Počela hajka i na Srpsku crkvu?

Полиција спречила молебан на Цетињу

Полиција спречила свештенство Цетињског Архијерејског Намесништва да служи литургију поводом светог Јована храмовске славе цркве у Бајицама код Цетиња.

Montenegro-.jpg

Јаке полицијске снаге спречиле су свештенство Цетињског Архијерејског Намесништва да служи Свету Литургију поводом светог Јована, храмовске славе цркве у Бајицама код Цетиња, саопштила је Митрополија црногорско -приморска.

Наводи се да су свештеници покушали уђу у цркву, али да их је полицијски кордон силом спречио.

"Цетињско свештенство тренутно испред кордона полиције који и даље спречава улазак у цркву, обавља молебан Светом Јовану Крститељу и Мајци Божјој", наводи се у саопштењу.

----

Sljedeća faza u procesu rasrbljavanja Crnogoraca je počela znatno ranije nego što sam mislio...

Сваки човек на свету има права бити оно што он мисли да јесте... питање по националности Црногораца је доста компликовано. Наиме, идеја о националности Црногораца је у ствари потекла негде пре Другог светског рата на просторима Југославије. По том питању се сада не може више ништа учинити. Они можда и јесу више посебни него Срби, по мом мишљењу, нису рецимо исти Срби у Шумадији и у Босни итд. Проблем је у томе што они негирају да потичу од Срба чак више од 50% од оних 43% у ЦГ. Они су толико постали сигурни у своју нацију, да чак желе и цркву своју а има их негде око 500000 у целом свету.... тако да Монтенегри....z:poz:

Postoji stara poslovica za koju svi znamo, a to je bolje sprijeciti, nego lijeciti.
S obzirom da je liturgija i jedne i druge crkve sprijecenja u cilju ocuvanja javnog reda i mira, popovi nemaju sta da se bune, a odlicno znaju koliko ih Cetinjani vole i sta bi se sve desilo da nije bilo policije.

Полиција спречила молебан на Цетињу

Полиција спречила свештенство Цетињског Архијерејског Намесништва да служи литургију поводом светог Јована храмовске славе цркве у Бајицама код Цетиња.

Montenegro-.jpg

Јаке полицијске снаге спречиле су свештенство Цетињског Архијерејског Намесништва да служи Свету Литургију поводом светог Јована, храмовске славе цркве у Бајицама код Цетиња, саопштила је Митрополија црногорско -приморска.

Наводи се да су свештеници покушали уђу у цркву, али да их је полицијски кордон силом спречио.

"Цетињско свештенство тренутно испред кордона полиције који и даље спречава улазак у цркву, обавља молебан Светом Јовану Крститељу и Мајци Божјој", наводи се у саопштењу.

----

Sljedeća faza u procesu rasrbljavanja Crnogoraca je počela znatno ranije nego što sam mislio...

Veoma loš potez koji sramoti našu državu. Moglo se to riješiti i na lakši način

20 Jan 2009. 17:30 | Izvor: CdM

MUP: Svještenstvu zabranjen ulaz iz bezbjednosnih razloga

Uprava policije je jutros, iz razloga bezbjednosti i očuvanja sigurnosti građana i imovine, svještenstvu SPC i CPC zabranila ulazak u crkvu Svetog Jovana Krstitelja u Bajicama, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je saopštila da tokom događaja nije bilo incidenata.

Naime, Crnogorska pravoslavna crkva je, 15. januara ove godine, obavijestila Ispostavu Cetinje da će 20. januara, u toj crkvi služiti liturgiju, ne precizirajući vrijeme početka službe.

Mitropolija crnogorsko - primorska Srpske pravoslavne crkve, kako navode iz Uprave policije, nije obavijestila Ispostavu Cetinju da će istog dana, na istom mjestu, održati liturgiju, mada je policija bila u saznanju o toj namjeri.

"Obzirom da se nekoliko puta u ranijem periodu dešavalo da, uoči svetaca, na crkvi bude polomljena brava i da se u nju provaljuje, policijski službenici su jutros svještenicima SPC i CPC saopštili da je ulaz u crkvu zabranjen iz razloga bezbjednosti i očuvanja javnog reda i mira“, navode iz policije.

Prema navodima policije, svještenici SPC su, međutim, i pored obavještenja, ostali na vratima crkve.

"Saopšteno im je da se moraju udaljiti od ulaza crkve, o što su se oglušili, nakon čega su ih policijski službenici sklonili sa ulaza i oformili kordon oko crkve", navodi se u saopštenju.

Budući da se broj pristalica SPC i CPC uvećavao, policija je, kako se dodaje u saopštenju, još jednom saopštila da ni jednoj, ni drugoj strani, neće biti dozvoljen ulazak u crkvu, "nakon čega je sveštenstvo SPC održalo litirgiju u dvorišnom prostoru, što su svještenici CPC mirno posmatrali".

"Sveštenstvo CPC je prvo napustilo prostor oko crkve, dok je svještenstvo SPC otišlo desetak minuta kasnije, nakon što su završili liturgiju", saopštili su.

Uprava policije će, kako je saopšteno, i ubuduće, u svim sličnim situacijama, preduzimati neophodne mjere radi sprječavanja narušavanja javnog reda i mira i eventualnih posljedica po život i zdravlje ljudi.
==========
L I N K

Милове и сбутегине усташе....сјеме им се затрло!

Postoji stara poslovica za koju svi znamo, a to je bolje sprijeciti, nego lijeciti.
S obzirom da je liturgija i jedne i druge crkve sprijecenja u cilju ocuvanja javnog reda i mira, popovi nemaju sta da se bune, a odlicno znaju koliko ih Cetinjani vole i sta bi se sve desilo da nije bilo policije.

To je vrlo lijepo - nijedna ne može.

Ali to tako ne bi trebalo u normalnoj i pravnoj državi da funkcioniše. Policija je trebala dozvoliti srpskom sveštenstvu da održi službu i zaštititi ih od potencijalnih opasnosti rulje ili tako nečeg - aludiram na Dedeićeve pristalice. Ovako su se organi izdvojili i, naprotiv, ne ponašaju se uopšte neutralno ako je cilj u objašnjenju da ispadne.

Zamisli tako kada bi u Banjoj Luci policija zaustavila služenje svetom Jovanu Krstitelju u crkvi - tvrdeći da neće sukom između SPC I BPC (kada bi ovo drugo postojalo).

Ma upoznao sam ja njega jednom, ali....kao Vojislav Šešelj?!?!?

Nisam to znao. Štaviše, nisam o njemu imao predstavu kao pretjeranom nacionalisti (znam sam da je bio ponosni Hrvat).

Cini mi se da sam napravio dobro poredjenje obzirom na inteligenciju i smjer u kojem su oba djelovala. Veiki manipulatori nacionalnim osjecanjima.
Da imao je ono sto bi se moglo nazvati malo vecim Hrvatom.

Back