ПОЧЕЛО ЈЕ: Уредник РТС одбио послушност власти!

Poruka
20.104
iStock-1159377900-560x416.jpg

"ПОЧЕЛО ЈЕ:
Уредник РТС одбио послушност власти!"

Полазећи од права сваког човека на планети да слободно живи, ради и мисли, и да то што мисли и каже, и не желећи да било коме дозволим да ми та права ускрати, позивајући се притом на Европску конвенцију о људским правима као и на Устав Републике Србије, овом приликом јавно одбијам следеће:

Одбијам да
ми критеријум оданости отаџбини буде сарма. Јер ако пристанем да ми замотуљак од киселог купуса буде репер за највише етичке категорије људске егзистенције, да се по томе мери мој патриотизам, онда пристајем да смрад просутог киселог купуса у сливник, на пролеће, буде једини знак мог присуства на овој груди.

Одбијам да било ко има право да ме анимира да излазим на изборе али да се тиме моја политичка делатност има завршити док ми потом бива забрањено да игде зуцнем ишта политички, док припадници повлашћене касте могу да говоре политички у свакој прилици, на сваком месту, било којим тоном пристојности и уважавања неистомишљеника.

Одбијам да будем топовско месо странке на власти која ће мој ум тупити својим инфантилним маркетиншким поимањем света и убеђивати ме у потемкиновску истинитост шарених лажа које треба да ми смуте мозак и одврате поглед од мизерне стварности која нам се кези у лице испод те лакировке у којој је Србија наводни балкански тигар иако у колективном огледалу сви нормални људи виде одраз који сваким даном све више личи на црквеног миша.

Одбијам да ме броје „у главу“, не само зато што не желим да живим у свету у коме се становници градова уопште броје и разврставају по категоријама политичке подобности, него и зато што после бројања у главу на ред долази тетовирање тог броја на подлактици.

Одбијам да пристанем на медијски концепт у коме владајућа странка на рачун народа а преко окупираних јавних предузећа умножава своје телевизије, таблоиде и радио-станице, а јавном сервису, Радио-телевизији Србије, износи понуду која се не може одбити у виду обавезне буџетске апанаже која обавезује зна се на шта, да би, тако кастриран, јавни сервис и сви његови преостали гледаоци били осуђени на агитпроповско слављење власти и њеног председника, а не на објективно и критичким разумом оплемењено информисање народа.

Одбијам да живим у менталном окружењу навијачке гомиле и да се подвргавам њеним цивилизацијским и културолошким вредностима, јер ми је, признајем, прилично тешко да у овако компликованом свету одговорим на тако детињасто питање „Па шта?“.

Одбијам да прихватим тај етички концепт по коме ме о поштењу и обавези плаћања пореза уче министри који су фалсификовали дипломе и докторате и по иностранству гомилали некретнине стечене синхроно са фалсификовањем.

Одбијам атак на здрав разум у облику тврдње да било која скаламерија подигнута од стране владајуће гарнитуре аутоматски постаје „најлепши парк у Европи“, згомилано насеље генеричке архитектуре у историјском језгру главног града „сигурно нови симбол Београда“, сваки наредни буџет „највећи буџет у историји Београда“ итд, итд, итд… јер историја треба да је учитељица живота а не штап за поштапање неуких и знању несклоних.

Остатак текста је на:
Одбијам да учествујем у циркусу самозаљубљености која садржај тањира нуди на увид јавности, тражећи подршку за пројекат пуњења свог тањира изванредном боранијом док се наши тањири полако празне.

Одбијам да од вируса будем третиран ментално уместо фармаколошки, да ми врховни редитељ нашег живота халуциногено понавља мантру како „предаја није опција“ и да се том баналном ратничко-навијачком реториком покрива, преко тела мојих мртвих и болесних суграђана, чињеница да се здравствени систем земље љуља из темеља, и да то љуљање не може да заустави ни марципанска болница коју ће, после патриотског тањира бораније и патриотског тањира сарме, смазати презадовољни председник.

Одбијам да живим у прокламованом Златном добу, јер то злато воња на преостатак од клозетских шоља афричких владара који су такође својим поданицима потурали из својих купатила слику сјаја и раскоши која је била, авај, резервисана не за народ и децу колектива – јер шта би они са златним клозетским шољама – него за владара и децу пробраних.

Одбијам да живим у папагајском окружењу које као на пријемним испитима по приватним факултетима широке намене и плитког научног домета, преко рамена преписује и шири од папира до папира исту фразу којом се карикатурално увеличава председнички его а озбиљно умањује сопствена људска димензија.

