Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majkla Vintersa (30) iz Ohaja na smrt su izujedali njegovi psi, prenosi. Telo čoveka prekriveno je tragovima nekoliko stotina ujeda, prenosi "Skaj njuz".

Vintersovo telo u lokvi krvi pronašao je njegov otac na prilazu kući usmrćenog, oko 56 kilometara jugoistočno od Klivlenda.

Istražni sudija je rekao da je do devet pasa ostavilo stotine ujeda na Vintersovom telu. On je takođe rekao da su psi, kako izgleda, ciljali na određene delove tela usmrćenog, na kojima se nalaze arterije, uključujući vrat i butine.

Psi su raznih rasa i smatra se da se među njima nalaze jedan mastif i rotvajler. Policija je rekla da je ubila dve životinje, jer su postale agresivne kad su pokušali da im priđu, a sedam ostalih su uspavani.

Istražni sudija je rekao da je do napada možda došlo zbog razvoja "mentaliteta čopora" kod pasa.

"Ne znamo šta je stvarno uzrokovalo napad. Kada psi razviju mentalitet čopora, verovatnije je da će napasti nekoga", dodao je on.

Ostaci pasa će biti testirani na bolesti, uključujući besnilo.

Nije poenta u vestima, nego u tome kako razvijene demokratije postupe kad se desi situacija.

Pobesneli psi lutalice divljaju noću po Beogradu i kolju sve na šta naiđu, Noću je najpopasnije izlaziti jer uleću u čoporima od 10 u dvorišta i napadaju sve što mrda! Ovako nije bilo nikada, jednostavno su podivljali! Jedu sve živo, metal, plastiku! Ja nisam mogao da ih oteram lupanjem o roletnu i urlanjem! Pričam o centru Beograda, na samo par minuta od skupštine grada beograda! Danju viđam čopore kako se odmaraju na parkinzima ili u parkovima, zašto niko ne reaguje i ne ukloni ove silne besprizorne mačke i pse? Od drugara majku su napali i iscepali joj torbu i kišobran, jedva je uspela da se spase u haustor zgrade!

Ovaj sto snima bi trebao biti bacen izgladnelim lavovima, JER, kada je na PRVI znak primetio sta ce biti MORAO JE PO CENU SOPSTVENOG ZIVOTA da spasi dete , ma neka je to i starija osoba, a ne da nastavlja da snima !!! Ja sam vlasnik velike rase psa imao sam ih i ranije sve u svemu oko 15 god. iskustva. I upoznao sam reakcije copora ili kada sam sam ili kada setam sa psom.
Moj savet je
-NIKADA SE NE SAVIJAJTE DA BI UZELI NESTO SA ZEMLJE I GADJALI DA BI IH UPLASILI. JOS VISE CE SE RAZBESNETI A TAKO SAVIJENI BICETE LAKSA META
-NE UDARAJTE
-NE SUTIRAJTE.
-NE VRISTITE OD STRAHA VEC URLAJTE NA NJIH (NA VODJU ILI ONOG KO VAM SE NAJVISE PRIBLIZIO - NE PRILAZE SVI ISTOVREMENO, UVEK PRILAZI NAJAGRESIVNIJI, OSTALI SLEDE)
DAKLE:
-RAZBESNITE SE DA BI PSI OSETILI ADRENALIN KOJI IM PRETI I KOJI IM POKAZUJE DA STE VI GOSPODAR I DA KONTROLU VI PREUZIMATE.

KRENU "U JURIS" PREMA VAMA,
-UKOPAJTE SE
-NE BEZITE I PROCENITE ONOG KOJI VAM SE NAJVISE KEZI I PRIBLIZAVA. -FIKSIRAJTE GA OCIMA SA OGROMNIM ADRENALINOM I BESOM.
ZIVOTINJE OSETE STRAH I PANIKU A OD BESA I ADRENALINA POCINJU DA POSUSTAJU MADA I DALJE KIDISU.
-LAGANO KRENITE PREMA AGRESIVCU A ONDA, IZ SVEG GRLA PRODERITE SE KAO ZAPOVEDNIK U VOJSCI "MARS DAZUKELE !!!!"

