Pobegla iz automobila nekoliko sekundi pre eksplozije

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Evo šta raditi kada osetite sumnjivi miris u autu, nema razmišljanja, samo begaj, i ne bi bilo loše da u autu imate

s-61.jpg

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/423740/Pogledajte-Pobegla-iz-automobila-nekoliko-sekundi-pre-eksplozije

(kako čujem, nekima sam nedostajala pa ajd da budem ponovo među vama ;) )

Ja ne vidim da je auto eksplodirao, samo gori. Mozda je doslo do manje eksplozije, npr pukao filter ulja zbog pritiska koji se ssssstvori zgrevanjem ili slicn, ali o tomeda auto eksplodira,nema ni govora.

Samo gori? Svakako je bilo eksplozije, samo u ovom slučaju jeste manja a može da bude i veća, nemoguće je samo tek se zapalio pa gori, jer je pod pritiskom toplote ono eksplodira. Imala sam priliku da vidim, u gradu, na parkingu mnoštvo automobila, tri automobila su bila oštećena poprilično jer je taj u sredini hauba bila podignuta gore i sve zagorelo, sreća je da niko nije stradao. Takođe, neki komšija, garaža mu je odmah na ulici u kuću, unutar garaže, njegov automobil je u potpunosti izgoreo svi zidovi crni. Znači, vatra predstavlja opasnost za svaki auto.

Poslednja izmena:
Znam kad je sat plus radio istrazivanje, rezervoar zna da eksplodira, nista strasnije od eksplozije gume, ali sto je manje goriva veca je sansa za eksplozijom, jer ima vise prostora za sirenje gasova, koji inace i izazivaju eksploziju, tako da je eksplozija kao iz holivudskih filmova NEMOGUCA, osim ako pod auto nije postavljena bomba.

Znam kad je sat plus radio istrazivanje, rezervoar zna da eksplodira, nista strasnije od eksplozije gume, ali sto je manje goriva veca je sansa za eksplozijom, jer ima vise prostora za sirenje gasova, koji inace i izazivaju eksploziju, tako da je eksplozija kao iz holivudskih filmova NEMOGUCA, osim ako pod auto nije postavljena bomba.

Logično je što kaže sat plus...a znači tako da ova aktuelna vest o Polu Vokeru ipak nije nesrećan slučaj?

Dok ne vidim snimak, ne verujem da je eksplodirao. Zapalio se zato sto su se pokirala creva pa se benzin prosuo po vrelom motoru.

Snimiti na delu eksplozije je vrlo retko, ako postoji ulične kamere to se da rasvetli...

Сећам се те емисије од пре неколико године где су доказали да ауто не може да експлодира.

Kako mi je od ovoga laknulo :lol:

I šta sad, trebamo li da držimo rezervoar pun goriva kao malo vode na dlanu?

Ne, nego jednostavno da ne razmisljas toliko o tome jer nemas potrebe :)
Eksplozija automobila je toliko retka pojava da je to na nivou statisticke greske i pod nekim bas idealnim okolnostima, ali to ponovo nije prava eksplozija kao u filmovima.

Poslednja izmena:

Back