Одбијам да прихватим чињеницу да је Србија постала земља исељених душа које плутају у лимбу далеког света, отеране са ових обала безосећајношћу оних који брину само о свом политичком бољитку, не марећи за било кога ко у прекоокеанским даљинама плаче за домовином у којој му је остао читав познати свет, много већи од лонца сарме или бораније, марећи само за оне који ће бити доступни за привођење гласачком месту на коме ће се понашати одговорно и гласати онако како им је наложено у централи странке која шаком и капом својим члановима дели запослења, провизије, докторате и свакакву чоколаду, насупрот буђавом хлебу намењеном онима који нису њени.

Одбијам са индигнацијом свеколику шарену лажу превисоких јарбола, споменика, градских химера на води и у речним коритима и љуљајућих гондола које разарају урбано ткиво и речне токове наших градова зарад ерекције промашених илузија владајуће касте о својој важности и величини, касте чији доносиоци урбанистичких и иних одлука кешањем о сени средњовековних владара Србије мисле да је могуће преузети мало њихове славе и моћи.

Одбијам да прихватим аутопројектовани председнички самодржалачки ауторитет који гради, лечи, истражује, објављује, суди, оптужује, тумачи, објашњава… и једини сме да се бави политиком док ми остали морамо да ћутимо.

Одбијам да живим у лажи која расте као плима са сваким изборним циклусом и потребом политичке гарнитуре на власти да себе и своја постигнућа самима себи и нама учини бржима, бољима и јачима од било чега у историји планете.

Одбијам да живим у систему константног хаоса, хушкања и мржње које генерише владајућа странка која у нормалном хуманом окружењу ни не може да постоји, која своју једину сврху види у непрестаном такмичењу, побеђивању, убрзаној експлоатацији те победе и свеопштој спрдњи са свим грађанским и цивилизацијским вредностима.

Одбијам да живим у друштву заснованом на моделу бескрајне оданости вођи која се еманира кроз простачко ласкање које је Гогољ у својим романима приказао као карикатуру а које данас у Србији, нажалост без Гогоља али уз посредство скупштинске говорнице, бива најважнија пропусница за напредовање, посао, и свако друго благостање и благоутробије.

Одбијам, на крају, помисао да би у некој од варијанти стварности било могуће да ме оваква политичка гарнитура поведе у Европску унију са свим тим ђубретом које се као из узаврелог лонца ускислих сарми прелива у реке, са аутопутевима који се распадају одмах по отварању, са кадровском политиком рођачког типа која која презире мудре а преферира послушне, са јаловим правосуђем и непостојећим тужилаштвом изгубљенима у овој унапређеној верзији Бермудског троугла, са облаком отровног дима над Бором чији је славни рудник продат инвеститору најсклонијем прљавом стандарду заштите околине, уопште са тим поданичким односом према инвеститорима и њиховим масним обећањима провизије у којима су наша плућа колатерална штета тог фингираног економског напретка.

Иако је Џорџ Бернард Шо давно установио како човек од свог окружења задобија све веће и веће поштовање како расте број ствари због којих он осећа стид, оволико стида више није здраво подносити.

У тој лепези пошасти радије бирам вирус.

Одбијам да живим у земљи у којој се толико стидим. Иако се самодржац и његова екипа усрдно труде да Србију очисте од неистомишљеника, ја нећу отићи.

Нећу се ни убити.

Избор опција ми је сужен, дакако. Али га још има.

Аутор је писац и новинар из Београда, уредник страног програма из културе РТС

Издвојићу ову реченицу, која би била мој коментар:

"Иако је Џорџ Бернард Шо давно установио како човек од свог окружења задобија све веће и веће поштовање како расте број ствари због којих он осећа стид, оволико стида више није здраво подносити.":rtfm:

"... Одбијам да прихватим аутопројектовани председнички самодржалачки ауторитет који гради, лечи, истражује, објављује, суди, оптужује, тумачи, објашњава… и једини сме да се бави политиком док ми остали морамо да ћутимо. ..":manikir:

А на остатку испод самог текста пише и следеће:

Autor je pisac i novinar iz Beograda, urednik stranog programa iz kulture RTS

Значи глас му има снагу комарца испред авионског мотора

Када у потпису оваквог текста буде неко из информативне редакције, онда се то може прибележити као отпор тоталитаризму и глупости, овако није ни симболика

"... Одбијам да прихватим аутопројектовани председнички самодржалачки ауторитет који гради, лечи, истражује, објављује, суди, оптужује, тумачи, објашњава… и једини сме да се бави политиком док ми остали морамо да ћутимо. ..":manikir:
Vi ostala boranijo nemate legitimitet naroda, samo ovlascenja i strah od mafije....i naravno pare i vlast nad svojim radnicima...a videli smo kako vam prete kriminalci, pa je razumljivo da vam je frka i za mesto i za platu, pa i za zivot...