IZNENADAN ZVUK (A PSI SU VEOMA OSTETLJIVI NA TO) CE IH TRGNUTI NA TREN (UOSTALOM I NAS BI KADA BI NAM SE NEKO KO JE CUTAO, MROVAO I BIO UKOPAN "POLUDEO" PRODRAO SE NAJEDNOM. ZAR SE NE BISTE I VI UKOPALI OD SOKA, JOS AKO I POJURI PREMA NEKOM OD VAS? POCELI BISTE DA SE POVLACITE ILI BEZITE "OVAJ JE POLUDEO !")
-I BEZ OKLEVANJA JURNITE NA NJEGA UZ KONSTANTNO BESNO VIKANJE.
(Istina da bi vas okolina sa cudjenjem gledala, ali retko ko bi se usudio da vam pomogne - iz straha)

OVO JE MOJE ISKUSTVO.

INACE IMAO SAM PRILIKE DA VIDIM KAKO I SAMI LJUDI IZAZIVAJU PSA SAMO ZATO STO JE RECIMO LEZAO NA TROTOARU ILI HODAO NJIME,ILI GA SUTIRAJU "ONAKO UZGRED" ILI JOS GORE TO CINE PRED DECOM.
KLINCI TO SHVATE KAO NORMALNO, OPONASAJU STARIJE I ONDA STRADAJU. A ONDA KADA SE TAKAV PAS NADJE U COPORU, NAPADA SVE ZIVO.
Izvinjavam se na velikim slovima, zaboravio da iskljucim i nisam kucajuci primetio.
Sto se tice pasa i macaka po ulicama treba prijaviti "ZOO HIGIJENI" oni ih pokupe, sterilisu, cime se neutralise agresivnost ALI tek nakon 15-30 dana. Obicno takvim psima ili mackama stavlja se ogrlica (ne znam tacno, ali mislim da je valjda plave boje), No naravno ima i onih nerazumnih gradjana koji namerno stave ogrlicu a pas ili macka uopste nisu sterilisani.Mada to se vidi po ponasanju zivotinje.
Da rezimiram:
u svetu zivotinja onaj koji NE odise borbenoscu postaje zrtva.
U suprotnom, beze ukoliko vide da je "zrtva" pobesnela i jurnula svom silinom na njih.Evo primera koje nam i sama priroda daje iz divljeg sveta zivotinja:

Ovim nisam imao nameru da bilo koga poredim sa zivotinjama, vac da prikazem zakonitosti i pravila prirode koje moze da iskoristi covek za odbranu u slucaju napada copora.

Možda mu je nešto ružno rekao i uvredio psa :lol:
Ma teški bolesnici su mačkokeroljupci, imao sam priliku da ih sve upoznam dok sam izvodio sestrinog psa u park, posle smo krišom dolazili i bežali da ne čujemo dnevnu priču sta je jeo i kako je tanko kakio :P
Mario, mislim da si ovim komentarom malo preterao. Nismo svi vlasnici pasa ili "mackokeroljupci bolesnici". Ja konkretno isto se ne druzim sa takvim davezima, vec sa onima koji izvedu psa pa usput prozborimo koju rec o rasi i osobinama ljubimaca. A mnogo vise sam video i upoznao one koji nemaju ni psa ni macku a ponasaju se kao retardi i gore su dzukele od pasa lutalica.

