Da li imate iskustva s time?

Да !

Имао сам таквих ситуација.

Грађевинска дозвола за физичку поделу, (Секретаријат у општини ће ти рећи кроз Решење да ли може или не због вертикала)
Извођач ће ти рећи да ли може, кроз пројекат и технички пријем ако је грађ.изведено
Ако је све ок добијаш Употребну дозвола од Секретаријата за 2 стана
Катастар брише стари стан и уписује 2 стана на име инвеститора !

--
Оћеш да ти све завршим за 45000 евра, да видиш да се то не исплати.

Da li je moguce da se jedan stan podeli na 2?
I da sada jedna jedinica postane dve jedinice u katastru, svaki stan sa svojim brojilom za struju?
Ne mislim na fizicku podelu, nego me zanima sa pravne strane da li je to izvodljivo? Da li imate iskustva s time?

Психичка подела стана ?

То је оно када су у свађи, а у истом су стану ?!

Чак ни постављач.

Као интересује га а, заболе га !

Отишо форум у три лепе...
Он је сасвим јасно поставио питање.
Човек пита да ли подела стана правно може да се регулише. Крај.
Знам да може, знам да су велике станове преграђивали и продавали један а у другом остали да живе.
Колико кошта, то не знам.

Он је сасвим јасно поставио питање.
Човек пита да ли подела стана правно може да се регулише. Крај.
Знам да може, знам да су велике станове преграђивали и продавали један а у другом остали да живе.
Колико кошта, то не знам.

Ја сам одговорио како иде правно, па не видим да ико разуме процедуре !

Ја сам одговорио како иде правно, па не видим да ико ишта разуме !
Напиши којој надлежној служби да се обрати и ћао..
А види, по БГ има огромних станова, не могу да се продају добро и брзо као мали.
Иако јесте скупо, може да се исплати деоба.

Ако се једн издаје, а у другом живи из знатно мање режије, итекако се исплати.
Мислим да си претерао са цифром. 🙄

Напиши којој надлежној служби да се обрати и ћао..
А види, по БГ има огромних станова, не могу да се продају добро и брзо као мали.
Иако јесте скупо, може да се исплати деоба.

Ако се једн издаје, а у другом живи из знатно мање режије, итекако се исплати.
Мислим да си претерао са цифром. 🙄

Написао сам

Back