По чему се Тито 1928. године разликовао од Анте Павелића?

Стварно?

Па Павелић је тада био у скупштини у Београду....а Тито бомбаш.

Него, знаш ли ти зашто је Тито суђен 1928. године?

Policija mu našla bombe
u ilegalnom stanu u Zagrebu.
Inače,Broz je stariji od Pavelića
sedam godina,obojici se majka
zvala Marija,
Brozov otac Franjo,a tepali mu Francek,a
Pavelićev,Mile...
Ante je rođen na Ivan planini,
Hercegovac,odatle potiču najkrvavije
ustaše i crnokošuljaši (Jure Francetić,
Rafael Boban,Vjekoslav Maks Luburić,
Mile Budak,Andrija Artuković i ostali
najsvirepiji zločinci.....i koljači
srpske nejači:twisted::twisted::twisted::poludeo::poludeo:

Ма како је "друг" Тито био добар политичар, он је 1945. са Поткозарја и Баније извукао дивизије и кренуо на Трст. Његови партизани ушли у Трст 3. Маја, У Ријеку 3. Маја а у Загреб 9. Маја.

Некако му се свуда прије журило него на Загреб.

A sam Ante Pavelic napustio Zagreb 6. maja 1945. ???? I jos proglasio njegovu desnu ruku STEPINCA da doceka Tita u sred Zagreba???

A sam Ante Pavelic napustio Zagreb 6. maja 1945. ???? I jos proglasio njegovu desnu ruku STEPINCA da doceka Tita u sred Zagreba???

Da,znao je zašto ostavlja
Stepinca.Bio je siguran,kako on tako i
Stepinac da mu Broz neće smeti
skinuti glavu,jer je imao
zaštitu
vatikana.A, i ono potonje suđenje
Stepincu,
ono je bila lakrdija....
Iz tog suđenja više se okoristio
Vatikan nego Brozova vlast,a
sam Alojzije lagano je dobijao konture
kasnijeg sveca....:rtfm::rtfm::rtfm:

Sto ste svi sada kao protiv TITA? Sta imate protiv njega kada smo u njegovo vreme ziveli najbolje u poslednjih 200 godina??? Samo navedite konkretno

Nego smo mi Srbi koji sve zelimo da omalovazimo. Sada ni Zvezdi ne valja DZajic, a doneo joj titulu! Jedan od onih koji se u istoriji velica je i Milos Obrenovic, a on je dosao na vlast tako sto je ubio Karadjordja (po cemu je sada M O nesto posebno dobar?) !

Sada svi velicate Drazu Mihajlovica jer je to postalo nekako popularno u narodu pa volite da ste IN!

Nije u Titu i drugima problem , vec je problem u nama samima

Da,znao je zašto ostavlja
Stepinca.Bio je siguran,kako on tako i
Stepinac da mu Broz neće smeti
skinuti glavu,jer je imao
zaštitu
vatikana.A, i ono potonje suđenje
Stepincu,
ono je bila lakrdija....
Iz tog suđenja više se okoristio
Vatikan nego Brozova vlast,a
sam Alojzije lagano je dobijao konture
kasnijeg sveca....:rtfm::rtfm::rtfm:

Koliko znam vraga je Stepinac bio zaštićen.Da je tako zašto su ga zatvorili.Tako da to nije osnovano.

Koliko znam vraga je Stepinac bio zaštićen.Da je tako zašto su ga zatvorili.Tako da to nije osnovano.

Stepinac je na prvom peocesu osuđen 12 godina i bio je u nekoj vrsti kućnog zatvora....
Kasnije,u relativno kratkom vremenu
pušten je,jer je vlast
trpela strahovit pritisak
Vatikana i međunarodnih faktora...
:pop3::pop3::pop2::vudu:

Stepinac je na prvom procesu osuđen 12 godina i bio je u nekoj vrsti kućnog zatvora....
pušten je,jer je vlast

Sto ste svi sada kao protiv TITA? Sta imate protiv njega kada smo u njegovo vreme ziveli najbolje u poslednjih 200 godina??? Samo navedite konkretno

Nego smo mi Srbi koji sve zelimo da omalovazimo. Sada ni Zvezdi ne valja DZajic, a doneo joj titulu! Jedan od onih koji se u istoriji velica je i Milos Obrenovic, a on je dosao na vlast tako sto je ubio Karadjordja (po cemu je sada M O nesto posebno dobar?) !

Sada svi velicate Drazu Mihajlovica jer je to postalo nekako popularno u narodu pa volite da ste IN!