Poslednja izmena:
U ovom slucaju su problem stotine macaka koje zive pod haubama automobila, u haustorima i podrumima koji imaju razbijene prozore. Pod hitno pocistiti te macke i sanirati podrumske prostorije, odraditi deratizaciju od buva itd.
Macke mogu biti uzasni bukaci posebno nocu, kada spavate. Imaju i buve i mogu preneti razne bolesti ako zive na ulici. Ljudi nemaju buve ali mogu biti mnogo gori bukaci a isto tako prenosioci zaraza.
Sto se tice unistavanja macaka, to nije mnogo dobra ideja. U vreme srednjeg veka macke su se smatrale djavolima, i ko ih je cuvao smatrali su vesticama. Pa su i "vestice" (u stvari travarke) zajedno sa mackama bile masovno unistavane. Prve su spaljivane na lomaci, a druge su potpuno istrebili.
Onda su se nakotili pacovi a da stvar bude jos gora, infekciju kuge su preneli brodovi sa hranom iz Azije, u koje su se uvukli zarazeni pacovi smrtonosnom bolescu i tako doprli na tlo Evrope. Higijene nije bilo a oni bogatiji su se kupali veoma retko.
Bolest se sirila neverovatnom progresijom. Prvo se mislilo da je nehigijena uzrok pojave kuge, dok se nije doslo do zakljucka da su ulice i kuce preplavljene zarazenim pacovima iz bedne kanalizacije. Macaka nije bilo. Tako je u svetu zbog istrebljenja macaka doslo do pandemije kuge od koje je pomrlo oko 120 miliona ljudi.Mada se i ranije u istoriji pojavljivala ova teska zarazna bolest, najveca smrtnost bila je upravo u pomenutom periodu.

Macke mogu biti uzasni bukaci posebno nocu, kada spavate. Imaju i buve i mogu preneti razne bolesti ako zive na ulici. Ljudi nemaju buve ali mogu biti mnogo gori bukaci a isto tako prenosioci zaraza.
Sto se tice unistavanja macaka, to nije mnogo dobra ideja. U vreme srednjeg veka macke su se smatrale djavolima, i ko ih je cuvao smatrali su vesticama. Pa su i "vestice" (u stvari travarke) zajedno sa mackama bile masovno unistavane. Prve su spaljivane na lomaci, a druge su potpuno istrebili.
Onda su se nakotili pacovi a da stvar bude jos gora, infekciju kuge su preneli brodovi sa hranom iz Azije, u koje su se uvukli zarazeni pacovi smrtonosnom bolescu i tako doprli na tlo Evrope. Higijene nije bilo a oni bogatiji su se kupali veoma retko.
Bolest se sirila neverovatnom progresijom. Prvo se mislilo da je nehigijena uzrok pojave kuge, dok se nije doslo do zakljucka da su ulice i kuce preplavljene zarazenim pacovima iz bedne kanalizacije. Macaka nije bilo. Tako je u svetu zbog istrebljenja macaka doslo do pandemije kuge od koje je pomrlo oko 120 miliona ljudi.Mada se i ranije u istoriji pojavljivala ova teska zarazna bolest, najveca smrtnost bila je upravo u pomenutom periodu.

Hoćeš da kažeš da je mali broj mačaka bio uzrok velikog broja pacova? :hahaha: Pa do sad smo na ovoj temi čuli da treba imati puno mačaka jer održavaju broj pacova, i da treba da imamo pasa lutalica jer održavaju broj mačaka. A ko održava broj pasa? Da uvedemo i mrke medvede u grad, pa da upotpunimo lanac ishrane?

Bože šta sve neću pročitati. Jesi li ti video pacova, kako izgleda kad se fino podgoji? Veruj mi, i mačke ih se klone tada, jer nisu nimalo ugodan protivnik. Drugo, danas imamo druge načine da držimo broj pacova na nivou: higijenu, redovno uklanjanje smeća i povremenu deratizaciju.

Ovaj sto snima bi trebao biti bacen izgladnelim lavovima, JER, kada je na PRVI znak primetio sta ce biti MORAO JE PO CENU SOPSTVENOG ZIVOTA da spasi dete , ma neka je to i starija osoba, a ne da nastavlja da snima !!! Ja sam vlasnik velike rase psa imao sam ih i ranije sve u svemu oko 15 god. iskustva. I upoznao sam reakcije copora ili kada sam sam ili kada setam sa psom.
Moj savet je
-NIKADA SE NE SAVIJAJTE DA BI UZELI NESTO SA ZEMLJE I GADJALI DA BI IH UPLASILI. JOS VISE CE SE RAZBESNETI A TAKO SAVIJENI BICETE LAKSA META
-NE UDARAJTE
-NE SUTIRAJTE.
-NE VRISTITE OD STRAHA VEC URLAJTE NA NJIH (NA VODJU ILI ONOG KO VAM SE NAJVISE PRIBLIZIO - NE PRILAZE SVI ISTOVREMENO, UVEK PRILAZI NAJAGRESIVNIJI, OSTALI SLEDE)
DAKLE:
-RAZBESNITE SE DA BI PSI OSETILI ADRENALIN KOJI IM PRETI I KOJI IM POKAZUJE DA STE VI GOSPODAR I DA KONTROLU VI PREUZIMATE.