Када у потпису оваквог текста буде неко из информативне редакције, онда се то може прибележити као отпор тоталитаризму и глупости, овако није ни симболика

Их, када би знао какву пометњу је скоро унео у моју собу један мали, малецки, ма, само један..........КОМАРАЦ :zper:

Posto sam pazljivo citao, jel moze neko da mi kaze kako se zove ovaj narodni heroj i borac za slobodu sa RTS/a, jer vidim da je dole poptisan kao "pisac i novinar iz Beograda, urednik stranog programa iz kulture RTS", samo bez imena i prezimena. Uzevsi u obzir da mi je mozda promaklo ime sa ovog teksta objavljenog na sumnjivom portalu, nekako bi mi uz ovako hrabre reci islo i ime ovog pisanija. Jedino cije ime ovde vidim je Dzordz Bernard So koji se citira. Jer mozda ce ljudi da posumnjaju da je neko napisao te reci a potpisao nekog fantomskog urednika RTS/a.

Ali ajde da uzmemo da je ovo istina i da je ovo pocetak pobune koja je pocela iz tog stranog programa iz kulture RTS/a (morao bi neko da mi kaze koja je to konkretno redakcija i program), sta je njegov konkretan dalji potez osim ovog manifesta. Da li to znaci da sada njegov program on radi kako zeli i nema vise cenzure. Jer ako je neko ostao da prati kulturu u svim njenim segmentima, to je upravo RTS i ako negde ne postoji neka cenzura onda je to upravo kulturni program nacionalne televizije. Dakle da li planira da kao protest, u sklopu svog domena pocne da prati opozicona desavanja, ili nesto drugo. Ili mozda napusta TV Bastilju. Ili se sprema na nesto radikalnije, bombaski napad, samospaljivanje. Hiljadu pitanja bez odgovora.

Ako zelite za nekoga da protestujete i nekoga da podrzite, onda makar podrzite one jadne honorarce. Honorarci u medijima su mladi, pametni i bistri novinari koji su kicma svakog ozbiljnog informativnog programa. Oni su ti reporteri koji nisu pred kamerama, ali koji zavrsavaju sav prljav i tezak posao, da bi stalno zaposleni i famozna TV lica mogla da ispadnu pametna pred kamerama. Pre 6/7 godina honorar novinarski (u prevodu mesecna plata novinara honorarca) na RTSu iznosila je najvise 25 hiljada dinara, uz par izuzetaka. Ugovor se potpisivao svakih mesec dana, kako bi sto lakse ti ljudi mogli da se otpuste. Pre nekoliko odina jedan honorarac se javno oglasio na fejsbuku nakon sto mu je honorar kasnio 4 mezseca gde je prozvao rukovodstvo RTS/a i skrenuo paznju na situaciju. Nekoliko portala je serovalo ispovest gde je svaka rec bila tacna, bilo par komentara, decku istekao ugovor za taj mesec on nije dobio novi i zavrsio svoju karijeru na RTS/u. Bilo je slucajeva gde odlicni i talentovani novinari napustaju redakcije da idu da rade komercijalu u firmama, a dve devojke, diplomirane novinarke, krenule da prodaju sminku jer su tu nasle svetliju buducnost od RTS/a. Inace honorarni statusi, ne samo na RTS/u vec u skoro svim medijima, traju godinama, da ne kazem decenijama. Naravno za te ljude se ne cuje, oni se ne gledaju jer nisu TV lica.

A tek onda dolazimo do nivoa urednika. RTS je poznat po tome da urednicima i TV licima deli "varijabile" odnosno stimulacije, gde napumpaju njihove plate do ozbiljnih primanja. I dan danas kada neko trazi spisak primanja RTS.a oni to maskiraju, pa ako se odluce da daju podatak to je samo osnovna plata koja mozda nije impresivna. Stimulacija odnosno varijabila kako se ovde zove, se ne prikazuje iako se odredjenim ljudima isplacuje svakog meseca cime je njihovo realno primanje prilicno veliko. Na sve to sistem kakav je RTS ima najmanje hiljadu i po viska radnika, od kojih su mnogi na platnom spisku a niko ne zna ni ko su oni, ili oni za cijim je radnim mestom prestala potreba. Ali niko ne dira to osinje gnezdo. I niko se sa RTS/a od urednika nikada nije pobunio kakav je program i istinitost izvestavanja, jer su bas ti urednici prilicno dobro placeni i niko ne zeli da rizikuje svoja primanja.

