По чему се Тито 1928. године разликовао од Анте Павелића?

JovanRadovic

Iskusan
Banovan
Poruka
6.482
Након што је убијен Радиђ у скупштини обојица су изразила непријатељство према Краљевини Југославији.

Тито бомбама, а Павелић ријечи.

Има још једна разлика, Тито је био бравар а Анте доктор права.

Након што је убијен Радиђ у скупштини обојица су изразила непријатељство према Краљевини Југославији.

Тито бомбама, а Павелић ријечи.

Има још једна разлика, Тито је био бравар а Анте доктор права.

Samo cinjenice i nista vise.

Tito je bio neprijateljski vojnik (Austrougarska vojska). Srbi su jeddini narod u istoriji sveta koji su bilo toliko ludi da izaberu neprijateljskog vojnika za svog vladara i da ga velicaju 40 godina.
Kao sto su velicali i trcali kod Tita tako danas velicaju i mole da ih uzmu neprijatelji koji su ih bombardovali i uzeli im deo teritorije.

Zato ne krivi Tita , NATO i EU.

B]Jednom kad pocnes da se kurvas onda svako moze da te tuca za pare.[/B]

Tito je bio neprijateljski vojnik (Austrougarska vojska). Srbi su jeddini narod u istoriji sveta koji su bilo toliko ludi da izaberu neprijateljskog vojnika za svog vladara i da ga velicaju 40 godina.
Kao sto su velicali i trcali kod Tita tako danas velicaju i mole da ih uzmu neprijatelji koji su ih bombardovali i uzeli im deo teritorije.

Jednom kad pocnes da se kurvas onda svako moze da te tuca za pare.

Ево потпуно се слажем с тобом.

Али не пишем да би кривио Тита, већ да би ови наши, могли да виде разлику између њега и Павелића.

Vise je taj neprijateljski austougarski vojnik valjao ex-yu republikama nego predsjednici i premijeri tih drzava koji nijesu bili u opupatorskoj vojsci.

Па 1928. није био аустроугарски војник. Него, знаш ли шта је онда радио? У чему се разликовао од Павелића?

Tad ni Tito ni Pavelic nijesu bili nikakva vlast, tako da ne vidim poentu teme.

Стварно?

Па Павелић је тада био у скупштини у Београду....а Тито бомбаш.

Него, знаш ли ти зашто је Тито суђен 1928. године?

Tad ni Tito ni Pavelic nijesu bili nikakva vlast, tako da ne vidim poentu teme.
Поента теме је само још једна провокација новокомпонованих антикомуниста који кривотворе историју/повијест/zgodovinu, а све у истоме циљу: правдање растурања Југославије и профита од тога.
:kafa:

Ево потпуно се слажем с тобом.

Али не пишем да би кривио Тита, већ да би ови наши, могли да виде разлику између њега и Павелића.

U pravu si Izvini zbog malog skretanja sa teme.

Nema razlike obojica su bili Srpski neprijatelji.

Стварно?

Па Павелић је тада био у скупштини у Београду....а Тито бомбаш.

Него, знаш ли ти зашто је Тито суђен 1928. године?

Тита је те године искакао кроз клозетски прозор, а затим ухапшен у стану жене једног "друга".
Ваљао је неку илегалну литературу и бомбе, а полиција је пронашла код њега и Бровнинг..

Тита је те године искакао кроз клозетски прозор, а затим ухапшен у стану жене једног "друга".
Ваљао је неку илегалну литературу и бомбе, а полиција је пронашла код њега и Бровнинг..

Шта су му требале те бомбе, је ли то планирао на Швабе бацати?

U pravu si Izvini zbog malog skretanja sa teme.

Nema razlike obojica su bili Srpski neprijatelji.

И опет се с тобом слажем. Него испада да је тада Тито био агресивнији непријатељ према Србима него Павелић, па ме интересује, моменат, када је то Тито заволио Србе у неком каснијем периоду. Нисам наишао на такав податак, можда ти нешто можеш више рећи.

Дошли смо од Титовог одликовања Аустроугарске за учешће у Аустроугарској војсци на Церу и Колубари, преко организације убиства Драшковића у Делницама 1920. до 1928, када је као и Павелић био разочаран убиством Радића. Павелић се тада окренуо вербалном деликту а Тито бомбама. Који је то моменат у његовом животу био, да је заволио Србе?

B]Jednom kad pocnes da se kurvas onda svako moze da te tuca za pare.[/B]

Zilion puta sam rekla Srbi su naivni ko francuske sobarice

И опет се с тобом слажем. Него испада да је тада Тито био агресивнији непријатељ према Србима него Павелић, па ме интересује, моменат, када је то Тито заволио Србе у неком каснијем периоду. Нисам наишао на такав податак, можда ти нешто можеш више рећи.

U pravu si nema takvog podatka i cinjenica. To su samo Srbi umislili da ih on voli kao sto danas umisljaju da ih Evropa trazi i voli. Sve je to bazirano na iracionalnom ponasanju u domenu fenomena psihologije masa (Jerotic)..
Srbi su od uvek patili za tim da ih neko voli pa cak i osvedoceni neprijatelji. Tako se danas izvinjavaju svakoj susi i musi, daju i rasprodaju sve za nedostiznu "ljubav" Evrope i zapada koji ih tako surovo potcenjuju.
Boze, Boze dali je ostalo nesto dostojanstva u ovom narodu?