KRENU "U JURIS" PREMA VAMA,
-UKOPAJTE SE
-NE BEZITE I PROCENITE ONOG KOJI VAM SE NAJVISE KEZI I PRIBLIZAVA. -FIKSIRAJTE GA OCIMA SA OGROMNIM ADRENALINOM I BESOM.
ZIVOTINJE OSETE STRAH I PANIKU A OD BESA I ADRENALINA POCINJU DA POSUSTAJU MADA I DALJE KIDISU.
-LAGANO KRENITE PREMA AGRESIVCU A ONDA, IZ SVEG GRLA PRODERITE SE KAO ZAPOVEDNIK U VOJSCI "MARS DAZUKELE !!!!"

IZNENADAN ZVUK (A PSI SU VEOMA OSTETLJIVI NA TO) CE IH TRGNUTI NA TREN (UOSTALOM I NAS BI KADA BI NAM SE NEKO KO JE CUTAO, MROVAO I BIO UKOPAN "POLUDEO" PRODRAO SE NAJEDNOM. ZAR SE NE BISTE I VI UKOPALI OD SOKA, JOS AKO I POJURI PREMA NEKOM OD VAS? POCELI BISTE DA SE POVLACITE ILI BEZITE "OVAJ JE POLUDEO !")
-I BEZ OKLEVANJA JURNITE NA NJEGA UZ KONSTANTNO BESNO VIKANJE.
(Istina da bi vas okolina sa cudjenjem gledala, ali retko ko bi se usudio da vam pomogne - iz straha)

OVO JE MOJE ISKUSTVO.

INACE IMAO SAM PRILIKE DA VIDIM KAKO I SAMI LJUDI IZAZIVAJU PSA SAMO ZATO STO JE RECIMO LEZAO NA TROTOARU ILI HODAO NJIME,ILI GA SUTIRAJU "ONAKO UZGRED" ILI JOS GORE TO CINE PRED DECOM.
KLINCI TO SHVATE KAO NORMALNO, OPONASAJU STARIJE I ONDA STRADAJU. A ONDA KADA SE TAKAV PAS NADJE U COPORU, NAPADA SVE ZIVO.
Izvinjavam se na velikim slovima, zaboravio da iskljucim i nisam kucajuci primetio.
Sto se tice pasa i macaka po ulicama treba prijaviti "ZOO HIGIJENI" oni ih pokupe, sterilisu, cime se neutralise agresivnost ALI tek nakon 15-30 dana. Obicno takvim psima ili mackama stavlja se ogrlica (ne znam tacno, ali mislim da je valjda plave boje), No naravno ima i onih nerazumnih gradjana koji namerno stave ogrlicu a pas ili macka uopste nisu sterilisani.Mada to se vidi po ponasanju zivotinje.
Da rezimiram:
u svetu zivotinja onaj koji NE odise borbenoscu postaje zrtva.
U suprotnom, beze ukoliko vide da je "zrtva" pobesnela i jurnula svom silinom na njih.Evo primera koje nam i sama priroda daje iz divljeg sveta zivotinja:

Ovim nisam imao nameru da bilo koga poredim sa zivotinjama, vac da prikazem zakonitosti i pravila prirode koje moze da iskoristi covek za odbranu u slucaju napada copora.

Извини, али ово делују као упутства за опстанак у џунгли или савани, а ја живим у цивилизацији у центру метрополе,
где је недопустиво постојање чопора паса луталица.

