Podela posla

nemam muža, imam dečka sa kojim živim
elem to sve zavisi od toga ko je u kakvoj fazi na poslu
tenutno on radi mnogo više od mene, skro duplo i ja sam preuzela većinu kućnih poslova
kada sam ja radila po ceo dan on je preuzimao sredjivanje stana većim delom
dakle, nema neke rigorozne podele, sve zavisi ko je slobodniji, ako oboje radimo normalno onda delimo, on sredjue gornji deo, ja donji, dakle radimo isto samo na različitim mestima : ))
on ne kuva, to radim ja, jer to volim, ali on pere sudove uglavnom i tako...

dakleM....
mm je od prve godine studija ziveo sam i naucio da odrzava prostor u kom zivi
od prvog dana naseg zajednickog zivota nekako je bilo normalno da ja kuvam i perem,a da on baca djubre,odrzava kucne instalacije,vodi racuna o automobilu koji oboje vozimo...usisivac je bio moja obaveza jer mm ima tesku alergiju na kucnu prasinu..sve ostale poslove smo podelili i to tako da ih odradi onaj ko u datom trenutku ima volje i vremena jer smo oboje zaposleni i donosimo lovu u kucu
hm,da...ja retko,ali jako retko u svojoj kuci perem sudove...prvo je to radio mm,sa izgovorom da ne zeli da upropastavam ruke deterdzentom,a sad imamo masinu
onda je stiglo jedno dete,pa smo obaveze oko njega podelili...kad su poceli treninzi i skola ja sam bila zaduzena za domace a on za odvozenje i dovozenje
pa onda i drugo dete i opet vrlo,vrlo slicna prica
nekako u vreme dok su deca bila mala, napravili smo svoju firmu,pa sam ja potegla malo vise oko kuce,a on malo vise oko posla,dok se posao nije uhodao
sad oboje radimo u firmi,imamo zenu koja nam generalno sredjuje kucu jednom nedeljno,a one tekuce poslice i dalje delimo..osim sto ja ne pipam njegov motor a on ne cacka moj dzip :)

Od kako sam se razvela ovo je prvo jutro da mi nedostaje muz :lol: Treba mi neko da okaci zavese i opere prozore, a ex je to uvek u prolece radio i inace je bio zaduzen za to. Pozovem kumu i kuma koji mi dolaze na rucak,da ih zamolim da dodju malo pre da kum mi skine i okaci zavese,a on to nikada nije radio. Eto,moj bivsi po mnogo cemu nije valjao,ali je ucestvovao u kucnim poslovima 50%. Nema sanse da bih samo ja peglala,cistila, usisavala. Zene,koliko vam pomazu muzevi u kuci? :P

Moj muž ne pomaže... on i ja održavamo kuću zato što u njoj živimo...;)

Kad smo počeli živeti zajedno, u NS-u... bili smo studenti, i zajedno smo održavali stan... on usisava i briši prašinu, dok ja ribam kupatilo... ako ja skuvam, on opere suđe i obrnuto... peglanje po potrebi, kome treba taj pegla... jedino se nikad nije mešao u pranje veša i širenje, kao što se ja nisam mešala u popravke...

Onda je počeo raditi... ja sam kuvala, prala suđe, sređivala... sve ostalo isto...

Sad ja radim, on ne(bar ne ko ranije)... i kuća je uvek sređena... on usisa, obriše prašinu, sredi, složi, opere prozore... ja se samo vratim sa posla i bacim na krevet... ako sam umorna... :mrgreen:

Uglavnom radi sve... sem kuvanja i pranja veša i suđa... ali on je prosto takav... on nikad ne bi ostavio iza sebe tanjir ili nenamešten krevet... razbacane stvari... ja to nikad s njim nisam doživela... i tako šta nikad ne bi mogla trpeti... ;)

Od kako sam se razvela ovo je prvo jutro da mi nedostaje muz :lol: Treba mi neko da okaci zavese i opere prozore, a ex je to uvek u prolece radio i inace je bio zaduzen za to. Pozovem kumu i kuma koji mi dolaze na rucak,da ih zamolim da dodju malo pre da kum mi skine i okaci zavese,a on to nikada nije radio. Eto,moj bivsi po mnogo cemu nije valjao,ali je ucestvovao u kucnim poslovima 50%. Nema sanse da bih samo ja peglala,cistila, usisavala. Zene,koliko vam pomazu muzevi u kuci? :P
Pa što se raziđoste, crna ti?!

Ja moram da napomenem zene uglavnom kazu "pomaze mi u kuci"..sto znaci da ona sama smatra da su svi kucni poslovi njena obaveza. A muz ako je dobar, eto, on joj pomogne u NJENIM poslovima.
Nije ovo jedinstven primer, gro zena tako pricaju.
Ja pomazem njemu u kucnim poslovima. Jel moze tako? :manikir:

P.S. Kapiram da ako zena ne radi nego je domacica, onda normalno da su njeni kucni poslovi, ali za ravnopravan par gde oboje rade ne kapiram..