Zato ozbiljno dovodim u sumnju i ovo "hrabro" obracanje anonimnog urednika RTS/a.

Их, када би знао какву пометњу је скоро унео у моју собу један мали, малецки, ма, само један..........КОМАРАЦ :zper:

Моја компарација је била комарац наспрам авионског мотора, не комарац наспрам уплашеног људског бића

Тај лик је вероватно испушио функцију услед неке нове ситематизације, јер реално мало хају и за домаћу културу, таман им треба да плаћају уредника иностране културе. И сада он као диже глас против система. Ууу, ала му је јак глас

Posto sam pazljivo citao, jel moze neko da mi kaze kako se zove ovaj narodni heroj i borac za slobodu sa RTS/a,

Паз` да ти се не каже:mrgreen: па да о`мах јавиш некоме да добијеш сендвич. Е, па потруди се мало, нису више јефтини ни ти сендвичи:lol:
Или, ако си баш запео да добијеш тај сендвич, па пиши тамо на адресу Извора ове вести,

UDARNA.jpg

Моја компарација
jer vidim da je dole poptisan kao "pisac i novinar iz Beograda, urednik stranog programa iz kulture RTS", samo bez imena i prezimena. Uzevsi u obzir da mi je mozda promaklo ime sa ovog teksta objavljenog na sumnjivom portalu, nekako bi mi uz ovako hrabre reci islo i ime ovog pisanija. Jedino cije ime ovde vidim je Dzordz Bernard So koji se citira. Jer mozda ce ljudi da posumnjaju da je neko napisao te reci a potpisao nekog fantomskog urednika RTS/a.

Ali ajde da uzmemo da je ovo istina i da je ovo pocetak pobune koja je pocela iz tog stranog programa iz kulture RTS/a (morao bi neko da mi kaze koja je to konkretno redakcija i program), sta je njegov konkretan dalji potez osim ovog manifesta. Da li to znaci da sada njegov program on radi kako zeli i nema vise cenzure. Jer ako je neko ostao da prati kulturu u svim njenim segmentima, to je upravo RTS i ako negde ne postoji neka cenzura onda je to upravo kulturni program nacionalne televizije. Dakle da li planira da kao protest, u sklopu svog domena pocne da prati opozicona desavanja, ili nesto drugo. Ili mozda napusta TV Bastilju. Ili se sprema na nesto radikalnije, bombaski napad, samospaljivanje. Hiljadu pitanja bez odgovora.

Ako zelite za nekoga da protestujete i nekoga da podrzite, onda makar podrzite one jadne honorarce. Honorarci u medijima su mladi, pametni i bistri novinari koji su kicma svakog ozbiljnog informativnog programa. Oni su ti reporteri koji nisu pred kamerama, ali koji zavrsavaju sav prljav i tezak posao, da bi stalno zaposleni i famozna TV lica mogla da ispadnu pametna pred kamerama. Pre 6/7 godina honorar novinarski (u prevodu mesecna plata novinara honorarca) na RTSu iznosila je najvise 25 hiljada dinara, uz par izuzetaka. Ugovor se potpisivao svakih mesec dana, kako bi sto lakse ti ljudi mogli da se otpuste. Pre nekoliko odina jedan honorarac se javno oglasio na fejsbuku nakon sto mu je honorar kasnio 4 mezseca gde je prozvao rukovodstvo RTS/a i skrenuo paznju na situaciju. Nekoliko portala je serovalo ispovest gde je svaka rec bila tacna, bilo par komentara, decku istekao ugovor za taj mesec on nije dobio novi i zavrsio svoju karijeru na RTS/u. Bilo je slucajeva gde odlicni i talentovani novinari napustaju redakcije da idu da rade komercijalu u firmama, a dve devojke, diplomirane novinarke, krenule da prodaju sminku jer su tu nasle svetliju buducnost od RTS/a. Inace honorarni statusi, ne samo na RTS/u vec u skoro svim medijima, traju godinama, da ne kazem decenijama. Naravno za te ljude se ne cuje, oni se ne gledaju jer nisu TV lica.