Btw. око сагињања да ћеш као да узмеш нешто и да их гађаш, чула сам дијаметрално супротну причу од твоје, од
човека који се кретао зими сам кроз шуму и наишао на два вука. Кад их је опазио, сагнуо се као да ће да дохвати
нешто да их гађа и вукови су устукнули.

Мом сину се догодило, да је возио бицикл, бициклистичком стазом, кад је један већи доџ почео да кидише и
бесомучно лаје на њега, мој син је из максималне брзине нагло прикочио, тако да се наједном пас нашао испред
њега, затим је он њега почео да јури....Та тактика је уродила плодом, али све је то безвезе, јер ово је град,
цивилизација и нема места опасним животињама на улици. То је поента ове теме.

Ово је апсолутно тачно. Куга је харала и истребила огроман број људи, управо у средњем веку, кад су мачке биле проглашене за вештице и истребљене, а глодари харали Европом.

Ово је апсолутно тачно. Куга је харала и истребила огроман број људи, управо у средњем веку, кад су мачке биле проглашене за вештице и истребљене, а глодари харали Европом.

Tačno je andrak moj. Nema to veze ni sa mačkama ni sa psima. Kuga je počela kad su je uvezli na pacovima sa dalekog istoka. Sve ostalo je istorija: ljudi koji se ne peru jer veruju da kupanje slabi organizam, opšta prljavština, vaške i buve. Nije kuga počela da jenjava što su se mačke namnožile nego što su ljudi počeli da vode računa o higijeni.

The Black Death was one of the deadliest pandemics in human history, peaking in Europe between 1348 and 1350. It is widely thought to have been an outbreak of bubonic plague caused by the bacterium Yersinia pestis, although this view has been challenged by a number of scholars. Usually thought to have started in Central Asia, it had reached the Crimea by 1346. From there, probably carried by fleas residing on the black rats that were regular passengers on merchant ships, it spread throughout the Mediterranean and Europe. The Black Death caused large black swellings on the body.

Inače se prvi put pojavila davno pre spaljivanaj veštica, mačaka i ostale zabave:

The Plague of Justinian in the 6th and 7th centuries is the first known attack on record, and marks the first firmly recorded pattern of bubonic plague. From historical descriptions, as much as 40% of the population of Constantinople died from the plague. Modern estimates suggest half of Europe's population was wiped out before the plague disappeared in the 700s.[1] After 750, major epidemic diseases did not appear again in Europe until the Black Death of the 14th century.[2]

A non stop je tinjala po Aziji gde mačke nisu spaljivali uopšte.

Poslednja izmena:
Извини, али ово делују као упутства за опстанак у џунгли или савани, а ја живим у цивилизацији у центру метрополе,
где је недопустиво постојање чопора паса луталица.

Btw. око сагињања да ћеш као да узмеш нешто и да их гађаш, чула сам дијаметрално супротну причу од твоје, од
човека који се кретао зими сам кроз шуму и наишао на два вука. Кад их је опазио, сагнуо се као да ће да дохвати
нешто да их гађа и вукови су устукнули.

Мом сину се догодило, да је возио бицикл, бициклистичком стазом, кад је један већи доџ почео да кидише и
бесомучно лаје на њега, мој син је из максималне брзине нагло прикочио, тако да се наједном пас нашао испред
њега, затим је он њега почео да јури....Та тактика је уродила плодом, али све је то безвезе, јер ово је град,
цивилизација и нема места опасним животињама на улици. То је поента ове теме.
Da tacno kao u dzungli, jer s'obzirom da je metropola dozvolila sebi da ima ovakav problem onda se nipocemu ne razlikuje od dzungle.
Drugo, to sto je Beograd glavni grad i ima najveci broj stanovnistva, ne cini ga metropolom. Metropola je mnogo siri pojam osim prostora i stanovnistva.
Ja sam preneo moje iskustvo, i uvek je delovalo uspesno, a svako neka cini onako kako misli da treba kada naidje na razbesneli copor.:kpozdrav:

Tačno je andrak moj. Nema to veze ni sa mačkama ni sa psima. Kuga je počela kad su je uvezli na pacovima sa dalekog istoka. Sve ostalo je istorija: ljudi koji se ne peru jer veruju da kupanje slabi organizam, opšta prljavština, vaške i buve. Nije kuga počela da jenjava što su se mačke namnožile nego što su ljudi počeli da vode računa o higijeni.
Inače se prvi put pojavila davno pre spaljivanaj veštica, mačaka i ostale zabave:
Ne pravi se pametan. To sto si ti prepisao iz Wikipedie a PRESKOCIO ranije pojave kuge, je samo tvoja manipulacija ne bi li se pretstavio pametnijim od svih. Ako vec iznosis podatke onda ih iznesi do kraja.

First Pandemic: Plague of Justinian

Main article: Plague of Justinian
The Plague of Justinian in A.D. 541–542 is the first known attack on record, and marks the first firmly recorded pattern of bubonic plague. This outbreak is thought to have originated in Ethiopia. The huge city of Constantinople imported massive amounts of grain, mostly from Egypt, to feed its citizens. The grain ships were the source of contagion for the city, with massive public granaries nurturing the rat and flea population. At its peak the plague was killing 10,000 people in Constantinople every day and ultimately destroyed perhaps 40% of the city's inhabitants. It went on to destroy up to a quarter of the human population of the eastern Mediterranean.
In A.D. 588 a second major wave of plague spread through the Mediterranean into what is now France. It is estimated that the Plague of Justinian killed as many as 100 million people across the world.[17][18] It caused Europe's population to drop by around 50% between 541 and 700.[19] It also may have contributed to the success of the Arab conquests.[20][21] An outbreak of it in the A.D. 560s was described in A.D. 790 as causing "swellings in the glands...in the manner of a nut or date" in the groin "and in other rather delicate places followed by an unbearable fever". While the swellings in this description have been identified by some as buboes, there is some contention as to whether the pandemic should be attributed to the bubonic plague, Yersinia pestis, known in modern times.[22]

http://en.wikipedia.org/wiki/Plague_(disease)

A posto si vidim veoma zaintersovan po ovom pitanju imas prilike da uzivas citajuci, naravno ukoliko svi linkovi nisu "cista budalastina" :per: . U tom slucaju savetujem ti da napises knjigu o ovoj zaraznoj bolesti, kao vrstan poznabvalac, i jednog dana nas iznenadis svojim novim remek delom. :lol:

http://www.vdh.state.va.us/EPR/pdf/Plague/Plague_Serbo-Croatian.pdf

http://www.balkanmagazin.net/kolumna/zdravlje/povratak_kuge.xhtml

http://www.cybermed.hr/centri_a_z/putnicka_i_tropska_medicina/bolesti/kuga
Ako ti zafali jos ti javi :lol:

cat_dog_fight-794192.jpg

:mrgreen:

Ako nisi razumeo linkove evo da budem human pa da ti jos malo pomognem:

Ne pravi se pametan. To sto si ti prepisao iz Wikipedie a PRESKOCIO ranije pojave kuge, je samo tvoja manipulacija ne bi li se pretstavio pametnijim od svih. Ako vec iznosis podatke onda ih iznesi do kraja.

First Pandemic: Plague of Justinian

Main article: Plague of Justinian
The Plague of Justinian in A.D. 541–542 is the first known attack on record, and marks the first firmly recorded pattern of bubonic plague. This outbreak is thought to have originated in Ethiopia. The huge city of Constantinople imported massive amounts of grain, mostly from Egypt, to feed its citizens. The grain ships were the source of contagion for the city, with massive public granaries nurturing the rat and flea population. At its peak the plague was killing 10,000 people in Constantinople every day and ultimately destroyed perhaps 40% of the city's inhabitants. It went on to destroy up to a quarter of the human population of the eastern Mediterranean.
In A.D. 588 a second major wave of plague spread through the Mediterranean into what is now France. It is estimated that the Plague of Justinian killed as many as 100 million people across the world.[17][18] It caused Europe's population to drop by around 50% between 541 and 700.[19] It also may have contributed to the success of the Arab conquests.[20][21] An outbreak of it in the A.D. 560s was described in A.D. 790 as causing "swellings in the glands...in the manner of a nut or date" in the groin "and in other rather delicate places followed by an unbearable fever". While the swellings in this description have been identified by some as buboes, there is some contention as to whether the pandemic should be attributed to the bubonic plague, Yersinia pestis, known in modern times.[22]

http://en.wikipedia.org/wiki/Plague_(disease)

