ПОЧЕЛО ЈЕ: Уредник РТС одбио послушност власти!

Е, па нека си помогао овима, који ме намучише, јер су сумњали да је ово неко измислио,...а за остало, да ли је он и чији човек, за мене то није даље важно.

ВАЖНО је да је "почело":srecna:

Ух, како нисам пронашла тај твој Извор, некако ми је лепши наслов

"Odbijam da budem topovsko meso stranke na vlasti"

Kisela bonbono, sudeci prema Bosiljcicu (hvala Bogu onom ko je provalio o kome se radi), ovo je pocelo mnogo ranije 2005. godine, kada je za vreme neke druge vlasti Tijanic otpustio navedenog gospodina nakon njegovog intervjua gde je popljuvao kako sam kaze "koleginice" sa drugih emisija. Sudjenje posle kojeg je Bosiljcic bio pred sudom strasti.

Evo ga link sa sajta UNS/a gde sam Bosiljcic objasnjava genezu problema, a pismo je iz novembra 2019. godine.
http://www.uns.org.rs/sr/desk/Pisma/88267/bosiljcic-kovacevic-promasila-sustinu-o-mom-otkazu.html

Dakle ponavljam, bilo je to daleke 2005. godine, za vreme velikog napada demokratije, ljudskih sloboda i slobodnog misljenja na nasu zemlju, kada je te 2005.godine tadasnji direktor RTS/a otpusti Bosiljcica, a gde je proces na sudu trajao kako sam kaze vise od 10 godina.

Хееееееееееееј:dash:
Пратите ли ви тему.........ево лепо човек написа и линк постави, све "црно на бело"

https://forum.krstarica.com/threads...odbio-poslusnost-vlasti.916460/#post-41527704

ШТА још треба, ДА МИСЛИМ уместо вас,....хајд` здраво!!!

Izvinjavam se kisela bonbono, nemoj odmah da penis, dok sam pisao, neko je provalio o kojem se velikom oslobodiocu RTS/a radi pa nisam na vreme video odgovor. Napisao sam ti u drugom odgovoru, covek je 2005. godine fasovao otkaz u vreme DOS/a i od tada se sudi.

A danas se sa time prepucava sa devojkom Borka Stefanovica i jednom od najvaznijih urednica RTS/a Oliverom Kovacevic. Evo ti jos jednom link Bosiljcicevog prepucavanja sa devojkom Borka Stefanovica pa procitaj ako si u stanju da odvojis toliko vremena.

http://www.uns.org.rs/sr/desk/Pisma/88267/bosiljcic-kovacevic-promasila-sustinu-o-mom-otkazu.html

Их, када би знао какву пометњу је скоро унео у моју собу један мали, малецки, ма, само један..........КОМАРАЦ :zper:
Их кда би знала да сам кликтао на "плаво" и да ми се јавлјало како не може да отвори јербо је то нако
Овај сајт не може да пружи безбедну везу

Те сам био ускраћен за сазнање ко је тај уредник од интегритета.
Свакако, захваљујем се на појашњењу.

Uvek procitam svaki link, da vidim koje su to reci koje se pisu, nemam problem sa tim. U najvecem broju slucajeva to su ovakvi fantonski tekstovi koji sluze da neko dozivi opozicioni orgazam, ali koji su izmisljeni, odnosno iza kojih ne stoji osoba od integriteta. Ali kada postavis par logicnih pitanja, odgovori su isti: "sendvic, zubi, botovanje". Sve "brutalni" argumenti na koje je nemoguce dalje odgovoriti.

То су изгледа права питања за тебе.
Имаш бре одговор у мојој поруци изнад! Име и презиме АУТОРА и где је још објављено то што је изјавио. ПАМЕТНОМ ДОСТА!!! Зашто не поштујете човека-дискутанта, који се потрудио да то пронађе, него само упразно трућ, трућате....:roll:

А сад МАЛО О ТЕМИ " ПОЧЕЛО ЈЕ: Уредник РТС одбио послушност власти!" .... или ако вам се више допада други назив

Сви смо ми на овом форуму безначајни јер смо без имена и презимена. Разликујемо се само по томе што видимо неке типове, који раде у јавним предузећима или установама, који пишу критички о власти под својим пуним именом, и њих неки сматрају безначајним, као да је то свакодневна појава у Србији. Не, то није безначајно, човек неће да прима ћутарину уместо плате.

Сви смо ми на овом форуму безначајни јер смо без имена и презимена. Разликујемо се само по томе што видимо неке типове, који раде у јавним предузећима или установама, који пишу критички о власти под својим пуним именом, и њих неки сматрају безначајним, као да је то свакодневна појава у Србији. Не, то није безначајно, човек неће да прима ћутарину уместо плате.