A tek onda dolazimo do nivoa urednika. RTS je poznat po tome da urednicima i TV licima deli "varijabile" odnosno stimulacije, gde napumpaju njihove plate do ozbiljnih primanja. I dan danas kada neko trazi spisak primanja RTS.a oni to maskiraju, pa ako se odluce da daju podatak to je samo osnovna plata koja mozda nije impresivna. Stimulacija odnosno varijabila kako se ovde zove, se ne prikazuje iako se odredjenim ljudima isplacuje svakog meseca cime je njihovo realno primanje prilicno veliko. Na sve to sistem kakav je RTS ima najmanje hiljadu i po viska radnika, od kojih su mnogi na platnom spisku a niko ne zna ni ko su oni, ili oni za cijim je radnim mestom prestala potreba. Ali niko ne dira to osinje gnezdo. I niko se sa RTS/a od urednika nikada nije pobunio kakav je program i istinitost izvestavanja, jer su bas ti urednici prilicno dobro placeni i niko ne zeli da rizikuje svoja primanja.

Zato ozbiljno dovodim u sumnju i ovo "hrabro" obracanje anonimnog urednika RTS/a.
је била комарац наспрам авионског мотора, не комарац наспрам уплашеног људског бића

Тај лик је вероватно испушио функцију услед неке нове ситематизације, јер реално мало хају и за домаћу културу, таман им треба да плаћају уредника иностране културе. И сада он као диже глас против система. Ууу, ала му је јак глас

Ти к`о да си судски "иследник":roll: Ако толико сумњаш у веродостојсност овога написаног, па, молим лепо, бави се мало "истраживачким новинарством", знаш шта и како се ту ради. Имаш линк ка Извору текста, такође и ЈАВНО објављену редакцију Извора, према томе.....ИСТРАЖУЈ!

Мени се ова вест учинила интересантном, па сам је пренела. А сад` да ли постоји особа која је ово написала, откуд ја знам,...као до сада сте овде све објављено имали "црно на бело":dontunderstand:

Koliko vidim, u pitanju je Bojan Bosiljčić

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/odbijam-da-budem-topovsko-meso-stranke-na-vlasti/
a on je još ranije imao probleme sa rukovodstvom RTS-a za vreme Tijanića

https://www.cenzolovka.rs/etika/bosiljcic-kovacevic-promasila-sustinu-o-mom-otkazu/

Crkvenjakov i Bujoševićev kadar

Е, па нека си помогао овима, који ме намучише, јер су сумњали да је ово неко измислио,...а за остало, да ли је он и чији човек, за мене то није даље важно.

ВАЖНО је да је "почело":srecna:

Ух, како нисам пронашла тај твој Извор, некако ми је лепши наслов

"Odbijam da budem topovsko meso stranke na vlasti"

Паз` да ти се не каже:mrgreen: па да о`мах јавиш некоме да добијеш сендвич. Е, па потруди се мало, нису више јефтини ни ти сендвичи:lol:
Или, ако си баш запео да добијеш тај сендвич, па пиши тамо на адресу Извора ове вести,

UDARNA.jpg

Ти к`о да си судски "иследник":roll: Ако толико сумњаш у веродостојсност овога написаног, па, молим лепо, бави се мало "истраживачким новинарством", знаш шта и како се ту ради. Имаш линк ка Извору текста, такође и ЈАВНО објављену редакцију Извора, према томе.....ИСТРАЖУЈ!

Мени се ова вест учинила интересантном, па сам је пренела. А сад` да ли постоји особа која је ово написала, откуд ја знам,...као до сада сте овде све објављено имали "црно на бело":dontunderstand:

Мешаш фрогс енд грендмадерс. Нити сумњам у веродостојност текста и извора, нити имам разлога за то.

Поента моје поруке је БЕЗНАЧАЈНОСТ аутора памфлета

Мешаш фрогс енд грендмадерс. Нити сумњам у веродостојност текста и извора, нити имам разлога за то.

Поента моје поруке је БЕЗНАЧАЈНОСТ аутора памфлета

Па добро. То је твоје мишљење. И твоја дискусија. Идемоооо даље:cao:

Kada u potpisu bude sa punom moralnom i materijalnom odgovornošću Pera Perić, tada će ovakvo odbijanje imati smisla i svoju svrhu.