Ja moram da napomenem zene uglavnom kazu "pomaze mi u kuci"..sto znaci da ona sama smatra da su svi kucni poslovi njena obaveza. A muz ako je dobar, eto, on joj pomogne u NJENIM poslovima.
Nije ovo jedinstven primer, gro zena tako pricaju.
Ja pomazem njemu u kucnim poslovima. Jel moze tako? :manikir:

P.S. Kapiram da ako zena ne radi nego je domacica, onda normalno da su njeni kucni poslovi, ali za ravnopravan par gde oboje rade ne kapiram..

to razmišljanje i postoji zbog ranijih vremena kada su skoro sve žene bile samo domaćice i radile u kući, a on radio van.
samo je problem što su se vremena promijenila, živi se u drugačijim uslovima, a razmišljanje ostalo na istom nivou:/
ni meni nije jasno zašto žene sebe stavljaju u ulogu mučenice čistačice... ko zna, možda im to daje neki osjećaj važnosti... 'da nije mene umro bi od gladi u prljavštini'... kako da ne

moj nishta nije radio

17 godina je trajalo da skapiram da ja kosim i vodu nosim

primetila sam da su neke zhene jako razmazhene

i opet se razvode (to vetj ne kapiram)

:lol: pa,ne znam, ajde da ja nisam radila,pa da sredjujem sve,jer ko sto rece bamby imam vise vremena,ali eto,pomagao je, dugo je ziveo sam i naucio se
Imala sam vezu sa takvim.. milina, sve radio po kuci, nismo ziveli zajedno.
A kad odem kod njega sredjeno, ne kao sto uradi zeMska ruka, ali, moze da prodje.. Pomognem ja njemu po koji put, ali dosta znaci kad muskarac radi po kuci, jos ume i da kuva, uh..
Mada, zavrsila sam tu ljubavnu pricu pre pola godine..

A kad odem kod njega sredjeno, ne kao sto uradi zeMska ruka, ali, moze da prodje.. Pomognem ja njemu po koji put, ali dosta znaci kad muskarac radi po kuci, jos ume i da kuva, uh..

:lol: Znaci recept za muskarca koji sredjuje iz tvog i njenog iskustva - muskarac koji je ziveo sam? :think:

Ja sam preuzela malo više kućnih poslova na sebe u odnosu na dečka, mada opet on više brine oko nekih drugih stvari: sređivanja auta, nabavke, popravki, itd.
Uglavnom ja kuvam, perem sudove i raspremam kuhinju, a ostalo sređivanje kako kad, zavisi od posla i obaveza...
Kad je meni frka oko faxa i ispita on preuzme, kad on zaređa par dana za redom drugu smenu ja preuzmem, tako da to dobro funkcioniše.

Eto, danas sam ja ribala prozore i sređivala sobe, a on je sređivao auto koje sam ogrebala :mrgreen:

Pa njemu i ne treba žena

Čičak, kad je neko muževan, biće muževan sve i da obuče suknjicu.
Iskreno, ovaj moj je jako pedantan. Trista puta je uredniji od mene, i stvarno sve bolje očisti.
Ali dobro, i ja se učim

Čičak, kad je neko muževan, biće muževan sve i da obuče suknjicu.
Iskreno, ovaj moj je jako pedantan. Trista puta je uredniji od mene, i stvarno sve bolje očisti.
Ali dobro, i ja se učim

Ne bih se složila... za suknjicu...
Evo ti probaj sa tvojim pa mi javi... :mrgreen:
Mm je previše opsednut svojim satom, telefonom i kolima i to me izluđuje... kad ga vidim da briska mobilni telefon(uz telefon je dobio i krpicu:eek::sad2:), dođe mi da ga zgazim... da ne pominjem kako pere kola... :dash: ... ja samo prođem i umuljam prozor namerno... da ga bolje uglača... :mrgreen:

Ne bih se složila... za suknjicu...
Evo ti probaj sa tvojim pa mi javi... :mrgreen:
Ne znam šta da ti kažem, uzmi za primer baletane... uglavnom izgledaju ženskasto, dečaci utegnuti u helankama skakuću...
A onda vidiš npr Kostjukova, koji ima takav stav, takvu ekspresiju, harizmu, koji je Muškarac, alfa mužijak.
I odvela bi ga kući sve u trikou i helankama, skakućući na vrhovima prstiju (da je mlađi :p )

Mali Čičak:
Mm je previše opsednut svojim satom, telefonom i kolima i to me izluđuje... kad ga vidim da briska mobilni telefon(uz telefon je dobio i krpicu), dođe mi da ga zgazim... da ne pominjem kako pere kola... ... ja samo prođem i umuljam prozor namerno... da ga bolje uglača...
Bitno je da kad uzmeš da radiš neku stvar, da je uradiš najbolje što možeš, i do kraja a ne polovično.
Bilo to brisanje prašine, pranje suđa ili automobila.

Back