A posto si vidim veoma zaintersovan po ovom pitanju imas prilike da uzivas citajuci, naravno ukoliko svi linkovi nisu "cista budalastina" :per: . U tom slucaju savetujem ti da napises knjigu o ovoj zaraznoj bolesti, kao vrstan poznabvalac, i jednog dana nas iznenadis svojim novim remek delom. :lol:

http://www.vdh.state.va.us/EPR/pdf/Plague/Plague_Serbo-Croatian.pdf

http://www.balkanmagazin.net/kolumna/zdravlje/povratak_kuge.xhtml

http://www.cybermed.hr/centri_a_z/putnicka_i_tropska_medicina/bolesti/kuga
Ako ti zafali jos ti javi :lol:

I šta sa svim ovim? Šta si ti pametan novo napisao što već nisam znao? Šta je pisac hteo da kaže ovim silnim citatima? Gde se to kosi sa svime što tvrdim? Šta, buve prenose kugu? Pa? Mačke nemaju buve? Ili danas nema pacova? Evo i tebi preporuka za pisanje: "Jungle Book Belgrade: kurs samoodbrane"

Uostalom o čemu mi uopšte pričamo? Da će izbiti nova epidemija kuge ako budemo regulisali broj mačaka? Ja mislim obrnuto. Neće kuga, ali ima brdo drugih bolesti. A ugred, današnje mačke se po ponašanju i ne razlikuju puno od pacova: Šire buve poljudskim staništima i hrane se smećem.

Htela sam reci - Da je Pera na vreme otisao u policiju, nista od ovoga se ne bi dogodilo. Pise i na zidu jedna zgrade na Slaviji u Beogradu, ako nisi video/la ;).
Lutalice su krive za sve. Da li su bas :think: ?

Ne, kriva je vlast što gura taj problem pod tepih. Neka ga reše ovako ili onako. Ali neka ga reše! A ne da se non stop osvrćem iza leđa kad dođem u postu Beogradu. Viđao sam i one kučiće što su fol sterilisani pa su mirni. I nisam primetio da se ponašaju išta drugačije. I dalje su u čoporima i umeju da kidišu. Dakle, neko drugo rešenje koje podrazumeva da ih neće biti po ulicama.

Zaboravih pomenuti da je epidemija crne smrti zahvatila praktično ceo zapadni svet, pa i one krajeve gde nije bilo istrebljivanja mačaka. Srbiju na primer, Vizantiju, Indiju, Kinu.... afričke zemlje i tako dalje. Svaka povezanost ta dva pojma je čisto nagađanje.

Spread-Of-The-Black-Death.gif

Poslednja izmena:
Dobro jutro Kolumbo.

Samo sto to ne moze da posluzi kao argument u raspravi jer njihov broj nije 1 na 1. Vlasnickih pasa ima neuporedivio vise nego lutalica.

To ne moze da bude izgovor za nerad. A bas to je tvoja poruka. Eto, lutalice ujedaju manje i zato treba skrstiti ruke i ne raditi nista po tom pitanju. Treba znaci cekati da pocnu da ujedaju vise pa onda uraditi nesto.
Ako hoces zovi me i lonce, samo nemoj da me razbijes :lol:. Pisana rec je kao umetnicko delo. Svako vidi ono sto zeli, pa i tebi na volju da tumacis kako ti odgovara. Nema tu prostora ni za kakva objasnjenja izmedju tebe i mene. Nemam vremena da ga trosim na zaludne price. Nek' si ti meni ziva, zdrava i na vagi teska :).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back