Nije u Titu i drugima problem , vec je problem u nama samima

Za Brozovu razornu politiku
postoje džakovi dokaza.
Sada je to poznato,
dok u ono vreme
mnoge stvari se nisu znale,
a ko je znao morao je
ćutati,
jer je poput "damoklovog" mača
visila permanentna
pretnja Golog otoka i
inih "prevaspitnih zavoda"
za revidiranje mozga...
Lično je Broz iskopao korita
po kojoj su onomad tekle
reke krvi,
a glavni crtač virtuelnih granica
novonastalih Republika, el grande Milovan Đilas,
koji je kasnije pokušao da okaje
"grehe"...
i igrajući se projektanta
povlačio vanprirodne granice
mastiljavom olovkom.
A,što reče mudar čovek i
patriota,Leka,danas - "krivousti"
falsifikator istorije vešto je to iskoristio....
Stvorio instant državu na srpskim
kosturima....Toliko o zaslugama Broza
i nama,njegovim večitim "dužnicima"....
Ironija.......:think::think::think::sad2:

Poslednja izmena:
Stepinac je na prvom peocesu osuđen 12 godina i bio je u nekoj vrsti kućnog zatvora....
pušten je,jer je vlast

Svejedno meni tu nema puno razlike jel kućni zatvor ili onaj drugi.Kad je pušten? Nisam o tome ništa čula.Inače kućni zatvor je gori od pravog.Ja mislim da ti fantaziraš.Još ćeš reć da ga nisu ni trovali ni ništa,eto ćefnulo im se.

Svejedno meni tu nema puno razlike jel kućni zatvor ili onaj drugi.Kad je pušten? Nisam o tome ništa čula.Inače kućni zatvor je gori od pravog.Ja mislim da ti fantaziraš.Još ćeš reć da ga nisu ni trovali ni ništa,eto ćefnulo im se.

Ništa ja,curice,ne fantaziram,
Alojzije (Lojzika) Stepinac
,
rođen 1898.g.
od oca Josipa i
majke
Barbare,osuđen je 1946.g.na 12 godina robije.
U Lepoglavi gde je izdržavao kaznu,imao je
poseban tretman,pa i susedna ćelija je pretvorena
u malu kapelu da bi mogao vršiti verske obrede...
Pušten je uslovno posle 5 godina (1951.)
Umro je 1960. usled komplikacija sa krvi
(preteran broj crvenih krvnih zrnaca).
Uzmi i pročitaj knjigu "Alojzije Stepinac-
zločinac ili svetac" i sve ćeš shvatiti.To je
suvoparna istina o njemu,devojko mala....
Pjesmo moga grada....:bye:
,

И опет се с тобом слажем. Него испада да је тада Тито био агресивнији непријатељ према Србима него Павелић, па ме интересује, моменат, када је то Тито заволио Србе у неком каснијем периоду. Нисам наишао на такав податак, можда ти нешто можеш више рећи.

Дошли смо од Титовог одликовања Аустроугарске за учешће у Аустроугарској војсци на Церу и Колубари, преко организације убиства Драшковића у Делницама 1920. до 1928, када је као и Павелић био разочаран убиством Радића. Павелић се тада окренуо вербалном деликту а Тито бомбама. Који је то моменат у његовом животу био, да је заволио Србе?

Kakvom crnom 'verbalnom deliktu' se okrenuo, kada je osnovao ustaški pokret? :D

P. S. Tito je 'zavoleo Srbe' 1937. godine.

Стварно?

Па Павелић је тада био у скупштини у Београду....а Тито бомбаш.

Него, знаш ли ти зашто је Тито суђен 1928. године?

PAVELIĆ, Ante, dr. (Gospić 19. V. 1869. - Zagreb 11. II. 1938.)
Zubar, narodni zastupnik u Saboru od 1906. Nakon rascjepa u Stranci prava (travanj 1909.) pristaje uz grupu Mile Starčevića (milinovci) nakon čije je smrti izabran za predsjednika stranke. Njegovim nastojanjem stranka pristaje uz Svibanjsku deklaraciju (1917.), te prihvaća program ujedinjenja Hrvata sa Srbima u jednu državu. Predsjedao konferenciji za osnivanje Narodnog vijeća SHS 5. i 6. X. 1918. Nakon pristupa Hrvatsko-srpske koalicije Narodnom vijeću, izabran je za njegova prvog potpredsjednika. U Privremenom narodnom predstavništvu Pavelić je pripadao narodnom klubu (Starčevićeva stranka prava, Napredna demokratska stranka), s kojim se sukobio 1920. zbog ulazka Vesnićevu vladu. Nakon Davidovićeva razlaza sa Svetozarom Pribićevićem, pristupio je Demokratskoj stranci i bio predsjednikom njezina Centralnog odbora u Zagrebu. Po donošenju Oktroiranog ustava (3. IX. 1931.) imenovan je kraljevim ukazom za senatora, a bio je neko vrijeme predsjednik Senata.

Još jedan Ante Pavelić je bio u Beogradu.

Taj hrvatski političar je bio po zanimanju zubar..

Back