:bravo::ok:

Pa polako, bice toga jos...tek kad pocnu tuzioci i sudije da otkazuju poslusnost bice zanimljivo...ova boranija koja ja male pare preko plate koju prima od drzave, zastupa interese kriminala mora na vreme da se odredi, jer drzava moze samo otkaz da mu da, a kriminal moze da mu uzme mesto koje mu je dao, ali i zivot.

za 1000 evra ce ponovo da budu poslusni.

То су изгледа права питања за тебе.
Имаш бре одговор у мојој поруци изнад! Име и презиме АУТОРА и где је још објављено то што је изјавио. ПАМЕТНОМ ДОСТА!!! Зашто не поштујете човека-дискутанта, који се потрудио да то пронађе, него само упразно трућ, трућате....:roll:

А сад МАЛО О ТЕМИ " ПОЧЕЛО ЈЕ: Уредник РТС одбио послушност власти!" .... или ако вам се више допада други назив

Meni se sve svidja, svaki od tih mocnih, nadr/kanih naslova. Sada ocekujem od gospodina Bosiljcica da napravi takvu kulturnu programcinu za nase gasterbajtere (jer covek je ipak kulturni urednih za strani program), da ce nasi gastosi mahom da se kulturno uzdignu i pomognu rusenje ove zle vlasti. Opste je poznato da nasi gasterbajteri poseban odnos imaju prema nasoj i tudjim kulturama. Ko nije video srpski kulturni centar u nekom nemackom, austrijskom, svajcarakom ili necijem drugom gradu, posebno kada nalete Aca Lukas, Sako Polumenta i ostatak "kulturnih radnka", taj ne poznaje nase kapacitete za kulturno uzdizanje.

Inace jedno pitanje za sve, ali ako moze posteno da odgovorite, koliko ljudi je znalo da RTS uopste ima kulturni program za inostranstvo i da ima urednika tog programa koji sastavlja neki program. Kada sam pisao o hiljadama bespotrebnih radnih mesta koja postoje na RTS/u ovo je jedno od tih. Zasto taj program nije deo klasicne redakcije kulture nego se izmislja posebno odeljak za inostranstvo koji vuce mesto novih urednika, dok su novinari, najcesce honorarci, isti ti koji prave sve priloge.

Хееееееееееееј:dash:
Пратите ли ви тему.........ево лепо човек написа и линк постави, све "црно на бело"

https://forum.krstarica.com/threads...odbio-poslusnost-vlasti.916460/#post-41527704

ШТА још треба, ДА МИСЛИМ уместо вас,....хајд` здраво!!!
kako ces mislitai umesto nas,
kad ne znas ni za sebe da mislis,
kad ti je poenta teme to
sto se pronasao izgubljeni autor uvodnog teksta
teme koju si sama postavila :D

Meni se sve svidja, svaki od tih mocnih, nadr/kanih naslova. Sada ocekujem od gospodina Bosiljcica da napravi takvu kulturnu programcinu za nase gasterbajtere (jer covek je ipak kulturni urednih za strani program), da ce nasi gastosi mahom da se kulturno uzdignu i pomognu rusenje ove zle vlasti. Opste je poznato da nasi gasterbajteri poseban odnos imaju prema nasoj i tudjim kulturama. Ko nije video srpski kulturni centar u nekom nemackom, austrijskom, svajcarakom ili necijem drugom gradu, posebno kada nalete Aca Lukas, Sako Polumenta i ostatak "kulturnih radnka", taj ne poznaje nase kapacitete za kulturno uzdizanje.

Inace jedno pitanje za sve, ali ako moze posteno da odgovorite, koliko ljudi je znalo da RTS uopste ima kulturni program za inostranstvo i da ima urednika tog programa koji sastavlja neki program. Kada sam pisao o hiljadama bespotrebnih radnih mesta koja postoje na RTS/u ovo je jedno od tih. Zasto taj program nije deo klasicne redakcije kulture nego se izmislja posebno odeljak za inostranstvo koji vuce mesto novih urednika, dok su novinari, najcesce honorarci, isti ti koji prave sve priloge.

Уредник је страног програма из културе РТС!
А тема није "КАДРОВСКА политика РТС" него нешто мало другачије :mrgreen:
* ОДБИЈАМ да...
* ОДБИЈАМ да..
. и тако редом!!

Ma koliko je i pismenih ljudi culo da ovaj covek postoji. Ja sam morala da guglam a sebe smatram i pismenom i informisanom.

