Počeo eksperiment u Nemačkoj - odabranim građanima 1.200 evra mesečno, bez uslova

e do krasnog... biznis...

jel ostane za rentu?
Da u tome je fora: sve što potrošim u toku meseca, ni ne računam u platu.

U verskim knjigama se kaže: "Kad bi svi ljudi i svi duhovi tražili sve što hoće, i Bog im sve dao, to ništa ne bi smanjilo božije carstvo, osim malkice."

A ja pokušavam da budem još više kul od boga: "Kad sve što hoću kupim -- i dalje se uopšte ne primećuje, čak ni malkice."

Koliko znam ovo su Finci probali vec pre nekoliko godina, i koliko znam neslavno su prekinuli taj eksperiment.

Drugim recima: zabluda je da su ljudi lenji i nikakvi jer su malo placeni, i kad im daju novac nista ne naprave od sebe. Jer da su bili za nesto postali bi nesto sa ili bez novca. Posto su niko i nista, to i ostanu i kada im se da taj osnovni novac za zivot - nece lenjivac da pocne da uci u 35. godini pa da zavrsi astrofiziku jer, eto, nije imao novca.

Znam za slucaj iz 60-tih iz studenjaka u Beogradu, student studirao dva fakulteta, jedan tehnicki a drugo matematika, izuzetno pametan, i zavrsio oba sa najboljim ocenama, ali u studentskoj sobi samo lezao i citao - NIJE IMAO NOVCA ZA HRANU, pa da ne trosi energiju.

Hocu da kazem ko hoce i ima u glavi, ili misicima kao Nole recimo, taj i moze i postici ce. Ovi drugi - mrka kapa, i nije to do novca. Pa koliko znamo dece od bogatih roditelja a da su postali poznati naucnici i napravili neka velika dostignuca? Malo ili nimalo, znaci nije do novca.

Udavih. :hvala:

eee... ljudi greše kad gledaju u loše primere kao što je Ajron

valja gledati u svetle primere kao što je ****носцев

bar si se ti suva leba najeo na zapadu
images

70'tih u Srbiji, suprotno svim bajkama koje se pricaju, bila je beda. Znam da su radnici u jednom nasem velikom i poznatom industrijskom kombinatu, od sramote da se ne vidi da nemaju, jeli hleb tako da su se pretvarali da je kora od hleba cvarci. Kao, jedu hleb i cvarke, a u stvari u kesi samo hleb. Podsetila me ova tvoja slika...

70'tih u Srbiji, suprotno svim bajkama koje se pricaju, bila je beda. Znam da su radnici u jednom nasem velikom i poznatom industrijskom kombinatu, od sramote da se ne vidi da nemaju, jeli hleb tako da su se pretvarali da je kora od hleba cvarci. Kao, jedu hleb i cvarke, a u stvari u kesi samo hleb. Podsetila me ova tvoja slika...
a jel si ti čuo da je Švabo padao s' nogu za trakom? ni za leba sa virtuelnim čvarcima nije imao

Ужасна одлука.

Ништа од тога.
.
nicht ganz---

odgovaran sam za 218 zaposlenih u Kompaniji koja globalno oko 500 000 osoba zaposljava ... svi zaradjuju po tarifi osim oni kojima sam dao aussertarifliche Zulagen zbog posebnih odgovornosti .... vecina je zainteresovana za taj projekat... u startu... na kraju zakljucuju da ipak naginju ka konzvertavnom razumijevanju radnog odnosa... radi, bori se svaki dan se angaziraj,.. i nakon moje matematicko prosvjetiteljske argumentacije da ako i nadalje po vazecem Entlohnungssystemu (porez, plata, povisica...) budu placani da ce im penzija na egzistecijalnom minimumu biti i eventualno od sistema morati traziti pomoc ostali su im prilazi u vrednovanju Grundsicherung (osnovac) nepromijenjeni. ?!

Nije reprezentativno ali ukazuje ( za mene) na to da novim, putevima idu ili su spremni ici samo osobe koje su vaspitni uticaj sistema: obiteljsko, skolskog, religijskog, opsteg socijalno vazda dovodili u pitanje... (nicht abgerichteten) ...

.-

Al' Svabo ima regularnu pauzu, do u minut. A nasi potomci ovih sto su jeli 'lebac-cvarke sad rade sa pelenom i imaju pauzu 0 minuta.
to je zato što Švabo nije lupao u šerpe i jeo vnago o lepom životu gde je najvažnije da snajka i svekrva vade oči dok se sin/suprug ne vrati sa posla pa da odluči ko mu bitniji

.
nicht ganz---

odgovaran sam za 218 zaposlenih u Kompaniji koja globalno oko 500 000 osoba zaposljava ... svi zaradjuju po tarifi osim oni kojima sam dao aussertarifliche Zulagen zbog posebnih odgovornosti .... vecina je zainteresovana za taj projekat... u startu... na kraju zakljucuju da ipak naginju ka konzvertavnom razumijevanju radnog odnosa... radi, bori se svaki dan se angaziraj,.. i nakon moje matematicko prosvjetiteljske argumentacije da ako i nadalje po vazecem Entlohnungssystemu (porez, plata, povisica...) budu placani da ce im penzija na egzistecijalnom minimumu biti i eventualno od sistema morati traziti pomoc ostali su im prilazi u vrednovanju Grundsicherung (osnovac) nepromijenjeni. ?!

Nije reprezentativno ali ukazuje ( za mene) na to da novim, putevima idu ili su spremni ici samo osobe koje su vaspitni uticaj sistema: obiteljsko, skolskog, religijskog, opsteg socijalno vazda dovodili u pitanje... (nicht abgerichteten) ...

.-
da, turbo poslovanje je krenulo od 2000-te

nema veze što je cela civilizacija ovde gde je zbog ranijeg načina trgovanja praktikovanog vekovima

nek sve pukne

Back