Treci svetski rat - Misaoni eksperiment

дакле запад је највеће зло од вајкада.

покретање економије на туђој несрећи. нема бољих примјера од вјековних освајачких бастарда енглеза (први на постољу освајачке копиладије) потом французи, шпанци ,немци...

другим речима гастарбајтеру - човјеку има пуно више врлина од мана, али су мане толико јаче од врлина. Интерес лични надвлада све ?

е зато ми срби сметамо том западу. јер смо СЛОБОДАРСКИ дух . а колонизатори највише мрзе слободарски дух. Логично, то им је опасност по рушење њихових колонија и слугерања...
Ti si podanik, pandurcina, cuvar vlasti.
Ti nemas nikakav slobodarski duh, ne budi smesan :D
 
Рат је почео 2022-е године, инвазијом Русије на Украјину.
НАТО савез снадбева Украјину, индиректно ратујући против Руса. Тај сукоб може у наредном периоду драматично да ескалира. Слањем веће финансијске и војне помоћи, као и разних паравојних/плаћеничких трупа, рат би могао да дође у критичну фазу.

На Блиском Истоку, директни рат између Ирана/Сирије/Ирака/Јемена/Либана и Израела/Саудијске Арабије/Јордана би био апсолутна катастрофа. Такав рат би однео милионе жртава, као и започео нови мигрантски талас, никад пре виђен. Да не причамо о колапсу светске економије, због заустављања трговине и производње нафте у том региону.

Стање у Африци је такође изузетно напето, иако се слабо прича о томе. Мали, Нигер и Буркина Фасо су формирали војни савез, усмерен да избаци јак француски утицај из својих држава. Судан је у крвавом грађанском рату, док је Етиопија на самој ивици сукоба. Централно-Афричка Република, Чад и Габон су такође у нестабилној ситуацији. Либија је и даље подељена. Египат је под огромним притиском због Палестине, пре или касније ће морати да реагују, ако Иран започне рат са Израелом. У скоро па свим поменутим државама јак утицај има Вагнер група. Сукоб у том појасу би довео стотине милиона људи у хаотично стање. Руски и кинески утицај је изузетно порастао у Африци минулих година. Да ли та ситуација води у нову поделу Африке и сукоб Русије/Кине са Западом око те интересне зоне, остаје да се види.

Кина, Северна Кореја, Јужна Кореја, Јапан и Тајван су у хладном рату. Кинески напад на Тајван би одвео цео регион у хаос. Крвави сукоб у Бурми (о чему се такође не прича много) укључује и умешаност Кине, која подржава владајући режим. Америчке базе окружују Кину, почев од Јапана, Јужне Кореје, Тајвана, па све до Филипина и Аустралије.


Укратко:
-Кина напада Тајван. Уз Кину су Северна Кореја и Бурма. Уз Тајван су Јапан, Јужна Кореја, Филипини, Аустралија, Нови Зеланд и цео НАТО савез.
-Иран и Израел улазе у сукоб. Уз Иран су Сирија, Либан и Јемен. Уз Израел су Саудијска Арабија, Јордан (између осталих) и цео НАТО савез.
-Русија и Белорусија започињу рат на Балтику против НАТО снага.
-Широм Африке избијају сукоби против европског нео-колонијализма.
-Уједињени заједничким непријатељем, Русија, Кина и Иран формирају војни савез.
-Рат евентуално постаје нуклеарни.

У целој тој причи су остали непоменути Индија, Пакистан и Јужна Америка. Немам благе везе шта може бити са њима. (додуше, вероватно немам ни везе ово што сам горе испричао, али јбг. :D)
У сваком случају, чак и да не дође до нуклеарног рата или директног сукоба Русије/Кине са НАТО савезом, целокупна ситуација у осталим конфликтима би довела до смрти на десетине милиона људи, заједно са колапсом светске економије. Потенцијално већа глобална штета него у прва два светска рата, чак и без употребе нуклеарног наоружања.
 
AIdro_kBWAMzXDMS85KvxiKEDr3rzt3SbgCEkYIXlSZJYS4XaA=s900-c-k-c0x00ffffff-no-rj
 
A šta je sa muslimanskim zemljama? Sa Kinom?
zato je tramp i sklonjen po svaku cenu, jer bi on zaostravao vec sa kinom, a izasao iz evropskog natoa

Па кад је отварао фабрику барута Макрон је озбиљно говорио да је „потребно да се препозна нова геополитичка реалност и убрза прелазак на ‘ратну економију’ како би се наставила подршка Украјини и јачање одбрамбених способности Европе“

Слободан Рељић: Шта би Наполеон данас радио?

Dajte me najrealni scenarijo za treci svetski rat. Ko inicira, gde se siri, kako napreduje ekonomija, ko koga gazi, ko gubi i kakav je rezultat zavrsetka.
ekonomije su prsle, zato se ide na ratnu ekonomiju, jes' oskimoron da rat spasava umesto da se spasavamo rata
 
Mislim da ce ameri pokusati da isprovociraju rat rusije i evrope
U interesu im je da obe potonu a da oni dodju pred kraj da * spasavaju*
Spremaju poljsku vec odavno a ameri ce da vicu *nemojte*, kad pocne
Negdje i nekad Killary je rekla da moraju pobjediti na izborima 2020 i gle čuda to se dogodilo:evil:Sad se i vidi zašto su im trebali ti izbori i zašto su "izabrali" Predsjednika bez svjesti!
 

Back
Top