Bojan Bosiljčić
Bojan Bosiljčić (1957, Beograd), studirao je prava u Beogradu, a zatim kao tenor, sa horom Ivo Lola Ribar, 1988. pevao Verdijevu Aidu u Lionu, u rimskom amfiteatru iz I veka.

Pevao u rimskom amfiteatru u Lionu.

kako ces mislitai umesto nas,
kad ne znas ni za sebe da mislis,
kad ti je poenta teme to
sto se pronasao izgubljeni autor uvodnog teksta
teme koju si sama postavila :D

Нисам ја "аутор теме", и није ТО поента теме,....
а ТЕМА је ово:

Полазећи од права сваког човека на планети да слободно живи, ради и мисли, и да то што мисли и каже, и не желећи да било коме дозволим да ми та права ускрати, позивајући се притом на Европску конвенцију о људским правима као и на Устав Републике Србије, овом приликом јавно одбијам следеће:

Одбијам да
ми критеријум оданости отаџбини буде сарма. Јер ако пристанем да ми замотуљак од киселог купуса буде репер за највише етичке категорије људске егзистенције, да се по томе мери мој патриотизам, онда пристајем да смрад просутог киселог купуса у сливник, на пролеће, буде једини знак мог присуства на овој груди.

Одбијам да било ко има право да ме анимира да излазим на изборе али да се тиме моја политичка делатност има завршити док ми потом бива забрањено да игде зуцнем ишта политички, док припадници повлашћене касте могу да говоре политички у свакој прилици, на сваком месту, било којим тоном пристојности и уважавања неистомишљеника.

Одбијам да будем топовско месо странке на власти која ће мој ум тупити својим инфантилним маркетиншким поимањем света и убеђивати ме у потемкиновску истинитост шарених лажа које треба да ми смуте мозак и одврате поглед од мизерне стварности која нам се кези у лице испод те лакировке у којој је Србија наводни балкански тигар иако у колективном огледалу сви нормални људи виде одраз који сваким даном све више личи на црквеног миша.

Одбијам да ме броје „у главу“, не само зато што не желим да живим у свету у коме се становници градова уопште броје и разврставају по категоријама политичке подобности, него и зато што после бројања у главу на ред долази тетовирање тог броја на подлактици.

Одбијам да пристанем на медијски концепт у коме владајућа странка на рачун народа а преко окупираних јавних предузећа умножава своје телевизије, таблоиде и радио-станице, а јавном сервису, Радио-телевизији Србије, износи понуду која се не може одбити у виду обавезне буџетске апанаже која обавезује зна се на шта, да би, тако кастриран, јавни сервис и сви његови преостали гледаоци били осуђени на агитпроповско слављење власти и њеног председника, а не на објективно и критичким разумом оплемењено информисање народа.

Одбијам да живим у менталном окружењу навијачке гомиле и да се подвргавам њеним цивилизацијским и културолошким вредностима, јер ми је, признајем, прилично тешко да у овако компликованом свету одговорим на тако детињасто питање „Па шта?“.

Одбијам да прихватим тај етички концепт по коме ме о поштењу и обавези плаћања пореза уче министри који су фалсификовали дипломе и докторате и по иностранству гомилали некретнине стечене синхроно са фалсификовањем.

Одбијам атак на здрав разум у облику тврдње да било која скаламерија подигнута од стране владајуће гарнитуре аутоматски постаје „најлепши парк у Европи“, згомилано насеље генеричке архитектуре у историјском језгру главног града „сигурно нови симбол Београда“, сваки наредни буџет „највећи буџет у историји Београда“ итд, итд, итд… јер историја треба да је учитељица живота а не штап за поштапање неуких и знању несклоних.

Одбијам да учествујем у циркусу самозаљубљености која садржај тањира нуди на увид јавности, тражећи подршку за пројекат пуњења свог тањира изванредном боранијом док се наши тањири полако празне.

Одбијам да од вируса будем третиран ментално уместо фармаколошки, да ми врховни редитељ нашег живота халуциногено понавља мантру како „предаја није опција“ и да се том баналном ратничко-навијачком реториком покрива, преко тела мојих мртвих и болесних суграђана, чињеница да се здравствени систем земље љуља из темеља, и да то љуљање не може да заустави ни марципанска болница коју ће, после патриотског тањира бораније и патриотског тањира сарме, смазати презадовољни председник.

Одбијам да живим у прокламованом Златном добу, јер то злато воња на преостатак од клозетских шоља афричких владара који су такође својим поданицима потурали из својих купатила слику сјаја и раскоши која је била, авај, резервисана не за народ и децу колектива – јер шта би они са златним клозетским шољама – него за владара и децу пробраних.

