Počinje Treći svetski rat?!

Makron najavio ulazak NATO snaga u Ukrajinu!
Sukob istoka i zapada u bilo kojoj tački na Svetu znači rat velikih dimenzija iz prostog razloga površine koja bi bila obuhvaćena.
Naša politika je poznata, ovog puta bez nas.
Ne preteruj! Koliko je takvih sukoba bilo samo nakon DSR-a? A i ovo je pitanje, tj. samo ako bi Putin zagrizao, kako i kada?
 
mnogi iliti svi neće svjedočiti trenutku počinjanja ww3..oni će se jednostavnonaći u njemu u trenutku kada shvate da im je struja,hrana i voda nedostupni i da im komšija pred ulazom svoje kuće drži lovačku pušku da zaštiti svoju sirotinju od razbojnika
 
Ma jok, Arena se samo nastavlja....
Nego nemoj da mi plasite Putina da se cimne i upotrebi nuklearku....

Ovako se igraju trosenja i natezanja....pusti picolisca Makrona....covek ima tu zensku psihologiju kao i masa feminacista muskaraca.....na zalost i u Srbiji su se namnozili...
Dramoseri i nemoralne placipi.cke....

Jos jednom , smanjite javni i drustveni uticaj zena.....Ne da mrzite zene nego smanjite taj pristup frustracionog reagovanja, impulsivnog nerazumnog iracionalnog delovanja koje je zajednicko seljoberima, znaci primitivnim seljacima, animalcima i zenama...
Oko toga se i vrti saradnja i saveznistvo feminacista i seljacizma....mada na kraju kad povuku crtu feminacistkinje posle nisu presretne svojim zivotom sa tim istim seljoberima...ali su teski saveznici u javnom prostoru...
Pa cine im uslugu da mogu da poistovete sve muskarce sa najnizim slojem koje etiketiraju kao muskarce, a njima omogucuju da se etiketiraju kao zene, ponistavajuci istovremeno i drugacije zene i drugacije muskarce.....
Doteruju utisak da su to najbrojnije kategorije i jedine postojece muskaraca i zena..

Vode vam politiku , vode vam medije, vode vam drzave i drustvo.....
Prst na celo..

Sve postaje licemerno i lazno, cak i ono sto je nekad bilo tolerancija i lazno zbog prastanja...


Ovo je kobajagi reciklaza....Ej cak i dotle smo dosli da i kad postoji reciklaza mi izmisljamo kobajagi reciklazu....
 
Diktator ostatka nekada jake drzave moze samo da uhvati Makrona za k.

Rat u Ukrajini je regionalni sukob, koji cak i drzava tipa Francuska/Nemacka mogu samostalno da vode, cak i kada Tramp pobedi na izborima pa izvuce Ameriku odatle.

To je zato sto su Francuska/Nemacka velike svetske sile, a raspad diktator nekada jake drzave nije. On je raspad koji jedino zna da kevce.
 
Петак, 15.03.2024. у 14:01

Вучић: Пред светом два сценарија - трећи светски рат или мир у Украјини​

Један сценарио је или ће запад ићи у правцу потпуног сукоба са Русијом, пошто није сасвим једноставно зауставити руску армију на терену, а друго је да уз помоћ Сједињених Америчких Држава и Кине се успостави нека врста дугорочног примирја
677z381_Tan2024-03-1513070782_7.jpg

Вучић и Зедер (FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)
Председник Србије Александар Вучић оценио је након данашњег састанка са премијером Баварске Маркусом Зедером, да су пред светом два сценарија - сукоб великих сила до размера трећег светског рата или дугорочно примирје у Украјини ако трајни мир није могућ.
Вучић је рекао да је то била једна од тема његовог разговора са Зедером на састанку.
"Један сценарио је или ће запад ићи у правцу потпуног сукоба са Русијом, пошто није сасвим једноставно зауставити руску армију на терену, а друго је да уз помоћ Сједињених Америчких Држава и Кине се успостави нека врста дугорочног примирја, ако не трајног мира, који би значио огромно олакшање за свет", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли је по његовом виђењу свет на ивици трећег светског рата.
Уколико се буде ишло у правцу сукоба, додаје Вучић, тиме нико не би ништа добио.
"Плашим се да после Првог светског рата који смо назвали Велики рат и Другог светског рата са највише жртава, овај нови сукоб не би однео и више жртава, што би у 21. век било незамисливих размера посебно имајући у виду нуклеарне капацитете супротстављених страна, рекао је Вучић.
Председник је рекао да би свакако нови светски сукоб утицао и на Србију.
"У сваком смислу утицало би и на нас безбедносно, економски и политички. Ми морамо будемо спремни и за једно и друго решење, а убрзано се приближавамо или једном или другом и то ћемо знати у наредних 100 дана", рекао је председник.
Премијер Зедер је на питање новинара шта очекује од данашњег састанка немачког канцелара Олафа Шолца, председника Француске Емануела Макрона и премијера Пољске Доналда Туска у Берлину, а имајући у виду изјаву Шолца да Немачка неће слати Таурус ракете Украјини, рекао да мисли да је јако битно да се поново активира тзв. "Вајмарски троугао" између Немачке, Француске и Пољске.
"Мене мало брине тај немачко - француски однос у Европи, последње недеље су биле обележене не само различитим мишљењима него и великим степеном недостатка речи за насталу ситуацију. Надам се да ћемо то моћи да превазиђемо и да ћемо развити заједничку стратегију, заједнички језик и идеју како можемо у светлу тог страшног рата који се дешава пред вратима Европе да нађемо заједнички језик", рекао је Зедер.
Он је додао да су његови партнери и он били уверени да би Таурус био потребан као оружје и да се у дискусији често прецењује његов значај.
"Међутим с обзиром да имамо подршку Украјини која полако јењава, то би могао бити јаки знак подршке Украјини и стога није можда најбољи знак што то савезни канцелар није подржао приликом гласања у Савезном парламенту, а на крају ће заиста бити и јако битно шта о томе мисле САД, да ли ћемо у будућности развити заједничку стратегију", рекао је Зедер.
Он је оценио да је Русија јасно показала, што се тиче дешавања на фронту, да се налази у напредовању и да није заинтересована за мировне преговоре.
"Зато је битно подржати Украјину и довести је у стање да може да се одбрани и ја бих јасно хтео да истакнем да дефинитивно не бисмо слали немачке трупе у Украјину, али ћемо радо подржати и новчано и у виду оружја. Свакако сматрамо да је битно подржати у том смислу, али мислим да је илузорно очекивати да ћемо наћи велико међународно решење пре одржавања америчких избора, али се надам да ћемо негде у току ове године имати заједничку стратешку идеју", рекао је Зедер и додао да циљ није да се рат прошири него да се у догледно време оствари примирје.
Он је рекао да мисли да то овог тренутка није могуће, али да се нада ће се "Вајмарска тројка" поново међусобно подржати.
"Уједно и апел нашој влади да мора боље сарађивати са својим партнерима. Када год је Немачка кренула самостално није била успешна и мислим да је јако битно сарађивати и поштовати наше партнере и томе се и надам на поменутом састанку", рекао је Зедер.
 

Back
Top