Poslednja izmena:
boktemazo, kolko demokrata iz lepe njihove i nase izrazava negodovanje ovde..
a ima i iz venecuele lele lele..

jel je problem sto se tito izjednacava sa pavelicem ili sto se pavelic izjednacava sa titom, pitanje je sad :)

Ја могу непристрасно да гледам на Тита јер ми нико није остао да прима борачку. Нити је неко од мојих из опанака отишао на Скадарлију или на Дедиње. И ја тако кажем у неком друштву на слави, кад ће нека госпођа, мој стриц је добио стан на Скадарлији јер се он борио. Он је прије рата тешко радио у каменолому, а у партизанима је завршио разне школе.

Стриц од моје жене, који је прошао сва ратишта по Босни, каже: "Ми смо добивали наредбе да пошаљемо најбољег борца на курс, ми тако направимо и ослабимо јединицу, онда се досјетимо па пошаљемо најгорега, а овај се врати и постане комесар".

Poslednja izmena:
Ја могу непристрасно да гледам на Тита јер ми нико није остао да прима борачку. Нити је неко од мојих из опанака отишао на Скадарлију или на Дедиње. И ја тако кажем у неком друштву на слави, кад ће нека госпођа, мој стриц је добио стан на Скадарлији јер се он борио. Он је прије рата тешко радио у каменолому, а у партизанима је завршио разне школе.

Стриц од моје жене, који је прошао сва ратишта по Босни, каже: "Ми смо добивали наредбе да пошаљемо најбољег борца на курс, ми тако направимо и ослабимо јединицу, онда се досјетимо па пошаљемо најгорега, а овај се врати и постане комесар".

ma jasno mi je to. partizanska taktika je bila da cheka iza zbuna dok ustase obave posao pa da prezivelima zeljnjim odmazde daju puske.
masu njih nije interesovao copavi komunjarizam.

ma jasno mi je to. partizanska taktika je bila da cheka iza zbuna dok ustase obave posao pa da prezivelima zeljnjim odmazde daju puske.
masu njih nije interesovao copavi komunjarizam.

Сви покрети Титових јединица своде се на двије ствари. Једна је мобилизација на сваки начин (прво долазак међу герилце и превођење у партизане, касније присилна мобилизација, па превођење усташа и домобрана у партизане за напад на Србију) Друго је спречавање савезника за искрцавање у Југослваији и борба против четника...

Никако ми није јасно како тако велики борац није из Западне Славоније, Поткозарја, Баније и Кордуна кренуо са пет дивизија на Вараждин него се упутио у залеђе Далмације да ратује против четника. Или бар да је кренуо на логор у Сиску ако већ није могао на двадесет километара удаљену Стару Градишку.

Сви покрети Титових јединица своде се на двије ствари. Једна је мобилизација на сваки начин (прво долазак међу герилце и превођење у партизане, касније присилна мобилизација, па превођење усташа и домобрана у партизане за напад на Србију) Друго је спречавање савезника за искрцавање у Југослваији и борба против четника...

Никако ми није јасно како тако велики борац није из Западне Славоније, Поткозарја, Баније и Кордуна кренуо са пет дивизија на Вараждин него се упутио у залеђе Далмације да ратује против четника. Или бар да је кренуо на логор у Сиску ако већ није могао на двадесет километара удаљену Стару Градишку.

ma jasno bre.
i jos mi je jasno zasto je proterao sve italijane iz shokadije a uvozio albance u srbiju.
pa pavelic je o isterivanju italijana iz dalmacije mogo samo da sanja.
no, italijani su morali da budu kaznjeni zbog podrske srbima a i pavelicevo delo je KPJ trebala da zavrsi

ma jasno bre.
i jos mi je jasno zasto je proterao sve italijane iz shokadije a uvozio albance u srbiju.
pa pavelic je o isterivanju italijana iz dalmacije mogo samo da sanja.
no, italijani su morali da budu kaznjeni zbog podrske srbima a i pavelicevo delo je KPJ trebala da zavrsi

Напутио Тито Србе да вичу "Трст је наш" а Срби испред усташа бјежали код Италијана.

Напутио Тито Србе да вичу "Трст је наш" а Срби испред усташа бјежали код Италијана.

teskih je budala bilo u nasim redovima, i to komesara.
ja mislim da od naciste je gori samo srbin komunista, onaj titovac. nijedna nacija nije imala takav shkart u svom genu, mnogo smo nayebali zbog takvih. i jos su tu, njihova deca zare i pale srbijom. postali smo jedna mrcina od nacije.

uzgred, jel si video onaj chlanak gde beogradske komunisticke novine velicaju ustastvo koje se toboz bori protiv velikosrpske hegemonije?

bese neko postirao skenirane novine ovd negde, mislim na istoriji

ma nije samo da su nalazili utociste kod italijana, nego su italijani davali artiljerisjku podrsku chetnicima u borbi protiv shokadije.
imas o tome u dnevniku vermahta

ma nije samo da su nalazili utociste kod italijana, nego su italijani davali artiljerisjku podrsku chetnicima u borbi protiv shokadije.
imas o tome u dnevniku vermahta

Ма како је "друг" Тито био добар политичар, он је 1945. са Поткозарја и Баније извукао дивизије и кренуо на Трст. Његови партизани ушли у Трст 3. Маја, У Ријеку 3. Маја а у Загреб 9. Маја.

Некако му се свуда прије журило него на Загреб.

Back