UDARNA.jpg

Hahahaha kakvo ludilo od izjave. Ono za sendvice, veoma originalna prozivka, do sada nevjdjena. Tacno se vidi ostrina i britkost tog uma. E zaboravila si da pomenes krezubost i botovanje, to nismo dugo culi, cisto da nastavis da budes originalna. Jer poznato je da su sendvic, zubi i botovanje tri glavna argumenta u svakoj raspravi, pa cak i ovoj gde pitamo kako se zove covek koji je napisao reci.

Ovo drugo kada je u pitanju izvor teksta, ja poseteio link jer sam bas hteo da vidim ime i sliku narodnog heroja. Nasao sam nista od toga. Sada, hteo bih ja da zapocnem istrazivanje, ali ne znam da li treba da dekodiram taj tekst pa da nekim anagramima da dodjemo do imena, ili postoji neki drugi nacin da nam predlozis. I to ne zato sto sam previse zainteresovan ko je to zaista napisao,vec da bih se uverio u kredibilitet.

Ali da se ne zaj/ebavamo, ovo je tekst nekoga iz redakcije navedenog portala i potpisom fantomskog, odnosno nepostojeceg urednika RTS/a. Dakle daj da neko kredibilan stane iza ovih jakih reci upucenih u poruci.

Posto sam pazljivo citao, jel moze neko da mi kaze kako se zove ovaj narodni heroj i borac za slobodu sa RTS/a, jer vidim da je dole poptisan kao "pisac i novinar iz Beograda, urednik stranog programa iz kulture RTS", samo bez imena i prezimena. Uzevsi u obzir da mi je mozda promaklo ime sa ovog teksta objavljenog na sumnjivom portalu, nekako bi mi uz ovako hrabre reci islo i ime ovog pisanija. Jedino cije ime ovde vidim je Dzordz Bernard So koji se citira. Jer mozda ce ljudi da posumnjaju da je neko napisao te reci a potpisao nekog fantomskog urednika RTS/a.

e ti si bas lud da trosis vreme na ovo smece,
ja samo naslov, i crno pojacano

Kada u potpisu bude sa punom moralnom i materijalnom odgovornošću Pera Perić, tada će ovakvo odbijanje imati smisla i svoju svrhu.

А када ви, који се одлучите да дискутујете на некој теми, БУДЕТЕ у току шта се дискутује, онда ће СВАКА тема имати сврху.
(Ако не знаш ни то да се иза плавих слова крије линк, ево да помогнем :zper:

https://forum.krstarica.com/threads...odbio-poslusnost-vlasti.916460/#post-41527814

e ti si bas lud da trosis vreme na ovo smece,
ja samo naslov, i crno pojacano

Uvek procitam svaki link, da vidim koje su to reci koje se pisu, nemam problem sa tim. U najvecem broju slucajeva to su ovakvi fantonski tekstovi koji sluze da neko dozivi opozicioni orgazam, ali koji su izmisljeni, odnosno iza kojih ne stoji osoba od integriteta. Ali kada postavis par logicnih pitanja, odgovori su isti: "sendvic, zubi, botovanje". Sve "brutalni" argumenti na koje je nemoguce dalje odgovoriti.

Hahahaha kakvo ludilo od izjave. Ono za sendvice, veoma originalna prozivka, do sada nevjdjena. Tacno se vidi ostrina i britkost tog uma. E zaboravila si da pomenes krezubost i botovanje, to nismo dugo culi, cisto da nastavis da budes originalna. Jer poznato je da su sendvic, zubi i botovanje tri glavna argumenta u svakoj raspravi, pa cak i ovoj gde pitamo kako se zove covek koji je napisao reci.

Ovo drugo kada je u pitanju izvor teksta, ja poseteio link jer sam bas hteo da vidim ime i sliku narodnog heroja. Nasao sam nista od toga. Sada, hteo bih ja da zapocnem istrazivanje, ali ne znam da li treba da dekodiram taj tekst pa da nekim anagramima da dodjemo do imena, ili postoji neki drugi nacin da nam predlozis. I to ne zato sto sam previse zainteresovan ko je to zaista napisao,vec da bih se uverio u kredibilitet.
Ali da se ne zaj/ebavamo, ovo je tekst nekoga iz redakcije navedenog portala i potpisom fantomskog, odnosno nepostojeceg urednika RTS/a. Dakle daj da neko kredibilan stane iza ovih jakih reci upucenih u poruci.

Хееееееееееееј:dash:
Пратите ли ви тему.........ево лепо човек написа и линк постави, све "црно на бело"

https://forum.krstarica.com/threads...odbio-poslusnost-vlasti.916460/#post-41527704

ШТА још треба, ДА МИСЛИМ уместо вас,....хајд` здраво!!!

Back