Одбијам да живим у папагајском окружењу које као на пријемним испитима по приватним факултетима широке намене и плитког научног домета, преко рамена преписује и шири од папира до папира исту фразу којом се карикатурално увеличава председнички его а озбиљно умањује сопствена људска димензија.

Одбијам да прихватим чињеницу да је Србија постала земља исељених душа које плутају у лимбу далеког света, отеране са ових обала безосећајношћу оних који брину само о свом политичком бољитку, не марећи за било кога ко у прекоокеанским даљинама плаче за домовином у којој му је остао читав познати свет, много већи од лонца сарме или бораније, марећи само за оне који ће бити доступни за привођење гласачком месту на коме ће се понашати одговорно и гласати онако како им је наложено у централи странке која шаком и капом својим члановима дели запослења, провизије, докторате и свакакву чоколаду, насупрот буђавом хлебу намењеном онима који нису њени.

Одбијам са индигнацијом свеколику шарену лажу превисоких јарбола, споменика, градских химера на води и у речним коритима и љуљајућих гондола које разарају урбано ткиво и речне токове наших градова зарад ерекције промашених илузија владајуће касте о својој важности и величини, касте чији доносиоци урбанистичких и иних одлука кешањем о сени средњовековних владара Србије мисле да је могуће преузети мало њихове славе и моћи.

Одбијам да прихватим аутопројектовани председнички самодржалачки ауторитет који гради, лечи, истражује, објављује, суди, оптужује, тумачи, објашњава… и једини сме да се бави политиком док ми остали морамо да ћутимо.

Одбијам да живим у лажи која расте као плима са сваким изборним циклусом и потребом политичке гарнитуре на власти да себе и своја постигнућа самима себи и нама учини бржима, бољима и јачима од било чега у историји планете.

Одбијам да живим у систему константног хаоса, хушкања и мржње које генерише владајућа странка која у нормалном хуманом окружењу ни не може да постоји, која своју једину сврху види у непрестаном такмичењу, побеђивању, убрзаној експлоатацији те победе и свеопштој спрдњи са свим грађанским и цивилизацијским вредностима.

Одбијам да живим у друштву заснованом на моделу бескрајне оданости вођи која се еманира кроз простачко ласкање које је Гогољ у својим романима приказао као карикатуру а које данас у Србији, нажалост без Гогоља али уз посредство скупштинске говорнице, бива најважнија пропусница за напредовање, посао, и свако друго благостање и благоутробије.

Одбијам, на крају, помисао да би у некој од варијанти стварности било могуће да ме оваква политичка гарнитура поведе у Европску унију са свим тим ђубретом које се као из узаврелог лонца ускислих сарми прелива у реке, са аутопутевима који се распадају одмах по отварању, са кадровском политиком рођачког типа која која презире мудре а преферира послушне, са јаловим правосуђем и непостојећим тужилаштвом изгубљенима у овој унапређеној верзији Бермудског троугла, са облаком отровног дима над Бором чији је славни рудник продат инвеститору најсклонијем прљавом стандарду заштите околине, уопште са тим поданичким односом према инвеститорима и њиховим масним обећањима провизије у којима су наша плућа колатерална штета тог фингираног економског напретка.

Иако је Џорџ Бернард Шо давно установио како човек од свог окружења задобија све веће и веће поштовање како расте број ствари због којих он осећа стид, оволико стида више није здраво подносити.

У тој лепези пошасти радије бирам вирус.

Одбијам да живим у земљи у којој се толико стидим. Иако се самодржац и његова екипа усрдно труде да Србију очисте од неистомишљеника, ја нећу отићи.

Нећу се ни убити.

Избор опција ми је сужен, дакако. Али га још има.

Аутор је писац и новинар из Београда, уредник страног програма из културе РТС

Уредник је страног програма из културе РТС!
А тема није "КАДРОВСКА политика РТС" него нешто мало другачије :mrgreen:
* ОДБИЈАМ да...
* ОДБИЈАМ да..
. и тако редом!!

Slazem se da tema nije kadrovska politika, ali ti si ovde dobila napad euforije jer je jedan UREDNIK RTS/a napisao politicki pamflet. Inace urednik koji je u neko drugo, srecno, DOS/ovsko demokratsko vreme otpusten sa RTS/a (kao sto sam ti i ostavio link u prethodnim odgovorima da vidis). Pa cisto da vidim, posto je ovo pocetak, cemu dalje da se nadamo. Sta ce ovaj covek odbiti, odnosno sta ce pokrenuti, posto je pocetak.

I da li ce konacno da se izmiri sa devojkom Borka Stefanovica (Olivera Kovacevic), ipak su kolege, a ona je hijerarhijski ipak iznad njega i protiv njega je nastupala na Sudu casti UNS/a i NUNS/a.

Back